Leon Haslam: Στο χειρουργείο από πτώση 280Km/h – Video

Λανθασμένη η αρχική εκτίμηση
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/10/2017

Εντυπωσιακή πτώση είχε ο Leon Haslam κατά την διεκδίκηση του τίτλου στα Βρετανικά Superbike. Πρόκειται για το πρωτάθλημα Superbike που συγκεντρώνει αντίστοιχη προσοχή στην Βρετανία, αλλά και σε άλλες χώρες, με το WSBK, και ο Haslam βρισκόταν στην πορεία της διεκδίκησής του. Ο Haslam είχε 32 πόντους προβάδισμα, έχασε τους δύο από τους τρεις τελευταίους αγώνες και πλέον διατηρούσε διαφορά δύο πόντων, με τα πάντα να κρίνονται στον τελευταίο αγώνα για τον Βρετανικό τίτλο.

Σε μία από τις πιο γρήγορες στροφές, είχε διαρροή στα φρένα του ZX-10RR και εγκατέλειψε την μοτοσυκλέτα με ταχύτητα 280Km/h αποχαιρετώντας εκείνη την στιγμή και τον τίτλο. Κατέληξε με φόρα στον προστατευτικό τοίχο, επενδυμένο με μόνωση πολυουρεθάνης, όμοιο με εκείνον που χρησιμοποιείται στο Isle of Man TT από το 2011 και μετά.

Ήταν λάθος που προσπάθησε να πατήσει το πόδι του αμέσως μετά την πρόσκρουση, καθώς δεν είχε αντιληφθεί πως εκείνη την στιγμή είχε έναν αριστερό σπασμένο αστράγαλο που τα θραύσματα του οστού έκοβαν τους τένοντες. Σπασμένος δεξιός καρπός και αντίχειρας ολοκληρώνουν τους τραυματισμούς από την πρόσκρουση στον τοίχο μετά από σύντομο σύρσιμο στο χώμα με 280Km/h… Ο Haslam είναι συντετριμμένος από την εξέλιξη αυτή για λογαριασμό της ομάδας του και πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, μεταφέρθηκε υποβασταζόμενος στον τερματισμό για να συγχαρεί τον Shane Byrne για την κατάκτηση του Βρετανικού Τίτλου.

 

 

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha

Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στην τριάδα με την νίκη να αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες
motomag FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Η ομάδα της YART Yamaha στον αυριανό αγώνα θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση χάρη στην προσπάθεια του Niccolò Canepa, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει 1:34.708, χρόνος που αποτελεί ταυτόχρονα ρεκόρ για την πίστα Circuit Bugatti.

Άξιοι συμπαραστάτες ήταν και οι teammate του Canepa καθώς οι Karel Hanika και Martin Fritz έγραψαν χρόνους λίγο πάνω από το 1:35. Οι συνδυαστικοί χρόνοι των τριών αναβατών της YART Yamaha χάρισαν στην ομάδα την pole position και το μεγάλο πλεονέκτημα για τον 24ωρο αγώνα.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Suzuki Yoshimura Sert Motul (Dan Linfoot, Gregg Black, Étienne Masson), με την F.C.C. TSR Honda France (Joshua Hook, Mike Di Meglio, Alen Techer) να συμπληρώνει την τριάδα.

Μπορεί η pole position να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην YART Yamaha, ωστόσο σε έναν 24ωρο αγώνα αντοχής τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς το ΜΟΤΟ βρίσκεται στην γαλλική πίστα και θα σας μεταφέρει τα όσα θα συμβούν.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha


Περισσότερες φωτογραφίες του MOTO από την διαδικασία της κατάταξης:

Ετικέτες