Άλλη μία επιτυχία για τον Γιάννη Περιστερά

Νίκησε ο Γιάννης Περιστεράς στην Vallelunga
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/9/2017

Νίκησε ο Γιάννης Περιστεράς στην Vallelunga

Ο 6ος και τελευταίος Αγώνα για το Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV MiniGP Junior έγινε στην πίστα Vallelunga κοντά στην Ρώμη. Ο 12χρονος Γιάννης Περιστεράς συμμετείχε στην κατηγορία Ohvale GP0 – 160 και ξεκίνησε από την Pole Position, αφού είχε εντυπωσιάσει το Σάββατο στις Κατατακτήριες με διαφορά 0.861 του δευτερολέπτου από τον 2ο!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο νεαρός Έλληνας οδηγός ξεκίνησε εντυπωσιακά στον Αγώνα της Κυριακής και γρήγορα έκανε διαφορά από ένα γκρουπ τεσσάρων οδηγών που έδιναν μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου. Ο Περιστεράς είχε φοβερό ρυθμό και μάλιστα έφτασε τη διαφορά του στα 5+ δευτερόλεπτα, όταν η ομάδα θεώρησε σωστό να του υποδείξει να “κόψει” λίγο, ώστε να αποφύγει αχρείαστα ρίσκα. Η τελική διαφορά των 2.9'' από τον 2ο είναι η μεγαλύτερη διαφορά που σημειώθηκε φέτος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV Junior!

O 12χρονος Έλληνας ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική χρονιά στην Ιταλία, με συνεχή εξέλιξη και πρόοδο, όπως δείχνει και το πρόσφατο ρεκόρ που έκανε στην πίστα της Franciacorta και τη 2η θέση εκεί, στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Περιστεράς δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτήν τη νίκη και μάλιστα είχα κάνει διαφορά πεντέμισι δευτερόλεπτα και προς το τέλος έκοψα λίγο. Σήμερα θα φάω παγωτό για να το γιορτάσω, αλλά από αύριο γυρνάω στη διατροφή και την προπόνηση!”

Η Ελληνική αποστολή με τους Σάκη Συνιώρη, Γιάννη Κόλλια, Βασίλη Μιχόπουλο και Νίκο Περιστερά είναι βέβαια ενθουσιασμένη και τώρα η δουλειά επικεντρώνεται στην προετοιμασία του Γιάννη εν όψη της παγκόσμιας επιλογής του Red Bull Rookies Cup που θα γίνει τον Οκτώβριο.

Η ομάδα θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στη φετινή αγωνιστική παρουσία στην Ιταλία και την Ελλάδα, τους: PERISTERAS TYRES, Clevermedia εταιρία που προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις επικοινωνίας, ΒΕΑ "Βούτυρο Κέρκυρας", ANDELI Mototouring™ - Ενοικίαση και χρονομίσθωση μοτοσυκλετών, Superfast Ferries & Anek lines, EVO Folegandros Rent a Car, LIQUI MOLY Λιπαντικά – Πρόσθετα – Βελτιωτικά, Extreme Trackdays, ΠΑΝΤΕΛΗΣ Κ. ΔΟΝΟΥΠΟΓΛΟΥ Α.Ε - ρουλεμάν, εργαλεία και προϊόντα μετάδοσης κίνησης, TENG TOOLS, Rise Custom, VGR Team Yamaha Georgakopoulos, SHOEI TZORTZOPOULOS, CHICKEN HAWK, OHVALE, DUNLOP, eXTra Products – Χρήστος Τασούλης, A.M.Παπαγεωργίου Yamaha-Moto, Dream Coast, MOURATIS GP, Ermax Georgopoulos Racing, Papastavrou Shops, Sinioris Racing.

 

Βασίλης Παντελεάκης: Αγωνίζεται το Σαββατοκύριακο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Moto Junior

Στον θεσμό που αποτελεί έναν από τους προθάλαμους για το MotoGP
panteleakis
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/5/2026

Ο 18χρονος αναβάτης ξεκινά το προσεχές Σαββατοκύριακο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Moto Junior και συγκεκριμένα στην κατηγορία Stock European Championship.

Ο θεσμός Stock European Championship αποτελείται από συνολικά επτά γύρους που διεξάγονται σε πίστες της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Γαλλίας και Ιταλίας και η έναρξη είναι προγραμματισμένη την Κυριακή 24 Μαΐου στην πίστα της Καταλονίας.

Ο Βασίλης Παντελεάκης που θα τρέχει με Honda CBR600RR ήταν από τις πρώτες συμμετοχές που έγιναν δεκτές στο FIM Moto Junior και εμείς σας είχαμε ενημερώσει από τον Φεβρουάριο για την εξέλιξη αυτή.

Στην κατηγορία του συμμετέχουν ακόμη 35 αναβάτες από διάφορα μέρη του κόσμου, με τους περισσότερους αναβάτες – 12 στο σύνολο – να κατάγονται από την Ισπανία, όπως είναι αναμενόμενο.

Ο θεσμός αποτελεί έναν από τους προθαλάμους για το MotoGP και όπως είναι λογικό είναι και μία μεγάλη ευκαιρία για να αναδείξει το ταλέντο του ο Έλληνας αναβάτης στο υψηλό αυτό επίπεδο.

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Βασίλη Παντελεάκη και θα σας ενημερώνουμε για την πορεία του στο πρωτάθλημα.