Νεκρός ο γιος του Noriyuki Haga - Σε αγώνα ταχύτητας στην Ιαπωνία

Ο Ryota Haga έχασε τη ζωή του στην κατηγορία ST600 του Ιαπωνικού Πρωταθλήματος
Ryota Haga Θάνατος 2024 αγώνες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

9/9/2024

Τα χειρότερα νέα ήρθαν από την Ιαπωνία για τον Noriyuki Haga καθώς ο βετεράνος αναβάτης έχασε τον γιο του, Ryota, σε αγώνα SS600 στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Σύμφωνα και με τις αναρτήσεις του πατέρα Noriyuki στη σελίδα του στο Facebook, ο γιος του Ryota έχασε τη ζωή του την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στον αγώνα του ιαπωνικού πρωταθλήματος ST600 στην πίστα Autopolis, με τον 21χρονο να αγωνίζεται με Yamaha R6 της WORK NAVI Nitro Racing Team.

Στην εκκίνηση του αγώνα της Κυριακής ο Ryota δεν μπόρεσε να ξεκινήσει σωστά με αποτέλεσμα να χτυπηθεί η μοτοσυκλέτα του από δύο άλλες που έρχονταν από πίσω με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα.

Μετά το ατύχημα ο νεαρός Ιάπωνας αναβάτης αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο και εκεί λόγω των σοβαρών τραυματισμών του κατέληξε. Ο αγώνας ακυρώθηκε.

Ryota Haga Θάνατος 2024 αγώνες

Το τραγικό γεγονός για τον χαμό του Ryota Haga επιβεβαιώνεται και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Yamaha που προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

"Καταστροφικά νέα από το Πρωτάθλημα All Japan Road Race σήμερα για τον Ryota Haga, γιο του Noriyuki. Στέλνουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια Haga για αυτό το τραγικό γεγονός."

Σε ανακοίνωση προχώρησε και η Ιαπωνική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, στην επίσημη ιστοσελίδα του ιαπωνικού πρωταθλήματος με τον πρόεδρο Tetsuo Suzuki να κάνει λόγο για πόνο στην καρδιά στο άκουσμα των τραγικών νέων, ενώ εξέφρασε και αυτός τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του Ryota.

Ο Ryota Haga που έκλεισε τα 21 στις 25 του Αυγούστου αγωνιζόταν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα από το 2020, ενώ πέρσι τερμάτισε στη 10η θέση.

Πολύ άσχημο το παιχνίδι της μοίρας για την οικογένεια του Ιάπωνα, και για τον "NitroNori" που σύνδεσε την καριέρα του με τη Yamaha και είναι ένας από τους πλέον συμπαθείς (και θεαματικούς) αναβάτες που έχουν περάσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike -και το MotoGP. Είναι επίσης εκείνος με τις περισσότερες νίκες χωρίς να έχει κερδίσει το πρωτάθλημα (5ος στη σχετική λίστα όλων των εποχών στο WSBK). Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Ryota Haga από όλη την ομάδα του MOTO.

Ετικέτες

Olympia Rally, 1η Ημέρα: Δυναμική εκκίνηση με απαιτητική διαδρομή και πρωτιά Καράμπελα

Σκληρή πλοήγηση, έντονος ανταγωνισμός και μεγάλες προκλήσεις από τον Πρόλογο
karabelas
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/4/2026

Η πρώτη ημέρα του Olympia Rally 2026 επιβεβαίωσε τον χαρακτήρα του αγώνα, με τον Κίμωνα Καραμπέλα να παίρνει τη νίκη σε ένα σκέλος όπου άλλες δεξιότητες αποδείχθηκαν εξίσου κρίσιμες με την ταχύτητα.

To Olympia Rally 2026 ξεκίνησε επίσημα και η Ημέρα 1 ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες με ένα απαιτητικό πρώτο σκέλος όπου έγινε σαφές ότι αυτός ο αγώνας δεν αφορά μόνο την ταχύτητα, αλλά και τη σωστή λήψη αποφάσεων, την πλοήγηση και την ψυχραιμία.

Olympia Rally 2026 Day 1

Από την προηγούμενη είχε ολοκληρωθεί η τελική εγγραφή, ο τεχνικός έλεγχος και η διαδικασία ενημέρωσης των αναβατών.

Rally Olympia 2026 Day 1


Το εναρκτήριο σκέλος βασίστηκε έντονα στις δεξιότητες ανάγνωσης roadbook, αναγκάζοντας τους αγωνιζόμενους να παραμένουν σε διαρκή εγρήγορση, να εμπιστεύονται τα όργανά τους και να αντιστέκονται στην παρόρμηση να οδηγούν μόνο με το ένστικτο.

Olympia Rally 2026 Day 1

Πρώτος στον τερματισμό του σκέλους ήταν ο Έλληνας πολυπρωταθλητής του enduro και συντάκτης του ΜΟΤΟ #52 Καραμπέλας Κίμων (GR) με YAMAHA Tenere 700, ακολουθούμενος από τον #45 Vander Hoeven Jacinto (BE) με HUSQVARNA FE 501 και τον #422 Roman Gruber (AT) με KTM EXC 500.

trigkas

Το φετινό Olympia Rally φιλοξενεί έντονη ελληνική παρουσία, με πολλούς Έλληνες αναβάτες έτοιμους να δείξουν τις δυνατότητές τους στη διεθνή σκηνή. Οι Έλληνες αναβάτες που συμμετέχουν είναι οι Κίμωνας Καράμπελας, Γιάννης Σεβαστόπουλος, Γιάννης Τρίγκας, Κωνσταντίνος Χατζημιχάλης, Χρήστος Πελούσης, Γεώργιος Στογιάννος, Σωκράτης Ζαΐμης, Χάρης Παπαγεωργίου, Ηλίας Τσανικλίδης και Θεμιστοκλής Παπαμελετίου.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία για τις απαιτητικές ημέρες που ακολουθούν.

Olympia Rally 2026 Day 1

Το απόγευμα της Κυριακής έγινε η πανηγυρική εκκίνηση στο κέντρο της πόλης, όπου παρουσιάστηκαν όλοι οι οδηγοί με δυνατή μουσική, πολύ κόσμο και πάρα πολύ χρώμα!

Olympia Rally 2026 Day 1


Η δεύτερη μέρα είναι η πιο απαιτητική στην πλοήγηση, καθώς διαθέτει ένα μεγάλο σε μήκος roadbook, με 438 “τουλίπες” και 19 μέτρα μήκος χαρτιού!

Olympia Rally 2026 Day 1


Θα είναι η μέρα που θα γίνουν οι μεγάλες διαφορές και θα διακριθούν οι πιο έμπειροι αλλά και οι πιο γρήγοροι!