Νεκρός ο γιος του Noriyuki Haga - Σε αγώνα ταχύτητας στην Ιαπωνία

Ο Ryota Haga έχασε τη ζωή του στην κατηγορία ST600 του Ιαπωνικού Πρωταθλήματος
Ryota Haga Θάνατος 2024 αγώνες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

9/9/2024

Τα χειρότερα νέα ήρθαν από την Ιαπωνία για τον Noriyuki Haga καθώς ο βετεράνος αναβάτης έχασε τον γιο του, Ryota, σε αγώνα SS600 στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Σύμφωνα και με τις αναρτήσεις του πατέρα Noriyuki στη σελίδα του στο Facebook, ο γιος του Ryota έχασε τη ζωή του την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στον αγώνα του ιαπωνικού πρωταθλήματος ST600 στην πίστα Autopolis, με τον 21χρονο να αγωνίζεται με Yamaha R6 της WORK NAVI Nitro Racing Team.

Στην εκκίνηση του αγώνα της Κυριακής ο Ryota δεν μπόρεσε να ξεκινήσει σωστά με αποτέλεσμα να χτυπηθεί η μοτοσυκλέτα του από δύο άλλες που έρχονταν από πίσω με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα.

Μετά το ατύχημα ο νεαρός Ιάπωνας αναβάτης αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο και εκεί λόγω των σοβαρών τραυματισμών του κατέληξε. Ο αγώνας ακυρώθηκε.

Ryota Haga Θάνατος 2024 αγώνες

Το τραγικό γεγονός για τον χαμό του Ryota Haga επιβεβαιώνεται και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Yamaha που προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

"Καταστροφικά νέα από το Πρωτάθλημα All Japan Road Race σήμερα για τον Ryota Haga, γιο του Noriyuki. Στέλνουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια Haga για αυτό το τραγικό γεγονός."

Σε ανακοίνωση προχώρησε και η Ιαπωνική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, στην επίσημη ιστοσελίδα του ιαπωνικού πρωταθλήματος με τον πρόεδρο Tetsuo Suzuki να κάνει λόγο για πόνο στην καρδιά στο άκουσμα των τραγικών νέων, ενώ εξέφρασε και αυτός τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του Ryota.

Ο Ryota Haga που έκλεισε τα 21 στις 25 του Αυγούστου αγωνιζόταν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα από το 2020, ενώ πέρσι τερμάτισε στη 10η θέση.

Πολύ άσχημο το παιχνίδι της μοίρας για την οικογένεια του Ιάπωνα, και για τον "NitroNori" που σύνδεσε την καριέρα του με τη Yamaha και είναι ένας από τους πλέον συμπαθείς (και θεαματικούς) αναβάτες που έχουν περάσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike -και το MotoGP. Είναι επίσης εκείνος με τις περισσότερες νίκες χωρίς να έχει κερδίσει το πρωτάθλημα (5ος στη σχετική λίστα όλων των εποχών στο WSBK). Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Ryota Haga από όλη την ομάδα του MOTO.

Ετικέτες

Βάθρο για τον Valentino Rossi στις 12 Ώρες του Bathurst

Ξεκίνημα με το δεξί στο Intercontinental GT Challenge 2026 για τη BMW και τον Ιταλό θρύλο του MotoGP
Team WRT BMW Rossi
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/2/2026

Το Intercontinental GT Challenge έτρεξε τον πρώτο του αγώνα στη διοργάνωση του 2026 στην πίστα του Bathurst στην Αυστραλία, έναν 12ωρο αγώνα αντοχής που ανοίγει το πρόγραμμα τεσσάρων αγώνων της φετινής χρονιάς.

Η ομάδα Team WRT των Rossi, Augusto Farfus (Βραζιλία) και Raffaele Marciello (Ελβετία) με το αυτοκίνητο BMW M4 GT3 EVO υπό τον αριθμό #46 κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην τρίτη θέση.

Team WRT BMW Rossi

Ο αγώνας με διάρκεια 12 ώρες είχε αρκετές διακοπές εξαιτίας ατυχημάτων, με πολλές κίτρινες σημαίες στη διάρκειά του και μια διακοπή που διήρκεσε σχεδόν μια ώρα.

Team WRT BMW Rossi

Η κατάκτηση της τρίτης θέσης από το ένα αυτοκίνητο της ομάδας ήρθε ενόσω το δεύτερο (#32) έχασε πολλές θέσεις εξαιτίας της εμπλοκής του σε ένα ατύχημα αμέσως μετά την εκκίνηση του αγώνα, καθώς χρειάστηκε να παραμείνει στα πιτς για αρκετή ώρα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να παλέψει για το βάθρο. Πέρυσι η Team WRT είχε θριαμβεύσει στον ίδιο αγώνα κατακτώντας τις δύο πρώτες θέσεις.

Το Intercontinental GT Challenge 2026 θα συνεχιστεί με τον δεύτερο (από τέσσερεις) αγώνες από 14 ως 17 Μαΐου με τις 24 Ώρες του Nurburgring στη Γερμανία.

Ετικέτες