EWC 2024 - Το αγωνιστικό ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής

Τέσσερις γύροι, σε Le Mans, Spa, Suzuka και Bol d’Or
EWC 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/10/2023

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής του 2024 θα ξεκινήσει με τον αγώνα 24 Heures Motos στο Le Mans τον Απρίλιο, θα συνεχίσει στο Circuit de Spa-Francorchamps στο Βέλγιο τον Ιούνιο, κατόπιν θα περάσει στην Ιαπωνία και στην πίστα της Suzuka Circuit τον επόμενο μήνα, και θα κλείσει στο Circuit Paul Ricard στη Γαλλία με το θρυλικό Bol d'Or.

Η 45η σεζόν του EWC θα αποτελείται από δύο 24ωρους αγώνες και από δύο 8ωρους. Το ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIM για το 2024 έχει ως εξής:

  • Γύρος 1: 24 Heures Motos (Le Mans, Γαλλία): (FFM): 18-21 Απριλίου (FFM)
  • Γύρος 2: 8 Ώρες του Spa Motos (Circuit de Spa-Francorchamps, Βέλγιο): 6-8 Ιουνίου (FMB)
  • Γύρος 3: 45ος αγώνας αντοχής 8 ωρών Coca-Cola Suzuka, Ιαπωνία: 18-21 Ιουλίου (MJF)
  • Γύρος 4: Bol d'Or (Circuit Paul Ricard, Γαλλία): 12-15 Σεπτεμβρίου (FFM)

Όλοι οι γύροι θα μετρήσουν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Endurance και το Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Endurance. Οι ομάδες του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIM Endurance βαθμολογούνται βάση των τριών καλύτερων θέσεων τους

Φωτό: Lukasz Swiderek, FIM    

Ετικέτες

Βάθρο για τον Valentino Rossi στις 12 Ώρες του Bathurst

Ξεκίνημα με το δεξί στο Intercontinental GT Challenge 2026 για τη BMW και τον Ιταλό θρύλο του MotoGP
Team WRT BMW Rossi
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/2/2026

Το Intercontinental GT Challenge έτρεξε τον πρώτο του αγώνα στη διοργάνωση του 2026 στην πίστα του Bathurst στην Αυστραλία, έναν 12ωρο αγώνα αντοχής που ανοίγει το πρόγραμμα τεσσάρων αγώνων της φετινής χρονιάς.

Η ομάδα Team WRT των Rossi, Augusto Farfus (Βραζιλία) και Raffaele Marciello (Ελβετία) με το αυτοκίνητο BMW M4 GT3 EVO υπό τον αριθμό #46 κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην τρίτη θέση.

Team WRT BMW Rossi

Ο αγώνας με διάρκεια 12 ώρες είχε αρκετές διακοπές εξαιτίας ατυχημάτων, με πολλές κίτρινες σημαίες στη διάρκειά του και μια διακοπή που διήρκεσε σχεδόν μια ώρα.

Team WRT BMW Rossi

Η κατάκτηση της τρίτης θέσης από το ένα αυτοκίνητο της ομάδας ήρθε ενόσω το δεύτερο (#32) έχασε πολλές θέσεις εξαιτίας της εμπλοκής του σε ένα ατύχημα αμέσως μετά την εκκίνηση του αγώνα, καθώς χρειάστηκε να παραμείνει στα πιτς για αρκετή ώρα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να παλέψει για το βάθρο. Πέρυσι η Team WRT είχε θριαμβεύσει στον ίδιο αγώνα κατακτώντας τις δύο πρώτες θέσεις.

Το Intercontinental GT Challenge 2026 θα συνεχιστεί με τον δεύτερο (από τέσσερεις) αγώνες από 14 ως 17 Μαΐου με τις 24 Ώρες του Nurburgring στη Γερμανία.

Ετικέτες