Honda και Motul μαζί στο Dakar

Ανανέωσαν τη συνεργασία τους οι δύο εταιρείες
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

20/12/2016

Η Honda εξέδωσε πριν από λίγο την ανακοίνωση για την συνεργασία της με την Motul για το επερχόμενο Rally Dakar. Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη ένα πλούσιο ιστορικό συνεργασίας σε διάφορα επίπεδα και ομάδες, όπως στο Motocross και με την Honda Road Racing team (για το Isle Of Man TT) και τώρα ενισχύουν περαιτέρω τους δεσμούς τους μέσω της Monster Energy Honda Team για το Dakar.

Η Motul ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που υποστήριξαν την επιστροφή της Honda στο Dakar μετά από μια απουσία 23 ετών, ενώ με την ανανέωση για τον αγώνα του 2017 η μεταξύ τους συνεργασία θα μετρά πέντε συνεχόμενες χρονιές, στις οποίες η γαλλική εταιρεία λιπαντικών υποστηρίζει την Honda σε Cross-Country Rallies.

Με μια σειρά προϊόντων που συμπεριλαμβάνουν τα λιπαντικά της σειράς 300V, αντιψυκτικά, υγρά φρένων, λιπαντικά αλυσίδων, πρόσθετα καύσης και υγρά αναρτήσεων, η Motul θα παρέχει τα απαραίτητα αναλώσιμα που θα χρειαστούν τα CRF450 Rally στις δοκιμές και στους αγώνες. Στο Dakar, η Motul θα είναι παρούσα στο bivouac με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων για τους αναβάτες και τους μηχανικούς, ενώ θα υπάρχουν και τεχνικοί από το εργοστάσιο που θα παρέχουν την ανάλογη υποστήριξη.

Η Motul ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που υποστήριξαν την επιστροφή της Honda στο Dakar

Ο αγώνας του Dakar ξεκινά στις 2 Ιανουαρίου από την Asuncion στην Παραγουάη και θα τερματίσει μετά από 9.000 χιλιόμετρα στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Buenos Aires, μετά από δύο εβδομάδες, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video που είχαμε δημοσιεύσει με όλη τη διαδρομή του αγώνα. Η μέρα ξεκούρασης για τα πληρώματα, τους αναβάτες και τις ομάδες θα είναι την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στην La Paz της Βολιβίας.

Classic TT 2026: Michael Dunlop με Royal Enfield, Dean Harrison με Manx Norton - Ο John McGuinness στην εκκίνηση του Historic Senior

Με την συμμετοχή κορυφαίων αναβατών και φέτος το grid του ΤΤ των κλασσικών
Classic TT
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/8/2026

Ο Michael Dunlop θα αγωνιστεί με Royal Enfield 500, ο Dean Harrison με Manx Norton, ενώ ο John McGuinness θα οδηγήσει το πεδίο εκκίνησης του Historic Senior με Paton BIC 500

Οι συμμετοχές για το Classic TT 2026, το δευτερο συνεχόμενο της αναβίωσης, μετα από 6ετή παυση, επιβεβαιώθηκαν και το ενδιαφέρον στρέφεται στο Historic Senior, όπου οι Michael Dunlop, Dean Harrison και John McGuinness θα βρεθούν αντιμέτωποι πάνω σε ιστορικές μοτοσυκλέτες.

Ο Michael Dunlop, ρέκορντμαν νικών στην ιστορία του Isle of Man TT με 36 νίκες και νικητής της κατηγορίας lightway πέρσι, θα οδηγήσει μία Royal Enfield 500, ενώ ο Dean Harrison θα αγωνιστεί με μία Manx Norton. Οι δύο τους κυριάρχησαν και στο Isle of Man TT 2026, με τον Dunlop να σημειώνει τρεις νίκες, δύο στις Supersport και μία στα Sportbike, και τον Harrison να κατακτά τις δύο σημαντικότερες κατηγορίες, Superbike TT και Senior TT.

classic TT

Αμφότεροι θεωρούνται από τα μεγάλα φαβορί και για το Classic TT, αν και ο ανταγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα ισχυρός, καθώς στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν επίσης σημαντικοί αναβάτες όπως οι Peter Hickman και Davey Todd.

Τεχνικά οι Hickman και Todd έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, προς το παρόν δεν βρίσκονται στη λίστα εκκίνησης του Historic Senior. Είναι όμως γνωστό ότι ο Hickman θα οδηγήσει μία WizNorton 588cc Rotary στον αγώνα Formula 1.

Την πρώτη θέση εκκίνησης στο Historic Senior θα έχει ο John McGuinness, ο οποίος μετρά 23 νίκες στο Isle of Man TT. Ο 54χρονος Βρετανός θα αγωνιστεί με μία Paton BIC 500 της Team Winfield.

classic TT

Πίσω του θα εκκινήσει ο Mike Browne με Norton ES2 που πέρσι κέρδισε την κατηγορία, ενώ ο Harrison θα φύγει από την τρίτη θέση. Ο Jamie Coward, teammate του Harrison, θα οδηγήσει επίσης μία Craven Classic Racing/Ted Woof Manx Norton.

Ο Dunlop θα είναι ο μοναδικός αναβάτης μέσα στους 20 επικεφαλής που θα χρησιμοποιήσει Royal Enfield, ενώ στο Historic Senior θα συμμετάσχουν ακόμη ιστορικές μοτοσυκλέτες όπως οι MV Agusta 500 Three, Suzuki T500, Yamaha TX500, Matchless G50 και Ducati Desmo 500.

classic TT

Ξεχωρίζει επίσης η συμμετοχή του Dan Sayle, ο οποίος θα οδηγήσει την MV Agusta 500 Three που είχε αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix με τον θρυλικό Giacomo Agostini.

Το Classic TT 2026 θα διεξαχθεί από 16 έως 28 Αυγούστου, με τρεις ημέρες αγώνων και τουλάχιστον δύο αγώνες σε καθεμία από αυτές. Η τελευταία ημέρα θα περιλαμβάνει και έναν εορταστικό γύρο παρέλασης με επικεφαλής τον John McGuinness, τιμώντας τα 30 χρόνια από την πρώτη του συμμετοχή στους αγώνες του Isle of Man TT.

Εμείς ευελπιστούμε ότι η φετινή διοργάνωση θα ταλανιστεί λιγότερο από τον καιρό καθώς την περασμένη χρονιά, οι συνθήκες δεν επέτρεψαν την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος τόσο του Isle of Mann TT όσο και του Classic ΤΤ.