Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος - Νίκη και 2η θέση στο Brno, για BMU και Alpe Adria αντίστοιχα!

Στην κορυφή των SSP300 ο Έλληνας Πρωταθλητής
Dinos31
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/7/2024

Ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος αγωνίστηκε με τη Yamaha R3 μοτοσυκλέτα του στην πίστα Brno της Τσεχίας με την ομάδα του ARP Racing στο Πρωτάθλημα BMU και Alpe Adria στην κατηγορία SSP300, παίρνοντας άξια μια πρώτη και μια δεύτερη θέση.

Ο Dinos31 ξεκίνησε από την 4η θέση στη σχάρα εκκίνησης βάσει της κατατακτήριας δοκιμής του Σαββάτου. Με μια πολύ καλή εκκίνηση δεν άργησε να φτάσει στη 3η θέση και να ξκινήσει τη μάχη για τη 2η θέση γενικής και 1η για το Βαλκανικό πρωτάθλημα-BMU.

Η μάχη συνεχίστηκε μέχρι την ευθεία του τελευταίου γύρου όπου ο Τούρκος αγωνιζόμενος Mert Konuk έκανε για άλλη μια φορά τις γνωστές επιθετικές του κινήσεις στον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο, ο οποίος απτόητος συνέχισε τον αγώνα του ενώ ο Mert Konuk είχε πτώση στην Κ1. Έτσι, ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος τερμάτισε 1ος για το βαλκανικό πρωτάθλημα BMU και 2ος για το Alpe Adria και γενικής κατάταξης.

Dinos31

Ο ίδιος δήλωσε: "Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας καθώς καταφέραμε να επιδιορθώσουμε τη χθεσινή βλάβη στο μπροστινό. Οι χρόνοι μου ήταν καλύτεροι από τους χθεσινούς και ένιωθα πιο άνετος πάνω στην μοτοσυκλέτα μου. Ο Mert αποφάσισε να έχουμε μια πιο επιθετική μάχη κατά τη διάρκεια του αγώνα με αποτέλεσμα να βγει εκτός στον τελευταίο γύρο και να τερματίσω στην πρώτη θέση για το BMU - 2η γενικής/ Alpe Adria."

Επόμενος αγώνας στη Ρουμανία για τον 7ο και 8ο αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU.

Dinos31

Η ομάδα του ARP Racing δήλωσε: "Είμαστε περήφανοι για την απόδοση και το ήθος του οδηγού μας Κωνσταντίνου Μαυρόπουλου- Dinos31 καθώς στον αγώνα του Σαββάτου αντιμετώπισε μια βλάβη στο μπροστινό και το διαχειρίστηκε άψογα καθώς δεν πίεσε παραπάνω και παρέμεινε στην 3η θέση γενικής, 2η για το BMU Πρωτάθλημα που ακολουθεί.

Στον αγώνα της Κυριακής κι ενώ ήταν πιο άνετος αφού επισκευάσαμε τη βλάβη του Σαββάτου, τερμάτισε στην 1η θέση όπου και προηγείται στο πρωτάθλημα με διαφορά 30 βαθμούς από τον 2ο στην κατάταξη Mert Konuk.

Dinos31

Την προσπάθεια του Ντίνου στηρίζουν οι: @arpacademy @dimosthenismavropoulos @motodynamicsgr @yamahamotorgreece @yamaha_racing_hellas @sambacoffeeroasters @motoholicsgr @motodiktio @motod1rect @yamaha_spiliotis1_official @pirelli @intramoto @motoaccessgr @extraproducts.tasoulis @ms.speedie @rider.graphics @mouratisgp @chocomaxcroissant

Ετικέτες

Yamaha R7 European Cup SuperFinale - Με Γιάννη Περιστερά και Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο

29 αναβάτες στον τελικό που διεξάγεται 18-20 Σεπτέμβρη - Πού θα τον δείτε live και δωρεάν
SuperFinale
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/9/2025

Το Yamaha R7 European Cup SuperFinale επιστρέφει για την τέταρτη διοργάνωσή του, συγκεντρώνοντας 29 αναβάτες από τα εθνικά R7 Cups και Challenges σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα διαγωνιστούν για τον τίτλο στο Circuit Paul Ricard της Γαλλίας, από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας έχει και Ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς 2 από τους 29 αναβάτες είναι Έλληνες. Πρόκειται για τους Γιάννη Περιστερά και Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο.

Ο Γιάννης Περιστεράς συμμετείχε στο CIV Yamaha R7, όπου τερμάτισε την 5η θέση στη γενική κατάταξη και με το βάθρο που πήρε στον τελευταίο αγώνα, προκρίθηκε στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του θεσμού.

Ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria, όπου κατέκτησε τον τίτλο R7 Cup αλλά και τον γενικό τίτλο Sportbike που συμμετέχουν Yamaha R7 και Kawasaki Ninja ZX-4R.

Από την έναρξή του το 2022, το SuperFinale του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Yamaha R7 έχει προσφέρει σε νέους ταλαντούχους και έμπειρους αναβάτες την ευκαιρία να επιδείξουν τις ικανότητές τους σε διεθνές επίπεδο. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται και πάλι παράλληλα με το Bol d’Or.

Οι αναβάτες που προκρίθηκαν φέτος προέρχονται από 12 διαφορετικές χώρες: Βέλγιο, Βραζιλία, Τσεχία, Φινλανδία, Γαλλία, Γιβραλτάρ, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία και Ελβετία. Η ηλικία των αναβατών κυμαίνεται από 16 έως 39 ετών, ενώ στη σύνθεση συμπεριλαμβάνονται και δύο γυναίκες.

Η απόλυτη ανταμοιβή που περιμένει τον νικητή είναι μια ολοκαίνουργια Yamaha R7, ενώ οι αναβάτες που θα καταλάβουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση θα κερδίσουν κουπόνια για ανταλλακτικά GYTR.

Η δράση ξεκινά σήμερα που θα πραγματοποιηθούν οι ελεύθερες δοκιμές και τα προκριματικά. Ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή στις 14:30, ενώ ο δεύτερος αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 13:10, λίγο πριν την έναρξη του Bol d'Or.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το SuperFinale του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Yamaha R7 στο επίσημο κανάλι BLU CRU Instagram της Yamaha Racing, ενώ και οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά στο κανάλι YouTube της Yamaha Racing, στους παρακάτω συνδέσμους:

1ος αγώνας

2ος αγώνας