Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος - Νίκη και 2η θέση στο Brno, για BMU και Alpe Adria αντίστοιχα!

Στην κορυφή των SSP300 ο Έλληνας Πρωταθλητής
Dinos31
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/7/2024

Ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος αγωνίστηκε με τη Yamaha R3 μοτοσυκλέτα του στην πίστα Brno της Τσεχίας με την ομάδα του ARP Racing στο Πρωτάθλημα BMU και Alpe Adria στην κατηγορία SSP300, παίρνοντας άξια μια πρώτη και μια δεύτερη θέση.

Ο Dinos31 ξεκίνησε από την 4η θέση στη σχάρα εκκίνησης βάσει της κατατακτήριας δοκιμής του Σαββάτου. Με μια πολύ καλή εκκίνηση δεν άργησε να φτάσει στη 3η θέση και να ξκινήσει τη μάχη για τη 2η θέση γενικής και 1η για το Βαλκανικό πρωτάθλημα-BMU.

Η μάχη συνεχίστηκε μέχρι την ευθεία του τελευταίου γύρου όπου ο Τούρκος αγωνιζόμενος Mert Konuk έκανε για άλλη μια φορά τις γνωστές επιθετικές του κινήσεις στον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο, ο οποίος απτόητος συνέχισε τον αγώνα του ενώ ο Mert Konuk είχε πτώση στην Κ1. Έτσι, ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος τερμάτισε 1ος για το βαλκανικό πρωτάθλημα BMU και 2ος για το Alpe Adria και γενικής κατάταξης.

Dinos31

Ο ίδιος δήλωσε: "Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας καθώς καταφέραμε να επιδιορθώσουμε τη χθεσινή βλάβη στο μπροστινό. Οι χρόνοι μου ήταν καλύτεροι από τους χθεσινούς και ένιωθα πιο άνετος πάνω στην μοτοσυκλέτα μου. Ο Mert αποφάσισε να έχουμε μια πιο επιθετική μάχη κατά τη διάρκεια του αγώνα με αποτέλεσμα να βγει εκτός στον τελευταίο γύρο και να τερματίσω στην πρώτη θέση για το BMU - 2η γενικής/ Alpe Adria."

Επόμενος αγώνας στη Ρουμανία για τον 7ο και 8ο αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU.

Dinos31

Η ομάδα του ARP Racing δήλωσε: "Είμαστε περήφανοι για την απόδοση και το ήθος του οδηγού μας Κωνσταντίνου Μαυρόπουλου- Dinos31 καθώς στον αγώνα του Σαββάτου αντιμετώπισε μια βλάβη στο μπροστινό και το διαχειρίστηκε άψογα καθώς δεν πίεσε παραπάνω και παρέμεινε στην 3η θέση γενικής, 2η για το BMU Πρωτάθλημα που ακολουθεί.

Στον αγώνα της Κυριακής κι ενώ ήταν πιο άνετος αφού επισκευάσαμε τη βλάβη του Σαββάτου, τερμάτισε στην 1η θέση όπου και προηγείται στο πρωτάθλημα με διαφορά 30 βαθμούς από τον 2ο στην κατάταξη Mert Konuk.

Dinos31

Την προσπάθεια του Ντίνου στηρίζουν οι: @arpacademy @dimosthenismavropoulos @motodynamicsgr @yamahamotorgreece @yamaha_racing_hellas @sambacoffeeroasters @motoholicsgr @motodiktio @motod1rect @yamaha_spiliotis1_official @pirelli @intramoto @motoaccessgr @extraproducts.tasoulis @ms.speedie @rider.graphics @mouratisgp @chocomaxcroissant

Ετικέτες

Suzuka 8 Hours 2024 – H Ηοnda κερδίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με μπροστάρη τον Zarco [VIDEO]

Χαμόγελα μετά από πολύ καιρό για τον Johann Zarco ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο έστω και σε αγώνα Endurance
Honda - Νίκησε στις 8 ώρες της Suzuka για το 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/7/2024

H ομάδα HRC Japan Post η οποία αποτελούταν από τους Johann Zarco, Teppei Nagoe και Takumi Takahashi κατάφερε να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στον διάσημο αγώνα αντοχής, με τις Yamalube YART Yamaha EWC και Yoshimura SERT Motul να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Οι 8 ώρες της Suzuka αποτέλεσαν τον 3ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής και όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην ομάδα της HRC Japan Post καθώς ο Johann Zarco είχε έρθει στην ιαπωνική πίστα με σκοπό να βοηθήσει την Honda να κατακτήσει ακόμη μία νίκη στον διάσημο αγώνα αντοχής.

H ομάδα HRC Japan Post η οποία αποτελούταν από τους Johann Zarco, Teppei Nagoe και Takumi Takahashi κατάφερε να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στον διάσημο αγώνα αντοχής, με τις Yamalube YART Yamaha EWC και Yoshimura SERT Motul να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Οι 8 ώρες της Suzuka αποτέλεσαν τον 3ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής και όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην ομάδα της HRC Japan Post καθώς ο Johann Zarco είχε έρθει στην ιαπωνική πίστα με σκοπό να βοηθήσει την Honda να κατακτήσει ακόμη μία νίκη στο διάσημο αγώνα αντοχής. Η ομάδα της HRC Japan Post ξεκίνησε τον αγώνα από την τρίτη θέση με τον Takumi Takahashi να έχει αναλάβει το πρώτο stint του αγώνα. Ο Ιάπωνας κατάφερε επιστρέφοντας στα pits να έχει φέρει την Honda CBR1000RR-R Fireblade SP στην πρώτη θέση της κατάταξης. Στη συνέχεια αυτός που ανέλαβε δράση ήταν ο Johann Zarco ο οποίος με σταθερό γυρολόγιο κατάφερε να αυξήσει και άλλο τη διαφορά από τους υπόλοιπους. Φτάνοντας στα μισά του αγώνα η HRC Japan Post είχε καταφέρει να ελέγχει τον αγώνα ωστόσο λίγο αργότερα τα πράγματα θα δυσκόλευαν για την ιαπωνική ομάδα. Μία ποινή 40 δευτερολέπτων ελέω παράβασης στο pitstop έφερε την Yamalube YART Yamaha EWC σε απόσταση βολής λίγο πριν το τέλος του αγώνα.. Ωστόσο οι αναβάτες της HRC Japan Post κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση των αναβατών της Yamaha και πανηγύρισαν μία σπουδαία όπως αποδείχθηκε νίκη. Με τη επικράτηση αυτή η Honda έφτασε τις 30 νίκες στις 8 Ώρες της Suzuka, ενώ η HRC Japan Post επικράτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον διάσημο αγώνα αντοχής. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι ομάδες Yamalube YART Yamaha EWC και Yoshimura SERT Motul.

Η ομάδα της HRC Japan Post ξεκίνησε τον αγώνα από την τρίτη θέση, με τον Takumi Takahashi να έχει αναλάβει να βγάλει το πρώτο μέρος του αγώνα. Ο Ιάπωνας κατάφερε επιστρέφοντας στα pits να έχει φέρει τη Honda CBR1000RR-R Fireblade SP στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Zarco

Στη συνέχεια αυτός που ανέλαβε δράση ήταν ο Johann Zarco ο οποίος με σταθερό γυρολόγιο κατάφερε να αυξήσει και άλλο τη διαφορά από τους υπόλοιπους.

HRC

Φτάνοντας στα μισά του αγώνα η HRC Japan Post είχε καταφέρει να ελέγχει τον αγώνα ωστόσο λίγο αργότερα τα πράγματα θα δυσκόλευαν για την ιαπωνική ομάδα.

Suzuka 8 Hours 2024 – Με Johann Zarco η Honda στον φημισμένο αγώνα αντοχής

Μία ποινή 40 δευτερολέπτων ελέω παράβασης στο pitstop έφερε την Yamalube YART Yamaha EWC σε απόσταση βολής λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Honda wins

Ωστόσο οι αναβάτες της HRC Japan Post κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση των αναβατών της Yamaha και πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη.

Johann Zarco backflip

Με τη επικράτηση αυτή η Honda έφτασε τις 30 νίκες στις 8 Ώρες της Suzuka, ενώ η HRC Japan Post επικράτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον διάσημο αγώνα αντοχής. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι ομάδες Yamalube YART Yamaha EWC και Yoshimura SERT Motul.

Suzuka 8 Hours 2024 – H Ηοnda κερδίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με μπροστάρη τον Zarco [VIDEO]
Ετικέτες