BMW - Οι εργοστασιακές αγωνιστικές ομάδες του 2025

Στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα WorldSBK και EWC, στο BSB και σε αγώνες Road Racing
BMW Motorrad - Οι αγωνιστικές ομάδες για το 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/1/2025

Στο Βερολίνο παρουσίασε η BMW τις εργοστασιακές αγωνιστικές της ομάδες για το 2025, σε WorldSBK και EWC, με πρωταγωνιστή φυσικά τον Toprak Razgatlioglu, Πρωταθλητή Superbike 2024, κομπλέ με τη χρυσή εορταστική του φόρμα.

Έξι αναβάτες, δύο αγωνιστικές ομάδες, μία σε κάθε Πρωτάθλημα, με την BMW να θέλει από τη μία να υπερασπιστεί τον τίτλο του 24 στο WorldSBK και από την άλλη να πάρει τίτλο και στο Endurance, εκεί όπου τερμάτισε στην 3η θέση πέρυσι.

Στο WorldSBK 2025, δίπλα στον Toprak θα δούμε τον Michael van der Mark, ο οποίος θα παλέψει να ανέβει στο βάθρο, αν και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δώσει ενδείξεις πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει, και δεν είναι πια και πιτσιρικάς -αυτή θα είναι η 5η σεζόν του με τους Βαυαρούς. Το 2024 ο Ολλανδός τερμάτισε στην 6η θέση, με 245 βαθμούς έναντι 527 του Τούρκου Πρωταθλητή.

Στο EWC, η BMW παρατάσσει τους γνωστούς και μη εξαιρετέους Markus Reiterberger και Sylvain Guintoli, με νέες προσθήκες τον Νοτιοαφρικάνο Steven Odendaal και τον Εσθονό Hannes Soomer.

Η σεζόν στο WorldSBK ξεκινά στις 22-23 Φεβρουαρίου στο Phillip Island, ενώ στο EWC ξεκινά στις 19-20 Απριλίου με τις εμβληματικές 24 ώρες του Le Mans.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν και οι δυο κορυφαίοι αναβάτες της BMW Motorrad στους αγώνες Road Racing, οι Βρετανοί Peter Hickman και Davey Todd, που θα αγωνιστούν με τη γνωστή FHO Racing BMW το 2025 τόσο σε επιλεγμένους αγώνες δρόμου (με πρώτο φυσικά το Isle of Man TT) αλλά και στο BSB.

Μένει τώρα να δούμε αν η υποχρεωτική αλλαγή πλαισίου στην M 1000 RR από τις FIM & Dorna, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, αποβεί ή όχι επιζήμια για την αγωνιστική σεζόν των Βαυαρών.

Ετικέτες

Honda HRC-Xavi Vierge: Χωρίζουν οι δρόμοι τους στο WSBK στο τέλος της σεζόν

Δεν ανανεώνει η Honda HRC με τον Καταλανό έπειτα από τέσσερεις σεζόν
Vierge HRC
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

16/9/2025

Ο Xavi Vierge, που εντάχθηκε στη Honda HRC το 2022, θα αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της φετινής σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike. Ο Ισπανός είχε ως κορυφαία στιγμή του την τρίτη θέση στην Ινδονησία το 2023, ενώ συντέλεσε στην εξέλιξη της CBR1000RR-R,

Ο Vierge βρέθηκε στη Honda μετά από έξι γεμάτες σεζόν στη Moto2, όπου σημείωσε τέσσερα βάθρα, με καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα τη 10η το 2020. Από την ένταξή του στο WorldSBK, ο Καταλανός έφερε συνέπεια και σταθερές εμφανίσεις στο top-10, ενώ εκτός από το μοναδικό του βάθρο στο Mandalika το 2023, συμμετείχε και στη νίκη της Honda στις 8 Ώρες της Suzuka την ίδια χρονιά.

Η Honda Racing Corporation σε ανακοίνωσή της τόνισε: “Η συνεργασία μας με τον Xavi Vierge θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2025. Ο Vierge συνέβαλε σημαντικά στην ομάδα του WorldSBK και στην εξέλιξη της CBR1000RR-R, δίνοντας πάντα τον καλύτερό του εαυτό, με χαμόγελο, θετικό πνεύμα και επαγγελματισμό. Τον ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα πρόσφερε αυτά τα τέσσερα χρόνια”.

Ο Vierge αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στον Iker Lecuona, σχηματίζοντας ένα all-rookie δίδυμο το 2022. Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της μετακίνησης του Lecuona στην Aruba.it Ducati και την επιβεβαίωση της αποχώρησης του Vierge, η Honda θα παραταχθεί με ολοκαίνουριο line-up το 2026.