Hellas Rally 2025 5η μέρα: Ολοκλήρωση Μαραθώνιου σε γρήγορο ρυθμό – Πετώντας ο Κίμων στην 4η γενικής!

Ατυχίες για Μπούδρο του χαλούν τον ρυθμό – Τρίγκας πρώτος Έλληνας
Hellas Rally 2025 5η μέρα: Ολοκλήρωση Μαραθώνιου σε γρήγορο ρυθμό – Πετώντας ο Κίμων στην 4η γενικής!
Πετώντας ο Κίμωνας Καράμπελας στο σκέλος της 5ης μέρας!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/5/2025

Ακυρώθηκε το τελευταίο μεγάλο σκέλος της 6ης ημέρας πριν τον επίλογο της 1ης Ιουνίου στο Hellas Rally όπου οι βροχές των προηγούμενων ημερών και μάλιστα στο συγκεκριμένο σημείο που έχει πρόσφατα χάσει το μεγαλύτερο μέρος από τα δάση του, έχουν δυσκολέψει τις συνθήκες σε βαθμό που δεν γίνεται να συνεχιστεί ο αγώνας.

Η 5η ημέρα ωστόσο κύλισε πιο ομαλά:

Παρά την μικρότερη διαδρομή του δεύτερου σκέλους του Μαραθωνίου ο οποίος κάλυπτε 4η και 5η ημέρα, ο Κίμωνας κατάφερε να μαζέψει ακόμη περισσότερη διαφορά από τον χρόνο που έχει χάσει με τον μόνο τρόπο που υπάρχει. Οδηγώντας σε απίστευτα γρήγορο ρυθμό χωρίς λάθη.

Ανέβασε την Yamaha Tenere GYTR στην 4η θέση της γενικής για την 5η ημέρα μπροστά από τους υπόλοιπους εργοστασιακούς της Aprilia στην κατηγορία M5, πλην φυσικά του άπιαστου Cerutti.

Ο χρόνος μιλά από μόνος του, μόλις 5 λεπτά πίσω από τον πρώτο που τρέχει με Enduro μοτοσυκλέτα, ο Κίμων πέρασε με μία ταχύτητα πάνω σε όλη την διαδρομή με την κατάλληλα προετοιμασμένη Tenere, να είναι ασταμάτητη, ενώ επιτέλους δεν υπήρχε κάποια ατυχία, όπως τις προηγούμενες ημέρες. Δυστυχώς η ακύρωση του 6ου σκέλους, το πρωί του Σαββάτου, ουσιαστικά της τελευταίας ευκαιρίας για κάλυψη της διαφοράς, μειώνει τις πιθανότητες για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την θέση.

mr. Dakar
Φανταστικό ρυθμό σε όλο το Rally ο Βασίλης Μπούδρος!

Ο βετεράνος του Hellas Rally, ο mr.Dakar Βασίλης Μπούδρος δεν ήταν το ίδιο τυχερός. Είχε σε όλο το Rally μέχρι στιγμής έναν φανταστικό ρυθμό που επισκιάστηκε από χαμένο χρόνο από διαφορετικά προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει. Την 5η μέρα τα πράγματα ήταν λίγο πιο σοβαρά για την BMW F900GS καθώς πλέον χρειάζεται εκτεταμένη επισκευή σε όλο το εμπρός τμήμα και τον πύργο που έχει σπάσει σε διάφορα σημεία. Ευτυχώς η 5η ημέρα καθώς και το επόμενο πρωί, προσφερόταν για κάτι τέτοιο, δίνοντας αρκετό χρόνο για ανασυγκρότηση. Μέχρι που ήρθε η ακύρωση του 6ου σκέλους δίνοντας περισσότερο χρόνο.

helas rally stage5 aprilia all the way
ο Cerutti είναι ο άνθρωπος που κάνει το Tuareg ταχύτερο από Enduro μοτοσυκλέτα

Εχθές ο Τρίγκας που έχει κλειδώσει την δεύτερη θέση της πολυπληθούς κατηγορίας του εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού, είχε να αντιμετωπίσει διαφορετικά προβλήματα με πόνο στο πόδι αλλά ακολουθώντας τον Γιάννη, Mega Test, Σεβαστόπουλο έβγαλαν την ειδική σε έναν καλό ρυθμό, με τον Τρίγκα να διατηρεί την θέση του ταχύτερου Έλληνα μέχρι στιγμής, στην 11η θέση της συγκεντρωτικής γενικής κατάταξης.

σεβαστόπουλος στο έργο
Αυτά ο Σεβαστόπουλος τα κάνει με R1250GS φορτωμένο με αποσκευές, εδώ απλά κρατά τον ρυθμό του

Στην 14η θέση γενικής ο Παναγιώτης Κακολύρης και 7ος στην M5, μία πολύ καλή επίδοση για το Suzuki V-Strom που έχει βγάλει αλώβητο από το σκληρό Rally και με υψηλό ρυθμό οδήγησης.

Ο Σεβαστόπουλος είναι στην 36η θέση γενικής και 9ος στην M5, έχοντας ξεπεράσει προβλήματα πλοήγησης και βενζίνης.

Ο Ντάτσικας Φίλιππος είναι στην θέση 109 μετά από πολύ καλό ρυθμό αλλά προβλήματα τεχνικής φύσης.

hellas rally 2025 stage5

Ο Μπουτσαξής Ιωσήφ και ο Πέτρος Πισσαρίδης είναι στις θέσης 120 και 121, θέσεις που δεν αντανακλούν τον ρυθμό οδήγησης που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν και τα εντυπωσιακά περάσματα που έχουμε δει. Προβλήματα και ποινές έχουν προσθέσει πολύ χρόνο στο σύνολο των 5 ημερών.

Αντίστοιχα ο Δουνάκης Νίκος στην θέση 146 αλλά 13ος στην Μ4 κατηγορία, κοντά του ο Βοσταντζογλου Χαρίλαος στην 150 και 61ος της Μ2 κατηγορίας με τις πολλές συμμετοχές και το δύσκολο έργο να πρέπει να πάρεις εκκίνηση με πολύ κόσμο μπροστά σου.

Η 6η ημέρα έχει πλέον ακυρωθεί, που σημαίνει πως βαθμολογία μετά την 5η ημέρα, παραμένει και για σήμερα.

 

Yamaha - Με Botturi και Paulin στο Africa Eco Race 2026 [VIDEO]

Νέα σύνθεση ομάδας, πάντα με το Yamaha Tenere 700 Rally
Yamaha - Νέα σύνθεση στην Rally Team για το Africa Eco Race 2026
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/1/2026

Αντίο Pol Tarres, καλώς ήρθες Gautier Paulin. Η Yamaha Motor Europe ανακοίνωσε την ένταξη του θρύλου του motocross Gautier Paulin στην ομάδα Ténéré Yamaha Rally Team, όπου θα πλαισιώσει τον Alessandro Botturi στο Africa Eco Race 2026, σε συνεργασία με το Riders for Health. Ιταλός και Γάλλος θα αγωνιστούν με την Ténéré 700 Rally από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου, στη διαδρομή των πρώτων Rally Dakar στην Αφρική.

Ο Paulin, πέντε φορές συνεχόμενος νικητής του Motocross Εθνών με τη Γαλλία (2014–2018), έχει μια από τις πιο εντυπωσιακές καριέρες στο MX -και όχι μόνο.

  • Παγκόσμιος Πρωταθλητής BMX στα 10 του,
  • Πρωταθλητής EMX2 το 2007,
  • 3 νίκες GP, 18 βάθρα στο MX2,
  • 9 νίκες GP, 41 βάθρα και πάνω από 4.500 βαθμούς στο MXGP.

Οι πέντε νίκες του στο MXoN τον καθιστούν τον πιο επιτυχημένο Γάλλο στην ιστορία του θεσμού, ενώ το 2023 πρόσθεσε άλλη μία ως Team Manager.

Gautier Paulin

Το 2025 έκανε το πρώτο του βήμα στο rally raid ως guest rider στο Carta Rallye, όπου εντυπωσίασε τερματίζοντας τρίτος γενικής και πρώτος στην κατηγορία του. Τώρα ετοιμάζεται για το βάπτισμα του πυρός στο Africa Eco Race.

Ο 35χρονος έχει ήδη συμβάλει στην εξέλιξη της αγωνιστικής Ténéré 700 Rally, δουλεύοντας στενά με την ομάδα τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα, ο Botturi, δυο φορές νικητής του Africa Eco Race (2019, 2020) και πολλάκις τερματίσαντας του Dakar, τον προπονεί στην πλοήγηση και στη φιλοσοφία του rally raid.

Alessandro Botturi

Ο Botturi μπαίνει στη φετινή διοργάνωση με ξεκάθαρο στόχο: να πάρει πίσω τη νίκη που έχασε πέρσι για μόλις 26 δευτερόλεπτα από τον Jacopo Cerutti και το Aprilia Tuareg 660, όταν ένα… δίχτυ μπλέχτηκε στον τροχό του Tenere, λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό.

Με πάνω από 6.000 km σε μερικά από τα πιο σκληρά εδάφη του πλανήτη, το Africa Eco Race ακολουθεί την ιστορική διαδρομή των πρώτων Paris–Dakar με εκκίνηση στην Ταγγέρη, πέρασμα από τη Σαχάρα και τερματισμό στη Lac Rose, στο Ντακάρ.

Η Yamaha θα έχει επίσης 12 αναβάτες του Ténéré Spirit Experience στο πλευρό της, ανάμεσά τους τον Kevin Gallas (νικητή του Carta Rallye), τους Antonio Maio και Mike Weidemann (νικητές ειδικών), τον Nicholas Charlier, καθώς και τον ίδιο τον Stephane Peterhansel, που θα συμμετάσχει σε επιλεγμένες ειδικές.

Yamaha - Africa Eco Race

Gautier Paulin: “Το rally raid είναι εντελώς διαφορετικό από το MXGP. Πρέπει να διαχειρίζεσαι ρυθμό και αντοχή για πάνω από 6.000 km. Ξέρω πόσο δύσκολο θα είναι, αλλά η ομάδα και ο Alessandro με έχουν βοηθήσει απίστευτα. Ανυπομονώ να ξεκινήσω.”

Alessandro Botturi: “Ο Gautier έχει απίστευτο επίπεδο οδήγησης. Η μετάβαση από motocross σε rally δεν είναι εύκολη, αλλά εκείνος έχει δείξει τεράστια δέσμευση. Προσωπικά νιώθω πιο έτοιμος από ποτέ και θέλω να διεκδικήσω την τρίτη μου νίκη και την πρώτη μου με Tenere.” Θυμίζουμε πως οι δυο νίκες του Ιταλού στο συγκεκριμένο ράλι είχαν έρθει στη σέλα του Yamaha WR450F Rally.

Ετικέτες