Andrea Perfetti - Μεταφέρθηκε Ιταλία, ακόμα δεν έχει ξυπνήσει από το ατύχημα

Ενημερώσεις από το site ειδικού τύπου Moto.it στο οποίο ο Andrea είναι συνιδρυτής και συντάκτης
Andrea Perfetti
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/1/2025

Ο δημοσιογράφος του ειδικού τύπου και αγωνιζόμενος στο Africa Eco Race 2025, Andrea Perfetti, που είχε ατύχημα όταν το αεροπλάνο της διοργάνωσης έπεσε πάνω του στον ανεφοδιασμό κατά το 7ο σκέλος του αγώνα, μεταφέρθηκε αεροπορικώς -και ναρκωμένος- στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Η αεροδιακομιδή έγινε το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου 2025, με το ιατρικό αεροσκάφος να απογειώνεται από το αεροδρόμιο της Nouakchot για να προσγειωθεί στο Μιλάνο κατά τις 22.45 τοπική ώρα. Ο Andrea μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Niguarda, όπου μπήκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, χωρίς ακόμα να έχει ξυπνήσει από το ιατρικό κώμα στο οποίο βρίσκεται.

Ελπίζουμε σε καλή έκβαση, και αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες όταν οι Ιταλοί γιατροί εκτιμήσουν πλήρως την κατάσταση.

John McGuinness: Συζητήσεις με τη Honda για το μέλλον – "Δεν σκέφτομαι ακόμη την απόσυρση"

Ο 23 φορές νικητής του Isle of Man TT αναζητά συνέχεια και στο 2027
McGuiness
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/8/2026

Ο John McGuinness επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει την αγωνιστική του καριέρα και το 2027, με τις συζητήσεις με τη Honda να αναμένεται να καθορίσουν το επόμενο βήμα του 54χρονου Βρετανού

Ο John McGuinness συμπλήρωσε φέτος 30 χρόνια συμμετοχών στο Isle of Man TT και ετοιμάζεται να δώσει το "παρών" στο Classic TT, όπου εκτός από τους αγώνες θα συμμετάσχει και σε επετειακό γύρο επίδειξης.

Παρά τα 54 του χρόνια, ο 23 φορές νικητής του TT εξακολουθεί να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Το περασμένο Σαββατοκύριακο συμμετείχε στον αγώνα του Πρωταθλήματος Pirelli National Superstock στο Oulton Park με CBR1000RR-R Fireblade SP, τερματίζοντας 17ος στον πρώτο αγώνα, πριν εγκαταλείψει έπειτα από πτώση ενώ βρισκόταν στη 15η θέση στον δεύτερο. Ήταν η πρώτη του πτώση έπειτα από περίπου έξι χρόνια.

Αν συνεχίσει και το 2027, θα πρόκειται για την 37η συνεχόμενη αγωνιστική του σεζόν. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται ακόμη να αποσυρθεί, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις συζητήσεις που θα έχει με τη Honda.

"Είναι η 36η μου σεζόν στους αγώνες και δεν θέλω ακόμη να αποσυρθώ. Όσο το απολαμβάνουμε και περνάμε καλά, θέλω να συνεχίσω. Πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι με τη Honda και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε την επόμενη χρονιά. Ό,τι κι αν γίνει, θα βρίσκομαι πάντα στα paddock, γιατί αγαπώ τους ανθρώπους και αυτόν τον χώρο. Δεν κρεμάω ακόμη τα αγωνιστικά μου μποτάκια", δήλωσε ο McGuinness.

Παρότι οι νίκες στο TT έχουν γίνει πιο δύσκολες τα τελευταία χρόνια, ο Βρετανός συνεχίζει να βελτιώνει τις επιδόσεις του. Στο φετινό Superbike TT σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της καριέρας του σε αγώνα έξι γύρων, αποδεικνύοντας ότι παραμένει ιδιαίτερα ανταγωνιστικός ακόμη και μετά από περισσότερες από τρεις δεκαετίες στους αγώνες.