Greece Rally 2023, Ημέρα 4η: Πρώτος γενικής στις μοτοσυκλέτες ο Roberto Barbieri, πρώτος Έλληνας ο Βασίλης Στογιάνος

Διακόσια τριάντα χιλιόμετρα διαδρομής, από τα Ζαγόρια στην Κόνιτσα
Greece Rally 2023 - Τρίτη ημέρα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/10/2023

Το Greece Rally 2023 διανύει την τέταρτη ημέρα του στα βουνά της Ηπείρου με τους αγωνιζόμενους τις επόμενες ημέρες να κατευθύνονται προς την Αλβανία για να αγωνιστούν στις δύο “Marathon Stage” του αγώνα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, προς έκπληξη όλων στην γενική κατάταξη δεν προηγείται μία μοτοσυκλέτα αλλά ένα UTV της Can Am.

Η δράση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό στο Greece Rally 2023 για ακόμη μία ημέρα με τους συμμετέχοντες να έχουν ολοκληρώσει και την τρίτη Ειδική Διαδρομή του αγώνα -Ζαγόρια – Βίκος – Αρίστη – Πάπιγκο – Τσεπέλεβο – Καμήλα – Δρακολίμνη – Τύμφη – Κόνιτσα-, συνολικού μήκους 230 χιλιομέτρων. Όσον αφορά την γενική κατάταξη του αγώνα, οι Jasper VersteijnenJelle Van Limpt με Can Am X3 South Racing 900 συνεχίζουν να προηγούνται με τους Vick VersteijnenTeun Van Dal να ακολουθούν στη δεύτερη θέση με ακόμη ένα Can Am X3 South Racing 900. Την πρώτη μοτοσυκλέτα συναντάμε στην τρίτη θέση, με τον Roberto Barbieri να προσπαθεί με την Husqvarna FE 501 να μειώσει τη διαφορά ώστε να κυνηγήσει με αξιώσεις τα δύο UTV της Can Am.q Πρώτος Έλληνας είναι ο Βασίλης Στογιάνος (Honda CRF 250 RX) στην 20η θέση.

Οι αγωνιζόμενοι τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν στην Αλβανία όπου εκεί θα λάβουν μέρος στις δύο “Marathon Stage” του αγώνα. Μπορείτε να βρείτε αποτελέσματα, φωτογραφικό υλικό καθώς και πληροφορίες για το Rally Greece ΕΔΩ.

Ετικέτες

Μεγάλη νίκη της Suzuki στον 24ωρο αγώνα Le Mans! Καθοριστική η πτώση της Yamaha

Δεύτερη η BMW που έχει μία πολύ δυνατή ομάδα και στοχεύει στον τίτλο
Μεγάλη νίκη της Suzuki στον 24ωρο αγώνα Le Mans! Καθοριστική η πτώση της Yamaha
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/4/2024

Η Yoshimura SERT Motul πήρε μία μεγάλη νίκη στον εναρκτήριο αγώνα του FIM Endurance World Championship, του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής και ταυτόχρονα στον ιστορικό αγώνα του Le Mans που τώρα πραγματοποίηση την 47η διοργάνωσή του.

Στην κατηγορία Superstock η Honda με την ομάδα National Motos Honda πήρε την νίκη και ταυτόχρονα η Honda είχε και την δεύτερη θέση της κατηγορίας.

Η Yamalube YART Yamaha EWC Official που πήρε τον περσινό τίτλο και είναι φαβορί και για τον φετινό, είχε μία πτώση τις τελευταίες ώρες του αγώνα χάνοντας την ευκαιρία για την πρόκριση από την αρχή του πρωταθλήματος, όπως ήταν τα προγνωστικά.

Μεγάλη νίκη της Suzuki στον 24ωρο αγώνα Le Mans! Καθοριστική η πτώση της Yamaha

Πτώση είχε στην αρχή του αγώνα και η ομάδα της Suzuki κάνοντας δυνατή προσπάθεια σε όλη την διάρκεια της νύκτας, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε προνομιακή θέση και έτοιμη να εκμεταλλευτεί την πτώση της ομάδας της Yamaha και να περάσει στην κορυφή.

Να σημειώσουμε πως στην ομάδα της Suzuki αγωνίζεται ο Άγγλος Dan Linfoot, γνώριμος αναβάτης στο MOTO, έχοντας οδηγήσει μαζί του αρκετές φορές, ο Etienne Masson και ο Cregg Black ο οποίος και δήλωσε: «Πήραμε την εκδίκησή μας για πέρσι, η ομάδα έχει δουλέψει πολύ όλο το χειμώνα και καταφέραμε μία μεγάλη νίκη, είναι φανταστικό να είμαστε ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου»!

Το κλίμα στο Le Mans είναι φανταστικό και συνθέτει μία μοναδική εμπειρία για όποιον βλέπει τον αγώνα από κοντά, ιδιαίτερα αν είναι από τα Βαλκάνια όπου η απόσταση των διοργανώσεων αλλά και των φιλάθλων, κάνει τις διαφορές χαοτικές.

Μεγάλη νίκη της Suzuki στον 24ωρο αγώνα Le Mans! Καθοριστική η πτώση της Yamaha

Όπως είπαμε και νωρίτερα στον αγώνα συμμετείχε και ο Martin Choy, γνωστός όλων μας από το BMU και από τις επιδόσεις του στην πίστα των Σερρών όπου είχε πολλές φορές το ρεκόρ πίστας. Η προσπάθειά του σταμάτησε στα μισά του αγώνα όταν ο Αυστριακός αναπληρωματικός αναβάτης Max Melzer, κατέστρεψε την μοτοσυκλέτα της Σλαβακικης ομάδας Maco Racing του Martin Kuzma, με τον νεαρό Αυστριακό να μην τραυματίζεται ευτυχώς. Ο Σλοβάκος Kuzma κάλεσε τον 40χρονο Choy να συμμετέχει φέτος στο EWC. Οι δύο τους συνδέονται με δεσμούς φιλίας και δέλεαρ για τον Choy αποτελούσε τόσο η συμμετοχή του συνονόματου Κροάτη Vugrinec όσο και του  Ιάπωνα Takeshi Ishizuka. Ο Αυστριακός αναβάτης ήταν αναπληρωματικός με στόχο όλων μια καλή επίδοση στο παγκόσμιο. Δυστυχώς η πολυσύνθετη αυτή ομάδα δεν ολοκλήρωσε τον 24ωρο αγώνα αντοχής. Οι παρακάτω φωτογραφίες του ΜΟΤΟ δείχνουν την κατάσταση της μοτοσυκλέτας του Choy αμέσως μετά την επιστροφή της στο box.

Μεγάλη νίκη της Suzuki στον 24ωρο αγώνα Le Mans! Καθοριστική η πτώση της Yamaha

 

Ακολουθούν οι πρώτες φωτογραφίες του ΜΟΤΟ από τον 24ωρο αγώνα:

 

Ετικέτες