Ο Περιστεράς στο Red Bull Rookies Cup

Στην πίστα της Almeria
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

27/9/2017

Η προσπάθεια του νεαρού Έλληνα αναβάτη στο εξωτερικό συνεχίζεται, αυτή τη φορά με την συμμετοχή του στον τελικό για την επιλογή των αναβατών του Red Bull Rookies Cup!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η γνωστή πίστα Circuito De Almeria, στη νότια Ισπανία κοντά στην Γρανάδα και την Μάλαγα, θα φιλοξενήσει τον παγκόσμιο τελικό “Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event 2017”, μέσα από τον οποίο θα επιλεγούν οι αγωνιζόμενοι που θα συμπληρώσουν τους συμμετέχοντες στο Κύπελλο του 2018, που γίνεται μαζί με τους αγώνες του MotoGP σε επιλεγμένες πίστες.

Η επιλογή αυτή θα γίνει από τις 16 έως τις 19 Οκτωβρίου και ο 12χρονος Γιάννης Περιστεράς που δέχτηκε τη σχετική πρόσκληση από τους οργανωτές, είναι ο μόνος εκπρόσωπος της Ελλάδας, μετά τις επιτυχίες που είχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα MiniGP και τη νίκη του στο ιταλικό Πρωτάθλημα CIV!

H μοτοσυκλέτα που θα οδηγήσουν είναι η Metrakit 125, μια δίχρονη αγωνιστική μοτοσυκλέτα και ήδη ο Γιάννης προπονείται στην Ελλάδα με μια ίδια μοτοσυκλέτα!

Οι τέσσερεις κριτές που θα επιλέξουν τους πρώτους ανάμεσα στους εκατό περίπου αναβάτες από όλον τον κόσμο, είναι οι August “Gustl” Auinger (αυστριακός θρύλος της μοτοσυκλέτας και κόουτς των αναβατών του Rookies Cup), ο Harald Bartol (μηχανικός και πρώην αναβάτης Grand Prix), ο Peter Clifford (ειδικός στο MotoGP, πρώην ιδιοκτήτης της ομάδας Red Bull Yamaha) και ο Dani Ribalta (εκπαιδευτής σχολής υψηλού επιπέδου οδήγησης).

Φυσικά όλη η μοτοσυκλετιστική Ελλάδα θα βρίσκεται εκείνες τις ημέρες στο πλευρό του Γιάννη Περιστερά και σίγουρα αυτό είναι ένα καλό βήμα και για την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε., την Ομοσπονδία μας, στο να δει έναν οδηγό με ελληνική αγωνιστική άδεια στις πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Peristeras Moto Tyres

OFFICIAL SUPPLIER  GREECE:

Dunlop Moto Racing Tyres

Dunlop Kart Racing Tyres

Chicken Hawk moto & kart Warmers 

Gerbing Heated Clothes

 

Κεντρικό Μιχαλακοπούλου 125 Αθήνα,

Υπ/μα :  Κωνσταντινουπόλεως 44, Περιστέρι

Office: 210 777 5380 & 2105770877

Fax:    210 7798116  & 2105770876

Mob:   6978483747

Mail: [email protected], [email protected]

www.peristeras-tyres.gr

 

Dakar 2026 - Νικήτρια στα SSV η Polaris με τους Brock Heger και Max Eddy Jr

Οδηγώντας το Polaris RZR PRO R Rally - Δεύτερη η Can-Am, τρίτο ένα ακόμη Polaris
Polaris - Κέρδισαν το Dakar 2026 στα SSV
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/1/2026

Στο φετινό Rally Dakar η Polaris έκανε το 1-3 στα SSV, με τo πλήρωμα των Brock Heger & Max Eddy Jr να κατακτά τη συνολική νίκη, ενώ μια ώρα πιο πίσω τερμάτισαν οι Kyle Chaney & Jacub Argubright με το Maverick R της Can-Am. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ένα ακόμη πλήρωμα της Polaris, με τον γνωστό μας από την καριέρα τους στους δυο τροχούς και 7ο τερματίσαντα στο Dakar με μοτοσυκλέτα της Yamaha το 2019, Xavier de Soultrait, με συνοδηγό τον Martin Bonnet.

Αμφότερα τα πληρώματα της Polaris αγωνιζόταν με την ομάδα LOEB FrayMédia Motorsport, η οποία ευτύχησε πέρα από το 1-3 να έχει και τρίτο πλήρωμα στην πρώτα δεκάδα των SSV του 2026.

Η νίκη των Brock Heger - Max Eddy Jr στο πιο σκληρό ράλι του κόσμου, είναι η δεύτερη συνεχόμενη για το συγκεκριμένο πλήρωμα και η τρίτη συνεχόμενη για την Polaris, νίκη που συνεχίζει να αποδεικνύει τις δυνατότητες του κορυφαίου SSV της αμερικάνικης εταιρείας, RZR PRO R Rally.

Το τρίτο πλήρωμα της LOEB FrayMédia Motorsport -Johan Kristoffersson & Ola Fløene τερμάτισε στην 8η θέση στο ντεμπούτο του στο Dakar.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νίκη της Polaris ήρθε ενάντια σε μια θάλασσα από Can-Am, αφού εφτά στα πρώτα δέκα οχήματα που τερμάτισαν στο φετινό Dakar ανήκαν στην καναδέζικη εταιρεία.

Ετικέτες