Ο Kevin Benavides στην KTM! Τον «έκλεψε» από την Honda

Όλοι οι Benavides στην οικογένεια της KTM
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/4/2021

Ο φετινός πρωταθλητής του Dakar με την Honda, ο Kevin Benavides, υπέγραψε μόλις με την KTM! Ο αδερφός του Luciano Benavides έτρεχε έτσι κι αλλιώς με την Husqvarna, οπότε τα δύο αδέρφια με την μεγάλη εμπειρία στα Rally ενώνουν πλέον τις δυνάμεις τους κάτω από μία κοινή ομπρέλα.

Αν θυμάστε από τα καθημερινά ρεπορτάζ του Dakar, ο Kevin πήρε φέτος τον τίτλο ενώ οδηγούσε παράλληλα με τον Brabec περσινό πρωταθλητή, ο οποίος και κέρδισε το τελευταίο σκέλος. Μετά την εγκατάλειψη του Price από πτώση, είχε μείνει μόνο ο Sunderland από την πλευρά της KTM για να διεκδικήσει την νίκη και όχι από το καλύτερο σημείο καθώς δεν είχε ανοίξει κανένα σκέλος και καλούταν την τελευταία στιγμή να κάνει τον «πλοηγό».

Ο πρώτος στο Dakar έχει την δυσκολότερη δουλειά, πόσο μάλλον στο συγκεκριμένο που ήταν ένα από τα πλέον γρήγορα σε ρυθμό. Η KTM κρατά στο Dakar το μεγαλύτερο σερί νικών που έχει υπάρξει στην ιστορία. Πέρσι, το 2020, ο αμερικανός Brabec όχι μόνο έσπασε αυτό το σερί αλλά τερμάτισε και ένα άλλο αρνητικό, καθώς η Honda δεν είχε κερδίσει στο Dakar για 31 χρόνια.

Από την ημέρα που η Honda αποφάσισε -στην σύγχρονη εποχή- να φτιάξει μία μοτοσυκλέτα που δεν θα σπάει στο Dakar ώστε να ανακάμψει την κυριαρχία της ΚΤΜ, της πήρε λίγο διάστημα μέχρι να το καταφέρει αλλά στην πορεία επένδυσε παράλληλα και σε αναβάτες επισκιάζοντας τους πορτοκαλί στην πρώτη γραμμή της κατάταξης σε διάφορους γύρους. Φάνηκε αυτό αρκετές φορές φέτος, από την στιγμή που και ο Barreda ήταν στις πρώτες θέσεις και με τον Walkner εκτός από πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του, υπήρχαν φορές που μόνο ο Price κρατούσε το λάβαρο της KTM με την Honda να ανοίγει αρκετές ημέρες την διαδρομή.

Αυτό προφανώς δεν μπορούσε να συνεχιστεί για μία από τις καλύτερες χωμάτινες ομάδες που έχει γνωρίσει η μοτοσυκλέτα. Η KTM έφερε λοιπόν τον Benavides στους κόλπους της, να κάνει παρέα με τον αδερφό του και δεν είναι βέβαιο πως θα σταματήσει μόνο εκεί…

Μην ξεχνάμε πως και στο Hard Enduro έχουμε την αποχώρηση του Jonny Walker είναι πλέον στην Beta και η KTM έχει ανάγκη από νέο και ταυτόχρονα, έμπειρο αίμα.

Το πλάνο της KTM για το Dakar είναι «αντεπίθεση»!

 

Ετικέτες

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha

Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στην τριάδα με την νίκη να αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες
motomag FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Η ομάδα της YART Yamaha στον αυριανό αγώνα θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση χάρη στην προσπάθεια του Niccolò Canepa, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει 1:34.708, χρόνος που αποτελεί ταυτόχρονα ρεκόρ για την πίστα Circuit Bugatti.

Άξιοι συμπαραστάτες ήταν και οι teammate του Canepa καθώς οι Karel Hanika και Martin Fritz έγραψαν χρόνους λίγο πάνω από το 1:35. Οι συνδυαστικοί χρόνοι των τριών αναβατών της YART Yamaha χάρισαν στην ομάδα την pole position και το μεγάλο πλεονέκτημα για τον 24ωρο αγώνα.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Suzuki Yoshimura Sert Motul (Dan Linfoot, Gregg Black, Étienne Masson), με την F.C.C. TSR Honda France (Joshua Hook, Mike Di Meglio, Alen Techer) να συμπληρώνει την τριάδα.

Μπορεί η pole position να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην YART Yamaha, ωστόσο σε έναν 24ωρο αγώνα αντοχής τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς το ΜΟΤΟ βρίσκεται στην γαλλική πίστα και θα σας μεταφέρει τα όσα θα συμβούν.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha


Περισσότερες φωτογραφίες του MOTO από την διαδικασία της κατάταξης:

Ετικέτες