Τραγική είδηση: Σκοτώθηκε ο William Dunlop!

Αδερφός του Michael που κυριαρχεί στο Isle of Man!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/7/2018

Ο 33χρονος William Dunlop σκοτώθηκε σήμερα 7 Ιουλίου, έπειτα από πτώση που είχε στον αγώνα «Skerries 100» μόλις 5 ημέρες από την 18η επέτειο του θανάτου του Joey Dunlop, θείου του και θρυλικού αναβάτη στο παγκόσμιο στερέωμα.

Ο William Dunlop, αδερφός του Michael που κυριαρχεί στο Isle of Man, γιος του εκλιπόντος  Robert και ανιψιός του θρυλικού Joey Dunlop, είχε σημειώσει στην καριέρα του τις περισσότερες πτώσεις ανάμεσα στους Dunlop από τις οποίες όμως πάντοτε ξέφευγε την μοίρα της οικογένειας, έως σήμερα.

Ο πατέρας του William, Robert Dunlop, σκοτώθηκε στον North West 200 το 2008, τον αγώνα που πολλές φορές είναι πιο επικίνδυνος κι από το Isle of Man ενώ ο θείος του Joey σκοτώθηκε στην Εσθονία το 2000.

Η τραγωδία είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς ο William και η σύζυγός του περίμεναν το δεύτερό τους παιδί…

φωτογραφία με την Yamaha R1 κατά τον «Skerries 100»

Το ατύχημα έγινε κατά τις δοκιμές με τις κόκκινες σημαίες να βγαίνουν αμέσως σταματώντας τους υπόλοιπους αναβάτες. Ο William Dunlop σημείωσε πτώση στο Sam's Tunnel ένα επικίνδυνο σημείο της σχεδόν 4 χιλιομέτρων διαδρομής κατά τον τρίτο γύρο και υπέκυψε αμέσως στα τραύματά του.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του, και ιδιαίτερα την σύζυγό του και στον αδερφό του Michael 

 

Εγκαίνια για τα πρώτα επίσημα ορεινά περάσματα - Στον δήμο Σουλίου στις 19-20 Σεπτεμβρίου

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους μοτοσυκλετιστές - Δείτε το διήμερο πρόγραμμα των εγκαινίων
Μοτοσυκλετιστικά Πάσα - Δήμος Σουλίου εγκαίνια 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

10/9/2026

Σε συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου, και τον χορηγό του έργου CFMOTO, η Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΜΟΤ.Ο.Ε.) καλεί τους φίλους της μοτοσυκλέτας στα εγκαίνια των πρώτων επίσημα αναγνωρισμένων ορεινών περασμάτων στην Ελλάδα.

Διήμερο το πρόγραμμα των εγκαινίων των πρώτων επίσημα αναγνωρισμένων Μοτοσυκλετιστικών Πάσων (ορεινών περασμάτων) που θα πραγματοποιηθούν στον δήμο Σουλίου και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΜΟΤΟΕ έχει ως εξής:

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου – Παραμυθιά

-Συνάντηση γνωριμίας στο Σχολείο Βούλγαρη

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου - Σχολείο Βούλγαρη

-Ημέρα αφιερωμένη στον Μοτοσυκλετιστικό Τουρισμό: Έκθεση / παρουσιάσεις / προβολές /μουσική dj/ έκθεση & market τοπικών προϊόντων. Στον ελεύθερο χώρο μπροστά από το Σχολείο Βούλγαρη 

(https://maps.app.goo.gl/byB1Yae1GzFCSafd6)

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου

-10:00 Εκκίνηση από Παραμυθιά για το Μοτοσυκλετιστικό Πάσο Παραμυθιάς όπου θα γίνουν τα εγκαίνια. Στην διαδρομή θα διασχίσουμε και το Μοτοσυκλετιστικό Πάσο Σουλίου – Αχέροντα.

-12:00 Τελετή και πρώτη επίσημη διέλευση. Μετά τα εγκαίνια θα συνεχίσουνε την διαδρομή για το Μοτοσυκλετιστικό Πάσο Πλακωτής και θα σταματήσουμε για φαγητό σε σημείο που θα σας ενημερώσουμε την Κυριακή πρωί

-Λήξη της εκδήλωσης

Η πρόσκληση απευθύνεται φυσικά σε όλους τους μοτοσυκλετιστές με τη ΜΟΤΟΕ να τονίζει ότι δεν υπάρχει κανενός είδους χρέωση για τη συμμετοχής τους.

δήμος Σουλίου - εγκαίνια Μοτοσυκλετιστικών Πάσων 2026