Άλλη μία επιτυχία για τον Γιάννη Περιστερά

Νίκησε ο Γιάννης Περιστεράς στην Vallelunga
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/9/2017

Νίκησε ο Γιάννης Περιστεράς στην Vallelunga

Ο 6ος και τελευταίος Αγώνα για το Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV MiniGP Junior έγινε στην πίστα Vallelunga κοντά στην Ρώμη. Ο 12χρονος Γιάννης Περιστεράς συμμετείχε στην κατηγορία Ohvale GP0 – 160 και ξεκίνησε από την Pole Position, αφού είχε εντυπωσιάσει το Σάββατο στις Κατατακτήριες με διαφορά 0.861 του δευτερολέπτου από τον 2ο!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο νεαρός Έλληνας οδηγός ξεκίνησε εντυπωσιακά στον Αγώνα της Κυριακής και γρήγορα έκανε διαφορά από ένα γκρουπ τεσσάρων οδηγών που έδιναν μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου. Ο Περιστεράς είχε φοβερό ρυθμό και μάλιστα έφτασε τη διαφορά του στα 5+ δευτερόλεπτα, όταν η ομάδα θεώρησε σωστό να του υποδείξει να “κόψει” λίγο, ώστε να αποφύγει αχρείαστα ρίσκα. Η τελική διαφορά των 2.9'' από τον 2ο είναι η μεγαλύτερη διαφορά που σημειώθηκε φέτος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV Junior!

O 12χρονος Έλληνας ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική χρονιά στην Ιταλία, με συνεχή εξέλιξη και πρόοδο, όπως δείχνει και το πρόσφατο ρεκόρ που έκανε στην πίστα της Franciacorta και τη 2η θέση εκεί, στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Περιστεράς δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτήν τη νίκη και μάλιστα είχα κάνει διαφορά πεντέμισι δευτερόλεπτα και προς το τέλος έκοψα λίγο. Σήμερα θα φάω παγωτό για να το γιορτάσω, αλλά από αύριο γυρνάω στη διατροφή και την προπόνηση!”

Η Ελληνική αποστολή με τους Σάκη Συνιώρη, Γιάννη Κόλλια, Βασίλη Μιχόπουλο και Νίκο Περιστερά είναι βέβαια ενθουσιασμένη και τώρα η δουλειά επικεντρώνεται στην προετοιμασία του Γιάννη εν όψη της παγκόσμιας επιλογής του Red Bull Rookies Cup που θα γίνει τον Οκτώβριο.

Η ομάδα θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στη φετινή αγωνιστική παρουσία στην Ιταλία και την Ελλάδα, τους: PERISTERAS TYRES, Clevermedia εταιρία που προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις επικοινωνίας, ΒΕΑ "Βούτυρο Κέρκυρας", ANDELI Mototouring™ - Ενοικίαση και χρονομίσθωση μοτοσυκλετών, Superfast Ferries & Anek lines, EVO Folegandros Rent a Car, LIQUI MOLY Λιπαντικά – Πρόσθετα – Βελτιωτικά, Extreme Trackdays, ΠΑΝΤΕΛΗΣ Κ. ΔΟΝΟΥΠΟΓΛΟΥ Α.Ε - ρουλεμάν, εργαλεία και προϊόντα μετάδοσης κίνησης, TENG TOOLS, Rise Custom, VGR Team Yamaha Georgakopoulos, SHOEI TZORTZOPOULOS, CHICKEN HAWK, OHVALE, DUNLOP, eXTra Products – Χρήστος Τασούλης, A.M.Παπαγεωργίου Yamaha-Moto, Dream Coast, MOURATIS GP, Ermax Georgopoulos Racing, Papastavrou Shops, Sinioris Racing.

 

X-Trial 2026: Ο Toni Bou κερδίζει στην Βαρκελώνη για 19η φορά

Απόλυτος κυρίαρχος για ακόμα μία φορά ο Ισπανός
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/2/2026

Για ακόμη μία φορά, ο “ισόβιος” Παγκόσμιος Πρωταθλητής Trial, Toni Bou σημείωσε νίκη στον αγώνα X-Trial της Βαρκελώνης. Μάλιστα αυτή ήταν η 19η του νίκη στο X-Trial of Barcelona.

Ο Toni Bou (Repsol Honda Trial Team) δεν απειλήθηκε από τους αντιπάλους του και πήρε μία άνετη νίκη, με τους Jaime Busto (GasGas) and Gabriel Marcelli (Repsol Honda Trial Team) να συμπληρώνουν αντίστοιχα το βάθρο.

Μετά από αυτή του τη νίκη, ο Bou έχει συγκεντρώσει 135 βαθμούς, αφήνοντας αρκετά πίσω του τον teammate του Marcelli που έχει 93 και είναι έτσι ένα βήμα μακριά από έναν ακόμη τίτλο στο X-Trial, με μόλις τρεις γύρους να απομένουν. Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε πως αυτός θα είναι εκτός απροόπτου ο 20ος τίτλος X-Trial για τον Bou που ανακηρύσσεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής συνεχόμενα από το 2007!

1

Toni Bou: “Είμαι απίστευτα χαρούμενος και πολύ περήφανος για το πώς πήγε η βραδιά. Αυτός ο αγώνας είναι πολύ ξεχωριστός για μένα και το να κερδίζεις ξανά στην πατρίδα σου δεν είναι κάτι που μπορείς να θεωρήσεις δεδομένο, πόσο μάλλον να το κάνεις για 19η φορά. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για όλη τη σκληρή δουλειά της, γιατί απόψε έδωσε τον καλύτερό της εαυτό στο Palau Sant Jordi. Κερδίσαμε τον πρώτο γύρο και στη Super Pole καταφέραμε να προκριθούμε στην καλύτερη θέση για τον τελικό, οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και το επίπεδο που δείξαμε. Είναι επίσης μια πολύ σημαντική νίκη όσον αφορά τον τίτλο, καθώς θα έχω την πρώτη μου ευκαιρία να τον κερδίσω στον επόμενο αγώνα στο Chalon-sur-Saône.”

Ας δούμε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία έως τώρα:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Βαθμοί

1

Bou Toni

Repsol Honda HRC

135

2

Marcelli Gabriel

Repsol Honda HRC

93

3

Busto Jaime

Gas Gas Factory Team

89

4

Hemingway Harry

Beta Factory Racing

59

5

Grattarola Matteo

Beta Factory Racing

31

6

Peace Jack

Sherco Factory Team

19

7

Farre Arnau

Sherco Factory Team

15

8

Titli Francesco

Montesa Talent School

14

9

Dufrese Hugo

Beta

11

10

Bincaz Benoit

Electric Motion

11

11

Hemingway George

Beta Factory Racing

4

12

Gelabert Miquel

Honda Montesa

2