Greece Rally 2023, Ημέρα 1η: Ξεκίνημα από τα Γιάννενα

Τον Πρόλογο κέρδισαν οι Versteijnen - Limpt με Can Am X3 South Racing 900 UTV
motomag Greece Rally 2023, Ημέρα 1η: Ξεκίνημα από τα Γιάννενα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/10/2023

Το Greece Rally 2023 όπως διαβάσατε στο MOTO ξεκίνησε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου από την πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα, με τους συμμετέχοντες στη συνέχεια να αγωνίζονται στη μικρή διαδρομή του Προλόγου.

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στην πλατεία της εκκίνησης ώστε να παρακολουθήσει την επίσημη έναρξη του αγώνα και να χειροκροτήσει τους συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών, ωστόσο τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στο αγωνιστικό κομμάτι του Greece Rally 2023. Η διαδρομή του Προλόγου πρόσφερε στους συμμετέχοντες μια αληθινή γεύση από τα όσα τους περιμένουν τις επόμενες ημέρες, ενώ η διαδρομή από την λίμνη Παμβώτιδα μέχρι το όρος Μιτσικέλι έκρυβε αρκετές δυσκολίες. Οι αγωνιζόμενοι περιηγήθηκαν σε διάφορα εδάφη, από γραφικές όχθες λιμνών έως απόκρημνα ορεινά μονοπάτια, με τη φυσική ομορφιά της περιφέρειας της Ηπείρου να κάνει τη διαφορά.

Greece Rally 2023

Οι αγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να περάσουν από πολλά όμορφα χωριά κατά μήκος της διαδρομής, όπως η Κρυόβρυση, ο Ανθρακίτης, η Καρυά, οι Λογάδες κ.α., με τους διοργανωτές του αγώνα να έχουν συνεργαστεί στενά με τις τοπικές αρχές για να εξασφαλίσουν ελάχιστη αναστάτωση στους κατοίκους, προβάλλοντας παράλληλα την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Δήμου Ιωαννίνων, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ζίτσας και του Σπηλαίου Περάματος. Όσον αφορά τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας οι Jasper Versteijnen – Jelle Van Limpt (Can Am X3 South Racing 900) ήταν οι ταχύτεροι με το UTV της καναδικής εταιρείας κάνοντας την έκπληξη με τον Sandro Calesini (KTM EXC 450) να τερματίζει στη δεύτερη θέση γενικής. Ο Tomas Millet (ΚΤΜ ΕΧΩ 350 F), σημείωσε τον τρίτο χρόνο.

Τις επόμενες ημέρες το Greece Rally 2023 υπόσχεται να είναι μια αληθινή δοκιμασία δεξιοτήτων και αντοχής, με τους συμμετέχοντες να μάχονται για τη νίκη στις απαιτητικές ειδικές διαδρομές οι οποίες διασχίζουν τα βουνά της Ηπείρου καθώς και κάποιες περιοχές της Αλβανίας.

Μπορείτε να βρείτε αποτελέσματα, φωτογραφικό υλικό καθώς και πληροφορίες για το Rally Greece ΕΔΩ.

Greece Rally 2023
Ετικέτες

Red Bull Romaniacs 2026: Ολομέτωπη επίθεση Triumph με Walker, Sunderland και Cervantes σε Tiger 900 Rally Pro [VIDEO]

Τρεις κορυφαίοι αναβάτες και δύο κατηγορίες Adventure με σχεδόν εργοστασιακές μοτοσυκλέτες
Romaniacs
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/7/2026

Η Triumph διευρύνει τη συμμετοχή της στο Red Bull Romaniacs 2026, παρατάσσοντας τους Jonny Walker, Sam Sunderland και Ivan Cervantes με σχεδόν στοκ Tiger 900 Rally Pro, θέλοντας να αποδείξει για ακόμη μία φορά τις πραγματικές δυνατότητες της μοτοσυκλέτας της στις πιο ακραίες εκτός δρόμου συνθήκες

Η Triumph επιστρέφει στο Red Bull Romaniacs για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στον διασημότερο αγώνα Hard Enduro και Adventure του κόσμου. Μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο της το 2025, η βρετανική εταιρεία θα παρατάξει τρεις αναβάτες παγκόσμιας κλάσης, όλους πάνω σε Tiger 900 Rally Pro που παραμένουν πολύ κοντά στις προδιαγραφές παραγωγής.

Ο Jonny Walker θα αγωνιστεί και πάλι στην υψηλότερη κατηγορία  Adventure, την Ultimate, έχοντας ως στόχο να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά τη δεύτερη θέση που κατέκτησε πέρυσι. Ο Βρετανός, δύο φορές νικητής του Red Bull Romaniacs στις παραδοσιακές κατηγορίες Hard Enduro, έχασε τη νίκη το 2025 για μικρή διαφορά ύστερα από μια εντυπωσιακή αντεπίθεση μετά από προβλήματα στις πρώτες ημέρες του αγώνα.

Romaniacs

Ο Sam Sunderland, δύο φορές νικητής του Rally Dakar και ένας από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες Rally Raid της εποχής μας, ανεβαίνει φέτος στη νέα για το 2026 ενδιάμεση κατηγορία Adventure Core. Το 2025 είχε κυριαρχήσει στην φιλικότερη Adventure Lite, κερδίζοντας όλες τις ειδικές διαδρομές εκτός δρόμου και ολοκληρώνοντας τον αγώνα με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων ωρών από τον δεύτερο.

Romaniacs

Στην ίδια κατηγορία θα συμμετάσχει και ο Ivan Cervantes, πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro, ο οποίος επιστρέφει στο Red Bull Romaniacs έπειτα από περισσότερα από δέκα χρόνια απουσίας. Ο Ισπανός γνωρίζει καλά τις δυνατότητες της Tiger 900 Rally Pro, έχοντας ήδη κατακτήσει νίκες με αυτή σε απαιτητικές διοργανώσεις όπως τα 1000 Dunas, Baja Aragón και Bassella Race.

Σχεδόν όπως βγήκαν από την έκθεση

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της συμμετοχής της Triumph είναι ότι οι Tiger 900 Rally Pro παραμένουν σχεδόν ίδιες με εκείνες που μπορεί να αγοράσει ένας ιδιώτης. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι μοτοσυκλέτες διαθέτουν μόνο περιορισμένες επεμβάσεις, κυρίως στις αναρτήσεις και σε λίγα επιλεγμένα εξαρτήματα που βελτιώνουν την αντοχή και την προστασία τους στις ακραίες συνθήκες του σκληρού αγώνα.

Romaniacs

Οι δηλώσεις των αναβατών

Ο Jonny Walker εμφανίστηκε αποφασισμένος να ολοκληρώσει αυτό που άφησε στη μέση πέρυσι.

Romaniacs

"Πέρασα πραγματικά υπέροχα στο Red Bull Romaniacs με την Tiger 900 Rally Pro και φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη. Ο στόχος μου φέτος είναι ξεκάθαρα η πρώτη θέση."

Από την πλευρά του, ο Sam Sunderland γνωρίζει ότι η μετάβαση στην Adventure Core θα ανεβάσει σημαντικά τον βαθμό δυσκολίας.

"Πέρυσι εντυπωσιάστηκα από το τι μπορεί να κάνει μια σχεδόν εργοστασιακή Tiger 900 Rally Pro σε τόσο απαιτητικό τερέν. Φέτος ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμη πιο δυνατός και ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να πετύχουμε."Romaniacs

Ο σκληρότερος αγώνας Adventure

Το Red Bull Romaniacs διεξάγεται στο Sibiu της Ρουμανίας και θεωρείται ένας από τους δυσκολότερους αγώνες μοτοσυκλέτας στον κόσμο. Ξεκινά με τον θεαματικό αστικό Prologue και ακολουθούν τέσσερις ημέρες εξαιρετικά απαιτητικών διαδρομών στα Καρπάθια Όρη, όπου οι αναβάτες αντιμετωπίζουν απότομες αναβάσεις, βραχώδη περάσματα, ποτάμια, πυκνά δάση και αμέτρητα φυσικά εμπόδια.

Η διοργάνωση του 2026 θα ξεκινήσει στις 28 Ιουλίου με τον πρόλογο στο Sibiu και θα ολοκληρωθεί την 1η Αυγούστου.