Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Αποχωρεί ο Pablo Quintanilla από την Husqvarna!

Μπορεί να παίρνει σειρά η Honda

Ένας από τους πολύ ικανούς αναβάτες στο Rally Dakar, ο Pablo Quintanilla αποχωρεί από την Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team χωρίς να ανακοινώνει προς το παρόν τα πλάνα του για το μέλλον.

Ωστόσο η πρόσφατη μεταγραφή του Kevin Benavides στην KTM έχει αφήσει κενό στην Honda που είναι πολύ πιθανό να το καλύψει ο Pablo. Ο 34χρονος Χιλιανός συμμετέχει με την Husqvarna στο Dakar από το 2016 ανεβαίνοντας αμέσως στην τρίτη θέση.

Ο Quintanilla έχει υποστεί μερικές εντυπωσιακές πτώσεις, όπως στο Dakar την αμέσως επόμενη χρονιά -το 2017 και το 2019,  αλλά έχει συγκεντρώσει και παγκόσμιους τίτλους στα Rally ενώ παραλίγο να κερδίσει το Dakar του 2018. Δεύτερος το 2020 και καλύτερη επίδοση στο Dakar μέχρι τώρα, ο Quintanilla έχει πολλά ακόμη να δώσει στο άθλημα και η θέση του προηγούμενο πρωταθλητή, Kevin Benavides, μοιάζει η λογική συνέχεια.

Ο διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της Rockstar, Pela Renet είπε: «Δεν είναι εύκολο να αποχαιρετάς έναν αναβάτη που είχε έναν τόσο σημαντικό ρόλο στην ομάδα και για τόσο μεγάλο διάστημα, αλλά αυτά συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Pablo είναι ένας σπουδαίος αναβάτης και έχει συνεισφέρει πολύ στην ομάδα»

Tags: