Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Leon Haslam: Στο χειρουργείο από πτώση 280Km/h – Video

Λανθασμένη η αρχική εκτίμηση

Εντυπωσιακή πτώση είχε ο Leon Haslam κατά την διεκδίκηση του τίτλου στα Βρετανικά Superbike. Πρόκειται για το πρωτάθλημα Superbike που συγκεντρώνει αντίστοιχη προσοχή στην Βρετανία, αλλά και σε άλλες χώρες, με το WSBK, και ο Haslam βρισκόταν στην πορεία της διεκδίκησής του. Ο Haslam είχε 32 πόντους προβάδισμα, έχασε τους δύο από τους τρεις τελευταίους αγώνες και πλέον διατηρούσε διαφορά δύο πόντων, με τα πάντα να κρίνονται στον τελευταίο αγώνα για τον Βρετανικό τίτλο.

Σε μία από τις πιο γρήγορες στροφές, είχε διαρροή στα φρένα του ZX-10RR και εγκατέλειψε την μοτοσυκλέτα με ταχύτητα 280Km/h αποχαιρετώντας εκείνη την στιγμή και τον τίτλο. Κατέληξε με φόρα στον προστατευτικό τοίχο, επενδυμένο με μόνωση πολυουρεθάνης, όμοιο με εκείνον που χρησιμοποιείται στο Isle of Man TT από το 2011 και μετά.

Ήταν λάθος που προσπάθησε να πατήσει το πόδι του αμέσως μετά την πρόσκρουση, καθώς δεν είχε αντιληφθεί πως εκείνη την στιγμή είχε έναν αριστερό σπασμένο αστράγαλο που τα θραύσματα του οστού έκοβαν τους τένοντες. Σπασμένος δεξιός καρπός και αντίχειρας ολοκληρώνουν τους τραυματισμούς από την πρόσκρουση στον τοίχο μετά από σύντομο σύρσιμο στο χώμα με 280Km/h… Ο Haslam είναι συντετριμμένος από την εξέλιξη αυτή για λογαριασμό της ομάδας του και πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, μεταφέρθηκε υποβασταζόμενος στον τερματισμό για να συγχαρεί τον Shane Byrne για την κατάκτηση του Βρετανικού Τίτλου.