IOM TT 2019: Επιστρέφει στους αγώνες ο Michael Dunlop!

Είχε σταματήσει μετά τον θάνατο του αδερφού του
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/1/2019

Ο Michael Dunlop ανακοίνωσε πως επιστρέφει στην αγωνιστική δράση κάτι που είχε αφήσει μακρινό ενδεχόμενο μετά τον θάνατο του μεγαλύτερου αδερφού του, William πέρσι το καλοκαίρι. Μέρος της δυναστείας των Dunlop, ο Michael είναι πρακτικά ο τελευταίος επιζών της θρυλικής οικογένειας που κανείς μετά τον Joey Dunlop που έβαλε το αγωνιστικό σαράκι, δεν έφτασε στα γεράματα… Ο William σκοτώθηκε πέρσι το καλοκαίρι σε αγώνες δρόμου στην Ιρλανδία, μόλις δυο μήνες από τότε που συμπληρώθηκε μία δεκαετία από τον θάνατο του πατέρα Robert, επίσης σε αγώνα δρόμου στην Ιρλανδία! Ο Robert ήταν ο μικρότερος αδερφός του Joey Dunlop που έχασε την ζωή του το καλοκαίρι του 2000 στην Εσθονία, αγωνιζόμενος υπό βροχή στην κατηγορία των 125, έχοντας ήδη κερδίσει τα εξακόσια και τα εφτάμησι.

Τραγική είδηση: Σκοτώθηκε ο William Dunlop! Αδερφός του Michael που κυριαρχεί στο Isle of Man!

Ο Michael είχε αποσυρθεί από τους αγώνες και τις προπονήσεις με τον θάνατο του William, αφήνοντας αναπάντητη έως τώρα, κάθε ερώτηση για το αν θα επιστρέψει στο IOM TT. Ταυτόχρονα όμως, η TYCO BMW, η ομάδα που επίσης έχασε τον William αρνούταν να βρει αντικαταστάτη περιμένοντας τον Michael να πάρει την απόφασή του. Ο Michael από την άλλη ήθελε να είναι κοντά στην οικογένεια του αδερφού του, καθώς η σύζυγος του William ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη όταν εκείνος σκοτώθηκε, περιμένοντας το δεύτερο παιδί τους.

Ο Michael αισθάνθηκε την ανάγκη να είναι κοντά στα ανίψια του, και όπως είπε σε συζήτηση στις αρχές του έτους, να ζήσει μαζί τους και να προετοιμαστεί για να τους εξηγήσει στο μέλλον την τραγική ιστορία της οικογένειας και το πάθος για τους αγώνες δρόμου που έχουν οι Dunlop παρά τον τεράστιο φόρο αίματος που έχουν πληρώσει…

Προς το παρόν δεν είχε ούτε μία στιγμή με την νέα BMW, αλλά θέλησε να πει δύο λόγια για την νέα μοτοσυκλέτα, θεωρώντας πως υπάρχουν μονάχα βελτιώσεις σε ένα πακέτο που κρατήθηκαν όλα τα καλά σημεία, οπότε η προσαρμογή θα είναι εύκολη, παράλληλα η εμπειρία που υπάρχει ήδη με την ομάδα βοηθά στο να κερδίσουν περισσότερα στον χρόνο που απομένει…

Και κάτι τελευταίο. Οι φωνές για να σταματήσει να αγωνίζεται ο Michael ακούστηκαν δυνατά πέρσι το καλοκαίρι, αμέσως μετά τον θάνατο του αδερφού του, όχι όμως από κοντινούς του ανθρώπους, αλλά από τυχαία σχόλια στα social media και σε δημοσιεύματα.

Μιλώντας όλοι αυτοί για έναν άνθρωπο που είδε τον πατέρα του να σκοτώνεται, κι αμέσως μετά καβάλησε την μοτοσυκλέτα και αγωνίστηκε περνώντας τέρμα γκάζι την ίδια στροφή που του πήρε τον πατέρα, για κάθε έναν γύρο! Μιλώντας για έναν άνθρωπο που ο αδερφός του William, λίγο καιρό πριν σκοτωθεί, είπε πως ήταν η αφοσίωση του Michael που τον κρατούσε στους αγώνες, και αυτό το πάθος που ήταν τόσο μεγάλο ώστε να παρασύρει και τον ίδιο… Αν η μοίρα των Dunlop είναι να ξεκληριστούν όλοι στους αγώνες δρόμου, τότε αυτή δυστυχώς δεν θα αλλάξει ζητώντας από τον Michael να τους εγκαταλείψει. Χρειάζεται κάτι άλλο.

Αρκετός κόσμος θεώρησε πως η διακοπή για να θρηνήσει τον αδερφό του θα ήταν μόνιμη, αλλά τελικά αποδείχτηκε πως αυτό ακριβώς το πάθος που έχει καταστήσει τον Michael κυρίαρχο του TT, θα τον έφερνε πίσω…

Ετικέτες

Σκοτώθηκε στην προπόνηση ο αναβάτης του Freestyle MX Jayden Archer [VIDEO]

Το 2022 στο Nitro World Games στο Brisbane ήταν ο πρώτος που έκανε τριπλό back flip!
motomag Σκοτώθηκε στην προπόνηση ο αναβάτης του Freestyle MX Jayden Archer [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

O 27χρονος Αυστραλός αναβάτης του Freestyle MX, Jayden Archer έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια προπόνησης ενώ προσπαθούσε να τελειοποιήσει το τριπλό back flip, ένα κόλπο το οποίο έγινε το σήμα κατατεθέν του στους αγώνες τα τελευταία έτη.

Ο Archer ο οποίος είχε κατακτήσει δύο φορές το μετάλλιο στον θεσμό X Games, είχε καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στην Freestyle MX σκηνή το 2022 όπου στο Nitro World Games στο Brisbane έγινε ο πρώτος αναβάτης που έκανε τριπλό back flip με την μοτοσυκλέτα του ενώ σαν να μην έφτανε αυτό λίγο αργότερα θα έκανε και πρόταση γάμου στην κοπέλα του.

Σκοτώθηκε στην προπόνηση ο αναβάτης του Freestyle MX Jayden Archer [VIDEO]

Ο 27χρονος ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στην Μελβούρνη όπου και πραγματοποιούσε προπονήσεις στην προσπάθεια του να τελειοποιήσει το γνωστό κόλπο του έχασε την ζωή του. Τον θάνατο του επιβεβαίωσε ο θεσμός Nitro Circus -αποτελεί μία σύγχρονη μοτοσυκλετιστική έκδοση ενός θιάσου που δημιούργησε ο Travis Pastrana, με τους συμμετέχοντες να πραγματοποιούν κάθε λογής κόλπα με τις μοτοσυκλέτες τους-, στον οποίο τα τελευταία 10 χρόνια λάμβανε μέρος ο Archer.

Ο θεσμός Nitro Circus ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: "Η οικογένεια του Nitro Circus θρηνεί την απώλεια του Jayo Archer. Ο Jayo ήταν η επιτομή του πάθους, της σκληρής δουλειάς και της αποφασιστικότητας. Μια θετική επιρροή για τους γύρω του. Και πάνω απ' όλα ένας σπουδαίος άνθρωπος και φίλος όλων μας."

Σκοτώθηκε στην προπόνηση ο αναβάτης του Freestyle MX Jayden Archer [VIDEO]

 

Ετικέτες