O Valentino Rossi ανεβαίνει επίπεδο - Στο rookie test του Μπαχρέιν με το πρωτότυπο LMP2 Oreca 07

Με απώτερο σκοπό να αγωνιστεί την επόμενη χρονιά στην κατηγορία Hypercar με το BMW M Hybrid V8
motomag O Valentino Rossi στο rookie test του Μπαχρέιν με το πρωτότυπο LMP2 Oreca 07
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/11/2023

Ο Valentino Rossi για πρώτη φορά στην καριέρα του θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός πρωτότυπου αγωνιστικού της κατηγορίας LMP2, με τον Ιταλό να λαμβάνει μέρος στο rookie test του WEC στο Μπαχρέιν με το Oreca 07 της WRT.

Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP, μετά την ολοκλήρωση του 8ωρου αγώνα αντοχής στο Μπαχρέιν ο οποίος αποτελεί τον τελευταίο γύρο της σεζόν του 2023 στο WEC, θα λάβει μέρος στο rookie test του θεσμού το οποίο θα γίνει στην ίδια πίστα την Κυριακή 5 Νοεμβρίου. Ο Ιταλός σουπερστάρ δεν θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι της BMW M4 GT3, αλλά θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά να οδηγήσει το πρωτότυπο κατηγορίας LMP2 Oreca 07 της WRT.

Rossi

Ο λόγος πίσω από αυτό το τεστ είναι συγκεκριμένος για τον Ιταλό, να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ώστε να είναι έτοιμος να μεταπηδήσει την επόμενη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία Hypercar. Άλλωστε ο Rossi έχει δηλώσει πως όνειρο του είναι να αγωνιστεί στις 24 Ώρες του Le Mans στην κορυφαία κατηγορία, και αυτό φαίνεται πως θα συμβεί λίαν συντόμως με την ομάδα της BMW και συγκεκριμένα με το νέο BMW M Hybrid V8.

O Valentino Rossi ανέφερε για το επερχόμενο τεστ: “Είμαι πολύ χαρούμενος που δοκιμάζω ένα πρωτότυπο της κατηγορίας LMP2 για πρώτη φορά, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία που μου δίνεται από την WRT, καθώς έχουμε σχέδια να δοκιμάσω το BMW Hypercar στο μέλλον. Επομένως, πριν το δοκιμάσω, νομίζω ότι είναι καλή εμπειρία να δοκιμάσω το πρωτότυπο LMP2 καθώς είναι παρόμοιο όσον αφορά στην κάθετη δύναμη (downforce) που χρησιμοποιεί με το κοστούμι και τις αεροτομές του. Θα είμαι στο Μπαχρέιν για να παρακολουθήσω τον τελευταίο αγώνα της σεζόν και καθώς ελπίζω να αγωνιστώ στο WEC στο μέλλον, θα είναι καλό να κατανοήσω την ατμόσφαιρα και τη δομή του”.

Rossi
Ετικέτες

Aprilia Tuareg Racing - Μετά το Hellas Rally, σειρά έχει το Baja Aragon

Οι Jacopo Cerutti και Francesco Montanari δίνουν το παρών στο Teruel
Aprilia - Baja Aragon
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/7/2024

Η Aprilia Tuareg Racing βρίσκεται στο Teruel της Ισπανίας, για να λάβει μέρος στο ιστορικό rally Baja Aragón, που διεξάγεται από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου, γιορτάζοντας την τεσσαρακοστή του έκδοση το 2024.

Οι Aprilia Tuareg, που αναπτύχθηκαν σε στενή συνεργασία με την GCorse των αδελφών Guareschi, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε αυτό το rally raid, με στόχο να αποκτήσουν εμπειρία σε αυτό το είδος αγώνων και να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα ενόψει του Motorally και του Africa Eco Race.

Το Baja Aragón θα είναι ένα ενδιαφέρον πεδίο δοκιμών για τους Jacopo Cerutti και Francesco Montanari, τους μοναδικούς Ιταλούς αναβάτες στην εκκίνηση, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν σε αυτό το ράλι κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του αγώνα.

Aprilia Baja Aragon

Ο αγώνας διεξάγεται σε μία δύσκολη διαδρομή με σκληρή και πετρώδη επιφάνεια, ξεκινώντας με έναν πρόλογο 18 χιλιομέτρων την Παρασκευή που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης. Η πιο απαιτητική ημέρα θα είναι το Σάββατο, με μία ειδική διαδρομή 520 χιλιομέτρων, ενώ η τελική ειδική διαδρομή των 350 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί την Κυριακή.

JACOPO CERUTTI: "Είναι ένας συναρπαστικός αγώνας, πολύ δημοφιλής, τον οποίο πάντα παρακολουθούσα με ενδιαφέρον. Μου αρέσει το τερέν, σίγουρα θα είναι πολύ απαιτητικό λόγω της ζέστης, αλλά νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα μπορεί να πάει καλά σε αυτές τις συνθήκες. Θα είναι η πρώτη μου εμπειρία σε αυτόν τον αγώνα και ελπίζω να διασκεδάσω και να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα."

FRANCESCO MONTANARI: "Όντας η πρώτη φορά σε αυτόν τον αγώνα, δεν ξέρουμε πραγματικά τι να περιμένουμε. Θα έχουμε την ευκαιρία να ανταγωνιστούμε αναβάτες υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα συμμετάσχουν στο Dakar, για το οποίο έχουμε μεγάλο κίνητρο. Ανυπομονώ να αγωνιστώ για να δω το επίπεδό μας."

Ετικέτες