Macau GP 2024 - Κατακλυσμός, ακύρωση αγώνα και νικητές βάσει των… χρονομετρημένων δοκιμαστικών!

Θρίαμβος της BMW και του M 1000 RR - Podium lockout με Davey Todd, Erno Kostamo & Peter Hickman
Macau GP 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/11/2024

Με μια πολύ περίεργη εξέλιξη έκλεισε η 56η διοργάνωση του θρυλικού Road-Racing αγώνα Macau GP, αφού λόγω της καταρρακτώδους βροχής ο αγώνας των μοτοσυκλετών ακυρώθηκε και οι νικητές αναδείχθηκαν βάσει των αποτελεσμάτων τους στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά!

Με ένα λιτό δελτίο τύπου την ημέρα του αγώνα, η διοργάνωση ανακοίνωσε πως “λόγω της βρεγμένης πίστας και των καιρικών συνθηκών το Macau Motorcycle Grand Prix – 56th Edition που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 8-8.45 το πρωί στις 17 Νοεμβρίου, ακυρώνεται. Το βάθρο αποφασίζεται από τα αποτελέσματα των δοκιμαστικών της 16ης Νοεμβρίου.” 

Έτσι, άδοξα και χωρίς αγώνα αποφασίστηκαν οι νικητές του αγώνα, με την BMW Motorrad να θριαμβεύει με την M 1000 RR κάνοντας podium lockout, με τους Βρετανούς αναβάτες της FHO Racing (Davey Todd & Peter Hickman) να κάνουν σάντουιτς τον Φινλανδό Erno Kostamo της 38 Motorsport by Penz13 Racing.

Οι κακές καιρικές συνθήκες είχαν ξεκινήσει από τα πρώτα δοκιμαστικά πριν το σαββατοκύριακο, με τους αναβάτες να καταφέρνουν να βγουν στην πίστα (τη διαδρομή των κλειστών για την κυκλοφορία δρόμων του Μακάο) μόνο το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, όπου και σημείωσαν τους χρόνους που αργότερα θα καθόριζαν την κατάταξη του αγώνα. Σημειώστε πως και το τρόπαιο ταχύτερου γύρου που πήγε στον Todd αναφερόταν στον χρόνο των δοκιμαστικών του Σαββάτου.

IoMTT: O Adam McLean στην κατηγορία Supersport με Kawasaki το 2026

Με την ZX-6R της ομάδας CD Racing Kawasaki στο Isle of Man TT
Adam McLean
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/2/2026

Ο Adam McLean θα αγωνιστεί με Kawasaki ZX-6R στην κατηγορία Supersport στο Isle of Man TT 2026, με τη CD Racing και την MSS Performance να ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους.

Ο Adam McLean επιβεβαιώθηκε επίσημα ως αναβάτης της CD Racing Kawasaki για την κατηγορία Supersport στο Isle of Man TT 2026. Ο έμπειρος Βορειοϊρλανδός με πολλές παρουσίες στο βάθρο του North West 200 θα οδηγήσει τη νέα γενιά της Kawasaki ZX-6R, με την MSS Performance να παρέχει τεχνική υποστήριξη στην ομάδα.

Για τον McLean, το φετινό TT αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία επανεκκίνησης στην κατηγορία Supersport. Στον περσινό αγώνα του Isle of Man, ο ίδιος είχε ως καλύτερο αποτέλεσμα την 20ή θέση στον πρώτο αγώνα Supersport, ενώ στον δεύτερο εγκατέλειψε. Την ίδια στιγμή, η CD Racing είχε τερματίσει 11η στον πρώτο αγώνα και 15η στον δεύτερο με τον David Johnson πάνω στη ZX-6R, δείχνοντας την ανταγωνιστικότητα της ομάδας.

"Εκτιμώ πραγματικά την ευκαιρία που μου έδωσαν ο Chris [Dowd] και ο Nick [Morgan] για να επιστρέψω σε μια ανταγωνιστική ομάδα στην κατηγορία Supersport," δήλωσε ο McLean. "Έχω οδηγήσει Kawasaki για αρκετά χρόνια, τόσο με την MSS Performance όσο και με την McAdoo Racing, οπότε ανυπομονώ να κάνω τους πρώτους μου γύρους με τη νέας γενιάς ZX-6R. Θα έχω γύρω μου μια εξαιρετική ομάδα ανθρώπων, με τους οποίους έχω ξαναδουλέψει, κάτι που ελπίζω να με βοηθήσει να βρω γρήγορα ρυθμό και να αποδώσω στο μέγιστο. Ανυπομονώ πραγματικά να ξεκινήσουν οι δοκιμές και η προετοιμασία για το TT."

Από την πλευρά του, ο Nick Morgan, διευθυντής της MSS Performance, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας: "Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ο Adam έρχεται στην ομάδα. Είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης και φέρνει μια ώριμη και μελετημένη προσέγγιση σε ό,τι κάνει. Το Isle of Man TT αποτελεί τεράστιο κομμάτι της ιστορίας μας. Ακόμα κι όταν δεν συμμετείχαμε ως ομάδα, η MSS Performance υποστήριζε πάντα αναβάτες στον αγώνα αυτό. Είναι ένας αγώνας στον οποίο απλώς πρέπει να είσαι παρών."

Ο Morgan αποκάλυψε επίσης ότι η εξέλιξη της Kawasaki συνεχίστηκε εντατικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. "Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω στη μοτοσυκλέτα βασιζόμενοι σε όσα μάθαμε πέρσι και η ZX-6R έχει κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά. Τώρα στόχος μας είναι να τα ρυθμίσουμε όλα σωστά με τον Adam και την ομάδα ενόψει του TT, ώστε να είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για μια δυνατή παρουσία."

Με τη CD Racing, την MSS Performance και έναν έμπειρο αναβάτη όπως ο Adam McLean, η Kawasaki στοχεύει ξεκάθαρα να είναι πιο ανταγωνιστική στο Isle of Man TT 2026.

Ετικέτες