H Aprilia Tuareg Racing στο Hellas Rally Raid, με Cerutti και Montanari

Η συμμετοχή της εργοστασιακής ομάδας Rally του Noale αναδεικνύει περαιτέρω τη σημαντικότητα του ελληνικού αγώνα
motomag H Aprilia Tuareg Racing στο Hellas Rally Raid με Cerutti και Montanari
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/5/2024

Μετά την κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος MotoRally, η Aprilia Tuareg Racing έρχεται στην Ελλάδα για το Hellas Rally Raid το οποίο θα διεξαχθεί από τις 27 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου με επίκεντρο την πόλη της Ιτέας, με τους Jacopo Cerutti και Francesco Montanari να οδηγούν το ειδικά διαμορφωμένο Tuareg 660.

Tους δύο αναβάτες της Aprilia Tuareg Racing περιμένουν επτά απαιτητικές ειδικές διαδρομές, συμπεριλαμβανομένων δύο μαραθωνίων. Τα δύο Tuareg 660 που θα δούμε στα βουνά της κεντρικής Ελλάδας έχουν εξελιχθεί από την GCorse των αδελφών Guareschi, με τον ελληνικό αγώνα να είναι μία καλή προπόνηση / δοκιμασία για την ιταλική ομάδα ενόψει του Africa Eco Race (το αντίπαλο δέος του Rally Dakar, που διεξάγεται στην κλασική διαδρομή του θρυλικού Paris-Dakar) ο οποίος θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Δεκεμβρίου έως τις 12 Ιανουαρίου 2025.

H Aprilia Tuareg Racing στο Hellas Rally Raid με Cerutti και Montanari

‘Όσον αφορά τους αναβάτες, αμφότεροι θα συμμετάσχουν στην κατηγορία FIM Twin, με τον Jacopo Cerutti να βρίσκεται για τρίτη φορά στο Hellas Rally Raid. Από την άλλη ο Francesco Montanari έρχεται για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο Jacopo Cerutti ανέφερε: “Έχω κάνει αυτόν τον αγώνα δύο φορές, όχι ακριβώς στην ίδια περιοχή, αλλά και πάλι μου είναι οικείος. Είναι ένας αρκετά απαιτητικός αγώνας γιατί διαρκεί αρκετές ημέρες. Η μέση ωριαία ταχύτητα είναι χαμηλή, αλλά υπάρχουν πολλοί βράχοι, οπότε γίνεται απαιτητική τόσο σωματικά για τον αναβάτη όσο και για τη μοτοσυκλέτα. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαι στην Ελλάδα σε καλή κατάσταση”.

H Aprilia Tuareg Racing στο Hellas Rally Raid με Cerutti και Montanari

O Francesco Montanari δήλωσε: “Μας περιμένει ένας πολύ μακρύς αλλά πολύ ωραίος αγώνας. Για μένα θα είναι η πρώτη φορά, ακούγοντας τις ιστορίες του Jacopo θα είναι διασκεδαστικό. Προπονήθηκα μαζί του και προσπάθησα να διατηρήσω έναν καλό ρυθμό και να κάνω μερικές μεγάλες διαδρομές. Είμαστε προετοιμασμένοι και θα τα δώσουμε όλα”.

H Aprilia Tuareg Racing στο Hellas Rally Raid με Cerutti και MontanariH Aprilia Tuareg Racing στο Hellas Rally Raid με Cerutti και Montanari

 

Ετικέτες

Rallye du Maroc 2026, Day 3: 1ος γενικής ο Canet, μπροστά από Benavides και Sanders [Video]

Ανακατατάξεις στην κορυφή της γενικής κατάταξης
edgar_canet
Από τον

Παύλο Καρατζά

2/10/2026

Ο Luciano Benavides της KTM κατέκτησε τη νίκη στην τρίτη ειδική διαδρομή του Rallye du Maroc 2026. Ο ομόσταυλός του Daniel Sanders, αντιμετώπισε προβλήματα πλοήγησης, ενώ ο Edgar Canet επίσης των Αυστριακών πέρασε πρώτος στη γενική κατάταξη.

Ανακατάταξη έφερε η τρίτη ημέρα του αγώνα, με τον Benavides να τερματίζει πρώτος στην ειδική και τον Canet να περνάει πρωτοπόρος στον αγώνα! Ο Sanders της Red Bull KTM Factory Racing έχασε πολύτιμο χρόνο, καθώς αντιμετώπισε προβλήματα με την πλοήγηση.

Ο Tosha Schareina της Honda πήρε την δεύτερη θέση της ημέρας, με τον Nacho Cornejo της Hero να τερματίζει τρίτος κι έτσι είδαμε τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές στις πρώτες τρεις θέσεις της ημέρας, ανακατεύοντας παράλληλα και την τράπουλα στη γενική κατάταξη.

Συνολικά ο Canet προηγείται για 1 λεπτό και 25 δευτερόλεπτα του Benavides και για 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα του Sanders που είναι πλέον τρίτος. Εντυπωσιακή ήταν και η επίδοση του Skyler Howes της ZXMOTO που τερμάτισε 10ος ημέρας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τα αποτελέσματα της ημέρας, αλλά και τη γενική κατάταξη.