WSBK: “Υποθέτουμε ότι ο Scott δεν θα εκπληρώσει το συμβόλαιό του” – αναπάντεχη δήλωση του επικεφαλής της MGM για τον Scott Redding

Ο Michael Galinski αποκάλυψε ότι ο Scott Redding αγωνίστηκε στο BSB στο Knockhill χωρίς να ενημερώσει την ομάδα.
Scott-Redding-World-Superbikes-BSB-
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

24/7/2025

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ανακοινώθηκε ότι ο Scott Redding θα τερματίσει τη συνεργασία του με την MGM Bonovo και θα επιστρέψει πλήρως στο British Superbike Championship με την Hager PBM Ducati. Η ανακοίνωση αυτή φαίνεται πως αιφνιδίασε τον ιδιοκτήτη της MGM Bonovo, Michael Galinski.

Σε δήλωση που εξέδωσε σχετικά με την υπόθεση, ανέφερε πως η ομάδα δεν γνώριζε καν ότι ο Redding θα τρέξει στο Knockhill, πόσο μάλλον ότι θα εγκαταλείψει το World Superbike για το υπόλοιπο του 2025.

Ο Galinski είπε πως ο Scott ήδη αγωνίστηκε στο BSB στο Knockhill χωρίς να συμβουλευτεί την ομάδα, ενώ από τα μέσα πληροφορήθηκε  ότι ο αναβάτης είναι αφοσιωμένος στο BSB και θα τρέξει και στο Brands Hatch, το ίδιο Σαββατοκύριακο που διεξάγεται το WorldSBK. “Φυσικά, υποθέτουμε ότι ο Scott δεν θα εκπληρώσει το συμβόλαιό του με την MGM”.

Ο Γερμανός ιδιοκτήτης επιβεβαίωσε επίσης ότι η ομάδα θα παρατάξει αναπληρωματικό αναβάτη για το Balaton Park αυτό το Σαββατοκύριακο, με τον Tarran Mackenzie να παίρνει τη θέση του και να αγωνίζεται στον Ουγγρικό γύρο του World Superbike, όπως είπαμε εδώ.

Scott-Redding-World-Superbikes-BSB-

“Θέλουμε να δώσουμε στον Tarran μια ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει. Στη συνέχεια θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Όπως πάντα, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θα προσπαθήσουμε να έχουμε επιτυχημένα αποτελέσματα στους επόμενους αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν.”

Ο Mackenzie βρισκόταν εκτός δράσης από τo Misano, καθώς αυτός και η Petronas MIE Racing Honda αποφάσισαν να λύσουν τη συνεργασία τους λίγο πριν τον γύρο του Ηνωμένου Βασιλείου του WSBK.

 

WSBK: Αλλαγές κανονισμών - 1.200 κυβικά έως το 2030

Με τεχνικούς περιορισμούς ανά κατασκευαστή
WSBK
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

3/8/2026

Περιορισμός στροφών και ροής καυσίμου από το 2027, μείωση θορύβου, νέο σύστημα  concessions από το 2028, αύξηση του ορίου κυβισμού των τετρακύλινδρων στα 1.200 κυβικά από το 2030 και άμεσες αλλαγές στους κανονισμούς του 2026.

Η Επιτροπή WorldSBK ανακοίνωσε το νέο πλάνο τεχνικών κανονισμών για την περίοδο 2027-2030, με στόχο τη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ των κατασκευαστών, τον έλεγχο των επιδόσεων και τη συγκράτηση του κόστους.

Τι έρχεται

Από το 2027 θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά συνδυασμός ορίου στροφών ανά κατασκευαστή και περιορισμού της ροής καυσίμου. Το όριο στροφών θα μπορεί να αυξομειώνεται σε βήματα 500 στροφών, με επανεξέταση κάθε δύο αγωνιστικών, βάσει των επιδόσεων κάθε κατασκευαστή. Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται μέσω του λογισμικού των κατασκευαστών και του συστήματος καταγραφής στροφών της FIM.

Την ίδια χρονιά θα εισαχθεί και ενιαίος προμηθευτής καυσίμου, όπως είχαμε αναφέρει με τις πληροφορίες να αναφέρουν ως πιθανό συνεργάτη την Μαλαισιανή Petronas και το καύσιμο να συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές της κατηγορίας FIM Fuel Category 1. Παράλληλα, το μέγιστο επιτρεπόμενο επίπεδο θορύβου θα μειωθεί κατά 3 dB, από τα σημερινά επίπεδα στα 112 dB.

Petronas

Για το 2028 προβλέπεται η εφαρμογή ενός νέου συστήματος Rank Concessions, με διαφορετική μεθοδολογία αξιολόγησης των επιδόσεων των κατασκευαστών και αναθεωρημένα κριτήρια για την παροχή παραχωρήσεων.

Η σημαντικότερη αλλαγή του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού αφορά το 2030, όταν το ανώτατο όριο κυβισμού για τους τετρακύλινδρους κινητήρες θα αυξηθεί από τα 1.000 στα 1.200 κυβικά εκατοστά.

Άμεσες αλλαγές στους κανονισμούς του 2026

Η Επιτροπή ανακοίνωσε επίσης τροποποιήσεις που ισχύουν άμεσα για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν.

Κατά την είσοδο στα pit, οι αναβάτες θα πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιούν την καθορισμένη διαδρομή, ακολουθώντας τη διακεκομμένη λευκή γραμμή και περνώντας από το προβλεπόμενο σημείο χρονομέτρησης. Η μη τήρηση της διαδικασίας θα μπορεί να επιφέρει ποινή από τους αγωνοδίκες.

Επιπλέον, αναβάτες που έχουν δεχθεί δύο ή περισσότερους γύρους και εισέρχονται στα pit κατά τη διάρκεια του αγώνα για ρυθμίσεις, δεν θα επιτρέπεται πλέον να επιστρέφουν στην πίστα, ώστε να αποφεύγεται η παρεμπόδιση των πρωτοπόρων ή/και η αλλοίωση των στρατηγικών.

Διευκρινίστηκε επίσης ότι, στις κατηγορίες WorldSSP, World Sportbike και WorldWCR, ένας αγώνας που επανεκκινείται θα πρέπει να έχει ελάχιστη διάρκεια πέντε γύρων.

Τέλος, συγκεκριμένα για το WorldSPB, εγκρίθηκε η χρήση μεγαλύτερων αγωνιστικών ψυγείων αντί των εργοστασιακών, όταν επικρατούν ακραίες θερμοκρασίες, με στόχο τη βελτίωση της αξιοπιστίας και της ψύξης των μοτοσυκλετών.