Αντωνία Κορρέ - Έκτη στον 8ο αγώνα του BMU 2024, στην κατηγορία CFMOTO 300
Μόλις 14 ετών, βελτιώνοντας το προσωπικό της ρεκόρ στην πίστα του Pleven κατά... 3 δευτερόλεπτα!
Από τον
Κώστα Γκαζή
2/9/2024
Η 14χρονη Αντωνία Κορρέ (Tonia 27) ολοκλήρωσε ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στην πίστα Grand Prix Pleven της Βουλγαρίας με μια 5η και μια 6η θέση στον 7ο και 8ο αντίστοιχα αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος- BMU στην κατηγορία CFMOTO 300, καθώς και με προσωπικό ρεκόρ χρόνου (2.01.5).
Η Αντωνία έδωσε τον καλύτερο της εαυτό με εντυπωσιακές μάχες και στους δύο αγώνες και άφησε δυνατές εντυπώσεις τόσο στην ομάδα της, ARP Racing, όσο και στους θεατές του αγώνα με τις οδηγικές της ικανότητες.
Η ίδια δήλωσε: "Στον 8ο αγώνας του Βαλκάνικου Πρωταθλήματος κατάφερα να βελτιώσω ξανά τον προσωπικό καλύτερο χρόνο μου κατά 3 (!) δευτερόλεπτα στην πίστα Grand Prix της Βουλγαρίας, τερματίζοντας στην 6η θέση της κατηγορίας μου. Είμαι αρκετά χαρούμενη με το αποτέλεσμα, ενώ ετοιμαζόμαστε για το επόμενο τελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του Βαλκανικού πρωταθλήματος-BMU στις Σέρρες."
ZXMOTO: Ετοιμάζει συμμετοχή στο Dakar 2027 – Υπέγραψε σπουδαίο αναβάτη [Video]
Πρόκειται για τον Tobias Ebster, νικητή της κατηγορίας Original by Motul το 2024
Από τον
Παύλο Καρατζά
27/8/2026
Ο Tobias Ebster από ότι φαίνεται θα επιστρέφει στη λίστα των συμμετεχόντων του Dakar. Ο Αυστριακός αναβάτης υπέγραψε εργοστασιακό συμβόλαιο με τη ZXMOTO και σχεδιάζει να λάβει μέρος στο Dakar 2027 με την ολοκαίνουργια ZXMOTO 450 Rally, υπό την αιγίδα της Joyride Race Service.
Ο Tobias Ebster είναι 29 ετών και κατάγεται από την Αυστρία και μόνο τυχαίος δεν είναι, αφού έχει πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό του. Κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Bajas το 2022. Το 2024, στην πρώτη του συμμετοχή στο Dakar, αγωνίστηκε στην πιο δύσκολη κατηγορία του θεσμού, Original by Motul – εκεί που αγωνίζεται και ο Βασίλης Μπούδρος – και κέρδισε την κατηγορία, ενώ φυσικά βγήκε και Best Rookie! Το 2025 έκανε τη δεύτερη συμμετοχή του στο Dakar και βγήκε 9ος γενικής και δεύτερος στην κατηγορία Rally2. Το παράδοξο εδώ ήταν πως συμμετείχε ως ανεξάρτητος αναβάτης, κάτι που δεν πτόησε τον Tobias που πάλευε στα ίσια με τους εργοστασιακούς.
Την περσινή χρονιά υπέγραψε συμβόλαιο με την Hero, όμως το Dakar του 2026 δεν πήγε όπως το περίμενε, αφού έπεσε πολύ νωρίς και έσπασε το αριστερό του χέρι, εγκαταλείποντας έτσι τον αγώνα. Λίγο αργότερα η Hero τον ενημέρωσε πως δεν θα του ανανεώσει το συμβόλαιο.
Αυτό βέβαια μπορεί και μη βγήκε σε κακό, αφού ο Αυστριακός υπέγραψε εργοστασιακό συμβόλαιο με τη ZXMOTO και είναι έτοιμος να τρέξει στο Dakar του 2027 πάνω στη σέλα της 450 Rally. Όλη την υποστήριξη έχει αναλάβει η ομάδα Joyride Race Service. Στα τέλη Σεπτέμβρη μάλιστα θα έχουμε και την επίσημη πρεμιέρα, αφού η ομάδα θα συμμετέχει στο Rallye du Maroc, που είναι στο καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally Raid. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα video που έχει ανεβάσει η ZXMOTO στο επίσημο κανάλι της.