Africa Eco Race 2025, Stage 7: Ο Cerutti πρώτος, μείωσε τη διαφορά από τον Botturi

Έλλειψη ενημέρωσης για το ατύχημα του Perfetti, ο αγώνας συνεχίζεται κανονικά με το Stage 8!
Jacoppo Cerutti
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/1/2025

Στα δύσκολα δείχνει τις ικανότητές της ο καθένας μας, πόσο μάλλον μια διοργάνωση του μεγέθους του Africa Eco Race, και δυστυχώς όσον αφορά στο σοβαρό ατύχημα του αγωνιζόμενου Andrea Perfetti η διοργάνωση του φημισμένου ράλι δείχνει πολύ λίγη.

Από τη χτεσινοβραδυνή λιτή επίσημη ανακοίνωση του ασυγχώρητου ατυχήματος του δημοσιογράφου του ειδικού τύπου και συνιδρυτή του Moto.it, όταν ένα ελαφρύ αεροσκάφος της διοργάνωσης (πιθανώς του ίδιου του διοργανωτή του αγώνα JL Schlesser) έπεσε πάνω στον αναβάτη τραυματίζοντάς τον σοβαρά, μέχρι σήμερα το πρώι… δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ περαιτέρω ενημέρωση από τη διοργάνωση, με το Stage 7 να ισχύει τελικά κανονικά μέχρι τη στιγμή του ατυχήματος του Pefetti (χλμ. 241 της ειδικής) και το 8ο σκέλος να εκκινεί κανονικά τη στιγμή που γράφαμε το άρθρο που διαβάζετε!

Μόνο μέσω του Moto.it μαθαίνουμε κάποια νέα για την κατάσταση του τραυματία Andrea Perfetti, όπου σε επίσκεψη που έκανε στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται, ο Franco Acerbis -ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρείας- δήλωσε πως ο αναβάτης δεν έχει εξωτερικά τραύματα ή αιμορραγίες, ενώ βρίσκεται σε ιατρικό κώμα -απ’ όσο καταλαβαίνουμε από την ασαφή ενημέρωση. Η ενημέρωση για έλλειψη εξωτερικών τραυμάτων δεν είναι καθησυχαστική από μόνη της, καθώς το κεφάλι και η σπονδυλική στήλη μας αγχώνουν περισσότερο.

Andrea Perfetti

Περιμένουμε με αγωνία νέα για την κατάσταση του Andrea Perfetti #58, και ελπίζουμε στο καλύτερο.

Όσον αφορά στην κατάταξη του 7ου σκέλους του αγώνα, ο Jacopo Cerutti της Aprilia, με τη βοήθεια και ενός λάθους στην πλοήγηση από τον Alessandro Botturi, μείωσε σημαντικά τη διαφορά των σχεδόν 16+ λεπτών που χώριζε τους δυο πρωταγωνιστές του ράλι, με τον αναβάτη του Tenere να παραμένει μεν πρώτος γενικής, με μικρότερη διαφορά 6 λεπτών και 53 δευτερολέπτων από τον αναβάτη του Tuareg.

Σειρά έχει το 8ο σκέλος που εκκίνησε ήδη για τις μοτοσυκλέτες, και περιλαμβάνει μια ειδική διαδρομή 351 χιλιομέτρων στη Μαυριτανία, με τους διαβόητους αμμόλοφους της Σαχάρας. Πέντε ημέρες απομένουν για τον τερματισμό, με τη μάχη Yamaha-Aprilia να μαίνεται για την πρωτιά.

Όμως όπως αναφέρει και ο Botturi “μερικά πράγματα είναι πιο σημαντικά από τους αγώνες, και οι σκέψεις όλων μας είναι με τον Andrea Perfetti.”

Ακολουθεί η κατάταξη του 7ου σκέλους.

ΘΕΣΗ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ
1 CERUTTI JACOPO APRILIA TUAREG MULTICYLINDRE  
2 BOTTURI ALESSANDRO YAMAHA XTZ690D MULTICYLINDRE +8:37
3 BRITNELL SCOTT KTM 450RR 450 CC +9:26
4 CHARLIER NICOLAS YAMAHA XTZ690D MULTICYLINDRE +13:57
5 MARTINEZ BORONAT GUILLEM KTM RALLY 450 450 CC +15:15
6 MENICHINI MARCO APRILIA TUAREG 660 MULTICYLINDRE +18:29
7 HELLSTEN JOACHIM 6350 KTM 450 RALLY FACTORY REPLICA 450 CC +19:56
8 DOVLAND HANS KRISTIAN KTM RFR450 2015 450 CC +25:12
9 PERLINSKI STEVE KTM RALLY FACTORY REPLICA 450 CC +26:27
10 GUERRINI MASSIMILIANO HUSQVARNA 450 FR RALLY 450 CC +30:01

Και η γενική κατάταξη μετά και το 7ο σκέλος.

ΘΕΣΗ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ
1 BOTTURI ALESSANDRO YAMAHA XTZ690D MULTICYLINDRE  
2 CERUTTI JACOPO APRILIA TUAREG MULTICYLINDRE +6:53
3 BORNE GUILLAUME HUSQVARNA 450 FR 450 CC +2:06:40
4 MONTANARI FRANCESCO APRILIA TUAREG MULTICYLINDRE +2:09:07
5 MARTINEZ BORONAT GUILLEM KTM RALLY 450 450 CC +2:11:21
6 CHARLIER NICOLAS YAMAHA XTZ690D MULTICYLINDRE +2:19:21
7 MENICHINI MARCO APRILIA TUAREG 660 MULTICYLINDRE +2:25:01
8 LIEBAERT MATHIEU KTM RALLY REPLICA 450 CC +2:34:59
9 ULLEVåLSETER PåL ANDERS KTM 450 RALLY 450 CC +2:42:03
10 BRITNELL SCOTT KTM 450RR 450 CC +2:53:25
Ετικέτες

Ο Γιώργος Παρασκευάς ανέβηκε βάθρο στην Σλοβακία

Η ομάδα WOLF-RACING MOTUL BMW MOTORRAD WRRS κατέκτησε την 3η θέση στον αγώνα του BMU
WOLF
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/9/2025

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η ομάδα WOLF-RACING MOTUL BMW MOTORRAD WRRS βρέθηκε στην Σλοβακία και πιο συγκεκριμένα στην πίστα SLOVAKIA-RING για δύο διοργανώσεις.

Εκεί διεξαγόταν διπλός αγώνας για τις διοργανώσεις του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Alpe Adria. Οι συμμετοχές ήταν πολλές και οι αναβάτες από έξι διαφορετικές χώρες προσέφεραν πλούσιο θέαμα.

Ο Γιώργος Παρασκευάς ήταν εκεί, συμμετέχοντας με την αγωνιστική του BMW S 1000 RR στην κατηγορία F1000/CUP1000.

Στον πρώτο αγώνα, ο Έλληνας αναβάτης πήρε την 10η θέση στο Alpe Adria και ανέβηκε βάθρο, κατακτώντας την 3η θέση στο BMU.

Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής, πήρε την 11η θέση σε 33 συμμετοχές στο Alpe Adria και την 5η στο BMU.

Ο Γιώργος Παρασκευάς δήλωσε: "Είναι η πρώτη μου φορά φέτος που συμμετέχω σε διεθνείς αγώνες και παρότι ξεκινήσαμε χωρίς καμία πληροφόρηση για τις εν λόγο πίστες, πιστεύω πλέον ότι τα έχουμε βάλει όλα σε τάξη! Το λέω αυτό γελώντας από χαρά καθώς η προσπάθεια είναι μεγάλη και έχει πολύ δουλεία από πίσω. Λίγοι το κατανοούν αυτό, ακόμα λιγότεροι μπορούν να το συλλάβουν, (για αυτό το λόγο έχουμε την σχόλη μας ώστε εάν κάποιος θέλει να δει από μέσα την αγωνιστική ζωή να έχει αυτή την δυνατότητα!)

Όμως καταφέραμε ένα μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα βάθρο στην κατηγορία F1000/CUP1000 (με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο) και αυτό μας κάνει εξαιρετικά χαρούμενους!

Δώσαμε μάχες μέχρι τέλους, οι αντίπαλοι μας είναι σκληροί και πολύ πιο έμπειροι από εμάς σε αυτές τις πίστες, και μέχρι την καρό σημαία τα δώσαμε όλα με ένα αποτέλεσμα που δικαίωσε όχι μόνο εμένα προσωπικά αλλά και τους ανθρώπους που μας στηρίζουν αλλά και όλη την Ελλάδα!

Πλέον είμαστε στην 4η θέση της βαθμολογίας με άλλους 4 αγώνες να απομένουν, μικρή διαφορά βαθμών και όλα είναι ανοιχτά.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδίας όλους όσους στέκονται στο πλάι μας σε αυτό το εγχείρημα που κάνουμε φέτος ως ομάδα και μας δίνουν την δυνατότητα να είμαστε εδώ στις ξένες χώρες δυνατοί και ανταγωνιστικοί! "