IOM TT 2019: Επιστρέφει στους αγώνες ο Michael Dunlop!

Είχε σταματήσει μετά τον θάνατο του αδερφού του
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/1/2019

Ο Michael Dunlop ανακοίνωσε πως επιστρέφει στην αγωνιστική δράση κάτι που είχε αφήσει μακρινό ενδεχόμενο μετά τον θάνατο του μεγαλύτερου αδερφού του, William πέρσι το καλοκαίρι. Μέρος της δυναστείας των Dunlop, ο Michael είναι πρακτικά ο τελευταίος επιζών της θρυλικής οικογένειας που κανείς μετά τον Joey Dunlop που έβαλε το αγωνιστικό σαράκι, δεν έφτασε στα γεράματα… Ο William σκοτώθηκε πέρσι το καλοκαίρι σε αγώνες δρόμου στην Ιρλανδία, μόλις δυο μήνες από τότε που συμπληρώθηκε μία δεκαετία από τον θάνατο του πατέρα Robert, επίσης σε αγώνα δρόμου στην Ιρλανδία! Ο Robert ήταν ο μικρότερος αδερφός του Joey Dunlop που έχασε την ζωή του το καλοκαίρι του 2000 στην Εσθονία, αγωνιζόμενος υπό βροχή στην κατηγορία των 125, έχοντας ήδη κερδίσει τα εξακόσια και τα εφτάμησι.

Τραγική είδηση: Σκοτώθηκε ο William Dunlop! Αδερφός του Michael που κυριαρχεί στο Isle of Man!

Ο Michael είχε αποσυρθεί από τους αγώνες και τις προπονήσεις με τον θάνατο του William, αφήνοντας αναπάντητη έως τώρα, κάθε ερώτηση για το αν θα επιστρέψει στο IOM TT. Ταυτόχρονα όμως, η TYCO BMW, η ομάδα που επίσης έχασε τον William αρνούταν να βρει αντικαταστάτη περιμένοντας τον Michael να πάρει την απόφασή του. Ο Michael από την άλλη ήθελε να είναι κοντά στην οικογένεια του αδερφού του, καθώς η σύζυγος του William ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη όταν εκείνος σκοτώθηκε, περιμένοντας το δεύτερο παιδί τους.

Ο Michael αισθάνθηκε την ανάγκη να είναι κοντά στα ανίψια του, και όπως είπε σε συζήτηση στις αρχές του έτους, να ζήσει μαζί τους και να προετοιμαστεί για να τους εξηγήσει στο μέλλον την τραγική ιστορία της οικογένειας και το πάθος για τους αγώνες δρόμου που έχουν οι Dunlop παρά τον τεράστιο φόρο αίματος που έχουν πληρώσει…

Προς το παρόν δεν είχε ούτε μία στιγμή με την νέα BMW, αλλά θέλησε να πει δύο λόγια για την νέα μοτοσυκλέτα, θεωρώντας πως υπάρχουν μονάχα βελτιώσεις σε ένα πακέτο που κρατήθηκαν όλα τα καλά σημεία, οπότε η προσαρμογή θα είναι εύκολη, παράλληλα η εμπειρία που υπάρχει ήδη με την ομάδα βοηθά στο να κερδίσουν περισσότερα στον χρόνο που απομένει…

Και κάτι τελευταίο. Οι φωνές για να σταματήσει να αγωνίζεται ο Michael ακούστηκαν δυνατά πέρσι το καλοκαίρι, αμέσως μετά τον θάνατο του αδερφού του, όχι όμως από κοντινούς του ανθρώπους, αλλά από τυχαία σχόλια στα social media και σε δημοσιεύματα.

Μιλώντας όλοι αυτοί για έναν άνθρωπο που είδε τον πατέρα του να σκοτώνεται, κι αμέσως μετά καβάλησε την μοτοσυκλέτα και αγωνίστηκε περνώντας τέρμα γκάζι την ίδια στροφή που του πήρε τον πατέρα, για κάθε έναν γύρο! Μιλώντας για έναν άνθρωπο που ο αδερφός του William, λίγο καιρό πριν σκοτωθεί, είπε πως ήταν η αφοσίωση του Michael που τον κρατούσε στους αγώνες, και αυτό το πάθος που ήταν τόσο μεγάλο ώστε να παρασύρει και τον ίδιο… Αν η μοίρα των Dunlop είναι να ξεκληριστούν όλοι στους αγώνες δρόμου, τότε αυτή δυστυχώς δεν θα αλλάξει ζητώντας από τον Michael να τους εγκαταλείψει. Χρειάζεται κάτι άλλο.

Αρκετός κόσμος θεώρησε πως η διακοπή για να θρηνήσει τον αδερφό του θα ήταν μόνιμη, αλλά τελικά αποδείχτηκε πως αυτό ακριβώς το πάθος που έχει καταστήσει τον Michael κυρίαρχο του TT, θα τον έφερνε πίσω…

Ετικέτες

Aprilia Tuareg Racing - Μετά το Hellas Rally, σειρά έχει το Baja Aragon

Οι Jacopo Cerutti και Francesco Montanari δίνουν το παρών στο Teruel
Aprilia - Baja Aragon
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/7/2024

Η Aprilia Tuareg Racing βρίσκεται στο Teruel της Ισπανίας, για να λάβει μέρος στο ιστορικό rally Baja Aragón, που διεξάγεται από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου, γιορτάζοντας την τεσσαρακοστή του έκδοση το 2024.

Οι Aprilia Tuareg, που αναπτύχθηκαν σε στενή συνεργασία με την GCorse των αδελφών Guareschi, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε αυτό το rally raid, με στόχο να αποκτήσουν εμπειρία σε αυτό το είδος αγώνων και να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα ενόψει του Motorally και του Africa Eco Race.

Το Baja Aragón θα είναι ένα ενδιαφέρον πεδίο δοκιμών για τους Jacopo Cerutti και Francesco Montanari, τους μοναδικούς Ιταλούς αναβάτες στην εκκίνηση, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν σε αυτό το ράλι κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του αγώνα.

Aprilia Baja Aragon

Ο αγώνας διεξάγεται σε μία δύσκολη διαδρομή με σκληρή και πετρώδη επιφάνεια, ξεκινώντας με έναν πρόλογο 18 χιλιομέτρων την Παρασκευή που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης. Η πιο απαιτητική ημέρα θα είναι το Σάββατο, με μία ειδική διαδρομή 520 χιλιομέτρων, ενώ η τελική ειδική διαδρομή των 350 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί την Κυριακή.

JACOPO CERUTTI: "Είναι ένας συναρπαστικός αγώνας, πολύ δημοφιλής, τον οποίο πάντα παρακολουθούσα με ενδιαφέρον. Μου αρέσει το τερέν, σίγουρα θα είναι πολύ απαιτητικό λόγω της ζέστης, αλλά νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα μπορεί να πάει καλά σε αυτές τις συνθήκες. Θα είναι η πρώτη μου εμπειρία σε αυτόν τον αγώνα και ελπίζω να διασκεδάσω και να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα."

FRANCESCO MONTANARI: "Όντας η πρώτη φορά σε αυτόν τον αγώνα, δεν ξέρουμε πραγματικά τι να περιμένουμε. Θα έχουμε την ευκαιρία να ανταγωνιστούμε αναβάτες υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα συμμετάσχουν στο Dakar, για το οποίο έχουμε μεγάλο κίνητρο. Ανυπομονώ να αγωνιστώ για να δω το επίπεδό μας."

Ετικέτες