Greece Rally 2023 Ιωάννινα - Αλβανία, 1-7/10: Επτά ημέρες Off-Road περιπέτειας σε δυο χώρες [Video]

1.700 αγωνιστικά χιλιόμετρα και 9 ειδικές διαδρομές σε Ελλάδα και Αλβανία περιμένουν τους συμμετέχοντες
Greece Rally 2023
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/10/2023

Το Greece Rally το οποίο διεξάγεται για ακόμη μία χρονιά ξεκίνησε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου από την πλατεία Μαβίλη των Ιωαννίνων με τους αγωνιζόμενους να καλούνται να διανύσουν σε επτά ημέρες 1.700 αγωνιστικά χιλιόμετρα στα βουνά της Ηπείρου, ενώ για δύο μέρες θα βρεθούν και στην Αλβανία πριν επιστρέψουν και πάλι στα πάτρια εδάφη για να ολοκληρώσουν τον αγωνιστικό τους άθλο στις 7 Οκτωβρίου.

Η Off Road Team η οποία είναι η υπεύθυνη του Greece Rally, θέλησε για το 2023 να δώσει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στον αγώνα καθώς ήθελε η φετινή διοργάνωση να πραγματοποιηθεί σε δύο χώρες με τους αγωνιζόμενους να περνούν μέσα από πολλά γραφικά χωριά και ιστορικά μνημεία. Ως εκ τούτου η φετινή έκδοση περιλαμβάνει 1.700 αγωνιστικά χιλιόμετρα και 9 ειδικές διαδρομές σε Ελλάδα και Αλβανία. Η πρώτη ημέρα του αγώνα την Κυριακή 1η Οκτωβρίου ξεκινά με τον Πρόλογο SS1 Μιτσικέλι – Λίμνη Παμβώτιδα μήκους 90 χιλιομέτρων με τους 79 συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών -μοτοσυκλέτες, Quad, SSV, Buggie και UTV- να καλούνται να χρονομετρηθούν στα 40 εξ αυτών. Η δεύτερη ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει την ειδική διαδρομή SS2 Πίνδος – Τζουμέρκα – Περιστέρι – Μπάρος – Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου – Μέτσοβο - Λίμνη Αώου – Βάλια Κάλντα – Βοβούσα – Ζαγόρια συνολικού μήκους 255 χιλιομέτρων με τα 235 να είναι της αγωνιστικής χρονομέτρησης. Η τρίτη ημέρα περιλαμβάνει την ειδική διαδρομή SS3 Ζαγόρια – Βίκος – Αρίστη – Πάπιγκο – Τσεπέλεβο – Καμήλα – Δρακολίμνη – Τύμφη – Κόνιτσα, συνολικού μήκους 230 χιλιομέτρων με τα 190 εξ αυτών να είναι τα αγωνιστικά χιλιόμετρα που πρέπει να υπερκεράσουν οι συμμετέχοντες.

Greece Rally 2023

Την τέταρτη ημέρα ο αγώνας περιλαμβάνει τις ειδικές διαδρομές SS4 και SS5, η πρώτη ε.δ. Εγναντία – Ασβεστοχώρι – Κρυσταλοπηγή – Βασιλικός – Πλαταριά έχει συνολικό μήκος 230 χιλιομέτρων με τα 120 να είναι χρονομετρημένα ενώ στη συνέχεια οι αγωνιζόμενοι θα λάβουν μέρος στην ε.δ. Καλαμάς – Ηγουμενίτσα – Καλαμάς – Βουτσαράς – Ιωάννινα με τα 110 χιλιόμετρα να είναι όλα χρονομετρημένα. Την πέμπτη ημέρα ο αγώνας βγαίνει εκτός συνόρων με κατεύθυνση προς Αλβανία με τους συμμετέχοντες να αγωνίζονται στην SS6 Marathon Stage A Κακαβιά – Πρεμετή – Ιωάννινα – Κακαβιά – Αλβανία – Πρεμετή συνολικού μήκους 260 χιλιομέτρων με τα 230 να είναι χρονομετρημένα. Η έκτη ημέρα περιλαμβάνει τις ειδικές διαδρομές SS7 και SS8, με την όγδοη ε.δ. να είναι ταυτόχρονα η Marathon Stage – Part B. Όσον αφορά την έβδομη ε.δ. αυτή είναι η Φρασέρ – Λεσκοβίκι – Μέρτζανη συνολικού μήκους 270 χιλιομέτρων με τα 100 να είναι χρονομετρημένα. Στη συνέχεια οι αγωνιζόμενοι θα λάβουν μέρος στην SS8 Αώος – Ανεμογεννήτριες – Σουλόπουλο – Καλοχώρι – Σπήλαιο – Πετράλωνα με τα 120 χιλιόμετρα να είναι χρονομετρημένα. Η τελευταία ημέρα του Greece Rally 2023 Ιωάννινα – Αλβανία περιλαμβάνει τον Επίλογο SS9 Ποταμός Άραχθος – Περιστέρι – Γκουράσα – Βερλίγκα – Καλαρρύτες – Συρράκο – Δρίσκο – Λογάδες συνολικού μήκους 160 χιλιομέτρων με τα 80 εξ αυτών να είναι χρονομετρημένα.

Μετά από 1.700 αγωνιστικά χιλιόμετρα οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στα Ιωάννινα για την τελετή απονομής. Περισσότερες πληροφορίες για το Greece Rally θα βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες

Aprilia Tuareg Racing - Απόλυτος κυρίαρχος ο Jacopo Cerutti στον πρώτο γύρο του ιταλικού Motorally

Ο ομόσταυλός του, Montanari ανέβηκε και αυτός στο βάθρο στο Riotorto
motomagAprilia Tuareg Racing – Απόλυτος κυρίαρχος ο Jacopo Cerutti στον πρώτο γύρο του ιταλικού Motorally
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/4/2024

Ο πρώτος γύρος του ιταλικού Motorally στην παραθαλάσσια πόλη του Riotorto της Τοσκάνης, είδε τον Jacopo Cerutti να επαναλαμβάνει τον περσινό του θρίαμβο στην κατηγορία του, G-1000, όπου παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες κατόρθωσε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, παίρνοντας δυνατό προβάδισμα από την αρχή, με τον Francesco Montanari να κάνει το 1-3 για την Aprilia

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του ιταλικού πρωταθλήματος Motorally 2024, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η βροχή, η λάσπη και οι χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος αποτέλεσαν το κερασάκι σε μία ήδη απαιτητική χωμάτινη "τούρτα", που στο τελευταίο της κομμάτι την Κυριακή, είδε την ακύρωση μερικών σκελών.

Aprilia Tuareg Racing – Απόλυτος κυρίαρχος ο Jacopo Cerutti στον πρώτο γύρο του ιταλικού Motorally

Τίποτα όμως δεν σταμάτησε τον Cerutti, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει, ξεκινώντας με το δεξί τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2024 με την Aprilia και το Tuareg 660. O ρυθμός του παρέμεινε υψηλός όλες τις ημέρες, χωρίς σοβαρά λάθη, μένοντας σταθερά τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα μπροστά από τους υπόλοιπους αναβάτες της κατηγορίας του. Λίγο πιο πίσω του, στην τρίτη θέση βρέθηκε ο ομόσταυλός του, Francesco Montanari, ο οποίος παρά κάποια λάθη του στην αρχή, κατάφερε να επανέλθει, τερματίζοντας λιγότερο από ένα λεπτό πίσω από τον Cerutti. Σπουδαία ήταν και η επίδοση του Caludio Spanu, ο οποίος παρά το γεγονός ότι έλαβε ποινή, είχε να επιδείξει σπουδαία ταχύτητα στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Aprilia Tuareg Racing – Απόλυτος κυρίαρχος ο Jacopo Cerutti στον πρώτο γύρο του ιταλικού MotorallyAprilia Tuareg Racing – Απόλυτος κυρίαρχος ο Jacopo Cerutti στον πρώτο γύρο του ιταλικού Motorally

Τα καλά αποτελέσματα, ωστόσο, δεν σταματούν εδώ. Ο Paolo Petinari καβάλα επίσης σε ένα Tuareg 660 κατάφερε να πατήσει τις μπότες του στο τρίτο σκαλί του βάθρου, στην κατηγορία GPX. Το εργοστάσιο του Noale, όμως, δεν περιόρισε την συμμετοχή του στις μεγάλες δικύλινδρες adventure, αλλά είχε και δύο αναβάτες στις μονοκύλινδρες των 125 κυβικών. Οι Fabbio Pozzoni και Federico Salucci σημείωσαν μία καλή εμφάνιση, με καλά αποτελέσματα, κάτι που σίγουρα τράβηξε πάνω τους τα βλέμματα.

Aprilia Tuareg Racing – Απόλυτος κυρίαρχος ο Jacopo Cerutti στον πρώτο γύρο του ιταλικού Motorally

Κάπως έτσι, σε σημαντική επιτυχία για την Aprilia εξελίχθηκε ο πρώτος γύρος του ιταλικού Motorally, που χάρη στους δύο αναβάτες της και τους μηχανικούς τους είχε τουλάχιστον έναν αναβάτη στο βάθρο, σε κάθε σκέλος. Η επόμενη στάση του ιταλικού πρωταθλήματος rally είναι στην βουνοσκέπαστη πόλη Foligno της κεντρικής Ιταλίας.

Ετικέτες