Ο Περιστεράς στο Red Bull Rookies Cup

Στην πίστα της Almeria
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

27/9/2017

Η προσπάθεια του νεαρού Έλληνα αναβάτη στο εξωτερικό συνεχίζεται, αυτή τη φορά με την συμμετοχή του στον τελικό για την επιλογή των αναβατών του Red Bull Rookies Cup!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η γνωστή πίστα Circuito De Almeria, στη νότια Ισπανία κοντά στην Γρανάδα και την Μάλαγα, θα φιλοξενήσει τον παγκόσμιο τελικό “Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event 2017”, μέσα από τον οποίο θα επιλεγούν οι αγωνιζόμενοι που θα συμπληρώσουν τους συμμετέχοντες στο Κύπελλο του 2018, που γίνεται μαζί με τους αγώνες του MotoGP σε επιλεγμένες πίστες.

Η επιλογή αυτή θα γίνει από τις 16 έως τις 19 Οκτωβρίου και ο 12χρονος Γιάννης Περιστεράς που δέχτηκε τη σχετική πρόσκληση από τους οργανωτές, είναι ο μόνος εκπρόσωπος της Ελλάδας, μετά τις επιτυχίες που είχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα MiniGP και τη νίκη του στο ιταλικό Πρωτάθλημα CIV!

H μοτοσυκλέτα που θα οδηγήσουν είναι η Metrakit 125, μια δίχρονη αγωνιστική μοτοσυκλέτα και ήδη ο Γιάννης προπονείται στην Ελλάδα με μια ίδια μοτοσυκλέτα!

Οι τέσσερεις κριτές που θα επιλέξουν τους πρώτους ανάμεσα στους εκατό περίπου αναβάτες από όλον τον κόσμο, είναι οι August “Gustl” Auinger (αυστριακός θρύλος της μοτοσυκλέτας και κόουτς των αναβατών του Rookies Cup), ο Harald Bartol (μηχανικός και πρώην αναβάτης Grand Prix), ο Peter Clifford (ειδικός στο MotoGP, πρώην ιδιοκτήτης της ομάδας Red Bull Yamaha) και ο Dani Ribalta (εκπαιδευτής σχολής υψηλού επιπέδου οδήγησης).

Φυσικά όλη η μοτοσυκλετιστική Ελλάδα θα βρίσκεται εκείνες τις ημέρες στο πλευρό του Γιάννη Περιστερά και σίγουρα αυτό είναι ένα καλό βήμα και για την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε., την Ομοσπονδία μας, στο να δει έναν οδηγό με ελληνική αγωνιστική άδεια στις πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Peristeras Moto Tyres

OFFICIAL SUPPLIER  GREECE:

Dunlop Moto Racing Tyres

Dunlop Kart Racing Tyres

Chicken Hawk moto & kart Warmers 

Gerbing Heated Clothes

 

Κεντρικό Μιχαλακοπούλου 125 Αθήνα,

Υπ/μα :  Κωνσταντινουπόλεως 44, Περιστέρι

Office: 210 777 5380 & 2105770877

Fax:    210 7798116  & 2105770876

Mob:   6978483747

Mail: [email protected], [email protected]

www.peristeras-tyres.gr

 

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Dragster 2026: Το ελληνικό Suzuki GSX-R1000 στη 2η θέση της Ευρώπης

Διπλή διάκριση για την Casper Racing - 2ος ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος, 4ος ο Ιωάννης Μαρτζάκλης
casper
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/9/2026

Η πρώτη ολοκληρωμένη σεζόν της Casper Racing με Suzuki GSX-R1000 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τη 2η θέση στην κατηγορία Super Street Bike στη γενική βαθμολογία.

Ειδικότερα, με την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Dragster, η ελληνική ομάδα Casper Racing με τον Ιωάννη Λαμπρόπουλο ως αναβάτη ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία Super Street Bike. Μάλιστα στην ίδια κατηγορία, την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη πήρε ο Γιάννης Μαρτζάκλης, επίσης αναβάτης της Casper Racing.

Στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος, ο Λαμπρόπουλος κέρδισε τον πρώτο γύρο με 6,67 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου 359 χλμ./ώρα και προκρίθηκε στους 8, όμως η βροχή διέκοψε τον αγώνα και έτσι δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τον τίτλο, που κατέκτησε ο Donát Dániel Lencsés και το Team Brothers Dragracing.

Dragster

Αξίζει να σημειωθεί πως στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος, ο Λαμπρόπουλος σημείωσε νέο προσωπικό ρεκόρ: 6.584 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου 367 χλμ./ώρα στα 402 μέτρα.