Isle Of Man TT 2019: Ακυρώθηκε η δεύτερη μέρα δοκιμών
Αιτία ο κακός καιρός
Από τον
Πάνο Καραβοκύρη
28/5/2019
Απ’ ό,τι φαίνεται ο καιρός συνεχίζει να μην κάνει το χατίρι στους αναβάτες και τη Δευτέρα 27 Μαΐου μετά από έντονες βροχοπτώσεις, η διοργάνωση αποφάσισε για άλλη μια φορά (όπως έγινε και με τις δοκιμές του Σαββάτου, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή) να μεταφέρει τις δοκιμές για σήμερα, Τρίτη 28 Μαΐου. Συνεπώς το χθεσινό πρόγραμμα που περιλάμβανε τις ελεύθερες δοκιμές για τις κατηγορίες Superstock, Supersport, Superbike και τις κατατακτήριες δοκιμές αυτών που τρέχουν για πρώτη φορά, μεταφέρθηκε για σήμερα. Οι δρόμοι του Isle Of Man θα αρχίσουν να κλείνουν λίγο πριν τις 17:00 ώστε να σχηματιστεί η διαδρομή, ενώ οι δοκιμές θα ξεκινήσουν στις 18:20 τοπική ώρα. Η πρόγνωση του καιρού για το νησί των τεσσάρων εποχών αναφέρει πως σήμερα θα είναι μια ηλιόλουστη μέρα τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 14 οC. Τις βραδινές ώρες αναμένεται η πτώση της θερμοκρασίας όμως δεν θα υπάρξουν φαινόμενα βροχόπτωσης. Όπως όλα δείχνουν θα είναι μια μέρα που οι αναβάτες θα καταφέρουν να ξεχυθούν στους δημόσιους δρόμους του Νησιού και να προετοιμαστούν για τους αγώνες της επόμενης βδομάδας, αν οι προγνώσεις βγουν αληθινές. Το κακό είναι πως το παραθυράκι που εμφανίζεται δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια, καθώς από αύριο αναμένονται βροχές και ομίχλη.
Ανανέωση συνεργασίας FIM με τη διοργανώτρια του X-Trial έως το 2029
Σε σταθερή τροχιά εξέλιξης συνεχίζει η διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος X-Trial
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
20/3/2026
Η FIM ανακοίνωσέ την ανανέωση της συνεργασίας της με την διοργανώτρια εταιρεία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος X-Trial (indoor), Esdeux που συνεχίζει την παγκόσμια επέκταση του αθλήματος επενδύοντας στη νέα γενιά αναβατών.
Η FIM ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με την Esdeux (S2), που θα συνεχίσει την προώθηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος X-Trial της FIM για τα επόμενα τρία χρόνια, έως και το 2029, με δυνατότητα επέκτασης για δύο ακόμη σεζόν.
Η γαλλική εταιρεία, υπό την καθοδήγηση του Bernard Estripeau που με την πολυετή του εμπειρία βρίσκεται στα ηνία του θεσμού από το 2021, συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και την παγκόσμια προβολή του indoor trial.
Σε ανοδική πορεία
Τα τελευταία πέντε χρόνια, το X-Trial έχει διευρύνει σημαντικά την απήχησή του, με αγώνες να φιλοξενούνται σε νέες χώρες και ηπείρους. Το αγωνιστικό format έχει εξελιχθεί, δίνοντας μεγαλύτερη ένταση και θεαματικότητα, ενώ το ημερολόγιο του θεσμού επεκτάθηκε, φτάνοντας τους έντεκα γύρους (συμπεριλαμβάνοντας τον ακυρωμένο γύρο της Λισαβώνας και το X-Trial des Nations) τη φετινή σεζόν.
Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ένταξη νέων, ανερχόμενων αναβατών δίπλα στα καθιερωμένα ονόματα, διασφαλίζοντας τη συνέχεια και το μέλλον του θεσμού, ενώ η στρατηγική παρουσία στα social media έχει επίσης συμβάλει στην αύξηση του παγκόσμιου κοινού του X-Trial.
Η εμπειρία του Estripeau
Ο Bernard Estripeau δεν είναι νέος στο χώρο. Από τον πρώτο αγώνα Indoor Trial που διοργάνωσε στην Τουλούζη πριν από σχεδόν 43 χρόνια, έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία, με περισσότερες από 400 διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο.
Η πορεία αυτή αντικατοπτρίζεται και στη σημερινή εικόνα του X-Trial, το οποίο έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο θεαματικές, αλλά και φιλικές προς το κοινό, κατηγορίες του δίτροχου μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Ο ίδιος ο Bernard Estripeau δήλωσε, "θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω τη FIM για την εμπιστοσύνη που συνεχίζει να μου δείχνει με αυτή την ανανέωση. Τα τελευταία πέντε χρόνια καταφέραμε να εισάγουμε ένα πιο δυναμικό αγωνιστικό format, να εντάξουμε νέους αναβάτες και να φέρουμε το X-Trial σε νέες χώρες. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, προσφέροντας θέαμα υψηλού επιπέδου και κάνοντας το άθλημα ακόμη πιο ελκυστικό παγκοσμίως."
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas, πρόσθεσε πως, "τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την Esdeux να αναπτύσσει σταθερά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα X-Trial σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεχίζουμε αυτή τη συνεργασία και είμαι βέβαιος ότι, με τον Bernard Estripeau στο τιμόνι, το άθλημα θα συνεχίσει να εξελίσσεται."
Το μέλλον του X-Trial
Με την ανανέωση αυτή της συμφωνίας, το FIM X-Trial World Championship εξασφαλίζει σταθερότητα και συνέχεια σε μια περίοδο ανάπτυξης, ενισχύοντας τη διεθνή του παρουσία και επενδύοντας τόσο στο θέαμα όσο και στους αναβάτες της επόμενης γενιάς.