Husqvarna - Τερμάτισε τη συνεργασία της με τον Skyler Howes

Έπειτα από δύο χρόνια κοινής πορείας στους αγώνες Rally
Skyler Howes
Από το

motomag

28/6/2023

Ο αγωνιζόμενoς σε Πρωταθλήματα Rally-Raid της FIM και στο Rally Dakar με την Husqvarna Factory Racing, Skyler Howes, ο οποίος είχε συμμετάσχει και στο φετινό Dakar τερματίζοντας στην τρίτη θέση γενικής, δεν αποτελεί πλέον μέλος της Husqvarna.

Ο Skyler Howes υπέγραψε με την Husqvarna Factory Racing λίγο πριν το Sonora Rally του 2021, κάνοντας άμεσα γνωστή την παρουσία του, κατακτώντας την δεύτερη θέση στο συγκεκριμένο ράλι. Η χρονιά του 2021 έκλεισε με καλούς οιωνούς για τον Howes, με τον Αμερικανό να έχει καταφέρει να νικήσει αρκετά στάδια αγώνων, ανεβαίνοντας αρκετές φορές στο βάθρο.

Το 2022 ο Howes ξεκίνησε απογοητευτικά σημειώνοντας εγκατάλειψη στον αγώνα του Dakar, μετά από πτώση στο Stage 5 που τον “φιλοδώρησε” με διάσειση. Μέσα στη χρονιά ανέκαμψε όμως, καταφέρνοντας να κατακτήσει τα Sonora Rally και Rallye Du Maroc με τη Husqvarna, ενώ το 2023 πήρε την 3η θέση στο Rally Dakar, την καλύτερη επίδοσή του μέχρι στιγμής στον θεσμό.

Skyler Howes

Και φτάνουμε στις 27/6/2023, όπου η Husqvarna ανακοίνωσε ξαφνικά πως η κοινή πορεία της με τον Αμερικανό αναβάτη τελείωσε, με την ανακοίνωση κάνει λόγο για “αμοιβαία απόφαση” η οποία έχει “άμεση ισχύ”.

Η Husqvarna δεν εξηγεί τους λόγους για αυτή την απόφαση, ενώ ούτε ο Skyler Howes έχει αναρτήσει μέχρι στιγμής κάτι περισσότερο από την ίδια την είδηση στα κοινωνικά του δίκτυα. Να θυμίσουμε εδώ ότι στο Sonora Rally του 2023, ο Skyler Howes υπέστη έναν σοβαρότατο τραυματισμό στο Stage 2 του αγώνα σε συμβάν που τον άφησε με πολλαπλά κατάγματα στην ωμοπλάτη, και ρήξη του στροφικού πετάλου του ώμου -rotator cuff, η ομάδα των μυών που ξεκινά από την ωμοπλάτη και καταλήγει στο βραχιόνιο οστό. Ο χωρισμός Husqvarna-Howes ήρθε περίπου δύο μήνες μετά τον τραυματισμό του 31χρονου αναβάτη.

Για την ώρα δεν γνωρίζουμε τις επόμενες κινήσεις του Skyler Howes, αν έχει σχέδια για ένταξη σε άλλη ομάδα, ούτε και ποιος θα τον αντικαταστήσει στην Husqvarna Factory Racing. Αναμένουμε νέα τις επόμενες ημέρες.

Ετικέτες

North West 200: Κατονομάστηκε ο νεκρός αναβάτης - Ο Kamil Holan ήταν Τσέχος αγωνιζόμενος γνώριμος για το είδος αγώνων

Οικογένεια και ομάδα έδωσαν το όνομα στην δημοσιότητα
North West 200: Κατονομάστηκε ο νεκρός αναβάτης - Ο Kamil Holan ήταν Τσέχος αναβάτης γνώριμος για το είδος αγώνων
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/5/2026

Η ομάδα, κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια, έδωσε σήμερα το όνομα και τα στοιχεία του νεκρού αναβάτη που σκοτώθηκε εχθές στο πρώτο δυστύχημα στον North West 200 μετά από μία δεκαετία.

Ο 48χρονος Kamil Holan που σκοτώθηκε στην στροφή Station, σε ένα από τα πιο γρήγορα κομμάτια της διαδρομής, ήταν Τσέχος αναβάτης, ιδιαίτερα γνωστός στην πατρίδα του για το συγκεκριμένο είδος αγώνων ενώ είχε πάρει αρκετές φορές μέρος τόσο στον NW όσο και στο Isle of Man TT.

Εχθές δεν έλειψαν τα ατυχήματα καθώς σημειώθηκαν αρκετές πτώσεις πριν το δυστύχημα φέρει την διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία και έπειτα την καθυστέρηση και την αναπροσαρμογή του προγράμματος.

Η οικογένεια ήταν που ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία αλλά να μην κατονομαστεί ο νεκρός μέχρι να προλάβουν να ενημερώσουν οι ίδιοι τους συγγενείς, κάτι που σε γενικό βαθμό έγινε απολύτως σεβαστό από όλους, πλην ορισμένων σελίδων σε Ιταλία και Ισπανία όπου μάλλον χάθηκαν στην μετάφραση και δεν το έκαναν εσκεμμένα.

Σήμερα, έχοντας ενημερώσει τους φίλους και συγγενείς, η ομάδα απέστειλε ενημέρωση.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και την ομάδα του Kamil Holan, ευχόμαστε να είναι το τελευταίο δυστύχημα των αγώνων.

north west 200 death - kamil holan