Greece Rally 2023 Ιωάννινα - Αλβανία, 1-7/10: Επτά ημέρες Off-Road περιπέτειας σε δυο χώρες [Video]

1.700 αγωνιστικά χιλιόμετρα και 9 ειδικές διαδρομές σε Ελλάδα και Αλβανία περιμένουν τους συμμετέχοντες
Greece Rally 2023
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/10/2023

Το Greece Rally το οποίο διεξάγεται για ακόμη μία χρονιά ξεκίνησε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου από την πλατεία Μαβίλη των Ιωαννίνων με τους αγωνιζόμενους να καλούνται να διανύσουν σε επτά ημέρες 1.700 αγωνιστικά χιλιόμετρα στα βουνά της Ηπείρου, ενώ για δύο μέρες θα βρεθούν και στην Αλβανία πριν επιστρέψουν και πάλι στα πάτρια εδάφη για να ολοκληρώσουν τον αγωνιστικό τους άθλο στις 7 Οκτωβρίου.

Η Off Road Team η οποία είναι η υπεύθυνη του Greece Rally, θέλησε για το 2023 να δώσει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στον αγώνα καθώς ήθελε η φετινή διοργάνωση να πραγματοποιηθεί σε δύο χώρες με τους αγωνιζόμενους να περνούν μέσα από πολλά γραφικά χωριά και ιστορικά μνημεία. Ως εκ τούτου η φετινή έκδοση περιλαμβάνει 1.700 αγωνιστικά χιλιόμετρα και 9 ειδικές διαδρομές σε Ελλάδα και Αλβανία. Η πρώτη ημέρα του αγώνα την Κυριακή 1η Οκτωβρίου ξεκινά με τον Πρόλογο SS1 Μιτσικέλι – Λίμνη Παμβώτιδα μήκους 90 χιλιομέτρων με τους 79 συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών -μοτοσυκλέτες, Quad, SSV, Buggie και UTV- να καλούνται να χρονομετρηθούν στα 40 εξ αυτών. Η δεύτερη ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει την ειδική διαδρομή SS2 Πίνδος – Τζουμέρκα – Περιστέρι – Μπάρος – Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου – Μέτσοβο - Λίμνη Αώου – Βάλια Κάλντα – Βοβούσα – Ζαγόρια συνολικού μήκους 255 χιλιομέτρων με τα 235 να είναι της αγωνιστικής χρονομέτρησης. Η τρίτη ημέρα περιλαμβάνει την ειδική διαδρομή SS3 Ζαγόρια – Βίκος – Αρίστη – Πάπιγκο – Τσεπέλεβο – Καμήλα – Δρακολίμνη – Τύμφη – Κόνιτσα, συνολικού μήκους 230 χιλιομέτρων με τα 190 εξ αυτών να είναι τα αγωνιστικά χιλιόμετρα που πρέπει να υπερκεράσουν οι συμμετέχοντες.

Greece Rally 2023

Την τέταρτη ημέρα ο αγώνας περιλαμβάνει τις ειδικές διαδρομές SS4 και SS5, η πρώτη ε.δ. Εγναντία – Ασβεστοχώρι – Κρυσταλοπηγή – Βασιλικός – Πλαταριά έχει συνολικό μήκος 230 χιλιομέτρων με τα 120 να είναι χρονομετρημένα ενώ στη συνέχεια οι αγωνιζόμενοι θα λάβουν μέρος στην ε.δ. Καλαμάς – Ηγουμενίτσα – Καλαμάς – Βουτσαράς – Ιωάννινα με τα 110 χιλιόμετρα να είναι όλα χρονομετρημένα. Την πέμπτη ημέρα ο αγώνας βγαίνει εκτός συνόρων με κατεύθυνση προς Αλβανία με τους συμμετέχοντες να αγωνίζονται στην SS6 Marathon Stage A Κακαβιά – Πρεμετή – Ιωάννινα – Κακαβιά – Αλβανία – Πρεμετή συνολικού μήκους 260 χιλιομέτρων με τα 230 να είναι χρονομετρημένα. Η έκτη ημέρα περιλαμβάνει τις ειδικές διαδρομές SS7 και SS8, με την όγδοη ε.δ. να είναι ταυτόχρονα η Marathon Stage – Part B. Όσον αφορά την έβδομη ε.δ. αυτή είναι η Φρασέρ – Λεσκοβίκι – Μέρτζανη συνολικού μήκους 270 χιλιομέτρων με τα 100 να είναι χρονομετρημένα. Στη συνέχεια οι αγωνιζόμενοι θα λάβουν μέρος στην SS8 Αώος – Ανεμογεννήτριες – Σουλόπουλο – Καλοχώρι – Σπήλαιο – Πετράλωνα με τα 120 χιλιόμετρα να είναι χρονομετρημένα. Η τελευταία ημέρα του Greece Rally 2023 Ιωάννινα – Αλβανία περιλαμβάνει τον Επίλογο SS9 Ποταμός Άραχθος – Περιστέρι – Γκουράσα – Βερλίγκα – Καλαρρύτες – Συρράκο – Δρίσκο – Λογάδες συνολικού μήκους 160 χιλιομέτρων με τα 80 εξ αυτών να είναι χρονομετρημένα.

Μετά από 1.700 αγωνιστικά χιλιόμετρα οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στα Ιωάννινα για την τελετή απονομής. Περισσότερες πληροφορίες για το Greece Rally θα βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες