Africa Eco Race 2025, Stage 7: Αδιανόητο ατύχημα - Ελαφρύ αεροσκάφος τραυμάτισε σοβαρά τον αγωνιζόμενο Andrea Perfetti!
Δημοσιογράφος του ειδικού τύπου και συνιδρυτής του Moto.It ο Andrea - Ακυρώθηκε το 7ο σκέλος
Από τον
Κώστα Γκαζή
7/1/2025
Σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια του 7ου σκέλους του Africa Eco Race 2025, λόγω του δυνατού ανέμου, ελαφρύ αεροσκάφος της διοργάνωσης κατέπεσε στην απογείωση πάνω σε όχημα ανεφοδιασμού, τραυματίζοντας σοβαρά τον δημοσιογράφο και αγωνιζόμενο του ράλι, Andrea Perfetti που έβαζε εκείνη τη στιγμή καύσιμο στη μοτοσυκλέτα του!
Οι συνθήκες του ατυχήματος ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως, ενώ το Moto.it αναφέρει πως το ελαφρύ αεροσκάφος ήταν εκείνο του γνωστού πολυνίκη πρώην αγωνιζόμενου και νυν Διευθυντή Αγώνα του Africa Eco Race, JL Schlesser...
Το ανακοινωθέν της διοργάνωσης λέει τα εξής: “Η ειδική του 7ου σκέλους, με αφετηρία το Benichar και τερματισμό το Amodjar της Μαυριτανίας ακυρώθηκε στο χιλιόμετρο 241, στο σημείο ανεφοδιασμού, λόγω ατυχήματος που συνέβη λίγο πριν τη μία το μεσημέρι. Ένα από τα ελαφρά αεροσκάφη της διοργάνωσης, κατά την απογείωση για άγνωστους ακόμα τεχνικούς λόγους, χτύπησε το όχημα ανεφοδιασμού που παρείχε καύσιμο στους αγωνιζόμενους. Ένας μοτοσυκλετιστής χτύπησε στο ατύχημα. Πρόκειται για τον Ιταλό αναβάτη με το νούμερο 58, Andrea Perfetti. Η επέμβαση των γιατρών ήταν άμεση, καθώς εκείνοι βρισκόταν ήδη στο σημείο ανεφοδιασμού και ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα με ελικόπτερο στο κοντινότερο νοσοκομείο. Η διοργάνωση, λόγω της μεγάλης κινητοποίησης των οχημάτων διάσωσης μέσω αέρα αποφάσισε να ακυρώσει το σκέλος.”
Ακόμα δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες από τον τραυματισμό του Andrea, ενώ οι αγωνιζόμενοι του αγώνα σταμάτησαν στο bivouac του Amodjar όπου αρχικά η ανακοίνωση του Africa Eco Race έκανε λόγο για... τριήμερη ξεκούραση -κάτι τέτοιο όμως δεν υφίσταται. Θα σας κρατούμε ενήμερους.
Η Aprilia Tuareg Racing ενισχύεται με τον Thomas Marini για το 2026
Θα συνδράμει τον Jacopo Cerutti στο Ευρωπαϊκό Tout Terrain Rally Cup
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
12/3/2026
Η Aprilia Tuareg Racing επεκτείνει το αγωνιστικό της πρόγραμμα για το 2026, ανακοινώνοντας τη συνεργασία με τον Thomas Marini και διπλασιάζοντας τις συμμετοχές της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rally και Ιταλικό Motorally.
Η Aprilia Tuareg Racing προετοιμάζεται για το υπόλοιπο της αγωνιστικής χρονιάς του 2026 ανακοινώνοντας την ένταξη του Thomas Marini στο εργοστασιακό της πρόγραμμα Rally Raid. Ο αναβάτης από το Σαν Μαρίνο θα αγωνιστεί με την Aprilia Tuareg Rally στο πλαίσιο της συνεργασίας της Aprilia με τη GCorse, την ομάδα των αδελφών Guareschi.
Ένας αναβάτης με ισχυρό βιογραφικό στο rally raid
Ο Marini θεωρείται ένας από τους πλέον δυνατούς αναβάτες της ευρωπαϊκής σκηνής Rally Raid. Στο παλμαρέ του ξεχωρίζει ο τίτλος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Raid TT το 2024, ενώ το 2025 πέτυχε σημαντικές διεθνείς νίκες στο Albania Rally και στο Transanatolia Rally.
Πριν στραφεί πλήρως στους αγώνες Rally, είχε κατακτήσει και εθνικούς τίτλους motocross στην κατηγορία 300 το 2016 και το 2017. Παράλληλα πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στο Africa Eco Race, όπου κατέκτησε μια νίκη σε ειδική διαδρομή και ακόμη τέσσερα αποτελέσματα μέσα στην πρώτη πεντάδα.
Πρεμιέρα στο Ευρωπαϊκό Tout Terrain Rally Cup
Το 2026 ο Marini θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tout Terrain Rally Cup οδηγώντας την Aprilia Tuareg Rally. Εκεί θα είναι ομόσταυλος του Jacopo Cerutti, με τους δύο αναβάτες να συμμετέχουν και στους τέσσερις αγώνες της χρονιάς.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες σε τέσσερις χώρες:
Ισπανία (12–18 Απριλίου)
Ελλάδα (25–31 Μαΐου)
Ρουμανία (10–18 Ιουλίου)
Ιταλία (13–17 Οκτωβρίου)
Παράλληλα, ο Marini θα συμμετάσχει σε αρκετές δοκιμές μέσα στη χρονιά, ενώ θα λάβει μέρος ως wildcard και στον πρώτο γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος Motorally.
Προετοιμασία για το Africa Eco Race
Στο πρόγραμμα του 2026 περιλαμβάνεται επίσης το Addax Rally στο Μαρόκο (25 με 30 Οκτωβρίου), ένας αγώνας που θεωρείται σημαντικό βήμα προετοιμασίας για το Africa Eco Race του 2027. Εκεί ο Marini θα βρεθεί στην εκκίνηση με τα χρώματα της Aprilia, δίπλα στον Cerutti.
Διπλό αγωνιστικό πρόγραμμα για την Aprilia
Η Aprilia Tuareg Racing θα έχει φέτος διπλή αγωνιστική παρουσία. Εκτός από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rally Raid, η ομάδα θα συμμετάσχει και στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally.
Σε αυτό θα αγωνιστούν οι Marco Menichini και Francesco Montanari με την πολυβραβευμένη Tuareg Rally. Το ημερολόγιο του πρωταθλήματος της Ιταλίας περιλαμβάνει τέσσερις γύρους:
Alassio (28–29 Μαρτίου)
Olbia (16–17 Μαΐου)
Gioia dei Marsi (20–21 Ιουνίου)
Umbertide (12–13 Σεπτεμβρίου)
Η “Βασίλισσα της Αφρικής”
Η Aprilia Tuareg Rally έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως μια από τις πιο ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες στο Rally Raid. Η αξιοπιστία και οι επιδόσεις της στις αφρικανικές διαδρομές της χάρισαν το προσωνύμιο “Queen of Africa”.
Η συνεργασία της Aprilia με την GCorse τα τελευταία τρία χρόνια έχει οδηγήσει σε μια σειρά σημαντικών επιτυχιών, όπως οι δύο συνεχόμενοι τίτλοι στο Africa Eco Race το 2024 και το 2025, αλλά και νίκες σε αγώνες όπως τα Baja Aragón, Hellas Rally Raid και Ro Rally Marathon, καθώς και στους τρεις τελευταίους τίτλους του Ιταλικού Motorally.
Δηλώσεις
Ο Thomas Marini δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για τη νέα του συνεργασία: “Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που εντάσσομαι στην οικογένεια της Aprilia. Οι στόχοι για τη σεζόν είναι φιλόδοξοι και υπάρχει μεγάλη διάθεση να παλέψουμε για τη νίκη σε κάθε αγώνα. Δεν θα είναι εύκολο, γιατί πρόκειται για μια νέα μοτοσυκλέτα για εμένα, αλλά είμαι βέβαιος ότι μαζί με την Ομάδα Guareschi θα κάνουμε σημαντική δουλειά εξέλιξης.”
Από την πλευρά του, ο Vittoriano Guareschi υπογράμμισε τον ενθουσιασμό του για την συνεργασία:
“Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Thomas Marini στην ομάδα. Η συνεργασία προέκυψε φυσικά, καθώς υπήρχε αμοιβαία επιθυμία. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεχωρίσει διεθνώς για τα εξαιρετικά αποτελέσματά του και γνωρίζουμε πολύ καλά την αξία του. Θα ξεκινήσουμε άμεσα δοκιμές στο Riotorto και στη συνέχεια θα αγωνιστούμε στον πρώτο γύρο του Ιταλικού Motorally πριν το ντεμπούτο μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.”