Isle of Man TT: Απαγορευτικό στον πιο ηλικιωμένο αναβάτη

Έχει τις περισσότερες συμμετοχές από οποιονδήποτε άλλο
Isle of Man TT: Απαγορευτικό στον πιο ηλικιωμένο αναβάτη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/4/2025

Ο recordman συμμετοχών Dave Madsen-Mygdal που τρέχει για πάνω από 40 χρόνια στο Isle of Man TT απαγορεύεται να αγωνιστεί μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο

Ο βετεράνος του Isle of Man TT, Dave Madsen-Mygdal αναγκάζεται να αποσυρθεί από τους αγώνες για τουλάχιστον 12 μήνες μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη

Ο 69χρονος αγωνιζόμενος έχει τις περισσότερες συμμετοχές στο ΤΤ από οποιονδήποτε άλλον αγωνιζόμενο στην ιστορία του θεσμού και έχει «στηθεί» στη γραμμή εκκίνησης του Glencrutchery Road σε περισσότερους από 150 αγώνες κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Το ντεμπούτο του έγινε πριν από 40 χρόνια, στο Grand Prix Manx του 1981.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από συγγενείς πρώτου βαθμού: «Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους ότι ο Dave υπέστη ένα σοβαρό ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο πριν από επτά εβδομάδες. Αισθάνεται πολύ καλύτερα και έχει κάνει μια αξιοσημείωτη πρόοδο μέχρι στιγμής».

Isle of Man TT: Απαγορευτικό στον πιο ηλικιωμένο αναβάτη

Ο αναβάτης γεννημένος στο Oxfordshire σκόπευε φέτος να αγωνιστεί στο North West 200, στο Isle of Man TT και στο Manx Grand Prix, αλλά η άδεια ACU του ανακλήθηκε για ιατρικούς λόγους μετά το περιστατικό, το οποίο συνέβη στα τέλη Φεβρουαρίου - πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να αγωνιστεί μέχρι το 2026. Για να μπορέσει να ξανά αγωνιστεί, θα πρέπει να υποβληθεί σε ένα σύνολο εξετάσεων ώστε να πάρει και πάλι τη διαπίστευση.

Ο ίδιος δήλωσε «Ήταν αρκετά δύσκολο να συμβιβαστώ με το γεγονός ότι έπαθα εγκεφαλικό επεισόδιο. Νόμιζα ότι ήμουν αρκετά καλά. Προφανώς, δεν ήμουν. Έκανα σκι μόλις δύο εβδομάδες πριν πάθω το εγκεφαλικό επεισόδιο. Έκανα ό,τι δεν έπρεπε να κάνω – έπινα αλκοόλ, δεν έτρωγα αρκετά, δεν έπινα αρκετό νερό και κάπνιζα».

Εμείς ευχόμαστε περαστικά και ελπίζουμε να τον δούμε και πάλι στους αγώνες.

Ετικέτες

Africa Eco Race 2026 – Δραματική νίκη Kevin Gallas για δευτερόλεπτα από τον Gautier Paulin

O Γερμανός αναβάτης της Ténéré Yamaha Racing Rally Team πήρε την παρθενική του νίκη επικρατώντας οριακά του Γάλλου ομόσταυλού του
Africa Eco Race 2026 Kevin Gallas
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/2/2026

Πριν μερικές εβδομάδες η νίκη του Luciano Benavides στο ράλι Dakar 2026 κρίθηκε για μόλις δύο δευτερόλεπτα διαφορά και τώρα ήταν η σειρά του Africa Eco Race 2026 (AER) να μας χαρίσει το ίδιο δραματικό φινάλε, αναδεικνύοντας τον νικητή του με ανάλογα μικρή χρονική διαφορά.

Για έναν αγώνα ράλι που διαρκεί 12 μέρες και καλύπτει απόσταση άνω των 6.000 χιλιομέτρων διασχίζοντας τέσσερεις χώρες, τα 41 δευτερόλεπτα που χώριζαν τους δύο αναβάτες της Ténéré Yamaha Racing Rally Team στις δύο πρώτες θέσεις φαντάζει πραγματικά αμελητέα ποσότητα – μέχρι τη στιγμή που αυτή κρίνει την πρωτιά.

Africa Eco Race 2026 Stage 12

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την παραδοσιακή 12η Ειδική Διαδρομή στην ακτή του Dakar στη Σενεγάλη, με εκκίνηση motocross και σπριντ 22 χιλιομέτρων στην άμμο με φόντο τον Ατλαντικό Ωκεανό ως τον τερματισμό στην Lac Rose. H ημέρα αυτή ωστόσο δεν επηρεάζει τη χρονομέτρηση του ράλι και ουσιαστικά λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος με το παρελθόν, θυμίζοντάς μας το αυθεντικό ράλι Paris-Dakar που ολοκλήρωνε στη Lac Rose τη διαδρομή του.

Yamaha team with Stephane Peterhansel

Σε αυτήν την τελευταία μέρα του AER μάλιστα έδωσε τιμητικά το παρόν ένας σπουδαίος θρύλος των ράλι, ο 60χρονος Stéphane Peterhansel που μετρά στο βιογραφικό του έξι νίκες στο Dakar με μοτοσυκλέτα και οκτώ με αυτοκίνητα. Καθώς οι δίτροχοι θρίαμβοί του έγιναν όλοι με μοτοσυκλέτες της Yamaha, η σπέσιαλ εμφάνισή του στο τελευταίο σκέλος του AER έγινε φυσικά με Ténéré 700.

Africa Eco Race David Fretigne

Για την ιστορία, πρώτος στη 12η ειδική τερμάτισε ο David Frétigné με Honda CFR450 Rally, μπροστά από τον Valentin Sertilhanges με KTM 450 Rally και τον Mike Wiedemann με Yamaha Ténéré 700.

Africa Eco Race 2026 winners

Στο τελικό αποτέλεσμα του AER ωστόσο ανέδειξε ως μεγάλο νικητή τον Kevin Gallas της Ténéré Yamaha Racing Rally Team, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει για μόλις 41 δευτερόλεπτα του ομόσταυλού του Gautier Paulin. Στην τρίτη θέση του αγώνα κατετάγη ο Jean-Loup Lepan με KTM 450 Rally.

Στην τελική γενική κατάταξη του ράλι οι Ténéré είχαν την τιμητική τους καταλαμβάνοντας πέντε θέσεις στην πρώτη δεκάδα, μαζί με δύο Aprilia Tuareg Rally 660 και τρεις μονοκύλινδρες KTM 450 Rally.

Africa Eco Race 2026 Motul Xtreme Riders

Στην τελική κατάταξη της κατηγορίας Motul Xtreme Rider (Mahle Moto), νικητής αναδείχθηκε ο Γάλλος Valentin Sertilhanges με KTM 450 Rally, ο οποίος πήρε και τη 9η θέση της Γενικής Κατάταξης του AER.

Africa Eco Race 2026 – Τελική Κατάταξη

 

Αναβάτης

Μοτοσυκλέτα

Χρόνος

Διαφορά

1

Kevin Gallas

Yamaha Ténéré 700

39:24:05

 

2

Gautier Paulin

Yamaha Ténéré 700

39:24:46

+0:41

3

Jean-Loup Lepan

KTM 450 Rally

39:40:13

+16:08

4

Mike Wiedemann

Yamaha Ténéré 700

40:07:22

+43:17

5

Jacopo Cerutti

Aprilia Tuareg Rally 660

41:02:30

+1:38:25

6

Antonio Maio

Yamaha Ténéré 700

41:06:20

+1:42:15

7

Alessandro Botturi

Yamaha Ténéré 700

41:10:57

+1:46:52

8

Marco Menichini

Aprilia Tuareg Rally 660

41:37:38

+2:13:33

9

Valentin Sertilhanges

KTM 450 Rally

42:38:19

+3:14:14

10

Krejčí Roman

KTM 450 Rally

43:35:05

+4:11:00