H Aprilia Tuareg Racing στο Hellas Rally Raid, με Cerutti και Montanari

Η συμμετοχή της εργοστασιακής ομάδας Rally του Noale αναδεικνύει περαιτέρω τη σημαντικότητα του ελληνικού αγώνα
motomag H Aprilia Tuareg Racing στο Hellas Rally Raid με Cerutti και Montanari
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/5/2024

Μετά την κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος MotoRally, η Aprilia Tuareg Racing έρχεται στην Ελλάδα για το Hellas Rally Raid το οποίο θα διεξαχθεί από τις 27 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου με επίκεντρο την πόλη της Ιτέας, με τους Jacopo Cerutti και Francesco Montanari να οδηγούν το ειδικά διαμορφωμένο Tuareg 660.

Tους δύο αναβάτες της Aprilia Tuareg Racing περιμένουν επτά απαιτητικές ειδικές διαδρομές, συμπεριλαμβανομένων δύο μαραθωνίων. Τα δύο Tuareg 660 που θα δούμε στα βουνά της κεντρικής Ελλάδας έχουν εξελιχθεί από την GCorse των αδελφών Guareschi, με τον ελληνικό αγώνα να είναι μία καλή προπόνηση / δοκιμασία για την ιταλική ομάδα ενόψει του Africa Eco Race (το αντίπαλο δέος του Rally Dakar, που διεξάγεται στην κλασική διαδρομή του θρυλικού Paris-Dakar) ο οποίος θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Δεκεμβρίου έως τις 12 Ιανουαρίου 2025.

H Aprilia Tuareg Racing στο Hellas Rally Raid με Cerutti και Montanari

‘Όσον αφορά τους αναβάτες, αμφότεροι θα συμμετάσχουν στην κατηγορία FIM Twin, με τον Jacopo Cerutti να βρίσκεται για τρίτη φορά στο Hellas Rally Raid. Από την άλλη ο Francesco Montanari έρχεται για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο Jacopo Cerutti ανέφερε: “Έχω κάνει αυτόν τον αγώνα δύο φορές, όχι ακριβώς στην ίδια περιοχή, αλλά και πάλι μου είναι οικείος. Είναι ένας αρκετά απαιτητικός αγώνας γιατί διαρκεί αρκετές ημέρες. Η μέση ωριαία ταχύτητα είναι χαμηλή, αλλά υπάρχουν πολλοί βράχοι, οπότε γίνεται απαιτητική τόσο σωματικά για τον αναβάτη όσο και για τη μοτοσυκλέτα. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαι στην Ελλάδα σε καλή κατάσταση”.

H Aprilia Tuareg Racing στο Hellas Rally Raid με Cerutti και Montanari

O Francesco Montanari δήλωσε: “Μας περιμένει ένας πολύ μακρύς αλλά πολύ ωραίος αγώνας. Για μένα θα είναι η πρώτη φορά, ακούγοντας τις ιστορίες του Jacopo θα είναι διασκεδαστικό. Προπονήθηκα μαζί του και προσπάθησα να διατηρήσω έναν καλό ρυθμό και να κάνω μερικές μεγάλες διαδρομές. Είμαστε προετοιμασμένοι και θα τα δώσουμε όλα”.

H Aprilia Tuareg Racing στο Hellas Rally Raid με Cerutti και MontanariH Aprilia Tuareg Racing στο Hellas Rally Raid με Cerutti και Montanari

 

Ετικέτες

Η Bridgestone ανανεώνει την υποστήριξη της στις ομάδες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής Μοτοσυκλέτας

Πέντε αγωνιστικές ομάδες σε τέσσερις γύρους
Bridgestone
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/3/2026

Η Bridgestone, παγκόσμιος ηγέτης στα premium ελαστικά και τις βιώσιμες λύσεις κινητικότητας, συνέχισε να προμηθεύει ομάδες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIM (EWC) με λάστιχα μοτοσυκλέτας BATTLAX για το 2025.

Στην περσινή έκδοση της κορυφαίας σειράς αγώνων αντοχής μοτοσυκλετών στον κόσμο, η εταιρεία ήταν ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για πέντε ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των BMW Motorrad World Endurance Team και Kawasaki Webike Trickstar. Αυτό σημαίνει περισσότερες ομάδες σε σχέση με τις τρεις που υποστήριζε η Bridgestone το 2024 και τα προηγούμενα χρόνια.

Η εμπλοκή της Bridgestone στο FIM EWC αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης υποστήριξής της σε διάφορους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, από κορυφαίες επαγγελματικές σειρές έως ερασιτεχνικούς αγώνες, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και υποστήριξη της κουλτούρας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Από το 2017, η Bridgestone υποστηρίζει ομάδες που συμμετέχουν σε όλη τη σειρά EWC, προμηθεύοντας αγωνιστικά ελαστικά υψηλής πρόσφυσης, αντοχής και ευκολίας χειρισμού. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2024 από την ομάδα Yoshimura SERT Motul, που υποστηρίζεται από την Bridgestone, σηματοδότησε την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και συνολικά την πέμπτη φορά που μια ομάδα κερδίζει το EWC με ελαστικά της ιαπωνικής εταιρείας. Το 2025 η Bridgestone ήταν αποκλειστική προμηθεύτρια ελαστικών για πέντε από τις πιο φιλόδοξες ομάδες:

  • F.C.C. TSR Honda France: Η πρώτη ιαπωνική ομάδα που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIM το 2017-2018. Για τη σεζόν 2025, η ομάδα είχε ως αναβάτες τους Alan Techer, πρώην πρωταθλητή EWC, Corentin Perolari, γνωστό για την ταχύτητά του στους αγώνες Supersport και Taiga Hada, ανερχόμενο ταλέντο από την Ιαπωνία.
  • YART YAMAHA Official EWC Team: Με έδρα την Αυστρία, η YART είναι σταθερός διεκδικητής νικών και βάθρων στους αγώνες αντοχής. Το 2025, η ομάδα θα είχε στη σύνθεσή της τους Marvin Fritz, Karel Hanika και τον νέο αναβάτη Jason O’Halloran, ο οποίος φέρνει εμπειρία από το British Superbike Championship.
  • Yoshimura SERT Motul: Αυτή η γαλλοϊαπωνική συνεργασία μεταξύ Yoshimura και Suzuki Endurance Racing Team (SERT) έχει πλούσια ιστορία και πολλαπλούς τίτλους, συμπεριλαμβανομένου του πρωταθλήματος του 2024. Το 2025, η ομάδα συνέχισε με τους Gregg Black, Étienne Masson και Dan Linfoot, ενώ ο Cocoro Atsumi ήταν αναπληρωματικός αναβάτης.
  • BMW MOTORRAD WORLD ENDURANCE TEAM: Από το 2019, η ομάδα έχει εξελιχθεί σε μια ισχυρή δύναμη στο πρωτάθλημα. Το περσινό ρόστερ της περιλάμβανε τον Markus Reiterberger, τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Superbike Sylvain Guintoli, τον ειδικό των αγώνων αντοχής Steven Odendaal από τη Νότια Αφρική και τον Εσθονό αναβάτη Hannes Soomer.
  • Kawasaki Webike Trickstar: Η ιαπωνική ομάδα έχει έντονη παρουσία στους αγώνες αντοχής, με δυνατές εμφανίσεις στο Asia Road Racing Championship και στον αγώνα Suzuka 8 Hours. Η σύνθεσή της για το 2025 περιλάμβανε τους Christian Gamarino, Mike Di Meglio, Gregory Leblanc και Roman Ramos.

“Το πάθος της Bridgestone για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει βαθιές ρίζες, και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIM αποτελεί το απόλυτο πεδίο δοκιμής για την απόδοση, την αντοχή και την καινοτομία των ελαστικών,” δήλωσε ο Nico Thuy, Διευθυντής Μοτοσυκλετών της Bridgestone EMEA. “Είμαστε περήφανοι που ανανεώσαμε την υποστήριξή μας το 2025, εξακολουθώντας τη συνεργασία μας με τρεις εξαιρετικές ομάδες και προσθέτοντας δύο ακόμα, τις BMW και Kawasaki, σε μια συναρπαστική σεζόν. Γνωρίζουμε ότι τα αγωνιστικά ελαστικά μας θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην διεύρυνση των ορίων των αγώνων αντοχής.”

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIM αποτελεί τo απόλυτο πεδίο δοκιμής για τους αναβάτες και τις μοτοσυκλέτες, με αγώνες που διαρκούν από 8 έως 24 ώρες και ασκούν τεράστια πίεση στα ελαστικά. Τα αγωνιστικά ελαστικά Bridgestone είναι σχεδιασμένα με προηγμένη τεχνολογία και υλικά που παρέχουν μέγιστη πρόσφυση, ευκολία χειρισμού και αντοχή, επιτρέποντας στις ομάδες να αποδίδουν στο υψηλότερο επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Επίσης, τα ελαστικά έχουν εξαιρετικές επιδόσεις σε διάφορες καιρικές συνθήκες, προσφέροντας στους αναβάτες την αυτοπεποίθηση να πιέσουν τα όριά τους σε κάθε περίσταση.

Η Bridgestone θα συνεχίσει να υποστηρίζει στη ερχόμενη σεζόν 2026 ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής Μοτοσυκλέτας (FIM Endurance World Championship).

Το πρόγραμμα της σεζόν 2026 στο EWC αποτελείται από τους ακόλουθους τέσσερις αγώνες:

  • 18 Απριλίου: 24 Heures Motos, Le Mans, Γαλλία
  • 6 Ιουνίου: 8 Hours of Spa Motos, Circuit de Spa-Francorchamps, Βέλγιο
  • 5 Ιουλίου: Suzuka 8 Hours, Suzuka racetrack, Ιαπωνία
  • 19 Σεπτεμβρίου: Bol d'Or, Circuit Paul Ricard, Γαλλία.