H Aprilia Tuareg Racing στο Hellas Rally Raid, με Cerutti και Montanari

Η συμμετοχή της εργοστασιακής ομάδας Rally του Noale αναδεικνύει περαιτέρω τη σημαντικότητα του ελληνικού αγώνα
motomag H Aprilia Tuareg Racing στο Hellas Rally Raid με Cerutti και Montanari
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/5/2024

Μετά την κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος MotoRally, η Aprilia Tuareg Racing έρχεται στην Ελλάδα για το Hellas Rally Raid το οποίο θα διεξαχθεί από τις 27 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου με επίκεντρο την πόλη της Ιτέας, με τους Jacopo Cerutti και Francesco Montanari να οδηγούν το ειδικά διαμορφωμένο Tuareg 660.

Tους δύο αναβάτες της Aprilia Tuareg Racing περιμένουν επτά απαιτητικές ειδικές διαδρομές, συμπεριλαμβανομένων δύο μαραθωνίων. Τα δύο Tuareg 660 που θα δούμε στα βουνά της κεντρικής Ελλάδας έχουν εξελιχθεί από την GCorse των αδελφών Guareschi, με τον ελληνικό αγώνα να είναι μία καλή προπόνηση / δοκιμασία για την ιταλική ομάδα ενόψει του Africa Eco Race (το αντίπαλο δέος του Rally Dakar, που διεξάγεται στην κλασική διαδρομή του θρυλικού Paris-Dakar) ο οποίος θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Δεκεμβρίου έως τις 12 Ιανουαρίου 2025.

H Aprilia Tuareg Racing στο Hellas Rally Raid με Cerutti και Montanari

‘Όσον αφορά τους αναβάτες, αμφότεροι θα συμμετάσχουν στην κατηγορία FIM Twin, με τον Jacopo Cerutti να βρίσκεται για τρίτη φορά στο Hellas Rally Raid. Από την άλλη ο Francesco Montanari έρχεται για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο Jacopo Cerutti ανέφερε: “Έχω κάνει αυτόν τον αγώνα δύο φορές, όχι ακριβώς στην ίδια περιοχή, αλλά και πάλι μου είναι οικείος. Είναι ένας αρκετά απαιτητικός αγώνας γιατί διαρκεί αρκετές ημέρες. Η μέση ωριαία ταχύτητα είναι χαμηλή, αλλά υπάρχουν πολλοί βράχοι, οπότε γίνεται απαιτητική τόσο σωματικά για τον αναβάτη όσο και για τη μοτοσυκλέτα. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαι στην Ελλάδα σε καλή κατάσταση”.

H Aprilia Tuareg Racing στο Hellas Rally Raid με Cerutti και Montanari

O Francesco Montanari δήλωσε: “Μας περιμένει ένας πολύ μακρύς αλλά πολύ ωραίος αγώνας. Για μένα θα είναι η πρώτη φορά, ακούγοντας τις ιστορίες του Jacopo θα είναι διασκεδαστικό. Προπονήθηκα μαζί του και προσπάθησα να διατηρήσω έναν καλό ρυθμό και να κάνω μερικές μεγάλες διαδρομές. Είμαστε προετοιμασμένοι και θα τα δώσουμε όλα”.

H Aprilia Tuareg Racing στο Hellas Rally Raid με Cerutti και MontanariH Aprilia Tuareg Racing στο Hellas Rally Raid με Cerutti και Montanari

 

Ετικέτες

Classic TT, Junior 600: Νέα κατηγορία με καρμπυρατεράτα 600άρια - Αποτελέσματα

Ο πρώτος της αγώνας έγινε στα πλαίσια του Classic TT
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

26/8/2026

Ο αγώνας Junior 600 είναι μια νέα προσθήκη στο πρόγραμμα του Classic TT 2026 και ήδη ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν, καθώς είδαμε μερικές εμβληματικές μοτοσυκλέτες της δεκαετίας του 1990 να κατακτούν για άλλη μια φορά την πίστα Mountain Course.

Η νέα αυτή κατηγορία αφορά αποκλειστικά μοτοσυκλέτες Supersport 600 κυβικών, αυστηρά με καρμπυρατέρ παρακαλώ, πάνω στις οποίες διέπρεψαν ονόματα όπως οι Steve Hislop, Phillip McCallen, Ian Simpson, Iain Duffus και Jim Moodie. Πίσω στην δεκαετία των 90’s, η Honda κατασκεύαζε την εξαιρετική CBR600F και προς τα τέλη της δεκαετίας η Yamaha απάντησε με την YZF-R6.

Φέτος, στην πρώτη χρονιά της νέας κατηγορίας με τα καρμπυρατεράτα 600άρια, τη νίκη πήρε ο Rob Hodson με Yamaha YZF-R6, που σημείωσε ταχύτερο γύρο με μέση ταχύτητα 193,56 χλμ/ώρα, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν ακόμη δύο YZF-R6, των Baz Furber και Joe Yeardsley. Στην σειρά εκκίνησης είδαμε επίσης Kawasaki ZX-6R, Suzuki GSX-R 600 και φυσικά Honda CBR600F. Λόγω των κανονισμών βέβαια η Ducati 748, η οποία άρχισε να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport το 1997, δεν θα μπορεί να λάβει μέρος εξαιτίας του μεγαλύτερου κυβισμού της, με αποτέλεσμα ο αγώνας Junior 600 Classic TT να αποτελεί αποκλειστικό πεδίο των Ιαπώνων κατασκευαστών.