Greece Rally 2023 Ιωάννινα - Αλβανία, 1-7/10: Επτά ημέρες Off-Road περιπέτειας σε δυο χώρες [Video]

1.700 αγωνιστικά χιλιόμετρα και 9 ειδικές διαδρομές σε Ελλάδα και Αλβανία περιμένουν τους συμμετέχοντες
Greece Rally 2023
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/10/2023

Το Greece Rally το οποίο διεξάγεται για ακόμη μία χρονιά ξεκίνησε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου από την πλατεία Μαβίλη των Ιωαννίνων με τους αγωνιζόμενους να καλούνται να διανύσουν σε επτά ημέρες 1.700 αγωνιστικά χιλιόμετρα στα βουνά της Ηπείρου, ενώ για δύο μέρες θα βρεθούν και στην Αλβανία πριν επιστρέψουν και πάλι στα πάτρια εδάφη για να ολοκληρώσουν τον αγωνιστικό τους άθλο στις 7 Οκτωβρίου.

Η Off Road Team η οποία είναι η υπεύθυνη του Greece Rally, θέλησε για το 2023 να δώσει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στον αγώνα καθώς ήθελε η φετινή διοργάνωση να πραγματοποιηθεί σε δύο χώρες με τους αγωνιζόμενους να περνούν μέσα από πολλά γραφικά χωριά και ιστορικά μνημεία. Ως εκ τούτου η φετινή έκδοση περιλαμβάνει 1.700 αγωνιστικά χιλιόμετρα και 9 ειδικές διαδρομές σε Ελλάδα και Αλβανία. Η πρώτη ημέρα του αγώνα την Κυριακή 1η Οκτωβρίου ξεκινά με τον Πρόλογο SS1 Μιτσικέλι – Λίμνη Παμβώτιδα μήκους 90 χιλιομέτρων με τους 79 συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών -μοτοσυκλέτες, Quad, SSV, Buggie και UTV- να καλούνται να χρονομετρηθούν στα 40 εξ αυτών. Η δεύτερη ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει την ειδική διαδρομή SS2 Πίνδος – Τζουμέρκα – Περιστέρι – Μπάρος – Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου – Μέτσοβο - Λίμνη Αώου – Βάλια Κάλντα – Βοβούσα – Ζαγόρια συνολικού μήκους 255 χιλιομέτρων με τα 235 να είναι της αγωνιστικής χρονομέτρησης. Η τρίτη ημέρα περιλαμβάνει την ειδική διαδρομή SS3 Ζαγόρια – Βίκος – Αρίστη – Πάπιγκο – Τσεπέλεβο – Καμήλα – Δρακολίμνη – Τύμφη – Κόνιτσα, συνολικού μήκους 230 χιλιομέτρων με τα 190 εξ αυτών να είναι τα αγωνιστικά χιλιόμετρα που πρέπει να υπερκεράσουν οι συμμετέχοντες.

Greece Rally 2023

Την τέταρτη ημέρα ο αγώνας περιλαμβάνει τις ειδικές διαδρομές SS4 και SS5, η πρώτη ε.δ. Εγναντία – Ασβεστοχώρι – Κρυσταλοπηγή – Βασιλικός – Πλαταριά έχει συνολικό μήκος 230 χιλιομέτρων με τα 120 να είναι χρονομετρημένα ενώ στη συνέχεια οι αγωνιζόμενοι θα λάβουν μέρος στην ε.δ. Καλαμάς – Ηγουμενίτσα – Καλαμάς – Βουτσαράς – Ιωάννινα με τα 110 χιλιόμετρα να είναι όλα χρονομετρημένα. Την πέμπτη ημέρα ο αγώνας βγαίνει εκτός συνόρων με κατεύθυνση προς Αλβανία με τους συμμετέχοντες να αγωνίζονται στην SS6 Marathon Stage A Κακαβιά – Πρεμετή – Ιωάννινα – Κακαβιά – Αλβανία – Πρεμετή συνολικού μήκους 260 χιλιομέτρων με τα 230 να είναι χρονομετρημένα. Η έκτη ημέρα περιλαμβάνει τις ειδικές διαδρομές SS7 και SS8, με την όγδοη ε.δ. να είναι ταυτόχρονα η Marathon Stage – Part B. Όσον αφορά την έβδομη ε.δ. αυτή είναι η Φρασέρ – Λεσκοβίκι – Μέρτζανη συνολικού μήκους 270 χιλιομέτρων με τα 100 να είναι χρονομετρημένα. Στη συνέχεια οι αγωνιζόμενοι θα λάβουν μέρος στην SS8 Αώος – Ανεμογεννήτριες – Σουλόπουλο – Καλοχώρι – Σπήλαιο – Πετράλωνα με τα 120 χιλιόμετρα να είναι χρονομετρημένα. Η τελευταία ημέρα του Greece Rally 2023 Ιωάννινα – Αλβανία περιλαμβάνει τον Επίλογο SS9 Ποταμός Άραχθος – Περιστέρι – Γκουράσα – Βερλίγκα – Καλαρρύτες – Συρράκο – Δρίσκο – Λογάδες συνολικού μήκους 160 χιλιομέτρων με τα 80 εξ αυτών να είναι χρονομετρημένα.

Μετά από 1.700 αγωνιστικά χιλιόμετρα οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στα Ιωάννινα για την τελετή απονομής. Περισσότερες πληροφορίες για το Greece Rally θα βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες

IOMTT 2023: Road to Victory, επεισόδιο 1 - Ο θρίαμβος του Peter Hickman, σε συναρπαστική σειρά βίντεο της FHO Racing [VIDEO]

Με πλάνα από ολόκληρη την προετοιμασία της ομάδας, τις συζητήσεις με τους μηχανικούς, δηλώσεις των αναβατών και φυσικά On-board εικόνες από το ΤΤ
Road to Victory, episode 1
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/12/2023

Η σειρά βίντεο με τίτλο "Road to Victory" αφηγείται την ιστορία της ομάδας Monster Energy by FHO Racing BMW Motorrad στο Isle of Man TT 2023, εκεί όπου το αστέρι της FHO, Peter Hickman σημείωσε έναν ακόμα θρίαμβο με 4 νίκες και νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου καβάλα στη Superstock μοτοσυκλέτα του.

Με τη βοήθεια της κάμερας μπαίνουμε πίσω από τα παρασκήνια, για να παρακολουθήσουμε με λεπτομέρεια ολόκληρη την πορεία της FHO στο TT του 23, με δηλώσεις όλων των συντελεστών, από τους αναβάτες Josh Brookes και Peter Hickman, τους μηχανικούς, μέχρι και την ιδιοκτήτρια της ομάδας, Faye Ho. Μια συναρπαστική εκ των έσω ματιά, που έρχεται σε έντονη αντίθεση με τον κόσμο των MotoGP / WSBK, όπου ομάδες και αναβάτες κρατούν όσο γίνεται τις κάμερες μακριά τους. Πόσο σπάνιο και πόσο μαγικό είναι να ανοίγεται στους φαν του ΤΤ ο απόλυτος κυρίαρχος της Road Racing σκηνής του σήμερα, Peter Hickman, με τέτοια αφοπλιστική αμεσότητα, απλότητα και ειλικρίνια, λες και μιλά σε μια παρέα φίλων...

Στο πρώτο επεισόδιο ο Josh και ο Peter εξηγούν την επιθυμία τους να αγωνιστούν στη θρυλική ορεινή διαδρομή του Isle of Man, και τι τους ελκύει στον αγώνα. Κατόπιν παρακολουθούμε τα συμβάντα της εβδομάδας των δοκιμαστικών, και την προετοιμασία για τους πρώτους αγώνες Superbike και Superstock. 

Το επεισόδιο 2 έρχεται σύντομα.