Τραγική είδηση: Σκοτώθηκε ο William Dunlop!

Αδερφός του Michael που κυριαρχεί στο Isle of Man!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/7/2018

Ο 33χρονος William Dunlop σκοτώθηκε σήμερα 7 Ιουλίου, έπειτα από πτώση που είχε στον αγώνα «Skerries 100» μόλις 5 ημέρες από την 18η επέτειο του θανάτου του Joey Dunlop, θείου του και θρυλικού αναβάτη στο παγκόσμιο στερέωμα.

Ο William Dunlop, αδερφός του Michael που κυριαρχεί στο Isle of Man, γιος του εκλιπόντος  Robert και ανιψιός του θρυλικού Joey Dunlop, είχε σημειώσει στην καριέρα του τις περισσότερες πτώσεις ανάμεσα στους Dunlop από τις οποίες όμως πάντοτε ξέφευγε την μοίρα της οικογένειας, έως σήμερα.

Ο πατέρας του William, Robert Dunlop, σκοτώθηκε στον North West 200 το 2008, τον αγώνα που πολλές φορές είναι πιο επικίνδυνος κι από το Isle of Man ενώ ο θείος του Joey σκοτώθηκε στην Εσθονία το 2000.

Η τραγωδία είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς ο William και η σύζυγός του περίμεναν το δεύτερό τους παιδί…

φωτογραφία με την Yamaha R1 κατά τον «Skerries 100»

Το ατύχημα έγινε κατά τις δοκιμές με τις κόκκινες σημαίες να βγαίνουν αμέσως σταματώντας τους υπόλοιπους αναβάτες. Ο William Dunlop σημείωσε πτώση στο Sam's Tunnel ένα επικίνδυνο σημείο της σχεδόν 4 χιλιομέτρων διαδρομής κατά τον τρίτο γύρο και υπέκυψε αμέσως στα τραύματά του.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του, και ιδιαίτερα την σύζυγό του και στον αδερφό του Michael 

 

Ξανά χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας - Κυβερνητικές ολιγωρίες παγιώνουν το πρόβλημα

Επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη του MOTO -Στον "πάγο" οι παραδόσεις οχημάτων
License plates
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

6/8/2026

Οι ελλείψεις στις πινακίδες κυκλοφορίας επανέρχονται δυναμικά, προκαλώντας νέες καθυστερήσεις στις ταξινομήσεις και στις παραδόσεις καινούργιων οχημάτων. Το πρόβλημα, που το MOTO είχε αναδείξει εδώ και μήνες, όχι μόνο δεν λύθηκε, αλλά πλέον επηρεάζει ολόκληρη την αγορά, από τις μοτοσυκλέτες έως τα αυτοκίνητα.

Δυστυχώς η πραγματικότητα έρχεται να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις. Οι ελλείψεις στις πινακίδες κυκλοφορίας έχουν επανεμφανιστεί, με αποτέλεσμα πολλές Διευθύνσεις Μεταφορών να αδυνατούν να ολοκληρώσουν τις ταξινομήσεις νέων οχημάτων και οι αντιπροσωπείες  εν σειρά, να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν παραδόσεις στους πελάτες τους.

Δεν πρόκειται όμως για μια ξαφνική εξέλιξη, καθώς η κυβερνητικές ολιγωρίες στην διαχείριση του ζητήματος και τα πρόσκαιρα “μπαλώματα” που δεν επέλυσαν πραγματικά το ζήτημα αλλά αποσυμφόρησαν προσωρινά την κατάσταση είναι μια συζήτηση που κρατάει από τον Φεβρουάριο αλλά και μόλις πριν λίγες εβδομάδες είχαμε προειδοποιήσει πως ξεμένουμε πάλι από πινακίδες κυκλοφορίας, πρόβλεψή που δυστυχώς επιβεβαιώνεται. Το πρόβλημα οφείλεται στις εμπλοκές των δημόσιων διαγωνισμών για την προμήθεια των πινακίδων και όχι σε κάποια προσωρινή δυσλειτουργία ή έλλειψη πρώτων υλών όπως πολλές φορές παρερμηνεύεται το “τελείωσε ο τσίγγος” .

Αρκετές υπηρεσίες έχουν εξαντλήσει τα διαθέσιμα αποθέματά τους και αναγκάζονται να αναζητούν πινακίδες από άλλες Περιφέρειες, διαδικασία που προκαλεί νέες καθυστερήσεις και πρόσθετη γραφειοκρατία.

Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες καινούργια οχήματα να παραμένουν “δεμένα” στις αντιπροσωπείες, παρότι οι διαδικασίες αγοράς έχουν ολοκληρωθεί. Οι εταιρείες αδυνατούν να παραδώσουν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, ενώ οι πελάτες περιμένουν χωρίς να έχουν καν εικόνα πότε θα μπορέσουν να παραλάβουν.

Το άλλο πρόβλημα είναι πως οι ελλείψεις δεν παρουσιάζονται το ίδιο σε όλους και για αυτό υπάρχουν σχόλια "μα εγώ μόλις παρέλαβα", μεγαλώνοντας το πραγματικό πρόβλημα, καθώς το πασπαλίζουν με αμφιβολία!

Η κατάσταση επηρεάζει επίσης τον προγραμματισμό των εισαγωγικών εταιρειών και των δικτύων πωλήσεων, δημιουργώντας προβλήματα στις ταξινομήσεις, στις εμπορικές επιδόσεις και στην εξυπηρέτηση των πελατών.

Το MOTO είχε επισημάνει εξαρχής ότι το ζήτημα δεν ήταν συγκυριακό, αλλά αποτέλεσμα διοικητικών αστοχιών που όπως φαίνεται επαναλαμβάνονται όσο δεν αντιμετωπίζεται η αιτία τους. Δυστυχώς, οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι η εκτίμηση αυτή ήταν σωστή.

Σε μια περίοδο όπου η αγορά επενδύει σε νέα μοντέλα, νέες τεχνολογίες και την ανανέωση του στόλου, παραμένει παράδοξο το γεγονός ότι η παράδοση ενός καινούργιου οχήματος μπορεί να καθυστερεί επειδή το κράτος αδυνατεί να εξασφαλίσει κάτι τόσο βασικό όσο οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Μέχρι να αποκατασταθεί ομαλά η προμήθειά τους, οι καθυστερήσεις στις ταξινομήσεις και στις παραδόσεις νέων μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων αναμένεται να συνεχιστούν, επιβεβαιώνοντας ότι το πρόβλημα μόνο προσωρινό δεν είναι.