Ντίνος Μαυρόπουλος-Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria: Πρωταθλητής ο 16χρονος στο R7 Cup!

Κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, ένα γύρο πριν την αυλαία
Dinos31
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/8/2025

Ο 16χρονος Dinos31 – Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος συνέχισε το σερί νικών του στο R7 Cup του Alpe Adria International Championship. Με δύο εμφατικές νίκες στην απαιτητική πίστα Autodrome Grobnik στη Ριέκα της Κροατίας, ο νεαρός Έλληνας ανέβηκε ξανά στην κορυφή του βάθρου.

Με την Yamaha R7 κατηγορίας stock και την υποστήριξη της ARP Racing, ο Dinos31 απέδειξε για άλλη μία φορά ότι διαθέτει την ταχύτητα, την ωριμότητα και την αγωνιστική στρατηγική που χαρακτηρίζουν τους πρωταθλητές.

Η δράση ξεκίνησε την Παρασκευή με ελεύθερα δοκιμαστικά. Μαζί με τον μηχανικό του Χρήστο Φράγκο, δούλεψαν αδιάκοπα πάνω στο set up της μοτοσυκλέτας, αλλάζοντας ρυθμίσεις και δοκιμάζοντας λύσεις session με session.

Το Σάββατο, στα χρονομετρημένα, ο Dinos31 πέτυχε την pole position, θέτοντας από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη του. Στον πρώτο αγώνα, έδωσε μια συναρπαστική μάχη με συνεχείς εναλλαγές θέσεων, όμως η εμπειρία και η ψυχραιμία του τον οδήγησαν σε μία ακόμη πρώτη θέση.

Την Κυριακή, στον δεύτερο αγώνα, ο 16χρονος πρωταθλητής ήταν και πάλι εξαιρετικός. Με σταθερό ρυθμό και ώριμη οδήγηση, πήρε και τη δεύτερη νίκη του τριημέρου, κερδίζοντας το απόλυτο των βαθμών και εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τον τίτλο του R7 Cup.

Dinos31

Ο Dinos31 δήλωσε: “Σε αυτόν τον αγώνα κάναμε πολλές δοκιμές, γιατί πάντα ψάχνουμε το καλύτερο. Το set up που επιλέξαμε με τον μηχανικό μου, Χρήστο Φράγκο, αποδείχθηκε ιδανικό και μας χάρισε διπλή νίκη. Είμαι πανευτυχής διότι είμαι στην κορυφή του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος R7 Cup και ανυπομονώ να πέσει η καρό σημαία στη Σλοβακία.»

Μετά το τέλος των αγώνων, η ομάδα δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Δουλέψαμε σκληρά και η συνεργασία αναβάτη – μηχανικού αποδίδει καρπούς. Αυτή η επιτυχία δεν ήρθε τυχαία, είναι το αποτέλεσμα όλης της φετινής προσπάθειας”.

Ο τελευταίος γύρος θα διεξαχθεί στην Σλοβακία στις 5-7 Σεπτεμβρίου, ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος θα ταξιδέψει εκεί ως πρωταθλητής και θέλει να κλείσει την σεζόν ιδανικά.

MotoGP - Marco Bezzecchi: Έσπασε ρεκόρ με 120 σερί γύρους στην κορυφή

Παράλληλα σημείωσε την πέμπτη του συνεχόμενη νίκη
bezzecchi
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/3/2026

Ο Bezzecchi έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα στο GP των Ηνωμένων Πολιτειών, κέρδισε για άλλη μια φορά και έφτασε τις πέντε συνεχόμενες νίκες, καταρρίπτοντας παράλληλα ένα σημαντικό ρεκόρ του Jorge Lorenzo.

Ο Ιταλός αναβάτης ήταν από τον πρώτο γύρο μπροστά από όλους και κρατήθηκε εκεί μέχρι και το τέλος του αγώνα, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε 11 ολόκληρα χρόνια και κατείχε ο Ισπανός Jorge Lorenzo που κρατιόταν πρωτοπόρος για 103 σερί γύρους το 2015. Ο Bezzecchi είχε ξεκινήσει να "γράφει" γύρους ως πρωτοπόρος από τους δύο τελευταίους γύρους της περσινής σεζόν και φέτος συνέχισε από εκεί που σταμάτησε πέρυσι.

Ο Ιταλός είναι εξαιρετικός και φέτος και στο αμερικάνικο GP, συμπλήρωσε 120 συνεχόμενους γύρους ως πρωτοπόρος, ένα σερί που κάλλιστα μπορεί να αυξήσει στην πίστα της Jerez στα τέλη του Απρίλη. Μάλιστα με την 5η του συνεχόμενη νίκη, μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ αναβατών όπως οι Marc Marquez, Valentino Rossi, Mick Doohan, Giacomo Agostini, John Surtees, Mike Hailwood και Geoff Duke.

Bezzecchi και Aprilia δείχνουν ένα σύνολο απίστευτα δυνατό φέτος και με την επάνοδο του Martin, έχουν κάνει το 1-2 στην γενική κατάταξη των αναβατών, ενώ στην κατάταξη των κατασκευαστών είναι πρώτοι με 32 βαθμούς διαφορά από την Ducati!

Ο Ιταλός αναβάτης δήλωσε: “Έχω μείνει άφωνος. Εννοώ, είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματά μου και το πώς νιώθω. Είναι αρκετά παράξενο να ακούω το όνομά μου να αναφέρεται δίπλα σε αυτούς τους θρύλους, όπως ο Vale και ο Marc. Είμαι τυχερός που μπορώ να αγωνιστώ με μερικούς από αυτούς, όπως τον Marc, για παράδειγμα, που είναι ο γρηγορότερος και ο ισχυρότερος στο grid του MotoGP αυτή τη στιγμή. Είναι πίεση, αλλά είναι και προνόμιο. Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ και που μπορώ να το κάνω αυτό.”