Andrea Perfetti - Μεταφέρθηκε Ιταλία, ακόμα δεν έχει ξυπνήσει από το ατύχημα

Ενημερώσεις από το site ειδικού τύπου Moto.it στο οποίο ο Andrea είναι συνιδρυτής και συντάκτης
Andrea Perfetti
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/1/2025

Ο δημοσιογράφος του ειδικού τύπου και αγωνιζόμενος στο Africa Eco Race 2025, Andrea Perfetti, που είχε ατύχημα όταν το αεροπλάνο της διοργάνωσης έπεσε πάνω του στον ανεφοδιασμό κατά το 7ο σκέλος του αγώνα, μεταφέρθηκε αεροπορικώς -και ναρκωμένος- στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Η αεροδιακομιδή έγινε το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου 2025, με το ιατρικό αεροσκάφος να απογειώνεται από το αεροδρόμιο της Nouakchot για να προσγειωθεί στο Μιλάνο κατά τις 22.45 τοπική ώρα. Ο Andrea μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Niguarda, όπου μπήκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, χωρίς ακόμα να έχει ξυπνήσει από το ιατρικό κώμα στο οποίο βρίσκεται.

Ελπίζουμε σε καλή έκβαση, και αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες όταν οι Ιταλοί γιατροί εκτιμήσουν πλήρως την κατάσταση.

Romaniacs: Ο Κουζής πρώτος στην κατηγορία του, νίκησε τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sam Sunderland!

Απίστευτη επίδοση από τον Έλληνα αναβάτη
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/7/2026

Αυτό κι αν είναι είδηση, καθώς κατά την δεύτερη ημέρα του σκληροτράχηλου αγώνα Red Bull Romaniacs 2026, ο Παναγιώτης Κουζής που αγωνίζεται στην κατηγορία Adventure Core με CFMOTO 800ΜΤ-Χ και την υποστήριξη της ομάδας CFMOTO HELLAS RACING TEAM τερμάτισε πρώτος, μπροστά από τον Sam Sunderland που ήρθε δεύτερος.

Ο Έλληνας αναβάτης ολοκλήρωσε την δεύτερη ημέρα σε 3 ώρες 6 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα και ήταν 11 λεπτά ταχύτερος από τον Βρετανό Sunderland, που αγωνίζεται με Triumph. Μπορεί σε κάποιους αυτό το όνομα να μην λέει πολλά, αλλά μιλάμε για τον δύο φορές πρωταθλητή Rally Dakar, δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Rally, ενώ παράλληλα είναι και ένας από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες Rally-Raid της εποχής μας!

Τρίτος ημέρας τερμάτισε ο Rene Columna με CFMOTO. Η χτεσινή ημέρα ήταν καταστροφική για τον Παναγιώτη Κουζή που ήταν 36ος, όμως με τη νίκη του αυτή σήμερα ανέβηκε 5 θέσεις και βρίσκεται πλέον 31ος, κοιτάζοντας με αισιοδοξία τις επόμενες δύο ημέρες.

Εξαιρετικός ήταν και ο Γιώργος Κοινωνάς που συμμετέχει με CFMOTO 450MT και ολοκλήρωσε την ημέρα σε 3 ώρες και 45 λεπτά, σκαρφαλώνοντας στην 12η θέση της κατηγορίας με βλέμμα στην πρώτη δεκάδα.