Isle Of Man TT 2019: Ακυρώθηκε η δεύτερη μέρα δοκιμών

Αιτία ο κακός καιρός
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

28/5/2019

Απ’ ό,τι φαίνεται ο καιρός συνεχίζει να μην κάνει το χατίρι στους αναβάτες και τη Δευτέρα 27 Μαΐου μετά από έντονες βροχοπτώσεις, η διοργάνωση αποφάσισε για άλλη μια φορά (όπως έγινε και με τις δοκιμές του Σαββάτου, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή) να μεταφέρει τις δοκιμές για σήμερα, Τρίτη 28 Μαΐου. Συνεπώς το χθεσινό πρόγραμμα που περιλάμβανε τις ελεύθερες δοκιμές για τις κατηγορίες Superstock, Supersport, Superbike και τις κατατακτήριες δοκιμές αυτών που τρέχουν για πρώτη φορά, μεταφέρθηκε για σήμερα. Οι δρόμοι του Isle Of Man θα αρχίσουν να κλείνουν λίγο πριν τις 17:00 ώστε να σχηματιστεί η διαδρομή, ενώ οι δοκιμές θα ξεκινήσουν στις 18:20 τοπική ώρα. Η πρόγνωση του καιρού για το νησί των τεσσάρων εποχών αναφέρει πως σήμερα θα είναι μια ηλιόλουστη μέρα τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 14 οC. Τις βραδινές ώρες αναμένεται η πτώση της θερμοκρασίας όμως δεν θα υπάρξουν φαινόμενα βροχόπτωσης. Όπως όλα δείχνουν θα είναι μια μέρα που οι αναβάτες θα καταφέρουν να ξεχυθούν στους δημόσιους δρόμους του Νησιού και να προετοιμαστούν για τους αγώνες της επόμενης βδομάδας, αν οι προγνώσεις βγουν αληθινές. Το κακό είναι πως το παραθυράκι που εμφανίζεται δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια, καθώς από αύριο αναμένονται βροχές και ομίχλη.

Isle of Man TT 2026: Απολογισμός Βραβείων - Τα μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα της διοργάνωσης

£28.500 για τον Dean Harrison από τη νίκη στο Milwaukee Senior TT
ΙοΜΤΤ2026
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

8/6/2026

Ο Dean Harrison δεν κατέκτησε μόνο τη νίκη στο Milwaukee Senior TT του Isle of Man TT 2026, αλλά και το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο που απονεμήθηκε σε αναβάτη στη φετινή διοργάνωση, λαμβάνοντας 28.500 λίρες (περίπου 38.500 ευρώ).

Ο αναβάτης της Honda Racing UK εισέπραξε ολόκληρο το προβλεπόμενο έπαθλο του Senior TT, παρά το γεγονός ότι ο αγώνας αρχικά αναβλήθηκε μετά από μόλις έναν ολοκληρωμένο γύρο εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών που ταλαιπώρησαν τη διοργάνωση.

Οι διοργανωτές επιχείρησαν να επανεκκινήσουν τον αγώνα το Σάββατο στο πλαίσιο του αναθεωρημένου προγράμματος, όμως η κακοκαιρία δεν επέτρεψε περαιτέρω δράση. Έτσι, το αποτέλεσμα επικυρώθηκε με βάση την κατάταξη του πρώτου γύρου της παρασκευής, με τον Harrison να πανηγυρίζει την έβδομη νίκη της καριέρας του σε TT.

Το Isle of Man TT 2026 επηρεάστηκε έντονα από τις συνεχείς βροχοπτώσεις, με τρεις αγώνες να ακυρώνονται οριστικά. Το Senior TT είχε αρχικά προγραμματιστεί για το Σάββατο 6 Ιουνίου, μεταφέρθηκε στην Παρασκευή το απόγευμα, όμως ένα περιστατικό στον δεύτερο γύρο και η έλλειψη επαρκούς φωτισμού οδήγησαν στην αναβολή του για το Σάββατο. Τελικά όμως οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωσή του.

Το Senior TT αποτελεί παραδοσιακά τον σημαντικότερο αγώνα της διοργάνωσης και διαθέτει το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο. Εκτός από τις 28.500 λίρες (περίπου 38.500 ευρώ) που κατέκτησε ο Harrison για τη νίκη, ο Peter Hickman έλαβε 14.250 λίρες (περίπου 19.250 ευρώ) για τη δεύτερη θέση, ενώ ο Josh Brookes εισέπραξε 9.410 λίρες (περίπου 12.700 ευρώ) για την τρίτη θέση.

Χρηματικά έπαθλα απονεμήθηκαν στους 20 πρώτους της κατάταξης, με τον αναβάτη που τερμάτισε στην 20ή θέση να λαμβάνει 630 λίρες (περίπου 850 ευρώ).

IoMTT

Η επιτυχία του Harrison στο Senior TT ήρθε να προστεθεί στη νίκη του στον αγώνα Superbike TT, για την οποία εισέπραξε ακόμη 23.750 λίρες (περίπου 32.100 ευρώ), εξασφαλίζοντας έτσι τα δύο μεγαλύτερα μεμονωμένα έπαθλα της φετινής διοργάνωσης αθροίζοντας ένα σύνολο £52.250 (61.650 €) για τις νίκες του και £66.510 (78.480 €) συμπεριλαμβάνοντας τα βάθρα του, τις δυο δεύτερες θέσεις του δηλαδή στους αγώνες Supersport.

Μετά το Senior και το Superbike TT, η κατηγορία Supersport προσφέρει το αμέσως μεγαλύτερο έπαθλο νίκης, ύψους 14.250 λιρών (περίπου 19.250 ευρώ) ανά αγώνα. Ο Michael Dunlop κέρδισε και τους δύο αγώνες Supersport αλλά και τον πρώτο αγώνα Sportbike TT, που του απέφερε ακόμη 7.130 λίρες (περίπου 9.630 ευρώ), αυξάνοντας σημαντικά τις συνολικές απολαβές του από τη φετινή διοργάνωση. συγκεντρώνοντας συνολικά £35.630 (42.040 €) από τις νίκες και £43.470 (51.290 €) μαζί με τα βάθρα, ενώ με την φετινή συγκομιδή επιτυχιών έφτασε τo ρεκόρ των 36 νικών στο Tourist Trophy.

Το έπαθλο νίκης στους αγώνες Superstock ανέρχεται σε 9.500 λίρες (περίπου 12.830 ευρώ), ωστόσο κανείς δεν το διεκδίκησε φέτος, καθώς και οι δύο προγραμματισμένοι αγώνες της κατηγορίας ακυρώθηκαν λόγω καιρού.