O Valentino Rossi στις 24 ώρες του Le Mans με την BMW M4 GT3 της WRT

Ο στόχος ενός βάθρου στον πρώτο αγώνα χάθηκε μετά από επαφή με μία Ferrari
Rossi Le Mans
Από το

motomag

9/6/2023

Ο Valentino Rossi έκανε το όνειρο του πραγματικότητα καθώς αγωνίζεται αυτές τις ημέρες στις 24 ώρες του Le Mans, σε υποστηρικτική κατηγορία με την BMW M4 GT3, ωστόσο στον πρώτο αγώνα τα πράγματα δεν κύλησαν κατ’ ευχήν για την ομάδα της WRT, που έχασε το βάθρο μέσα από τα χέρια της...

Ο σπουδαιότερος αγώνας αντοχής αυτοκίνητου, κι ένα από τα πιο σπουδαία μηχανοκίνητα γεγονότα της χρονιάς, λαμβάνει χώρα το προσεχές Σαββατοκύριακο (10-11 Ιουνίου) στο Circuit de la Sarthe. Μαζί με τον κυρίως αγώνα υπάρχουν υποστηρικτικοί θεσμοί οι οποίοι για τα 100 χρόνια του Le Mans 24h θα δώσουν μια ξεχωριστή νότα. Σε έναν από αυτούς τους θεσμούς αγωνίζεται ο θρύλος του MotoGP Valentino Rossi, με την BMW M4 GT3 της WRT, έχοντας ως teammate τον Jérôme Policand. Να θυμίσουμε πως η αγάπη του Ιταλού για τους αγώνες αυτοκινήτου είναι τόσο μεγάλη που κατά καιρούς έχει αγωνιστεί σε αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), σε αγώνες τουρισμού αλλά έχει πραγματοποιήσει δοκιμές και με μονοθέσιο της Ferrari. Ο Rossi κατά καιρούς είχε δηλώσει πως όνειρο του ήταν να λάβει μέρος στον διάσημο 24ωρο αγώνα καθώς αποτελεί μια σπουδαία πρόκληση.

Valentino Rossi - Le Mans 2023, 1ος αγώνας

Αυτό το όνειρο εν τέλει έγινε πραγματικότητα καθώς ο Valentino Rossi, βρέθηκε στο grid με ακόμη 57 οδηγούς οι οποίοι αγωνίστηκαν στον πρώτο από τους δύο αγώνες “Road to Le Mans”. Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της BMW M4 GT3 της WRT και με το καλημέρα κατάφερε να οδηγεί την κούρσα της κατηγορίας GT3, ωστόσο ένα συμβάν προπορευόμενων αυτοκινήτων ανάγκασε τον Ιταλό πολυπρωταθλητή να χάσει 10 θέσεις με αποτέλεσμα να πέσει αρκετά πίσω στην κατάταξη.

Ο “Γιατρός” με αντεπίθεση διαρκείας ανάκτησε τέσσερις θέσεις ενώ μπαίνοντας στα pits για ανεφοδιασμό και αλλαγή οδηγού είχε ανέβει στη δεύτερη θέση της κατηγορίας GT3! Στα υπολειπόμενα λεπτά του αγώνα ο Jérôme Policand βρίσκονταν πίσω από το τιμόνι της BMW M4 GT3 της WRT, έχοντας ως στόχο να κρατήσει το πολυπόθητο βάθρο, ωστόσο αυτό δεν ήταν γραφτό να συμβεί, καθώς εισερχόμενος στη στροφή “Dunlop” ήρθε σε επαφή με μία Ferrari με αποτέλεσμα να βγει εκτός πίστας χάνοντας ταυτόχρονα κάθε ελπίδα για μια καλή θέση.

Τελικά ο Γάλλος οδηγός κατάφερε να φέρει την BMW M4 GT3 της WRT στον τερματισμό στην 13η θέση. Νικητές στην κατηγορία GT3, ήταν οι Whale-Hesse BMW M4 GT3 Team WRT, με τους Creswick-Fjordbach Porsche 911 GT3 R HCR Caffeinesix να τερματίζουν στη δεύτερη θέση, το βάθρο συμπλήρωσαν οι Cuhadaroglu-Fumanelli Ferrari 488 GT3 Kessel Racing.

Τώρα ο Valentino Rossi θα ριχτεί στη μάχη του δεύτερου αγώνα, σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου.

Καλή επιτυχία Γιατρέ”!

Classic TT, Historic Senior: Νίκη για τον 54χρονο John McGuinness!

Ο Βρετανός είχε κάνει το ντεμπούτο του στο Νησί το 1996!
McGuinness
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/8/2026

Ο John McGuinness κυριάρχησε στον αγώνα Historic Senior του Classic TT 2026 και κατέκτησε τη νίκη, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια συμμετοχής του σε αγώνες στο Isle of Man.

Την τρίτη ημέρα του Classic TT 2026 διεξήχθησαν δύο αγώνες, με τον αγώνα Historic Senior τριών γύρων να δίνει το έναυσμα για τις διοργανώσεις νωρίς το απόγευμα.

Έχοντας κάνει το ντεμπούτο του στο Isle of Man TT πριν από 30 χρόνια, το 1996, το φετινό Classic TT αποτέλεσε μια γιορτή για την καριέρα του John McGuinness στη Mountain Course.

Γρήγορος καθ’ όλη τη διάρκεια των δοκιμών με την Paton 500 του στην κατηγορία Historic Senior, ο McGuinness πήρε το προβάδισμα από την αρχή. Ο Βρετανός αναβάτης δημιούργησε προβάδισμα άνω των 20 δευτερολέπτων στον πρώτο γύρο, το οποίο αύξησε σταθερά κατά τη διάρκεια του δεύτερου.

McGuinness

Διατηρώντας καλό ρυθμό στον τελευταίο γύρο, ο McGuinness πέρασε τη γραμμή τερματισμού με διαφορά λίγο κάτω από 27 δευτερόλεπτα από τον Shaun Anderson.

Ο Anderson, επίσης με Paton 500, έμεινε πίσω από τον Mike Browne κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου της κατηγορίας Historic Senior. Ωστόσο, ο Browne αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τη Norton ES2 του και αναγκάστηκε να οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα του με προσοχή μέχρι τον τερματισμό, με αποτέλεσμα ο Anderson να ανέβει ξανά στη δεύτερη θέση.

Ο Browne διατήρησε την τρίτη θέση παρά τα προβλήματά του. Η νίκη του McGuinness έρχεται μετά από μια θέση στο βάθρο στον αγώνα Historic Junior το Σάββατο, όπου τερμάτισε τρίτος.

Ο Michael Dunlop αποσύρθηκε από τον αγώνα, ενώ ο Dean Harrison, ο Jamie Coward και ο Conor Cummins προστέθηκαν επίσης στον μακρύ κατάλογο όσων δεν τερμάτισαν. Στον αγώνα της κατηγορίας Junior 600, ο Rob Hodson κατέκτησε άνετα τη νίκη στον αγώνα των δύο γύρων.