Άλλη μία επιτυχία για τον Γιάννη Περιστερά

Νίκησε ο Γιάννης Περιστεράς στην Vallelunga
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/9/2017

Νίκησε ο Γιάννης Περιστεράς στην Vallelunga

Ο 6ος και τελευταίος Αγώνα για το Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV MiniGP Junior έγινε στην πίστα Vallelunga κοντά στην Ρώμη. Ο 12χρονος Γιάννης Περιστεράς συμμετείχε στην κατηγορία Ohvale GP0 – 160 και ξεκίνησε από την Pole Position, αφού είχε εντυπωσιάσει το Σάββατο στις Κατατακτήριες με διαφορά 0.861 του δευτερολέπτου από τον 2ο!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο νεαρός Έλληνας οδηγός ξεκίνησε εντυπωσιακά στον Αγώνα της Κυριακής και γρήγορα έκανε διαφορά από ένα γκρουπ τεσσάρων οδηγών που έδιναν μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου. Ο Περιστεράς είχε φοβερό ρυθμό και μάλιστα έφτασε τη διαφορά του στα 5+ δευτερόλεπτα, όταν η ομάδα θεώρησε σωστό να του υποδείξει να “κόψει” λίγο, ώστε να αποφύγει αχρείαστα ρίσκα. Η τελική διαφορά των 2.9'' από τον 2ο είναι η μεγαλύτερη διαφορά που σημειώθηκε φέτος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV Junior!

O 12χρονος Έλληνας ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική χρονιά στην Ιταλία, με συνεχή εξέλιξη και πρόοδο, όπως δείχνει και το πρόσφατο ρεκόρ που έκανε στην πίστα της Franciacorta και τη 2η θέση εκεί, στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Περιστεράς δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτήν τη νίκη και μάλιστα είχα κάνει διαφορά πεντέμισι δευτερόλεπτα και προς το τέλος έκοψα λίγο. Σήμερα θα φάω παγωτό για να το γιορτάσω, αλλά από αύριο γυρνάω στη διατροφή και την προπόνηση!”

Η Ελληνική αποστολή με τους Σάκη Συνιώρη, Γιάννη Κόλλια, Βασίλη Μιχόπουλο και Νίκο Περιστερά είναι βέβαια ενθουσιασμένη και τώρα η δουλειά επικεντρώνεται στην προετοιμασία του Γιάννη εν όψη της παγκόσμιας επιλογής του Red Bull Rookies Cup που θα γίνει τον Οκτώβριο.

Η ομάδα θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στη φετινή αγωνιστική παρουσία στην Ιταλία και την Ελλάδα, τους: PERISTERAS TYRES, Clevermedia εταιρία που προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις επικοινωνίας, ΒΕΑ "Βούτυρο Κέρκυρας", ANDELI Mototouring™ - Ενοικίαση και χρονομίσθωση μοτοσυκλετών, Superfast Ferries & Anek lines, EVO Folegandros Rent a Car, LIQUI MOLY Λιπαντικά – Πρόσθετα – Βελτιωτικά, Extreme Trackdays, ΠΑΝΤΕΛΗΣ Κ. ΔΟΝΟΥΠΟΓΛΟΥ Α.Ε - ρουλεμάν, εργαλεία και προϊόντα μετάδοσης κίνησης, TENG TOOLS, Rise Custom, VGR Team Yamaha Georgakopoulos, SHOEI TZORTZOPOULOS, CHICKEN HAWK, OHVALE, DUNLOP, eXTra Products – Χρήστος Τασούλης, A.M.Παπαγεωργίου Yamaha-Moto, Dream Coast, MOURATIS GP, Ermax Georgopoulos Racing, Papastavrou Shops, Sinioris Racing.

 

Ιsle of Man TT 2026 - Νέο ρεκόρ γύρου από στάση από τον Dean Harrison

Ο Βρετανός αναβάτης της Honda σημείωσε μέση ωριαία ταχύτητα 214,4 km/h καταρρίπτοντας το τρέχον ρεκόρ
Dean Harrison
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/5/2026

Ο Dean Harrison ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο την εβδομάδα δοκιμών του Isle of Man TT 2026, σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρου από στάση στις κατατακτήριες διαδικασίες με μέση ταχύτητα 215,5 km/h πάνω στη Honda CBR1000RR-R.

Ο Harrison ήταν ο ταχύτερος αναβάτης του πρώτου προκριματικού session στην κατηγορία Superbike, καταγράφοντας συνολικά δύο γύρους πάνω από το φράγμα των 133 mph. Ο καλύτερος από αυτούς έφτασε τα 133,925 mph (215,531 km/h), επίδοση που συνιστά τον ταχύτερο γύρο που έχει σημειωθεί ποτέ σε εναρκτήρια περίοδο προκριματικών του TT.

Η διαφορά του από τον δεύτερο σε μέση ωριαία ταχύτητα ξεπέρασε τα 3 mph (4,8 km/h), με τους Michael Dunlop και Nathan Harrison να ακολουθούν.

Dean Harrison

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο Harrison δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος τόσο από την αίσθηση της μοτοσυκλέτας όσο και από τις συνθήκες στην πίστα: "Ήταν πολύ καλό που βγήκαμε στην πίστα και μπήκαμε αμέσως σε ρυθμό. Ένιωθα καλά από την αρχή και το ίδιο και η μοτοσυκλέτα. Για να είμαι ειλικρινής, με ενδιέφερε περισσότερο να δω πώς θα συμπεριφερόταν η μοτοσυκλέτα με μικρότερο φορτίο καυσίμου, οπότε όσο ικανοποιημένος ήμουν με το 133,2, άλλο τόσο χάρηκα που ακολούθησε και ένας γύρος στα 133,9 mph."

Ο αναβάτης της Honda πρόσθεσε επίσης πως όλα λειτούργησαν ιδανικά στη διάρκεια της βραδιάς, "το ελαστικό, η μοτοσυκλέτα και οι συνθήκες ήταν πολύ καλές. Απόλαυσα πραγματικά την οδήγησή μου απόψε και ανυπομονώ να συνεχίσουμε αύριο."

Dean Harrison

Θετική ήταν και η πρώτη εικόνα για τον ομόσταυλο του Harrison στην Honda Racing UK, τον θρύλο John McGuinness, ο οποίος ξεκίνησε επίσης δυνατά τις δοκιμές, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τον μεγάλο αριθμό εντόμων στην ορεινή διαδρομή.