Ο Περιστεράς στο Red Bull Rookies Cup

Στην πίστα της Almeria
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

27/9/2017

Η προσπάθεια του νεαρού Έλληνα αναβάτη στο εξωτερικό συνεχίζεται, αυτή τη φορά με την συμμετοχή του στον τελικό για την επιλογή των αναβατών του Red Bull Rookies Cup!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η γνωστή πίστα Circuito De Almeria, στη νότια Ισπανία κοντά στην Γρανάδα και την Μάλαγα, θα φιλοξενήσει τον παγκόσμιο τελικό “Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event 2017”, μέσα από τον οποίο θα επιλεγούν οι αγωνιζόμενοι που θα συμπληρώσουν τους συμμετέχοντες στο Κύπελλο του 2018, που γίνεται μαζί με τους αγώνες του MotoGP σε επιλεγμένες πίστες.

Η επιλογή αυτή θα γίνει από τις 16 έως τις 19 Οκτωβρίου και ο 12χρονος Γιάννης Περιστεράς που δέχτηκε τη σχετική πρόσκληση από τους οργανωτές, είναι ο μόνος εκπρόσωπος της Ελλάδας, μετά τις επιτυχίες που είχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα MiniGP και τη νίκη του στο ιταλικό Πρωτάθλημα CIV!

H μοτοσυκλέτα που θα οδηγήσουν είναι η Metrakit 125, μια δίχρονη αγωνιστική μοτοσυκλέτα και ήδη ο Γιάννης προπονείται στην Ελλάδα με μια ίδια μοτοσυκλέτα!

Οι τέσσερεις κριτές που θα επιλέξουν τους πρώτους ανάμεσα στους εκατό περίπου αναβάτες από όλον τον κόσμο, είναι οι August “Gustl” Auinger (αυστριακός θρύλος της μοτοσυκλέτας και κόουτς των αναβατών του Rookies Cup), ο Harald Bartol (μηχανικός και πρώην αναβάτης Grand Prix), ο Peter Clifford (ειδικός στο MotoGP, πρώην ιδιοκτήτης της ομάδας Red Bull Yamaha) και ο Dani Ribalta (εκπαιδευτής σχολής υψηλού επιπέδου οδήγησης).

Φυσικά όλη η μοτοσυκλετιστική Ελλάδα θα βρίσκεται εκείνες τις ημέρες στο πλευρό του Γιάννη Περιστερά και σίγουρα αυτό είναι ένα καλό βήμα και για την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε., την Ομοσπονδία μας, στο να δει έναν οδηγό με ελληνική αγωνιστική άδεια στις πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Peristeras Moto Tyres

OFFICIAL SUPPLIER  GREECE:

Dunlop Moto Racing Tyres

Dunlop Kart Racing Tyres

Chicken Hawk moto & kart Warmers 

Gerbing Heated Clothes

 

Κεντρικό Μιχαλακοπούλου 125 Αθήνα,

Υπ/μα :  Κωνσταντινουπόλεως 44, Περιστέρι

Office: 210 777 5380 & 2105770877

Fax:    210 7798116  & 2105770876

Mob:   6978483747

Mail: [email protected], [email protected]

www.peristeras-tyres.gr

 

Wolf-racing Motul WRRS BMW Μotorrad: Πέτυχε μία 5η και μία 7η θέση στην Ουγγαρία

Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/6/2026

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η ομάδα Wolf-racing Motul WRRS BMW Μotorrad βρέθηκε στην πίστα Pannonia Ring, όπου διεξαγόταν αγώνας που προσμετρά τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria, όσο και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU.

Η ομάδα συμμετείχε στην κατηγορία CUP 1000, που ήταν και η πολυπληθέστερη κατηγορία του αγώνα, με 42 συμμετοχές. Στον πρώτο αγώνα ο Γιώργος Παρασκευάς τερμάτισε 21ος στο Alpe Adria και 5ος στο Βαλκανικό και στον αγώνα της Κυριακής κατάφερε μία 25η θέση στο Alpe Adria και μία 7η θέση στο Βαλκανικό. Τα παραπάνω αποτελέσματα τον τοποθετούν μάλιστα στην τρίτη θέση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας:

Δώσαμε ένα ακόμη παρών στην πίστα της Ουγγαρίας αποκομίζοντας μια 5η και μια 7η θέση.

Σχόλιο Γ. Παρασκευά, team manager και αναβάτη.

“Ήρθαμε την Πέμπτη και πραγματοποιήσαμε ένα μονοήμερο track day και τα σημάδια ήταν αισιόδοξα πολύ, καθώς βελτιώσαμε το χρόνο μας κατευθείαν και στήσαμε μια καλή BMW.

"Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει και παράλληλα και ο ανταγωνισμός οπότε είδαμε στον πρώτο αγώνα ότι η προσδοκούμενη επίδοση δεν ήρθε από μια λάθος επιλογή ελαστικού.

"Σίγουρα είμαστε καλύτεροι από πέρυσι, σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά τρέχουμε να βελτιώσουμε το σύνολο που τόσα χρόνια μας έχει βάλει μόνιμα στην 5αδα ενός πρωταθλήματος-φωτιά!

"Πολλές δυνατές συμμετοχές και μάχες μέχρι την καρό σημαία και μια λάθος επιλογή ελαστικού δεν μας έδωσαν κάτι καλύτερο από αυτά τα αποτελέσματα στον πρώτο αγώνα, πάραυτα η 5η θέση είναι πολύ καλή και στον δεύτερο αγώνα είχαμε μια 7η θέση προσπαθώντας να διαχειριστούμε την κόπωση.

"Κρατάμε το νέο προσωπικό ρεκόρ και τη μεγάλη βελτίωση από πέρυσι και δίνουμε ραντεβού στην Τσεχία σε ένα μήνα!”

Την προσπάθεια στηρίζουν από το 2023:

BMW MOTORRAD HELLAS

DNA HIGH PERFORMANCE AIR FILTERS

TECNO MOTO PERFORMANCE

INTRAMOTO PIRELLI

BMW MOTORRAD SFAKIANAKIS

PAPASTAVROU SHOPS

QNT SPORTS

DXL GRAPHICS

BIKELALERT HELLAS

MOTUL GREECE

HELMET HOME

RIDER GRAPHICS

K-TECH SUSPENSION UK

MOTUL GREECE