Νεκρός ο γιος του Noriyuki Haga - Σε αγώνα ταχύτητας στην Ιαπωνία

Ο Ryota Haga έχασε τη ζωή του στην κατηγορία ST600 του Ιαπωνικού Πρωταθλήματος
Ryota Haga Θάνατος 2024 αγώνες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

9/9/2024

Τα χειρότερα νέα ήρθαν από την Ιαπωνία για τον Noriyuki Haga καθώς ο βετεράνος αναβάτης έχασε τον γιο του, Ryota, σε αγώνα SS600 στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Σύμφωνα και με τις αναρτήσεις του πατέρα Noriyuki στη σελίδα του στο Facebook, ο γιος του Ryota έχασε τη ζωή του την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στον αγώνα του ιαπωνικού πρωταθλήματος ST600 στην πίστα Autopolis, με τον 21χρονο να αγωνίζεται με Yamaha R6 της WORK NAVI Nitro Racing Team.

Στην εκκίνηση του αγώνα της Κυριακής ο Ryota δεν μπόρεσε να ξεκινήσει σωστά με αποτέλεσμα να χτυπηθεί η μοτοσυκλέτα του από δύο άλλες που έρχονταν από πίσω με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα.

Μετά το ατύχημα ο νεαρός Ιάπωνας αναβάτης αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο και εκεί λόγω των σοβαρών τραυματισμών του κατέληξε. Ο αγώνας ακυρώθηκε.

Ryota Haga Θάνατος 2024 αγώνες

Το τραγικό γεγονός για τον χαμό του Ryota Haga επιβεβαιώνεται και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Yamaha που προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

"Καταστροφικά νέα από το Πρωτάθλημα All Japan Road Race σήμερα για τον Ryota Haga, γιο του Noriyuki. Στέλνουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια Haga για αυτό το τραγικό γεγονός."

Σε ανακοίνωση προχώρησε και η Ιαπωνική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, στην επίσημη ιστοσελίδα του ιαπωνικού πρωταθλήματος με τον πρόεδρο Tetsuo Suzuki να κάνει λόγο για πόνο στην καρδιά στο άκουσμα των τραγικών νέων, ενώ εξέφρασε και αυτός τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του Ryota.

Ο Ryota Haga που έκλεισε τα 21 στις 25 του Αυγούστου αγωνιζόταν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα από το 2020, ενώ πέρσι τερμάτισε στη 10η θέση.

Πολύ άσχημο το παιχνίδι της μοίρας για την οικογένεια του Ιάπωνα, και για τον "NitroNori" που σύνδεσε την καριέρα του με τη Yamaha και είναι ένας από τους πλέον συμπαθείς (και θεαματικούς) αναβάτες που έχουν περάσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike -και το MotoGP. Είναι επίσης εκείνος με τις περισσότερες νίκες χωρίς να έχει κερδίσει το πρωτάθλημα (5ος στη σχετική λίστα όλων των εποχών στο WSBK). Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Ryota Haga από όλη την ομάδα του MOTO.

Ετικέτες

ΙοΜΤΤ: Ο Shaun Anderson θα αγωνιστεί με τη BMW της Penz13.com

Η γερμανική ομάδα επεκτείνει την παρουσία της στο Isle of Man TT με στόχο την κορυφή
Anderson Penz13
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

15/4/2026

Η ομάδα Penz13.com του Rico Penzkofer από τη Γερμάνια ενισχύει το ρόστερ της για το Isle of Man Tourist Trophy 2026, ανακοινώνοντας τη συνεργασία με τον Shaun Anderson στις κατηγορίες 1000cc.

Η ομάδα με έδρα τη Γερμανία που συμμετέχει στο TT από το 2009 ανεβάζει επίπεδο φέτος εντάσσοντας στο δυναμικό της τον έμπειρο Βορειοϊρλανδό αναβάτη Shaun Anderson. Ο 42χρονος από το Banbridge θα αγωνιστεί με την τελευταία έκδοση της BMW M1000RR στις κατηγορίες RST Superbike TT, RL360 Superstock TT και Milwaukee Senior TT, στην απαιτητική ορεινή διαδρομή.

Η μεταγραφή αυτή φέρνει τον Anderson σε μία από τις πιο καθιερωμένες ομάδες της BMW στο paddock του TT, με την Penz13.com να συνεχίζει τη μακροχρόνια δέσμευσή της στον αγώνα. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Rico Penzkofer, ο οποίος συμμετείχε ως αναβάτης στο TT από το 2009 έως το 2012, με κορυφαίο αποτέλεσμα τη 12η θέση στο Senior TT του 2010 και προσωπικό ρεκόρ γύρου 124.926 mph. Μετά από τραυματισμό στην πλάτη και την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, δημιούργησε μια ομάδα με διεθνή αναγνώριση.

Πιστή στη BMW, η Penz13.com έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα όπως οι Michael Rutter, Steve Mercer, Gary Johnson, Dan Kneen, Jamie Coward, Derek Sheils, Davey Todd και Danny Webb. Παράλληλα, έχει στηρίξει διεθνείς συμμετοχές, σε αγώνες δρόμου και πρωταθλήματα αντοχής με αναβάτες όπως οι Alessandro Polita, Hervé Gantner, Erno Kostamo, David Datzer και Brandon Cretu, ο οποίος θα επιστρέψει και το 2026.

Η μετακίνηση αυτή αποτελεί σημαντική αλλαγή για τον Anderson, που μέχρι σήμερα είχε συνδεθεί κυρίως με τη Suzuki. Στο παρελθόν αγωνίστηκε με την ομάδα Buildbase/Hawk Racing, ενώ το 2023 εντάχθηκε στην ομάδα Classic Suzuki, χτίζοντας τη φήμη του με σταθερές και δυνατές εμφανίσεις.

Με 54 εκκινήσεις στο TT και συμμετοχή στο “130mph Club”, ο Anderson διαθέτει σημαντική εμπειρία. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει καταγράψει οκτώ τερματισμούς στην πρώτη 15άδα, εκ των οποίων οι τέσσερις στην πρώτη δεκάδα. Ξεχωρίζει η 8η θέση στο Milwaukee Senior TT του 2024, όπου σημείωσε και τον προσωπικό του καλύτερο γύρο με 130.703 mph.

Anderson Penz13

Ο Rico Penzkofer δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Shaun στην ομάδα για το TT 2026. Είναι ένας πολύ έμπειρος αναβάτης στο Νησί και έχει καταφέρει σταθερά δυνατές εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε ότι η BMW θα του ταιριάξει απόλυτα και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλά αποτελέσματα μαζί”.

Anderson Penz13

Από την πλευρά του, ο Shaun Anderson ανέφερε: “Θέλω να ευχαριστήσω τον Rico για την ευκαιρία. Το 2026 θα είναι μια μεγάλη χρονιά για μένα, η αρχή ενός νέου project με νέα ομάδα και κατασκευαστή. Η BMW είναι η μοτοσυκλέτα που πρέπει να έχεις τα τελευταία χρόνια και πιστεύω πως θα αποτελέσει σημαντικό βήμα μπροστά. Το γεγονός ότι θα επικεντρωθώ σε μία μόνο μεγάλη μοτοσυκλέτα θα κάνει τη διαφορά”.

Anderson Penz13

Η μετάβαση στη BMW ανοίγει νέες προοπτικές για τον Anderson, με στόχο τη βελτίωση των επιδόσεων και την προσέγγιση της πρώτης εξάδας, στόχος που μοιάζει πλέον πιο εφικτός από ποτέ, με δεδομένη τη συγκεκριμένη συνεργασία.