Greece Rally 2023, Ημέρα 4η: Πρώτος γενικής στις μοτοσυκλέτες ο Roberto Barbieri, πρώτος Έλληνας ο Βασίλης Στογιάνος

Διακόσια τριάντα χιλιόμετρα διαδρομής, από τα Ζαγόρια στην Κόνιτσα
Greece Rally 2023 - Τρίτη ημέρα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/10/2023

Το Greece Rally 2023 διανύει την τέταρτη ημέρα του στα βουνά της Ηπείρου με τους αγωνιζόμενους τις επόμενες ημέρες να κατευθύνονται προς την Αλβανία για να αγωνιστούν στις δύο “Marathon Stage” του αγώνα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, προς έκπληξη όλων στην γενική κατάταξη δεν προηγείται μία μοτοσυκλέτα αλλά ένα UTV της Can Am.

Η δράση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό στο Greece Rally 2023 για ακόμη μία ημέρα με τους συμμετέχοντες να έχουν ολοκληρώσει και την τρίτη Ειδική Διαδρομή του αγώνα -Ζαγόρια – Βίκος – Αρίστη – Πάπιγκο – Τσεπέλεβο – Καμήλα – Δρακολίμνη – Τύμφη – Κόνιτσα-, συνολικού μήκους 230 χιλιομέτρων. Όσον αφορά την γενική κατάταξη του αγώνα, οι Jasper VersteijnenJelle Van Limpt με Can Am X3 South Racing 900 συνεχίζουν να προηγούνται με τους Vick VersteijnenTeun Van Dal να ακολουθούν στη δεύτερη θέση με ακόμη ένα Can Am X3 South Racing 900. Την πρώτη μοτοσυκλέτα συναντάμε στην τρίτη θέση, με τον Roberto Barbieri να προσπαθεί με την Husqvarna FE 501 να μειώσει τη διαφορά ώστε να κυνηγήσει με αξιώσεις τα δύο UTV της Can Am.q Πρώτος Έλληνας είναι ο Βασίλης Στογιάνος (Honda CRF 250 RX) στην 20η θέση.

Οι αγωνιζόμενοι τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν στην Αλβανία όπου εκεί θα λάβουν μέρος στις δύο “Marathon Stage” του αγώνα. Μπορείτε να βρείτε αποτελέσματα, φωτογραφικό υλικό καθώς και πληροφορίες για το Rally Greece ΕΔΩ.

Ετικέτες

Bagger World Cup: Ξανά στον αέρα ο Iannone – Αποσύρθηκε η ομάδα του, άλλη στην θέση της με νέο αναβάτη

Σουρεαλιστικές καταστάσεις, δέκα ημέρες πριν την έναρξη
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/3/2026

Τέσσερις θα είναι οι ομάδες που θα συμμετέχουν στον φετινό θεσμό Bagger World Cup. Μετά την απόσυρση της Cecchini Racing Team που είχε συμφωνήσει με τον Iannone, τη θέση της αναμένεται να πάρει η επίσης ιταλική ParkinGO Racing Team.

Περίεργα πράγματα βλέπουμε μόλις δέκα ημέρες πριν την έναρξη του θεσμού Bagger World Cup του MotoGP, με την Cecchini Racing Team να αποσύρει τη συμμετοχή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και τη θέση της αναμένεται να πάρει μία άλλη ιταλική ομάδα με Ιταλό αναβάτη. Η ομάδα φέρεται να είναι η ParkinGO Racing Team και ο αναβάτης ο Filippo Rovelli, που το όνομά του μάλλον δεν σας λέει τίποτα καθώς δεν έχει πετύχει διεθνείς διακρίσεις, ενώ την περσινή χρονιά αγωνιζόταν στο ιταλικό πρωτάθλημα και πήρε την 5η θέση στην κατηγορία των στοκ μοτοσυκλετών. Μάλιστα ο Rovelli θα συμμετέχει και το 2026 στο ιταλικό πρωτάθλημα με την ομάδα Penta Motorsport στην κατηγορία Superbike.

Με όλα τα παραπάνω παράδοξα, το επίπεδο έλλειψης οργάνωσης είναι τέτοιο που θα ζηλεύαμε και στην Ελλάδα. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως με τόσες λίγες συμμετοχές αλλά και αναβάτες που σίγουρα δεν προέρχονται από το πάνω ράφι, ο νέος αυτός θεσμός δύσκολα θα τραβήξει τα βλέμματα του κοινού και είναι πολύ πιθανόν αν δεν αλλάξει κάτι να καταλήξει σαν τη MotoE, που παρακολουθούσαν μόνο οι συγγενείς και φίλοι των αναβατών και αυτοί όχι πάντα!

Με τα τρέχοντα δεδομένα, το Bagger World Cup για τη σεζόν του 2026 θα έχει τέσσερεις ομάδες και συνολικά 9 αναβάτες:

 

Joe Rascal Racing (Αυστραλία) – 3 αναβάτες

Niti Racing (Ινδονησία) – 2 αναβάτες

ParkinGO Team (Ιταλία) – 1 αναβάτης

Saddlemen Racing (ΗΠΑ) – 3 αναβάτες