Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Honda και Motul μαζί στο Dakar

Ανανέωσαν τη συνεργασία τους οι δύο εταιρείες

Η Honda εξέδωσε πριν από λίγο την ανακοίνωση για την συνεργασία της με την Motul για το επερχόμενο Rally Dakar. Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη ένα πλούσιο ιστορικό συνεργασίας σε διάφορα επίπεδα και ομάδες, όπως στο Motocross και με την Honda Road Racing team (για το Isle Of Man TT) και τώρα ενισχύουν περαιτέρω τους δεσμούς τους μέσω της Monster Energy Honda Team για το Dakar.

Η Motul ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που υποστήριξαν την επιστροφή της Honda στο Dakar μετά από μια απουσία 23 ετών, ενώ με την ανανέωση για τον αγώνα του 2017 η μεταξύ τους συνεργασία θα μετρά πέντε συνεχόμενες χρονιές, στις οποίες η γαλλική εταιρεία λιπαντικών υποστηρίζει την Honda σε Cross-Country Rallies.

Με μια σειρά προϊόντων που συμπεριλαμβάνουν τα λιπαντικά της σειράς 300V, αντιψυκτικά, υγρά φρένων, λιπαντικά αλυσίδων, πρόσθετα καύσης και υγρά αναρτήσεων, η Motul θα παρέχει τα απαραίτητα αναλώσιμα που θα χρειαστούν τα CRF450 Rally στις δοκιμές και στους αγώνες. Στο Dakar, η Motul θα είναι παρούσα στο bivouac με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων για τους αναβάτες και τους μηχανικούς, ενώ θα υπάρχουν και τεχνικοί από το εργοστάσιο που θα παρέχουν την ανάλογη υποστήριξη.

Η Motul ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που υποστήριξαν την επιστροφή της Honda στο Dakar

Ο αγώνας του Dakar ξεκινά στις 2 Ιανουαρίου από την Asuncion στην Παραγουάη και θα τερματίσει μετά από 9.000 χιλιόμετρα στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Buenos Aires, μετά από δύο εβδομάδες, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video που είχαμε δημοσιεύσει με όλη τη διαδρομή του αγώνα. Η μέρα ξεκούρασης για τα πληρώματα, τους αναβάτες και τις ομάδες θα είναι την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στην La Paz της Βολιβίας.