X-Trial 2025, 2ος αγώνας Γαλλία - Επιστροφή στην "κανονικότητα" του Toni Bou [Video]

Κυριάρχησε ο Καταλανός στο Chambery - Ισπανικό lock out στο βάθρο
X-Trial 2025, 2ος αγώνας Γαλλία 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

13/1/2025

Έπειτα από ένα μικρό "διάλειμμα" ο 38χρονος Toni Bou επέστρεψε στην κορυφή του βάθρου παιρνοντας τη νίκη στον X-Trial αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Chambery της Γαλλίας.

Μπορεί η χρονιά να μπήκε με το αριστερό για τον Bou, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι η δεύτερη θέση που κατέκτησε στην Ισπανία ο Καταλανός, ωστόσο στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο εργοστασιακός αναβάτης της Repsol Honda Trial Team επέστρεψε στο συνηθισμένο για τον ίδιο σημείο του βάθρου που είναι και το ψηλότερο σκαλί.

Η εμφάνιση του Bou ήταν κυριαρχική από την αρχή έως και το τέλος του αγώνα με τον Καταλανό να παρουσιάζεται σχεδόν αλάνθαστος και με τρομερή αυτοπεποίθηση, κάτι που φάνηκε όχι μόνο από τους ελάχιστος βαθμούς που συγκέντρωσε αλλά και από τους χρόνους που ολοκλήρωνε τις προσπάθειές του.

X-Trial 2025, 2ος αγώνας Γαλλία 2025

Ίσως πιο χαρακτηριστικό της φόρμας στην οποία δείχνει να επιστρέφει ο Bou είναι οι μόλις τέσσερεις βαθμοί που πήρε στους δυσκολότερους τομείς του αγώνα, τη στιγμή που κανείς από τους τρεις μεγάλους του αντιπλάλους Jaime Busto (GasGas), Gabriel Marcelli (Repsol Honda Trial Team) και Adam Raga (Sherco) δεν κατάφερε να τους ολοκληρώσει!

Στον τελικό της βραδιάς το αγωνιστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη μάχη για τη δεύτερη θέση του αγώνα μεταξύ των Busto και Marcelli με τον αναβάτη της GASGAS να καταφέρνει να υπερισχύσει του συμπατριώτη του έχοντας μόλις έναν βαθμό λιγότερο. Έτσι στο βάθρο του Chambery έγινε ένας ισπανικός "αποκλεισμός" που ενισχύθηκε από την 4η θέση που πήρε ο Adam Raga (Sherco), με τον Γάλλο Benoit Bincaz να κλείνει την πρώτη πεντάδα. 

X-Trial 2025, 2ος αγώνας Γαλλία 2025

Μετά τον αγώνα ο Bou δήλωσε χαρούμενος όχι μόνο με τη νίκη που κατέκτησε αλλά με τον τρόπο που την πήρε με τον αλάνθαστο τρόπο που οδήγησε να μπουστάρει την αυτοπεποίθησή του για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Τα εντυπωσιακά highlights του αγώνα στη Γαλλία, στο video που ακολουθεί.

 

FIM Yamaha R7 BLU CRU World Cup: Ανακοινώθηκε ο νέος Παγκόσμιος θεσμός – Πιθανότητα και για ελληνική συμμετοχή

Αντικαθιστά το Yamaha R3 BLU CRU World Cup
FIM Yamaha R7 BLU CRU World Cup
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/10/2026

Η Yamaha Motor Europe ανακοίνωσε μια νέα εποχή για το FIM Yamaha BLU CRU World Cup, που πλέον θα διεξάγεται με μοτοσυκλέτες Yamaha R7 αντί των R3.

Το R3 BLU CRU World Cup ξεκίνησε το 2021 και από το 2024 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της FIM. Έπειτα από έξι επιτυχημένες σεζόν με μοτοσυκλέτες R3, ο θεσμός μπαίνει σε μία νέα φάση, αφού από το 2027 οι αναβάτες θα αγωνίζονται πάνω στις σέλες μοτοσυκλετών Yamaha R7.

Μάλιστα στο R3 BLU CRU είχαμε και ελληνική συμμετοχή, με τον Γιάννη Περιστερά που αγωνίστηκε την σεζόν του 2021 και τα είχε πάει εξαιρετικά, τερματίζοντας στην 8η θέση της γενικής κατάταξης με 100 βαθμούς και ένα βάθρο. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός να δούμε ελληνική συμμετοχή και την επόμενη χρονιά, καθώς υπάρχουν Έλληνες αναβάτες που θα μπορούσαν να αγωνιστούν στον θεσμό.

peristeras

Ο θεσμός είναι σχεδιασμένος για να προσφέρει σε ταλαντούχους νέους αναβάτες μια σαφή και πλήρως υποστηριζόμενη πορεία προς το παγκόσμιο στερέωμα, με τη σειρά αγώνων να περιλαμβάνει 12 αγώνες σε έξι ευρωπαϊκούς γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike της FIM (WorldSBK) του 2027 και θα μπορούν να συμμετέχουν αναβάτες ηλικίας 15 ετών και άνω.

Το BLU CRU θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία συστήματα ανάπτυξης ταλέντων στους αγώνες μοτοσυκλέτας, με παραδείγματα όπως αυτά του τον Izan Guevara που διεκδικεί τον τίτλο στη Moto2 φέτος και του Aldi Satya Mahendra που έγινε ο πρώτος Ινδονήσιος αναβάτης που ανέβηκε στο βάθρο του WorldSSP.

Από το 2027, οι διαγωνιζόμενοι θα αγωνίζονται με την τελευταία έκδοση της Yamaha R7, με τον γνωστό δικύλινδρο CP2 κινητήρα των 689 κυβικών. Το κόστος παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα για τους επίδοξους νέους αναβάτες, καθώς το πακέτο για ολόκληρη τη σεζόν κοστίζει 29.000 ευρώ και περιλαμβάνει τη χρήση μιας Yamaha R7 προετοιμασμένης για αγώνες, καθώς και δερμάτινη φόρμα, ελαστικά, καύσιμα και τέλη συμμετοχής στους αγώνες.

Οι υποψήφιοι αναβάτες πρέπει να στείλουν email στο [email protected] για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το ημερολόγιο Παγκοσμίου Κυπέλλου FIM Yamaha R7 BLU CRU 2027

  • Δοκιμές preseason: 6-8 Απριλίου – Cremona, Ιταλία
  • 16-18 Απριλίου – TT Circuit Assen, Ολλανδία
  • 21-23 Μαΐου – MotorLand Aragón, Ισπανία
  • 4-6 Ιουνίου – Autodrom Most, Τσεχία
  • 9-11 Ιουλίου – Donington Park, Μεγάλη Βρετανία
  • 3-5 Σεπτεμβρίου – Magny-Cours, Γαλλία
  • 24-26 Σεπτεμβρίου – Cremona, Ιταλία