Greece Rally 2023, Ημέρα 1η: Ξεκίνημα από τα Γιάννενα

Τον Πρόλογο κέρδισαν οι Versteijnen - Limpt με Can Am X3 South Racing 900 UTV
motomag Greece Rally 2023, Ημέρα 1η: Ξεκίνημα από τα Γιάννενα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/10/2023

Το Greece Rally 2023 όπως διαβάσατε στο MOTO ξεκίνησε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου από την πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα, με τους συμμετέχοντες στη συνέχεια να αγωνίζονται στη μικρή διαδρομή του Προλόγου.

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στην πλατεία της εκκίνησης ώστε να παρακολουθήσει την επίσημη έναρξη του αγώνα και να χειροκροτήσει τους συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών, ωστόσο τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στο αγωνιστικό κομμάτι του Greece Rally 2023. Η διαδρομή του Προλόγου πρόσφερε στους συμμετέχοντες μια αληθινή γεύση από τα όσα τους περιμένουν τις επόμενες ημέρες, ενώ η διαδρομή από την λίμνη Παμβώτιδα μέχρι το όρος Μιτσικέλι έκρυβε αρκετές δυσκολίες. Οι αγωνιζόμενοι περιηγήθηκαν σε διάφορα εδάφη, από γραφικές όχθες λιμνών έως απόκρημνα ορεινά μονοπάτια, με τη φυσική ομορφιά της περιφέρειας της Ηπείρου να κάνει τη διαφορά.

Greece Rally 2023

Οι αγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να περάσουν από πολλά όμορφα χωριά κατά μήκος της διαδρομής, όπως η Κρυόβρυση, ο Ανθρακίτης, η Καρυά, οι Λογάδες κ.α., με τους διοργανωτές του αγώνα να έχουν συνεργαστεί στενά με τις τοπικές αρχές για να εξασφαλίσουν ελάχιστη αναστάτωση στους κατοίκους, προβάλλοντας παράλληλα την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Δήμου Ιωαννίνων, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ζίτσας και του Σπηλαίου Περάματος. Όσον αφορά τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας οι Jasper Versteijnen – Jelle Van Limpt (Can Am X3 South Racing 900) ήταν οι ταχύτεροι με το UTV της καναδικής εταιρείας κάνοντας την έκπληξη με τον Sandro Calesini (KTM EXC 450) να τερματίζει στη δεύτερη θέση γενικής. Ο Tomas Millet (ΚΤΜ ΕΧΩ 350 F), σημείωσε τον τρίτο χρόνο.

Τις επόμενες ημέρες το Greece Rally 2023 υπόσχεται να είναι μια αληθινή δοκιμασία δεξιοτήτων και αντοχής, με τους συμμετέχοντες να μάχονται για τη νίκη στις απαιτητικές ειδικές διαδρομές οι οποίες διασχίζουν τα βουνά της Ηπείρου καθώς και κάποιες περιοχές της Αλβανίας.

Μπορείτε να βρείτε αποτελέσματα, φωτογραφικό υλικό καθώς και πληροφορίες για το Rally Greece ΕΔΩ.

Greece Rally 2023
Ετικέτες

Δυο αγωνιζόμενοι sidecar νεκροί σε Road-Racing event στην Ολλανδία

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το sidecar κατέληξε σε κήπο παρακείμενου σπιτιού
Bajus - Darras
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/5/2024

Σε αγώνα Rod-Racing στη διαδρομή που βρίσκεται στην περιοχή Hengelo της Ολλανδίας και είναι γνωστή και ως Varsselring, το πλήρωμα της γαλλικής ομάδας sidecar MEFIE-TE σκοτώθηκε σε δυστύχημα όταν ο 62χρονος οδηγός Frack Bajus έχασε τον έλεγχο του οχήματος τους. Νεκρός είναι και ο συνεπιβάτης, Christophe Darras, 52 χρονών.

Το δυστύχημα συνέβη στις 12 Μαΐου 2024, στον τελευταίο αγώνα του event, όπου στην τελευταία ευθεία της διαδρομής, λίγο πριν τον διάσημο ανεμόμυλο της περιοχής, οι Γάλλοι έχασαν τον έλεγχο του sidecar τους, και τραυματίστηκαν σοβαρά. Οι λόγοι του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, και η έρευνα συνεχίζεται.

Παρόλο τώρα που η διοργάνωση έδωσε άμεσα τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στο νοσοκομείο, δυστυχώς αμφότεροι πέθαναν την επόμενη μέρα.

O “Pin-Pon” Darras είχε λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sidecar της FIM το 2023, τερματίζοντας 20ς στην τελική κατάταξη, ενώ στην κατάταξη του IDM η ομάδα τερμάτισε 13η

Ετικέτες