Άλλη μία επιτυχία για τον Γιάννη Περιστερά

Νίκησε ο Γιάννης Περιστεράς στην Vallelunga
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/9/2017

Νίκησε ο Γιάννης Περιστεράς στην Vallelunga

Ο 6ος και τελευταίος Αγώνα για το Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV MiniGP Junior έγινε στην πίστα Vallelunga κοντά στην Ρώμη. Ο 12χρονος Γιάννης Περιστεράς συμμετείχε στην κατηγορία Ohvale GP0 – 160 και ξεκίνησε από την Pole Position, αφού είχε εντυπωσιάσει το Σάββατο στις Κατατακτήριες με διαφορά 0.861 του δευτερολέπτου από τον 2ο!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο νεαρός Έλληνας οδηγός ξεκίνησε εντυπωσιακά στον Αγώνα της Κυριακής και γρήγορα έκανε διαφορά από ένα γκρουπ τεσσάρων οδηγών που έδιναν μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου. Ο Περιστεράς είχε φοβερό ρυθμό και μάλιστα έφτασε τη διαφορά του στα 5+ δευτερόλεπτα, όταν η ομάδα θεώρησε σωστό να του υποδείξει να “κόψει” λίγο, ώστε να αποφύγει αχρείαστα ρίσκα. Η τελική διαφορά των 2.9'' από τον 2ο είναι η μεγαλύτερη διαφορά που σημειώθηκε φέτος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV Junior!

O 12χρονος Έλληνας ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική χρονιά στην Ιταλία, με συνεχή εξέλιξη και πρόοδο, όπως δείχνει και το πρόσφατο ρεκόρ που έκανε στην πίστα της Franciacorta και τη 2η θέση εκεί, στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Περιστεράς δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτήν τη νίκη και μάλιστα είχα κάνει διαφορά πεντέμισι δευτερόλεπτα και προς το τέλος έκοψα λίγο. Σήμερα θα φάω παγωτό για να το γιορτάσω, αλλά από αύριο γυρνάω στη διατροφή και την προπόνηση!”

Η Ελληνική αποστολή με τους Σάκη Συνιώρη, Γιάννη Κόλλια, Βασίλη Μιχόπουλο και Νίκο Περιστερά είναι βέβαια ενθουσιασμένη και τώρα η δουλειά επικεντρώνεται στην προετοιμασία του Γιάννη εν όψη της παγκόσμιας επιλογής του Red Bull Rookies Cup που θα γίνει τον Οκτώβριο.

Η ομάδα θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στη φετινή αγωνιστική παρουσία στην Ιταλία και την Ελλάδα, τους: PERISTERAS TYRES, Clevermedia εταιρία που προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις επικοινωνίας, ΒΕΑ "Βούτυρο Κέρκυρας", ANDELI Mototouring™ - Ενοικίαση και χρονομίσθωση μοτοσυκλετών, Superfast Ferries & Anek lines, EVO Folegandros Rent a Car, LIQUI MOLY Λιπαντικά – Πρόσθετα – Βελτιωτικά, Extreme Trackdays, ΠΑΝΤΕΛΗΣ Κ. ΔΟΝΟΥΠΟΓΛΟΥ Α.Ε - ρουλεμάν, εργαλεία και προϊόντα μετάδοσης κίνησης, TENG TOOLS, Rise Custom, VGR Team Yamaha Georgakopoulos, SHOEI TZORTZOPOULOS, CHICKEN HAWK, OHVALE, DUNLOP, eXTra Products – Χρήστος Τασούλης, A.M.Παπαγεωργίου Yamaha-Moto, Dream Coast, MOURATIS GP, Ermax Georgopoulos Racing, Papastavrou Shops, Sinioris Racing.

 

BMU Supermoto: Τρίτος στην Open ο Γιώργος Παρασκευάς - Τρίτη και η Ελλάδα στην κατάταξη Εθνών

Διάκριση σε μία κατηγορία 17 αναβατών
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/9/2026

Στη Βουλγαρία ολοκληρώθηκε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Supermoto το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τον Γιώργο Παρασκευά να καταφέρνει να πάρει την 3η θέση στην κατηγορία Open, ανάμεσα από 17 αναβάτες!

Ο Γιώργος Παρασκευάς συμμετέχει φέτος στα Βαλκανικά Πρωταθλήματα τόσο σε Ταχύτητα όσο και σε Supermoto και, παρά το ότι αγωνίστηκε τραυματίας στη Βουλγαρία, κατάφερε δύο έβδομες και μία όγδοη θέση στους τρεις αγώνες του Σαββατοκύριακου, εξασφαλίζοντας έτσι την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη της κατηγορίας του.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της ομάδας:

Χάλκινος βαλκανιονίκης ο Γιώργος Παρασκευάς στο Supermoto 2026

Με επιτυχία ολοκλήρωσε ο Γιώργος Παρασκευάς την πρώτη του σεζόν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Supermoto κατακτώντας την τρίτη θέση της κατηγορίας SM Open και φέρνοντας, παράλληλα, την Ελλάδα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας εθνών.

Ολοκληρώθηκαν και τα τέσσερα αγωνιστικά διήμερα για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Supermoto με τον Γιώργο Παρασκευά στην τρίτη θέση της κατηγορίας SM Open με 203 βαθμούς ανάμεσα σε 17 αναβάτες και με την Ελλάδα, επίσης, στην τρίτη θέση εθνών.

wolf

Στην πίστα Grand Prix Pleven, στις 12-13/09, βρέθηκαν ξανά οι αγωνιζόμενοι του Supermoto για το τελευταίο αγωνιστικό διήμερο της σεζόν. Ο Γιώργος Παρασκευάς (#148) έφτασε στη Βουλγαρία ήδη στην τρίτη θέση της SM Open, όμως η διαφορά με τους διεκδικητές της θέσης του ήταν μικρή. Οπότε ξεκάθαρος στόχος ήταν να υπερασπιστεί το χάλκινο της γενικής κατάταξης και να διατηρήσει μια ασφαλή απόσταση μεταξύ εκείνου και του βασικού αντιπάλου του, Φέρενστ Έρικ (#111) από τη Ρουμανία.

Το πρόγραμμα του διημέρου είχε ιδιαίτερα απαιτητικό χαρακτήρα, αφού διαμορφώθηκε σε τρία σκέλη αγώνων, αντί για τέσσερα. Ακολουθώντας τα πρότυπα του Παγκόσμιου Supermoto, με έναν κεντρικό αγώνα δώδεκα γύρων, έναν γρήγορο οκτώ γύρων και τέλος με το Super Finale δώδεκα γύρων, δημιουργήθηκε μια επιπλέον δοκιμασία για τους αναβάτες καθώς οι αγώνες διεξάχθηκαν με διαφορά μιας ώρας μεταξύ τους.

Ο αναβάτης και team manager της WOLF-RACING, Παρασκευάς, ξεκίνησε και στα τρία σκέλη από την έβδομη θέση, όμως με το ταλέντο του στις εκκινήσεις και με τη Ducati Desmo450 MX μέχρι την πρώτη στροφή είχε σκαρφαλώσει έως την τέταρτη θέση.

Ακολούθησαν δυνατές μάχες, κυρίως με τον Φέρενστ Έρικ και τον Ντάραμπαν Τέοντορ (#128), τους δυο αναβάτες που είχαν άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον Παρασκευά. Η κατάσταση ήταν ακόμη πιο απαιτητική για τον Έλληνα αναβάτη λόγω του τραυματισμού στο χέρι που τον συνόδεψε σε όλη την αγωνιστική σεζόν του Supermoto. Τα ασφάλτινα άλματα και οι έντονοι κραδασμοί δεν του επέτρεπαν να πιέσει όσο θα ήθελε με αποτέλεσμα να πρέπει να επιλέξει σε ποια κομμάτια της πίστας θα επιτεθεί, “πατώντας” ακόμη περισσότερο γκάζι. Εκεί ήταν που η ταχύτητα της Ducati έδωσε στον “Λύκο” σημαντικό πλεονέκτημα και εκμεταλλευόμενος κάθε ευκαιρία κατάφερε να μείνει μπροστά από τους δυο αντιπάλους του, με εξαίρεση ένα σκέλος όπου μόνο ο Φέρενστ κατάφερε να τον προσπεράσει.

cover

Στο τέλος της ημέρας, ο Παρασκευάς είχε κατακτήσει αντίστοιχα στους αγώνες μια έβδομη θέση, όγδοη και ξανά έβδομη. Αποτελέσματα που δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως τον ρυθμό του αλλά δεν του στέρησαν τον βασικό στόχο της ομάδας: να παραμείνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Συλλέγοντας 41 βαθμούς στο τελευταίο ταξίδι της σεζόν 2026 για το Supermoto, συμπλήρωσε συνολικά 203, γράφοντας το όνομα του στην τρίτη θέση της κατηγορίας SM Open του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, με διαφορά 14 βαθμών από την τέταρτη θέση.

Η παρουσία του Παρασκευά στην πρώτη τριάδα δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο του τελευταίου αγώνα αλλά το άθροισμα από όσες φορές δεν τα παράτησε και ολοκλήρωσε όλους τους αγώνες παρά τις πτώσεις και τους σοβαρούς τραυματισμούς.

Έτσι, έχει ιδιαίτερη σημασία για τον πιλότο μας η πρώτη του αγωνιστική σεζόν στο Πρωτάθλημα, έχοντας παράλληλα να διαχειριστεί μια καινούργια μοτοσυκλέτα και ένα εξαιρετικά φορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα αφού αγωνίζεται και στο Road Racing του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στην κατηγορία F1000.

Στρέφοντας πλέον όλη την προσοχή του στα Superbikes και στη μάχη των κορυφαίων θέσεων, ένας ακόμη τελικός περιμένει τον Γιώργο Παρασκευά. Σε λίγες μέρες από τώρα, στις 25-27/09, ακολουθεί ο τελικός του Road Racing BMU στη Βουλγαρία όπου ο πιλότος της Wolf- Racing βρίσκεται στη δεύτερη θέση βαθμολογίας και ο στόχος παραμένει ένας, το βάθρο.

wolf

Γιώργος Παρασκευάς | Ducati Desmo450 MX

"Ήταν υπέροχος αγώνας! Είχα καλύτερες θέσεις και βελτίωσα τον προσωπικό μου χρόνο. Μπήκα με όρεξη γιατί θεωρούσα ότι το χέρι μου ήταν καλύτερα…δεν ήταν καλύτερα! Ήταν σχεδόν το ίδιο γιατί το φορτίο στο Supermoto είναι τεράστιο, με τρομερούς κραδασμούς. Το κατάλαβα κατευθείαν στον δεύτερο γύρο.

"Παρόλα αυτά έδωσα παραπάνω γκάζι και πολλές μάχες. Ήμουν οκτώ βαθμούς μπροστά και έπρεπε να κρατήσω τον βασικό αντίπαλο μου πίσω και έναν αναβάτη ακόμη. Τα καταφέραμε! Πήραμε το χάλκινο και την τρίτη θέση σαν Ελλάδα!

"Η μοτοσυκλέτα Ducati Desmo είναι σε πειραματικό στάδιο, σε μορφή στησίματος. Η επαφή μου με την Παγκόσμια ομάδα Undici, με τον Μαρκ Ράιενς, με την βοήθεια της Ducati που αποκτήσαμε και έχουμε συνεργαστεί με την Ducati Hellas, καταφέραμε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι πολύ ευχάριστο το ότι και η Ducati τελικά έβγαλε και αυτή ένα γνήσιο Supermoto που παρουσιάζεται τον Σεπτέμβριο.

"Θα συνεχίσουμε όλη αυτή την εξέλιξη διότι μας έχει καταπλήξει η μοτοσυκλέτα, είναι καταπληκτικά γρήγορη, εύκολη και ωραία!

"Το κεφάλι μέσα τώρα, για τον τελικό Superbike του Βαλκανικού».

Την προσπάθεια του Γιώργου Παρασκευά στηρίζουν από το 2023:

DNA HIGH PERFORMANCE AIR FILTERS

TECNO MOTO PERFORMANCE

INTRAMOTO PIRELLI

PAPASTAVROU SHOPS

QNT SPORTS

DXL GRAPHICS

BIKELALERT HELLAS

MOTUL GREECE

HELMET HOME

RIDER GRAPHICS

K-TECH SUSPENSION UK

MOTUL GREECE