BSB: Έχασε τη ζωή του ο 26χρονος Chrissy Rouse

Είχε τραυματιστεί στον αγώνα που έγινε στις 2 Οκτωβρίου
Από το

motomag

7/10/2022

Ο Βρετανός αγωνιζόμενος Chrissy Rouse έφυγε από τη ζωή στις 6/10, μετά τον τραυματισμό του στις 2/10 σε αγώνα για το British Superbike Championship 2022 στο Donington Park.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από την ανακοίνωση που εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή των αγώνων BSB, MSVR, το απόγευμα της 6ης Οκτωβρίου. Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε ότι ο Chrissy Rouse, 26 ετών, από το Newcastle upon Tyne, υπέκυψε στα τραύματά του, και πέθανε ειρηνικά, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, νωρίτερα σήμερα το απόγευμα. Η οικογένειά του Chrissy, θα ήθελε να μεταφέρει τη βαθιά ευγνωμοσύνη της για την υποστήριξη και τις ευχές, που έχει λάβει τις τελευταίες μέρες. Ακόμη, θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους παρευρισκόμενους αλυτάρχες και το ιατρικό προσωπικό που προσέφερε τόσο εξειδικευμένη φροντίδα στον Chrissy. Η οικογένεια, επιπλέον, ζητά ιδιωτικότητα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτή τη συνταρακτική απώλεια.”

Σε επόμενο σημείο της ανακοίνωσης της MSVR, επιβεβαιώνεται πως έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το θανατηφόρο ατύχημα: “Η MSVR, συνεργάζεται με την ιατροδικαστική υπηρεσία, την αστυνομία και το ελεγκτικό συμβούλιο αγώνων της πίστας για μοτοσυκλέτες.”

Το ατύχημα έλαβε χώρα την Κυριακή 2/10, στην πίστα του Donington Park, κατά τη διάρκεια του 3ου αγώνα στην πίστα, για το πρωτάθλημα BSB. Κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου γύρου ο Chrissy Rouse, έπεσε στην έξοδο της στροφής ‘’Goddards’’. Ο αγωνιζόμενος που τον ακολουθούσε δεν πρόλαβε να αντιδράσει, χτυπώντας τον με τη μοτοσυκλέτα του. Αποτέλεσμα ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Chrissy Rouse, στο κεφάλι.

Αρχικά, με τη διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία, έλαβε τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό προσωπικό του BSB, μέσα στην πίστα. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας, όπου σταθεροποιήθηκε και μπήκε σε τεχνητό κώμα.

Λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού του, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Nottingham, για περεταίρω εξετάσεις και την κατάλληλη θεραπεία. Λίγη ώρα μετά την εισαγωγή του, υπεβλήθη σε επείγουσα νευρολογική επέμβαση.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο νεαρός αγωνιζόμενος δεν τα κατάφερε.

Ο Rouse, μεταπήδησε από τους αγώνες motocross στους αγώνες ταχύτητας το 2008 όπου αγωνιζόταν στην κατηγορία FAB Racing Series. Το 2009, πήγε στο Aprilia Superteens Championship, όπου και κέρδισε τον τίτλο τη δεύτερη μόλις χρονιά του στον θεσμό, σε ηλικία 14 ετών.

Το 2013 είχε καταφέρει να κερδίσει 10 αγώνες για το Triumph Triple Challenge, οδηγώντας τον στην κατάκτηση του πρωταθλήματος εκείνης της χρονιάς. Ταυτόχρονα συμμετείχε και στο βρετανικό πρωτάθλημα στα 125 κ.εκ.

Πριν την άνοδό του στην κατηγορία Superbike, είχε καταφέρει να στεφθεί πρωταθλητής στην κατηγορία National Superstock 1000 το 2020, με την ομάδα Crowe Performance. Στην ίδια ομάδα ήταν και φέτος, αγωνιζόμενος στα Superbike με μία BMW M 1000 RR.

Φέτος o Chrissy Rouse βρισκόταν στην 21η θέση του Πρωταθλήματος.

Ταυτόχρονα με την αγωνιστική του δράση ο Rouse ήταν συμπαρουσιαστής της διαδικτυακής ραδιοφωνικής εκπομπής “Chasin’ the Racin’”, μαζί με τον αγωνιζόμενο σε αγώνες δρόμου, Dominic Herbertson.

Yamaha R7 European Cup SuperFinale - Με Γιάννη Περιστερά και Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο

29 αναβάτες στον τελικό που διεξάγεται 18-20 Σεπτέμβρη - Πού θα τον δείτε live και δωρεάν
SuperFinale
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/9/2025

Το Yamaha R7 European Cup SuperFinale επιστρέφει για την τέταρτη διοργάνωσή του, συγκεντρώνοντας 29 αναβάτες από τα εθνικά R7 Cups και Challenges σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα διαγωνιστούν για τον τίτλο στο Circuit Paul Ricard της Γαλλίας, από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας έχει και Ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς 2 από τους 29 αναβάτες είναι Έλληνες. Πρόκειται για τους Γιάννη Περιστερά και Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο.

Ο Γιάννης Περιστεράς συμμετείχε στο CIV Yamaha R7, όπου τερμάτισε την 5η θέση στη γενική κατάταξη και με το βάθρο που πήρε στον τελευταίο αγώνα, προκρίθηκε στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του θεσμού.

Ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria, όπου κατέκτησε τον τίτλο R7 Cup αλλά και τον γενικό τίτλο Sportbike που συμμετέχουν Yamaha R7 και Kawasaki Ninja ZX-4R.

Από την έναρξή του το 2022, το SuperFinale του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Yamaha R7 έχει προσφέρει σε νέους ταλαντούχους και έμπειρους αναβάτες την ευκαιρία να επιδείξουν τις ικανότητές τους σε διεθνές επίπεδο. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται και πάλι παράλληλα με το Bol d’Or.

Οι αναβάτες που προκρίθηκαν φέτος προέρχονται από 12 διαφορετικές χώρες: Βέλγιο, Βραζιλία, Τσεχία, Φινλανδία, Γαλλία, Γιβραλτάρ, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία και Ελβετία. Η ηλικία των αναβατών κυμαίνεται από 16 έως 39 ετών, ενώ στη σύνθεση συμπεριλαμβάνονται και δύο γυναίκες.

Η απόλυτη ανταμοιβή που περιμένει τον νικητή είναι μια ολοκαίνουργια Yamaha R7, ενώ οι αναβάτες που θα καταλάβουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση θα κερδίσουν κουπόνια για ανταλλακτικά GYTR.

Η δράση ξεκινά σήμερα που θα πραγματοποιηθούν οι ελεύθερες δοκιμές και τα προκριματικά. Ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή στις 14:30, ενώ ο δεύτερος αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 13:10, λίγο πριν την έναρξη του Bol d'Or.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το SuperFinale του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Yamaha R7 στο επίσημο κανάλι BLU CRU Instagram της Yamaha Racing, ενώ και οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά στο κανάλι YouTube της Yamaha Racing, στους παρακάτω συνδέσμους:

1ος αγώνας

2ος αγώνας