Metzeler: Προμηθευτής ελαστικών έως το 2028 σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Supermoto

Ανανέωση της συνεργασίας για 3 χρόνια ως αποκλειστικός προμηθευτής
Metzeler Supermoto
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

17/11/2025

Η Metzeler επιβεβαιώθηκε από την XIEM ως αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Supermoto της FIM, καθώς και για το FIM Supermoto of Nations, έως και τη σεζόν 2028.

Συγκεκριμένα, τα ελαστικά Metzeler RACETEC SM θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν όλες τις ομάδες και τους αναβάτες στην κατηγορία S1GP World και στην ευρωπαϊκή κατηγορία S4, καθώς και στη νέα κατηγορία S2 και στον αγώνα των Εθνών. Η XIEM, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά, εμπορικά και προωθητικά δικαιώματα αυτών των διοργανώσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τη συνεργασία που ξεκίνησε το 2023, με τη Metzeler να είναι αποκλειστικός προμηθευτής για την τριετία 2026-2028.

Metzeler FIM Supermoto

Ο εμπορικός διευθυντής της Metzeler, Francesco Pietrangeli, δήλωσε σχετικά: "Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία για ακόμη τρία χρόνια, προσθέτοντας και την αποκλειστική προμήθεια της νέας ευρωπαϊκής κατηγορίας S2. Το Supermoto είναι μια άκρως θεαματική αγωνιστική κατηγορία που προσελκύει πιστούς φίλους κάθε χρόνο. Στις πρώτες τρεις σεζόν, τα ελαστικά μας Metzeler RACETEC SM έχουν αποδώσει πάνω από τις προσδοκίες και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό αποτέλεσε βασικό στοιχείο στην επιλογή της XIEM να μας διατηρήσει σε αυτόν τον ρόλο".

Τα ελαστικά Metzeler RACETEC SM, που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις διοργανώσεις, είναι διαθέσιμα και στην αγορά. Έχουν σχεδιαστεί για τις ανάγκες του Supermoto, χρησιμοποιώντας γόμες με υψηλή περιεκτικότητα σε πυρίτιο για γρήγορη θέρμανση και ταυτόχρονα εξαιρετική αντοχή στη φθορά. Το πέλμα διαθέτει κεντρικές αυλακώσεις κάθετες στη φορά κίνησης για μεγαλύτερη μηχανική πρόσφυση σε χωμάτινες διαδρομές, ενώ οι αυλακώσεις στο πλάι έχουν σχεδιαστεί για αποτελεσματικό και γρήγορο αυτοκαθαρισμό.

Metzeler FIM Supermoto

 

Ετικέτες

Manx Grand Prix: Ακυρώθηκε λόγω βροχής η δεύτερη ημέρα δοκιμών

Η κακοκαιρία συνεχίζει να επηρεάζει το Manx Grand Prix - Ακυρώθηκε και τη δεύτερη ημέρα των κατατακτήριων
Manx Grand Prix
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

18/8/2026

Οι βρεγμένοι δρόμοι και η πρόγνωση για νέα βροχή δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή των προγραμματισμένων δοκιμών της Δευτέρας

Η δεύτερη ημέρα των κατατακτήριων δοκιμών του 2026 Manx Grand Prix ακυρώθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο Isle of Man.

Οι δρόμοι του TT Course επρόκειτο να κλείσουν στις 18:00, με τo πρώτo session να είναι προγραμματισμένo για τις 18:30. Ωστόσο σημαντικό τμήμα της διαδρομής παρέμενε βρεγμένο, ενώ η πρόγνωση έκανε λόγο για περαιτέρω βροχή.

Οι διοργανωτές περίμεναν μέχρι περίπου τις 15:00, ελπίζοντας ότι οι συνθήκες θα βελτιώνονταν, όμως τελικά αποφάσισαν να ακυρώσουν ολόκληρο το πρόγραμμα της ημέρας.

Οι πρώτες δοκιμές που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν ήταν αυτές των Senior MGP/Supersport MGP, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθούσαν οι υπόλοιπες κατηγορίες.

Manx Grand Prix

Το πρόγραμμα Manx Grand Prix έχει ήδη διαταραχθεί και πριν τις καιρικές συνθήκες, καθώς η πρώτη ημέρα των δοκιμών διακόπηκε έπειτα από ατύχημα του Salvatore Sallustro. Ο Ιταλός αναβάτης μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Noble's Hospital, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την κατάστασή του.

Οι εξελίξεις θυμίζουν έντονα το φετινό Isle of Man TT, το οποίο επηρεάστηκε σημαντικά από τον καιρό. Από τους οκτώ προγραμματισμένους αγώνες του 2026, μόλις τέσσερις ολοκληρώθηκαν κανονικά.

Το πρόγραμμα του Manx Grand Prix συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 18 Αυγούστου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, με τις κατατακτήριες δοκιμές για τις κατηγορίες Senior MGP/Supersport MGP και Junior MGP/Sportbike MGP. Στις 19:50 έχει προγραμματιστεί επίσης session ενός γύρου για το Classic TT.

Οι δρόμοι αναμένεται να κλείσουν ξανά στις 18:00, με τo πρώτo session να έχει προγραμματιστεί για τις 18:30.

Ετικέτες