IOM TT 2019: Επιστρέφει στους αγώνες ο Michael Dunlop!

Είχε σταματήσει μετά τον θάνατο του αδερφού του
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/1/2019

Ο Michael Dunlop ανακοίνωσε πως επιστρέφει στην αγωνιστική δράση κάτι που είχε αφήσει μακρινό ενδεχόμενο μετά τον θάνατο του μεγαλύτερου αδερφού του, William πέρσι το καλοκαίρι. Μέρος της δυναστείας των Dunlop, ο Michael είναι πρακτικά ο τελευταίος επιζών της θρυλικής οικογένειας που κανείς μετά τον Joey Dunlop που έβαλε το αγωνιστικό σαράκι, δεν έφτασε στα γεράματα… Ο William σκοτώθηκε πέρσι το καλοκαίρι σε αγώνες δρόμου στην Ιρλανδία, μόλις δυο μήνες από τότε που συμπληρώθηκε μία δεκαετία από τον θάνατο του πατέρα Robert, επίσης σε αγώνα δρόμου στην Ιρλανδία! Ο Robert ήταν ο μικρότερος αδερφός του Joey Dunlop που έχασε την ζωή του το καλοκαίρι του 2000 στην Εσθονία, αγωνιζόμενος υπό βροχή στην κατηγορία των 125, έχοντας ήδη κερδίσει τα εξακόσια και τα εφτάμησι.

Τραγική είδηση: Σκοτώθηκε ο William Dunlop! Αδερφός του Michael που κυριαρχεί στο Isle of Man!

Ο Michael είχε αποσυρθεί από τους αγώνες και τις προπονήσεις με τον θάνατο του William, αφήνοντας αναπάντητη έως τώρα, κάθε ερώτηση για το αν θα επιστρέψει στο IOM TT. Ταυτόχρονα όμως, η TYCO BMW, η ομάδα που επίσης έχασε τον William αρνούταν να βρει αντικαταστάτη περιμένοντας τον Michael να πάρει την απόφασή του. Ο Michael από την άλλη ήθελε να είναι κοντά στην οικογένεια του αδερφού του, καθώς η σύζυγος του William ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη όταν εκείνος σκοτώθηκε, περιμένοντας το δεύτερο παιδί τους.

Ο Michael αισθάνθηκε την ανάγκη να είναι κοντά στα ανίψια του, και όπως είπε σε συζήτηση στις αρχές του έτους, να ζήσει μαζί τους και να προετοιμαστεί για να τους εξηγήσει στο μέλλον την τραγική ιστορία της οικογένειας και το πάθος για τους αγώνες δρόμου που έχουν οι Dunlop παρά τον τεράστιο φόρο αίματος που έχουν πληρώσει…

Προς το παρόν δεν είχε ούτε μία στιγμή με την νέα BMW, αλλά θέλησε να πει δύο λόγια για την νέα μοτοσυκλέτα, θεωρώντας πως υπάρχουν μονάχα βελτιώσεις σε ένα πακέτο που κρατήθηκαν όλα τα καλά σημεία, οπότε η προσαρμογή θα είναι εύκολη, παράλληλα η εμπειρία που υπάρχει ήδη με την ομάδα βοηθά στο να κερδίσουν περισσότερα στον χρόνο που απομένει…

Και κάτι τελευταίο. Οι φωνές για να σταματήσει να αγωνίζεται ο Michael ακούστηκαν δυνατά πέρσι το καλοκαίρι, αμέσως μετά τον θάνατο του αδερφού του, όχι όμως από κοντινούς του ανθρώπους, αλλά από τυχαία σχόλια στα social media και σε δημοσιεύματα.

Μιλώντας όλοι αυτοί για έναν άνθρωπο που είδε τον πατέρα του να σκοτώνεται, κι αμέσως μετά καβάλησε την μοτοσυκλέτα και αγωνίστηκε περνώντας τέρμα γκάζι την ίδια στροφή που του πήρε τον πατέρα, για κάθε έναν γύρο! Μιλώντας για έναν άνθρωπο που ο αδερφός του William, λίγο καιρό πριν σκοτωθεί, είπε πως ήταν η αφοσίωση του Michael που τον κρατούσε στους αγώνες, και αυτό το πάθος που ήταν τόσο μεγάλο ώστε να παρασύρει και τον ίδιο… Αν η μοίρα των Dunlop είναι να ξεκληριστούν όλοι στους αγώνες δρόμου, τότε αυτή δυστυχώς δεν θα αλλάξει ζητώντας από τον Michael να τους εγκαταλείψει. Χρειάζεται κάτι άλλο.

Αρκετός κόσμος θεώρησε πως η διακοπή για να θρηνήσει τον αδερφό του θα ήταν μόνιμη, αλλά τελικά αποδείχτηκε πως αυτό ακριβώς το πάθος που έχει καταστήσει τον Michael κυρίαρχο του TT, θα τον έφερνε πίσω…

Ετικέτες

Aprilia Racing - Επίσημη επιστροφή στους αγώνες Rally, με το Tuareg 660!

Με υπεύθυνο project τον γνωστό αγωνιζόμενο Jacopo Cerutti, και δίπλα του τον Francesco Montanari
Aprilia επιστροφή στους χωμάτινους αγώνες Rally
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/1/2023

Η Aprilia ετοιμάζεται να επιστρέψει στα Rally Raids το 2024, σε ένα φιλόδοξο project του αγωνιστικού τμήματος του Noale, με όπλο το Tuareg 660, αιχμή του δόρατος τον αγωνιζόμενο Jacopo Cerutti που θα αναλάβει την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας αλλά και τη γενική επίβλεψη του project πέρα από την οδήγηση στους αγώνες, και sidekick του τον Francesco Montanari.

Προηγούμενη συμμετοχή της ιταλικής εταιρείας σε χωμάτινους αγώνες Rally ήταν στο Dakar, στην περίοδο 2010-2012, με τροποποιημένα RXV 4.5 και αναβάτες τους Paolo Ceci, Gerard Farres, Francisco “Chaleco” Lopez και Alex Zanotti. Εκεί, ο Lopez είχε καταφέρει μάλιστα να τερματίσει 3ος στην τελική κατάταξη του 2010, ενώ την ίδια χρονιά οι Ceci και Zanotti είχαν κάνει το 1-2 στην κατηγορία SP 450. Ο “Chaleco” ήταν 4ος το 2011, ενώ δεν τερμάτισε το 2012.

Τώρα 10+ χρόνια μετά, το Noale επιστρέφει στα Rally, με το νέο Tuareg 660. Φυσικά, λόγω κανονισμών δεν θα συμμετάσχουν στο Dakar, αλλά σε άλλα Rally Raid που επιτρέπουν τη συμμετοχή μοτοσυκλετών άνω των 450 κ.εκ. -κάτι που έχει κάνει και η Yamaha με το Tenere και τους Alessandro Botturi και Pol Tarres, στο Africa Eco Race και αλλού.

Aprilia return to rally racing

Υπεύθυνος για το Aprilia Tuareg project θα είναι ο Jacopo Cerutti που έχει στο ενεργητικό του 5 τίτλους στο ιταλικό Enduro, 3 τίτλους στο ιταλικό Πρωτάθλημα Rally, και 4 συμμετοχές στο Rally Dakar, με καλύτερο τερματισμό μια 12η θέση το 2016.

Δίπλα του θα αγωνιστεί ο Francesco Montanari, αγωνιζόμενος enduro και αναβάτης αρχικά του V85TT, και κατόπιν του Aprilia Tuareg 660, που αγωνίζεται με την υποστήριξη της GCorse των αδερφών Gianfranco και Vittoriano Guareschi, στο ιταλικό Πρωτάθλημα Rally.

Η αγωνιστική έκδοση του Tuareg 660 θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την Gcorse, που έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη από το 2022, με τη δικύλινδρη μοτοσυκλέτα να συμμετέχει στο ιταλικό Πρωτάθλημα Rally. Οι αγώνες και η βελτίωση θα συνεχιστούν και το 2023, με τελικό στόχο το βάθρο σε επιλεγμένους διεθνείς αγώνες Rally το 2024.

Ήδη στο ιταλικό Πρωτάθλημα Rally για το 2023 έχει προστεθεί μια νέα entry level κατηγορία υπό την ονομασία GPX, που σκοπό έχει να φέρει νέο αίμα στους χωμάτινους αγώνες πλοήγησης.

Κι έτσι, η προώθηση των νέων δικύλινδρων μοτοσυκλετών από τους κατασκευαστές συνεχίζεται μέσα από τους αγώνες Rally, και αναρωτιόμαστε αν θα υποκύψει κάποια στιγμή και το Dakar, ή αν Yamaha & Aprilia (και όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές που έχουν στην αγορά δικύλινδρα On-Off μοντέλα) θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν τις off-road δυνατότητες των διπλής χρήσης μοτοσυκλετών τους σε Africa Eco Race, Hellas Rally, κλπ.

Ετικέτες