Honda και Motul μαζί στο Dakar

Ανανέωσαν τη συνεργασία τους οι δύο εταιρείες
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

20/12/2016

Η Honda εξέδωσε πριν από λίγο την ανακοίνωση για την συνεργασία της με την Motul για το επερχόμενο Rally Dakar. Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη ένα πλούσιο ιστορικό συνεργασίας σε διάφορα επίπεδα και ομάδες, όπως στο Motocross και με την Honda Road Racing team (για το Isle Of Man TT) και τώρα ενισχύουν περαιτέρω τους δεσμούς τους μέσω της Monster Energy Honda Team για το Dakar.

Η Motul ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που υποστήριξαν την επιστροφή της Honda στο Dakar μετά από μια απουσία 23 ετών, ενώ με την ανανέωση για τον αγώνα του 2017 η μεταξύ τους συνεργασία θα μετρά πέντε συνεχόμενες χρονιές, στις οποίες η γαλλική εταιρεία λιπαντικών υποστηρίζει την Honda σε Cross-Country Rallies.

Με μια σειρά προϊόντων που συμπεριλαμβάνουν τα λιπαντικά της σειράς 300V, αντιψυκτικά, υγρά φρένων, λιπαντικά αλυσίδων, πρόσθετα καύσης και υγρά αναρτήσεων, η Motul θα παρέχει τα απαραίτητα αναλώσιμα που θα χρειαστούν τα CRF450 Rally στις δοκιμές και στους αγώνες. Στο Dakar, η Motul θα είναι παρούσα στο bivouac με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων για τους αναβάτες και τους μηχανικούς, ενώ θα υπάρχουν και τεχνικοί από το εργοστάσιο που θα παρέχουν την ανάλογη υποστήριξη.

Η Motul ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που υποστήριξαν την επιστροφή της Honda στο Dakar

Ο αγώνας του Dakar ξεκινά στις 2 Ιανουαρίου από την Asuncion στην Παραγουάη και θα τερματίσει μετά από 9.000 χιλιόμετρα στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Buenos Aires, μετά από δύο εβδομάδες, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video που είχαμε δημοσιεύσει με όλη τη διαδρομή του αγώνα. Η μέρα ξεκούρασης για τα πληρώματα, τους αναβάτες και τις ομάδες θα είναι την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στην La Paz της Βολιβίας.

Romaniacs: Ο Κουζής πρώτος στην κατηγορία του, νίκησε τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sam Sunderland!

Απίστευτη επίδοση από τον Έλληνα αναβάτη
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/7/2026

Αυτό κι αν είναι είδηση, καθώς κατά την δεύτερη ημέρα του σκληροτράχηλου αγώνα Red Bull Romaniacs 2026, ο Παναγιώτης Κουζής που αγωνίζεται στην κατηγορία Adventure Core με CFMOTO 800ΜΤ-Χ και την υποστήριξη της ομάδας CFMOTO HELLAS RACING TEAM τερμάτισε πρώτος, μπροστά από τον Sam Sunderland που ήρθε δεύτερος.

Ο Έλληνας αναβάτης ολοκλήρωσε την δεύτερη ημέρα σε 3 ώρες 6 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα και ήταν 11 λεπτά ταχύτερος από τον Βρετανό Sunderland, που αγωνίζεται με Triumph. Μπορεί σε κάποιους αυτό το όνομα να μην λέει πολλά, αλλά μιλάμε για τον δύο φορές πρωταθλητή Rally Dakar, δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Rally, ενώ παράλληλα είναι και ένας από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες Rally-Raid της εποχής μας!

Τρίτος ημέρας τερμάτισε ο Rene Columna με CFMOTO. Η χτεσινή ημέρα ήταν καταστροφική για τον Παναγιώτη Κουζή που ήταν 36ος, όμως με τη νίκη του αυτή σήμερα ανέβηκε 5 θέσεις και βρίσκεται πλέον 31ος, κοιτάζοντας με αισιοδοξία τις επόμενες δύο ημέρες.

Εξαιρετικός ήταν και ο Γιώργος Κοινωνάς που συμμετέχει με CFMOTO 450MT και ολοκλήρωσε την ημέρα σε 3 ώρες και 45 λεπτά, σκαρφαλώνοντας στην 12η θέση της κατηγορίας με βλέμμα στην πρώτη δεκάδα.