X-Trial 2025, 2ος αγώνας Γαλλία - Επιστροφή στην "κανονικότητα" του Toni Bou [Video]

Κυριάρχησε ο Καταλανός στο Chambery - Ισπανικό lock out στο βάθρο
X-Trial 2025, 2ος αγώνας Γαλλία 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

13/1/2025

Έπειτα από ένα μικρό "διάλειμμα" ο 38χρονος Toni Bou επέστρεψε στην κορυφή του βάθρου παιρνοντας τη νίκη στον X-Trial αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Chambery της Γαλλίας.

Μπορεί η χρονιά να μπήκε με το αριστερό για τον Bou, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι η δεύτερη θέση που κατέκτησε στην Ισπανία ο Καταλανός, ωστόσο στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο εργοστασιακός αναβάτης της Repsol Honda Trial Team επέστρεψε στο συνηθισμένο για τον ίδιο σημείο του βάθρου που είναι και το ψηλότερο σκαλί.

Η εμφάνιση του Bou ήταν κυριαρχική από την αρχή έως και το τέλος του αγώνα με τον Καταλανό να παρουσιάζεται σχεδόν αλάνθαστος και με τρομερή αυτοπεποίθηση, κάτι που φάνηκε όχι μόνο από τους ελάχιστος βαθμούς που συγκέντρωσε αλλά και από τους χρόνους που ολοκλήρωνε τις προσπάθειές του.

X-Trial 2025, 2ος αγώνας Γαλλία 2025

Ίσως πιο χαρακτηριστικό της φόρμας στην οποία δείχνει να επιστρέφει ο Bou είναι οι μόλις τέσσερεις βαθμοί που πήρε στους δυσκολότερους τομείς του αγώνα, τη στιγμή που κανείς από τους τρεις μεγάλους του αντιπλάλους Jaime Busto (GasGas), Gabriel Marcelli (Repsol Honda Trial Team) και Adam Raga (Sherco) δεν κατάφερε να τους ολοκληρώσει!

Στον τελικό της βραδιάς το αγωνιστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη μάχη για τη δεύτερη θέση του αγώνα μεταξύ των Busto και Marcelli με τον αναβάτη της GASGAS να καταφέρνει να υπερισχύσει του συμπατριώτη του έχοντας μόλις έναν βαθμό λιγότερο. Έτσι στο βάθρο του Chambery έγινε ένας ισπανικός "αποκλεισμός" που ενισχύθηκε από την 4η θέση που πήρε ο Adam Raga (Sherco), με τον Γάλλο Benoit Bincaz να κλείνει την πρώτη πεντάδα. 

X-Trial 2025, 2ος αγώνας Γαλλία 2025

Μετά τον αγώνα ο Bou δήλωσε χαρούμενος όχι μόνο με τη νίκη που κατέκτησε αλλά με τον τρόπο που την πήρε με τον αλάνθαστο τρόπο που οδήγησε να μπουστάρει την αυτοπεποίθησή του για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Τα εντυπωσιακά highlights του αγώνα στη Γαλλία, στο video που ακολουθεί.

 

Isle of Man TT: Οκτώ θεατές κι ένας αναβάτης στο νοσοκομείο – Η αιτία διακοπής των δοκιμών της Δευτέρας

Ευτυχώς εκτός κινδύνου όλοι οι εμπλεκόμενοι
iom-ramsey-parliament-square
Η είσοδος στην Parliament Square (φωτογραφία αρχείου)
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/5/2026

Με το αριστερό ξεκίνησε το Tourist Trophy του 2026 στο Isle of Man, καθώς οι ελεύθερες δοκιμές δοκιμές των κατηγοριών Superbike και Superstock σημαδεύτηκαν από ένα συμβάν που οδήγησε σε διακοπή όλης της δράσης της πρώτης μέρας.

Στις 13:50 τοπική ώρα (15:50 Ελλάδας) οι κόκκινες σημαίες σηματοδότησαν μια διακοπή των δοκιμών γι’ αυτό που οι διοργανωτές αποκάλεσα αρχικά ως “σοβαρό συμβάν” και λίγο αργότερα ως “ατύχημα”, χωρίς όμως να έχουν ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συνέβη.

Αυτό ήρθε με ένα επίσημο ανακοινωθέν χτες αργά το απόγευμα, κατά το οποίο η διοργάνωση του αγώνα αποκάλυψε πως το συμβάν που είχε συμβεί στην Parliament Square της πόλης Ramsey ήταν πως ένας αναβάτης έπεσε και η μοτοσυκλέτα του χτύπησε τους θεατές.

Parliament Square
Η Parliament Square στη Ramsey

Από το ατύχημα τραυματίστηκε στα πόδια ο αναβάτης, καθώς και οκτώ θεατές και όλοι τους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Nobles. Από το επίσημο ανακοινωθέν δεν προκύπτει σοβαρός τραυματισμός για κάποιον, καθώς ο αναβάτης έχει χτυπήσει στα πόδια και δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο, ενώ για τους οκτώ θεατές η περιγραφή περιορίζεται σε “όλοι έχουν τις αισθήσεις τους και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εκτίμηση και νοσηλεία”.

Το όνομα του αναβάτη που έπεσε στην Parliament Square δεν αποκαλύπτεται ακόμη από τη διοργάνωση του ΤΤ.

Αυτή είναι η τελευταία επίσημη αναφορά που μας έρχεται από το Isle of Man και πιθανότατα το σημερινό πρόγραμμα θα εξελιχθεί κανονικά ως είναι προγραμματισμένο. Χτες οι δοκιμές των SBK/STK ολοκλήρωναν το πρωινό σκέλος των ελεύθερων δοκιμών για να ξεκινήσουν οι πρώτες κατατακτήριες (Qualifying 1) το απόγευμα, κάτι που φυσικά δεν έγινε συνεπεία του ατυχήματος.

Σήμερα το πρόγραμμα προβλέπει κατατακτήριες δοκιμές από τις 18:30 τοπική (20:30 Ελλάδας) κατά σειρά για τις κατηγορίες Superbike και Superstock, Supersport και Sportbike, κλείνοντας με τα Sidecars.

Ας ευχηθούμε όλοι οι τραυματίες να είναι σύντομα καλά, καθώς και η σημερινή επικαιρότητα να γεμίσει αποκλειστικά από σπουδαίες επιδόσεις και τίποτε άλλο.