Έσπασε το ρεκόρ στις Σέρρες από Αυστριακό αναβάτη με BMW M1000RR!

Ο Jan Mohr έκανε 1:17.182 με μικρή εμπειρία στην συγκεκριμένη πίστα
Έσπασε το ρεκόρ στις Σέρρες από Αυστριακό αναβάτη με BMW M1000RR!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/10/2023

Έχει μικρή μόνο εμπειρία από την πίστα, όταν είχε αντικαταστήσει τον Martin Choy, τον ταχύτερο στα Βαλκάνια αναβάτη. Σήμερα όμως ο Jan Mohr πέρασε τον Choy και όλους τους υπόλοιπους στις ελεύθερες δοκιμές και έγραψε χρόνο 1:17.502!

Το MOTO παρακολουθεί από κοντά όλα όσα συμβαίνουν στις Σέρρες όπου οι δοκιμές διεξάγονται σε πολύ καλό κλίμα και με αρκετές συμμετοχές που ανεβάζουν τον ανταγωνισμό.

Στις ελεύθερες δοκιμές που έγινε το νέο ρεκόρ συμμετείχαν τρεις Έλληνες με ταχύτερο τον Καρακώστα που είχε τον τρίτο χρόνο ακολουθούμενος από τον Παπαγγέλου και τον Πίππο.

Δεύτερο χρόνο μετά τον Αυστριακό αναβάτη είχε ο συνήθης ύποπτος, Martin Choy με ταχύτερο το 1:18.429.

Ο Καρακώστας είχε ταχύτερο το 1:19.089, ο Παπαγγέλου 1:20.170 και ο Πίππος κατάφερε 1:21.691 παρόλο που τρέχει με αρκετά παλαιά μοτοσυκλέτα.

Ο Jan Mohr από την άλλη έχει ένα σύγχρονο και αυτή την στιγμή άπιαστο από τον ανταγωνισμό, BMW M1000RR καθώς και την υποστήριξη μίας δυνατής ομάδας. Ταυτόχρονα είναι και ένας προπονημένος νεαρός αναβάτης που μπορεί να εκμεταλλευτεί την μοτοσυκλέτα και έτσι είχε πολλούς γύρους στο 1:19 και στο 1:18 πριν κάνει την διαφορά με το νέο ρεκόρ.

Προηγούμενα, το ρεκόρ πίστας είχε τεθεί και πάλει στα πλαίσια του BMU στο 1:17.617.

Συγχαρητήρια λοιπόν στον Jan Mohr και την ομάδα του!

UPDATE:

Εκ νέου κατέβασε το ρεκόρ ο Jan Mohr στις δοκιμές για την κατάταξη! Με χρόνο 1:17.482  βελτίωσε το ρεκόρ του και διατηρεί σχεδόν ένα δευτερόλεπτο απόσταση από τους Choy και Καρακώστα!

UPDATE:
Τρέλανε τον κόσμο ο Mohr κατεβαίνοντας στο 1:17.182! Απίστευτη η προσαρμογή του στην πίστα των Σερρών!

Στιγμυότυπο από την προσπάθεια που έφερε τον χαμηλότερο χρόνο που έχει γίνει στις Σέρρες:

Σέρρες ρεκόρ

Βρετανικό Πρωτάθλημα Arenacross 2024 - Πρώτη φορά ηλεκτρική μοτοσυκλέτα κατακτά τον τίτλο

Stark Future Racing και Jack Brunnell γράφουν ιστορία
Stark Future
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/2/2024

Η ολοκλήρωση του βρετανικού πρωταθλήματος Arenacross 2024, έφερε στο πρώτο σκαλί του βάθρου την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Stark Future με αναβάτη τον Jack Brunnell, γράφοντας ιστορία καθώς αυτή ήταν η πρώτη φορά που τον συγκεκριμένο θεσμό κερδίζει ηλεκτρική μοτοσυκλέτα!

Το Arenacross είναι ένα πρωτάθλημα MX το οποίο διεξάγεται στην Βρετανία, σε τεχνητές πίστες εντός σταδίων θυμίζοντας αρκετά το αμερικανικό Supercross. 

Στον τελευταίο γύρο της σεζόν, ο αναβάτης του Stark Varg από το Windsor κατάφερε να τερματίσει τρίτος μπροστά σε ένα κατάμεστο στάδιο. Το αποτέλεσμα αυτό ανέδειξε τον Brunell Πρωταθλητή με άνετο προβάδισμα 34 πόντων, μπροστά από τον Harri Kullas (FUS Marsh Geartec Racing) με τον Adam Chatfield (Mark McCann 64 YouTube Channel) να ολοκληρώνει το βάθρο.

Stark Future

Από την άλλη, η ομάδα Stark Future Racing Team έγραψε τη δική της ιστορία, καταφέρνοντας να είναι η πρώτη με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που αναδεικνύεται Πρωταθλήτρια Ομάδων στον εν λόγω θεσμό. Διπλή λοιπόν η γιορτή για τη Stark Future, που είδε τόσο τον αναβάτη της όσο και την ομάδα της να φτάνουν στην κορυφή, ενώ θυμίζουμε πως η Stark έχει ρίξει την ηλεκτρική Varg της σε πολλούς θεσμούς αγώνων ακόμα, όμως λόγω κανονισμών της FIM για την ώρα η ηλεκτρική Off-Road μοτοσυκλέτα συμμετέχει μόνο σε εθνικά και όχι σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Για την ιστορία, νικητής του τελευταίου γύρου του πρωταθλήματος, ήταν ο Cedric Soubeyras (Dirt Store Kawasaki), σε έναν ανταγωνιστικό αγώνα στην OVO Arena του Wembley. Στο βάθρο βρέθηκε επίσης ο Jorge Zaragoza (FUS Marsh Geartec Racing) στην δεύτερη θέση, μπροστά από τον πρωταθλητή του AX για το 2024.