Greece Rally 2023, Ημέρα 1η: Ξεκίνημα από τα Γιάννενα

Τον Πρόλογο κέρδισαν οι Versteijnen - Limpt με Can Am X3 South Racing 900 UTV
motomag Greece Rally 2023, Ημέρα 1η: Ξεκίνημα από τα Γιάννενα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/10/2023

Το Greece Rally 2023 όπως διαβάσατε στο MOTO ξεκίνησε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου από την πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα, με τους συμμετέχοντες στη συνέχεια να αγωνίζονται στη μικρή διαδρομή του Προλόγου.

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στην πλατεία της εκκίνησης ώστε να παρακολουθήσει την επίσημη έναρξη του αγώνα και να χειροκροτήσει τους συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών, ωστόσο τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στο αγωνιστικό κομμάτι του Greece Rally 2023. Η διαδρομή του Προλόγου πρόσφερε στους συμμετέχοντες μια αληθινή γεύση από τα όσα τους περιμένουν τις επόμενες ημέρες, ενώ η διαδρομή από την λίμνη Παμβώτιδα μέχρι το όρος Μιτσικέλι έκρυβε αρκετές δυσκολίες. Οι αγωνιζόμενοι περιηγήθηκαν σε διάφορα εδάφη, από γραφικές όχθες λιμνών έως απόκρημνα ορεινά μονοπάτια, με τη φυσική ομορφιά της περιφέρειας της Ηπείρου να κάνει τη διαφορά.

Greece Rally 2023

Οι αγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να περάσουν από πολλά όμορφα χωριά κατά μήκος της διαδρομής, όπως η Κρυόβρυση, ο Ανθρακίτης, η Καρυά, οι Λογάδες κ.α., με τους διοργανωτές του αγώνα να έχουν συνεργαστεί στενά με τις τοπικές αρχές για να εξασφαλίσουν ελάχιστη αναστάτωση στους κατοίκους, προβάλλοντας παράλληλα την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Δήμου Ιωαννίνων, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ζίτσας και του Σπηλαίου Περάματος. Όσον αφορά τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας οι Jasper Versteijnen – Jelle Van Limpt (Can Am X3 South Racing 900) ήταν οι ταχύτεροι με το UTV της καναδικής εταιρείας κάνοντας την έκπληξη με τον Sandro Calesini (KTM EXC 450) να τερματίζει στη δεύτερη θέση γενικής. Ο Tomas Millet (ΚΤΜ ΕΧΩ 350 F), σημείωσε τον τρίτο χρόνο.

Τις επόμενες ημέρες το Greece Rally 2023 υπόσχεται να είναι μια αληθινή δοκιμασία δεξιοτήτων και αντοχής, με τους συμμετέχοντες να μάχονται για τη νίκη στις απαιτητικές ειδικές διαδρομές οι οποίες διασχίζουν τα βουνά της Ηπείρου καθώς και κάποιες περιοχές της Αλβανίας.

Μπορείτε να βρείτε αποτελέσματα, φωτογραφικό υλικό καθώς και πληροφορίες για το Rally Greece ΕΔΩ.

Greece Rally 2023
Ετικέτες

Alpe Adria, Slovakia Ring: Νίκες για Βεντούρα και Φουρθιώτη – Άτυχοι οι Καρακώστας και Παπαγεωργίου

Η ελληνική αποστολή είχε αρκετές ατυχίες στον 5ο γύρο του θεσμού
ventouras
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/9/2026

Κοινό γύρο είχαν τα πρωταθλήματα Alpe Adria και BMU στην πίστα Slovakia Ring το περασμένο Σαββατοκύριακο με αρκετές ελληνικές συμμετοχές που σημαδεύτηκαν από επιτυχίες, αλλά και ατυχίες της τελευταίας στιγμής.

Πάμε να δούμε λοιπόν πως τα πήγαν οι Έλληνες, με τις θέσεις που αναφέρονται παρακάτω να αφορούν τον ευρωπαϊκό θεσμό Alpe Adria, ενώ οι αντίστοιχες θέσεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU ήταν σαφώς καλύτερες.

SSP 300

Ο 13χρονος Αντώνης Βεντούρας είχε πάρει την pole position στην κατηγορία. Στον πρώτο αγώνα ο Έλληνας αναβάτης τερμάτισε στην δεύτερη θέση, πίσω από τον βασικό του αντίπαλο Tashan Oguz. Στον δεύτερο αγώνα ο νεαρός αναβάτης κέρδισε και έτσι παρέμεινε στην πρώτη θέση της γενικής βαθμολογίας, έναν μόλις γύρο πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Sportbike / Junior Sportbike

Στην κατηγορία Junior Sportbike συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Καπούνταλης και η Τόνια Κορρέ. Ο Καπούνταλης τερμάτισε 2ος και η Κορρέ 4η στον πρώτο αγώνα. Στον δεύτερο αγώνα, ο Καπούνταλης ήρθε 3ος και η Κορρέ 4η. Τα παραπάνω αποτελέσματα έφεραν τον Καπούνταλη στην δεύτερη θέση και την Κορρέ στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.

korre

SSP 600/STK 600

Στην κατηγορία συμμετείχε ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης και ο Διονύσης Μάρτης, καθώς ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου δεν ταξίδεψε στη Σλοβακία, αφού λίγο πριν τη πτήση του αισθάνθηκε μια αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η περιπέτεια της υγείας του Παπαγεωργίου του στοίχισε και βαθμολογικά, αφού έχασε την πρωτοπορία της γενικής κατάταξης, όμως αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα και του ευχόμαστε περαστικά.

fourthiotis

Στην κατηγορία Stock, ο Φουρθιώτης τερμάτισε στην 10η θέση και στην κατηγορία 600NG o  Διονύσης Μάρτης τερμάτισε 5ος. Στον δεύτερο αγώνα ο Φουρθιώτης ήταν εξαιρετικός και κέρδισε τον αγώνα, με τον  Διονύση Μάρτη να τερματίζει 5ος. Με τη νίκη του αυτή, ο  Φουρθιώτης βρέθηκε στην δεύτερη θέση, 13 βαθμούς πίσω από τον Grsic Karlo.

CUP 1000

Στην συγκεκριμένη κατηγορία, είχαμε πολλές συμμετοχές, με μόνο μία ελληνική, αυτή του Γιώργου Παρασκευά. Και στους δύο αγώνες ο Παρασκευάς τερμάτισε στην 16η θέση.

wolf

STK 1000/SBK

Ο Δημήτρης Καρακώστας έφτασε στην Σλοβακία ως πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης της κατηγορίας STK 1000, όμως δεν αγωνίστηκε, αφού στις ελεύθερες δοκιμές η μοτοσυκλέτα του παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα που δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να ξεπεραστεί. Έτσι ο Καρακώστας έχασε και τους δύο αγώνες και πλέον βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

karakostas