Isle of Man TT 2023 - Νεκρός ο Raul Torras Martinez

Στον τελευταίο γύρο του πρώτου αγώνα SuperTwin
Raul Torras Martinez-00011
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/6/2023

Η διοργάνωση του Isle of Man TT 2023 ανακοίνωσε τον θάνατο του Ισπανού αγωνιζόμενου Raul Torras Martinez, σε πτώση στον τελευταίο γύρο του πρώτου αγώνα SuperTwin για το 2023.

Ο Ισπανός αναβάτης ήταν, όπως γράφει η διοργάνωση, ιδιαίτερα δημοφιλής στο paddock, ενώ αγαπούσε με πάθος τους αγώνες Road Racing και το ΤΤ.

Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που ο Martinez συμμετείχε στο IOMTT, και λίγο πριν πεθάνει είχε σημειώσει προσωπικό ρεκόρ γύρου, με μέση ωριαία ταχύτητα 125 μιλίων την ώρα -201.168 χλμ/ώρα-, τερματίζοντας στην 20η θέση του αγώνα Superstock.

Στο ταξίδι του στη Road Racing σκηνή, έγινε ο ταχύτερος Ισπανός αναβάτης στο ΤΤ, ενώ παράλληλα συμμετείχε τακτικά στο North West 200, ενώ είχε λάβει μέρος και στους αγώνες Ulster Grand Prix και Macau Grand Prix.

Βασίλης Μπούδρος: Θα αγωνιστεί στο Africa Eco Race με Suzuki DR-Z4S

Ο αγώνας διεξάγεται μεταξύ 24 Ιανουαρίου και 6 Φεβρουαρίου
boudros
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/10/2026

Ο Βασίλης Μπούδρος με ανάρτηση που ανέβασε στα κοινωνικά του δίκτυα ανακοινώνει επίσημα τη συμμετοχή του στο Africa Eco Race 2027 με Suzuki DR-Z4S.

Ο Έλληνας αναβάτης μετά από 4 συμμετοχές στο Rally Dakar, θα αγωνιστεί φέτος στην 18η έκδοση του Africa Eco Race που θα διεξαχθεί από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου. Την περσινή διοργάνωση είχε κατακτήσει ο Kevin Gallas με μία Yamaha Tenere 700, πάνω στη σέλα της ίδιας ακριβώς μοτοσυκλέτας που αγωνίζεται αυτές τις μέρες ο Κίμων Καράμπελας στο Addax Rally 2026.

Για αυτή τη 18η διοργάνωση, η περιπέτεια θα ξεκινήσει από την Ταγγέρη του Μαρόκου και στη συνέχεια οι αναβάτες θα διασχίσουν τη Μαυριτανία και τη Σενεγάλη τερματίζοντας στην πρωτεύουσά της, Dakar.

Ο Βασίλης Μπούδρος θα συμμετέχει πάνω στη σέλα μιας ειδικά διαμορφωμένης για τον αγώνα Suzuki DR-Z4S κι εμείς θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη προκύψει πριν από αυτόν τον πολύ σημαντικό αγώνα.

boudros

Παρακάτω η ανακοίνωση του Έλληνα αναβάτη:

“Κάθε αγωνιστική πρόκληση ξεκινά από μια ιδέα. Για τη φετινή μου συμμετοχή στο Africa Eco Race, η βάση είναι ένα εργοστασιακό Suzuki DR-Z4S, που θα μεταμορφωθεί μέσα από μια σειρά εκτεταμένων μετατροπών σε μια καθαρόαιμη αγωνιστική μοτοσυκλέτα Rally Raid, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις ενός από τους πιο απαιτητικούς αγώνες μεγάλων αποστάσεων.

"Το όνομα της είναι ΕΝΟΔΙΑ.

"Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Ενοδία ήταν θεότητα της αρχαίας Θεσσαλίας, συνδεδεμένη με τους δρόμους και την προστασία. Το όνομά της παραπέμπει στην πορεία, στη διαδρομή και στην αναζήτηση του δρόμου — μια συμβολική σύνδεση με το πνεύμα του Rally Raid, όπου η πλοήγηση, η αντοχή και η αποφασιστικότητα είναι εξίσου σημαντικές με την ταχύτητα.

"Αυτό είναι μόνο το σημείο εκκίνησης. Το Suzuki DR-Z4S θα εξελιχθεί βήμα-βήμα, με κάθε αλλαγή να έχει συγκεκριμένο σκοπό και κάθε επιλογή να δοκιμάζεται στην πράξη. Το Enodia Project μόλις ξεκίνησε μαζί με την Suzuki Moto Greece.

"Η διαδρομή προς την εκκίνηση του Africa Eco Race θα είναι μεγάλη και η επιστροφή ακόμα μεγαλύτερη — και αυτή είναι η πρώτη της σελίδα.”