Ο Kevin Benavides στην KTM! Τον «έκλεψε» από την Honda

Όλοι οι Benavides στην οικογένεια της KTM
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/4/2021

Ο φετινός πρωταθλητής του Dakar με την Honda, ο Kevin Benavides, υπέγραψε μόλις με την KTM! Ο αδερφός του Luciano Benavides έτρεχε έτσι κι αλλιώς με την Husqvarna, οπότε τα δύο αδέρφια με την μεγάλη εμπειρία στα Rally ενώνουν πλέον τις δυνάμεις τους κάτω από μία κοινή ομπρέλα.

Αν θυμάστε από τα καθημερινά ρεπορτάζ του Dakar, ο Kevin πήρε φέτος τον τίτλο ενώ οδηγούσε παράλληλα με τον Brabec περσινό πρωταθλητή, ο οποίος και κέρδισε το τελευταίο σκέλος. Μετά την εγκατάλειψη του Price από πτώση, είχε μείνει μόνο ο Sunderland από την πλευρά της KTM για να διεκδικήσει την νίκη και όχι από το καλύτερο σημείο καθώς δεν είχε ανοίξει κανένα σκέλος και καλούταν την τελευταία στιγμή να κάνει τον «πλοηγό».

Ο πρώτος στο Dakar έχει την δυσκολότερη δουλειά, πόσο μάλλον στο συγκεκριμένο που ήταν ένα από τα πλέον γρήγορα σε ρυθμό. Η KTM κρατά στο Dakar το μεγαλύτερο σερί νικών που έχει υπάρξει στην ιστορία. Πέρσι, το 2020, ο αμερικανός Brabec όχι μόνο έσπασε αυτό το σερί αλλά τερμάτισε και ένα άλλο αρνητικό, καθώς η Honda δεν είχε κερδίσει στο Dakar για 31 χρόνια.

Από την ημέρα που η Honda αποφάσισε -στην σύγχρονη εποχή- να φτιάξει μία μοτοσυκλέτα που δεν θα σπάει στο Dakar ώστε να ανακάμψει την κυριαρχία της ΚΤΜ, της πήρε λίγο διάστημα μέχρι να το καταφέρει αλλά στην πορεία επένδυσε παράλληλα και σε αναβάτες επισκιάζοντας τους πορτοκαλί στην πρώτη γραμμή της κατάταξης σε διάφορους γύρους. Φάνηκε αυτό αρκετές φορές φέτος, από την στιγμή που και ο Barreda ήταν στις πρώτες θέσεις και με τον Walkner εκτός από πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του, υπήρχαν φορές που μόνο ο Price κρατούσε το λάβαρο της KTM με την Honda να ανοίγει αρκετές ημέρες την διαδρομή.

Αυτό προφανώς δεν μπορούσε να συνεχιστεί για μία από τις καλύτερες χωμάτινες ομάδες που έχει γνωρίσει η μοτοσυκλέτα. Η KTM έφερε λοιπόν τον Benavides στους κόλπους της, να κάνει παρέα με τον αδερφό του και δεν είναι βέβαιο πως θα σταματήσει μόνο εκεί…

Μην ξεχνάμε πως και στο Hard Enduro έχουμε την αποχώρηση του Jonny Walker είναι πλέον στην Beta και η KTM έχει ανάγκη από νέο και ταυτόχρονα, έμπειρο αίμα.

Το πλάνο της KTM για το Dakar είναι «αντεπίθεση»!

 

Ετικέτες

Bagger World Cup: Ξανά στον αέρα ο Iannone – Αποσύρθηκε η ομάδα του, άλλη στην θέση της με νέο αναβάτη

Σουρεαλιστικές καταστάσεις, δέκα ημέρες πριν την έναρξη
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/3/2026

Τέσσερις θα είναι οι ομάδες που θα συμμετέχουν στον φετινό θεσμό Bagger World Cup. Μετά την απόσυρση της Cecchini Racing Team που είχε συμφωνήσει με τον Iannone, τη θέση της αναμένεται να πάρει η επίσης ιταλική ParkinGO Racing Team.

Περίεργα πράγματα βλέπουμε μόλις δέκα ημέρες πριν την έναρξη του θεσμού Bagger World Cup του MotoGP, με την Cecchini Racing Team να αποσύρει τη συμμετοχή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και τη θέση της αναμένεται να πάρει μία άλλη ιταλική ομάδα με Ιταλό αναβάτη. Η ομάδα φέρεται να είναι η ParkinGO Racing Team και ο αναβάτης ο Filippo Rovelli, που το όνομά του μάλλον δεν σας λέει τίποτα καθώς δεν έχει πετύχει διεθνείς διακρίσεις, ενώ την περσινή χρονιά αγωνιζόταν στο ιταλικό πρωτάθλημα και πήρε την 5η θέση στην κατηγορία των στοκ μοτοσυκλετών. Μάλιστα ο Rovelli θα συμμετέχει και το 2026 στο ιταλικό πρωτάθλημα με την ομάδα Penta Motorsport στην κατηγορία Superbike.

Με όλα τα παραπάνω παράδοξα, το επίπεδο έλλειψης οργάνωσης είναι τέτοιο που θα ζηλεύαμε και στην Ελλάδα. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως με τόσες λίγες συμμετοχές αλλά και αναβάτες που σίγουρα δεν προέρχονται από το πάνω ράφι, ο νέος αυτός θεσμός δύσκολα θα τραβήξει τα βλέμματα του κοινού και είναι πολύ πιθανόν αν δεν αλλάξει κάτι να καταλήξει σαν τη MotoE, που παρακολουθούσαν μόνο οι συγγενείς και φίλοι των αναβατών και αυτοί όχι πάντα!

Με τα τρέχοντα δεδομένα, το Bagger World Cup για τη σεζόν του 2026 θα έχει τέσσερεις ομάδες και συνολικά 9 αναβάτες:

 

Joe Rascal Racing (Αυστραλία) – 3 αναβάτες

Niti Racing (Ινδονησία) – 2 αναβάτες

ParkinGO Team (Ιταλία) – 1 αναβάτης

Saddlemen Racing (ΗΠΑ) – 3 αναβάτες