BMW - Οι εργοστασιακές αγωνιστικές ομάδες του 2025

Στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα WorldSBK και EWC, στο BSB και σε αγώνες Road Racing
BMW Motorrad - Οι αγωνιστικές ομάδες για το 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/1/2025

Στο Βερολίνο παρουσίασε η BMW τις εργοστασιακές αγωνιστικές της ομάδες για το 2025, σε WorldSBK και EWC, με πρωταγωνιστή φυσικά τον Toprak Razgatlioglu, Πρωταθλητή Superbike 2024, κομπλέ με τη χρυσή εορταστική του φόρμα.

Έξι αναβάτες, δύο αγωνιστικές ομάδες, μία σε κάθε Πρωτάθλημα, με την BMW να θέλει από τη μία να υπερασπιστεί τον τίτλο του 24 στο WorldSBK και από την άλλη να πάρει τίτλο και στο Endurance, εκεί όπου τερμάτισε στην 3η θέση πέρυσι.

Στο WorldSBK 2025, δίπλα στον Toprak θα δούμε τον Michael van der Mark, ο οποίος θα παλέψει να ανέβει στο βάθρο, αν και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δώσει ενδείξεις πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει, και δεν είναι πια και πιτσιρικάς -αυτή θα είναι η 5η σεζόν του με τους Βαυαρούς. Το 2024 ο Ολλανδός τερμάτισε στην 6η θέση, με 245 βαθμούς έναντι 527 του Τούρκου Πρωταθλητή.

Στο EWC, η BMW παρατάσσει τους γνωστούς και μη εξαιρετέους Markus Reiterberger και Sylvain Guintoli, με νέες προσθήκες τον Νοτιοαφρικάνο Steven Odendaal και τον Εσθονό Hannes Soomer.

Η σεζόν στο WorldSBK ξεκινά στις 22-23 Φεβρουαρίου στο Phillip Island, ενώ στο EWC ξεκινά στις 19-20 Απριλίου με τις εμβληματικές 24 ώρες του Le Mans.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν και οι δυο κορυφαίοι αναβάτες της BMW Motorrad στους αγώνες Road Racing, οι Βρετανοί Peter Hickman και Davey Todd, που θα αγωνιστούν με τη γνωστή FHO Racing BMW το 2025 τόσο σε επιλεγμένους αγώνες δρόμου (με πρώτο φυσικά το Isle of Man TT) αλλά και στο BSB.

Μένει τώρα να δούμε αν η υποχρεωτική αλλαγή πλαισίου στην M 1000 RR από τις FIM & Dorna, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, αποβεί ή όχι επιζήμια για την αγωνιστική σεζόν των Βαυαρών.

Ετικέτες

MOTUL WSBK, Aragon: Ακάθεκτος ο Bulega – Εκτός βαθμών ο Περιστεράς

Zaccone και Masia πήραν από μία νίκη στα WSSP
bulega
Από τον

Παύλο Καρατζά

2/6/2026

Ο Nicolo Bulega πήρε την 22η σερί νίκη του στη διοργάνωση, ενώ ο αγώνας της Superpole ήταν ο πιο εντυπωσιακός που έχουμε δει τη φετινή σεζόν. Ο Γιάννης Περιστεράς τερμάτισε 16ος και ήταν πολύ κοντά στο να πετύχει τον πρώτο του βαθμό στη Sportbike.

WSBK

Στον πρώτο αγώνα Bulega και Lecuona έφυγαν κατευθείαν μπροστά, με τον Sam Lowes να ακολουθεί. Ο Bulega δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Lecuona και πήρε μία σχετικά άνετη νίκη, με δεύτερο τον teammate του και τρίτο τον Sam Lowes. Τέταρτος τερμάτισε ο Alex Lowes, πέμπτος ο Bridewell και έκτος ο Baldassarri.

Ο σύντομος αγώνας της Superpole ήταν εντυπωσιακός! Ο Lecuona πήρε το προβάδισμα στην πρώτη στροφή, όταν ο Bulega άνοιξε τη γραμμή του και βρέθηκε τρίτος πίσω και από τον Surra, ενώ έναν γύρο αργότερα ήταν τέταρτος, όταν τον πέρασε και ο Sam Lowes. Στον 3ο γύρο ο Sam Lowes και ο Lecuona είχαν επαφή, όταν ο Lowes επιχείρησε να περάσει από την εσωτερική. Οι δυο τους έδωσαν μία εντυπωσιακή μάχη με συνεχόμενες αλληλοπροσπεράσεις. Τη μάχη αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Bulega που πέρασε τρίτος και άρχισε να τους πλησιάζει και με μία απίστευτη κίνηση προσπέρασε και τους δύο πέντε γύρους πριν το τέλος. Ο Bulega πιέστηκε πολύ από τον teammate του και τον Sam Lowes μέχρι και το τέλος, όμως ήταν αυτός που πήρε τη νίκη, αφήνοντας δεύτερο τον Lecuona και τρίτο τον Sam Lowes, στον πιο εντυπωσιακό αγώνα της σεζόν.

WSBK

Στον δεύτερο αγώνα, οι δύο αναβάτες της Ducati έφυγαν και πάλι μπροστά, με πρώτο τον Bulega, δεύτερο τον Lecuona και τρίτο τον Sam Lowes. Η πρώτη τριάδα έμεινε έτσι μέχρι και το τέλος, με τον Bulega να σημειώνει την 22η σερί νίκη του στον θεσμό

WSSP

Στον πρώτο αγώνα, ο Alessandro Zaccone (Ecosantagata Althea Racing Team) πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού, κατακτώντας την πρώτη του νίκη σε αγώνα WorldSSP, Πίσω του στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Albert Arenas, κατακτώντας το όγδοο βάθρο της σεζόν του ως rookie, ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Tom Booth-Amos (PTR Triumph Factory Racing), το δεύτερο για τη φετινή σεζόν και το 12ο συνολικά στην κατηγορία. O Jaume Masia (Orelac Racing Verdnatura) τερμάτισε 5ος και ο Valentin Debise (EASTROC ZXMOTO Evan Bros Factory) 8ος.

WSBK

Στον δεύτερο αγώνα, ο Jaume Masia (Orelac Racing VerdNatura) έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο τον αγώνα της Aragon, κατακτώντας την πρώτη θέση, σημειώνοντας την πέμπτη νίκη του στο WorldSSP. Δεύτερος τερμάτισε ο Albert Arenas, που ανέβηκε στο βάθρο για ένατη φορά και παραμένει πρώτος στη γενική κατάταξη, ενώ ο Matteo Ferrari (WRP Racing) συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών.

WSPB

Ο Γιάννης Περιστεράς αντιμετώπισε τεχνικό θέμα με την Aprilia RS600 στις δοκιμές και έτσι ξεκίνησε και τους δύο αγώνες από την 28ή θέση. Στον πρώτο αγώνα ανέβηκε μερικές θέσεις, όμως ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία και ολοκληρώθηκε πρόωρα, με τον Έλληνα αναβάτη να παίρνει την 24η θέση.

WSBK

Στον δεύτερο αγώνα, ο  Περιστεράς ήταν εμφανώς βελτιωμένος και προσπερνούσε συνεχώς συναθλητές του. Το τέλος του αγώνα τον βρήκε στην 16η θέση, ένα δέκατο του δευτερολέπτου μακριά από τον πρώτο του βαθμό στον θεσμό.