Greece Rally 2023 Ιωάννινα - Αλβανία, 1-7/10: Επτά ημέρες Off-Road περιπέτειας σε δυο χώρες [Video]

1.700 αγωνιστικά χιλιόμετρα και 9 ειδικές διαδρομές σε Ελλάδα και Αλβανία περιμένουν τους συμμετέχοντες
Greece Rally 2023
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/10/2023

Το Greece Rally το οποίο διεξάγεται για ακόμη μία χρονιά ξεκίνησε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου από την πλατεία Μαβίλη των Ιωαννίνων με τους αγωνιζόμενους να καλούνται να διανύσουν σε επτά ημέρες 1.700 αγωνιστικά χιλιόμετρα στα βουνά της Ηπείρου, ενώ για δύο μέρες θα βρεθούν και στην Αλβανία πριν επιστρέψουν και πάλι στα πάτρια εδάφη για να ολοκληρώσουν τον αγωνιστικό τους άθλο στις 7 Οκτωβρίου.

Η Off Road Team η οποία είναι η υπεύθυνη του Greece Rally, θέλησε για το 2023 να δώσει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στον αγώνα καθώς ήθελε η φετινή διοργάνωση να πραγματοποιηθεί σε δύο χώρες με τους αγωνιζόμενους να περνούν μέσα από πολλά γραφικά χωριά και ιστορικά μνημεία. Ως εκ τούτου η φετινή έκδοση περιλαμβάνει 1.700 αγωνιστικά χιλιόμετρα και 9 ειδικές διαδρομές σε Ελλάδα και Αλβανία. Η πρώτη ημέρα του αγώνα την Κυριακή 1η Οκτωβρίου ξεκινά με τον Πρόλογο SS1 Μιτσικέλι – Λίμνη Παμβώτιδα μήκους 90 χιλιομέτρων με τους 79 συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών -μοτοσυκλέτες, Quad, SSV, Buggie και UTV- να καλούνται να χρονομετρηθούν στα 40 εξ αυτών. Η δεύτερη ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει την ειδική διαδρομή SS2 Πίνδος – Τζουμέρκα – Περιστέρι – Μπάρος – Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου – Μέτσοβο - Λίμνη Αώου – Βάλια Κάλντα – Βοβούσα – Ζαγόρια συνολικού μήκους 255 χιλιομέτρων με τα 235 να είναι της αγωνιστικής χρονομέτρησης. Η τρίτη ημέρα περιλαμβάνει την ειδική διαδρομή SS3 Ζαγόρια – Βίκος – Αρίστη – Πάπιγκο – Τσεπέλεβο – Καμήλα – Δρακολίμνη – Τύμφη – Κόνιτσα, συνολικού μήκους 230 χιλιομέτρων με τα 190 εξ αυτών να είναι τα αγωνιστικά χιλιόμετρα που πρέπει να υπερκεράσουν οι συμμετέχοντες.

Greece Rally 2023

Την τέταρτη ημέρα ο αγώνας περιλαμβάνει τις ειδικές διαδρομές SS4 και SS5, η πρώτη ε.δ. Εγναντία – Ασβεστοχώρι – Κρυσταλοπηγή – Βασιλικός – Πλαταριά έχει συνολικό μήκος 230 χιλιομέτρων με τα 120 να είναι χρονομετρημένα ενώ στη συνέχεια οι αγωνιζόμενοι θα λάβουν μέρος στην ε.δ. Καλαμάς – Ηγουμενίτσα – Καλαμάς – Βουτσαράς – Ιωάννινα με τα 110 χιλιόμετρα να είναι όλα χρονομετρημένα. Την πέμπτη ημέρα ο αγώνας βγαίνει εκτός συνόρων με κατεύθυνση προς Αλβανία με τους συμμετέχοντες να αγωνίζονται στην SS6 Marathon Stage A Κακαβιά – Πρεμετή – Ιωάννινα – Κακαβιά – Αλβανία – Πρεμετή συνολικού μήκους 260 χιλιομέτρων με τα 230 να είναι χρονομετρημένα. Η έκτη ημέρα περιλαμβάνει τις ειδικές διαδρομές SS7 και SS8, με την όγδοη ε.δ. να είναι ταυτόχρονα η Marathon Stage – Part B. Όσον αφορά την έβδομη ε.δ. αυτή είναι η Φρασέρ – Λεσκοβίκι – Μέρτζανη συνολικού μήκους 270 χιλιομέτρων με τα 100 να είναι χρονομετρημένα. Στη συνέχεια οι αγωνιζόμενοι θα λάβουν μέρος στην SS8 Αώος – Ανεμογεννήτριες – Σουλόπουλο – Καλοχώρι – Σπήλαιο – Πετράλωνα με τα 120 χιλιόμετρα να είναι χρονομετρημένα. Η τελευταία ημέρα του Greece Rally 2023 Ιωάννινα – Αλβανία περιλαμβάνει τον Επίλογο SS9 Ποταμός Άραχθος – Περιστέρι – Γκουράσα – Βερλίγκα – Καλαρρύτες – Συρράκο – Δρίσκο – Λογάδες συνολικού μήκους 160 χιλιομέτρων με τα 80 εξ αυτών να είναι χρονομετρημένα.

Μετά από 1.700 αγωνιστικά χιλιόμετρα οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στα Ιωάννινα για την τελετή απονομής. Περισσότερες πληροφορίες για το Greece Rally θα βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες

Η Aprilia Tuareg Racing ενισχύεται με τον Thomas Marini για το 2026

Θα συνδράμει τον Jacopo Cerutti στο Ευρωπαϊκό Tout Terrain Rally Cup
aprilia
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/3/2026

Η Aprilia Tuareg Racing επεκτείνει το αγωνιστικό της πρόγραμμα για το 2026, ανακοινώνοντας τη συνεργασία με τον Thomas Marini και διπλασιάζοντας τις συμμετοχές της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rally και Ιταλικό Motorally.

Η Aprilia Tuareg Racing προετοιμάζεται για το υπόλοιπο της αγωνιστικής χρονιάς του 2026 ανακοινώνοντας την ένταξη του Thomas Marini στο εργοστασιακό της πρόγραμμα Rally Raid. Ο αναβάτης από το Σαν Μαρίνο θα αγωνιστεί με την Aprilia Tuareg Rally στο πλαίσιο της συνεργασίας της Aprilia με τη GCorse, την ομάδα των αδελφών Guareschi.

Ένας αναβάτης με ισχυρό βιογραφικό στο rally raid

Ο Marini θεωρείται ένας από τους πλέον δυνατούς αναβάτες της ευρωπαϊκής σκηνής Rally Raid. Στο παλμαρέ του ξεχωρίζει ο τίτλος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Raid TT το 2024, ενώ το 2025 πέτυχε σημαντικές διεθνείς νίκες στο Albania Rally και στο Transanatolia Rally.

Πριν στραφεί πλήρως στους αγώνες Rally, είχε κατακτήσει και εθνικούς τίτλους motocross στην κατηγορία 300 το 2016 και το 2017. Παράλληλα πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στο Africa Eco Race, όπου κατέκτησε μια νίκη σε ειδική διαδρομή και ακόμη τέσσερα αποτελέσματα μέσα στην πρώτη πεντάδα.

Πρεμιέρα στο Ευρωπαϊκό Tout Terrain Rally Cup

Το 2026 ο Marini θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tout Terrain Rally Cup οδηγώντας την Aprilia Tuareg Rally. Εκεί θα είναι ομόσταυλος του Jacopo Cerutti, με τους δύο αναβάτες να συμμετέχουν και στους τέσσερις αγώνες της χρονιάς.

Aprilia Tuareg Racing

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες σε τέσσερις χώρες:

  • Ισπανία (12–18 Απριλίου)
  • Ελλάδα (25–31 Μαΐου)
  • Ρουμανία (10–18 Ιουλίου)
  • Ιταλία (13–17 Οκτωβρίου)

Παράλληλα, ο Marini θα συμμετάσχει σε αρκετές δοκιμές μέσα στη χρονιά, ενώ θα λάβει μέρος ως wildcard και στον πρώτο γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος Motorally.

Προετοιμασία για το Africa Eco Race

Στο πρόγραμμα του 2026 περιλαμβάνεται επίσης το Addax Rally στο Μαρόκο (25 με 30 Οκτωβρίου), ένας αγώνας που θεωρείται σημαντικό βήμα προετοιμασίας για το Africa Eco Race του 2027. Εκεί ο Marini θα βρεθεί στην εκκίνηση με τα χρώματα της Aprilia, δίπλα στον Cerutti.

Διπλό αγωνιστικό πρόγραμμα για την Aprilia

Η Aprilia Tuareg Racing θα έχει φέτος διπλή αγωνιστική παρουσία. Εκτός από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rally Raid, η ομάδα θα συμμετάσχει και στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally.

Σε αυτό θα αγωνιστούν οι Marco Menichini και Francesco Montanari με την πολυβραβευμένη Tuareg Rally. Το ημερολόγιο του πρωταθλήματος της Ιταλίας περιλαμβάνει τέσσερις γύρους:

  • Alassio (28–29 Μαρτίου)
  • Olbia (16–17 Μαΐου)
  • Gioia dei Marsi (20–21 Ιουνίου)
  • Umbertide (12–13 Σεπτεμβρίου)

Η “Βασίλισσα της Αφρικής”

Η Aprilia Tuareg Rally έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως μια από τις πιο ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες στο Rally Raid. Η αξιοπιστία και οι επιδόσεις της στις αφρικανικές διαδρομές της χάρισαν το προσωνύμιο “Queen of Africa”.

Η συνεργασία της Aprilia με την GCorse τα τελευταία τρία χρόνια έχει οδηγήσει σε μια σειρά σημαντικών επιτυχιών, όπως οι δύο συνεχόμενοι τίτλοι στο Africa Eco Race το 2024 και το 2025, αλλά και νίκες σε αγώνες όπως τα Baja Aragón, Hellas Rally Raid και Ro Rally Marathon, καθώς και στους τρεις τελευταίους τίτλους του Ιταλικού Motorally.

Aprilia Racing

Δηλώσεις

Ο Thomas Marini δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για τη νέα του συνεργασία:
“Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που εντάσσομαι στην οικογένεια της Aprilia. Οι στόχοι για τη σεζόν είναι φιλόδοξοι και υπάρχει μεγάλη διάθεση να παλέψουμε για τη νίκη σε κάθε αγώνα. Δεν θα είναι εύκολο, γιατί πρόκειται για μια νέα μοτοσυκλέτα για εμένα, αλλά είμαι βέβαιος ότι μαζί με την Ομάδα Guareschi θα κάνουμε σημαντική δουλειά εξέλιξης.”

Από την πλευρά του, ο Vittoriano Guareschi υπογράμμισε τον ενθουσιασμό του για την συνεργασία:

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Thomas Marini στην ομάδα. Η συνεργασία προέκυψε φυσικά, καθώς υπήρχε αμοιβαία επιθυμία. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεχωρίσει διεθνώς για τα εξαιρετικά αποτελέσματά του και γνωρίζουμε πολύ καλά την αξία του. Θα ξεκινήσουμε άμεσα δοκιμές στο Riotorto και στη συνέχεια θα αγωνιστούμε στον πρώτο γύρο του Ιταλικού Motorally πριν το ντεμπούτο μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.”