ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ DRAGSTER 2017

4ος αγώνας Σέρρες 9-10 Σεπτεμβρίου
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/9/2017

Ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster θα γίνει στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, όπου έχει γίνει ολική ανακατασκευή του διαδρόμου στα σημαντικά πρώτα 150 μέτρα του.

Η πρώτη προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών που αφορούν τους αγώνες Dragster έγινε πριν από τρεις μήνες, αλλά η εμφάνιση τεχνικών προβλημάτων οδήγησε την διοίκηση του αυτοκινητοδρομίου να εγκρίνει το αναγκαίο κονδύλι για να γίνουν ξανά οι απαιτούμενες εργασίες που θα έλυναν τα προβλήματα.

 Η πίστα είναι έτοιμη! Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες από όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται να διεκδικήσουν κύπελλα και ρεκόρ. Ο χώρος θα  γεμίσει από την εθιστική μυρωδιά καμένου ελαστικού και την εκκωφαντική μελωδία των κινητήρων που ξεχειλίζουν από εκατοντάδες άλογα.

Πολλοί είναι οι αγωνιζόμενοι που έρχονται να διεκδικήσουν μία καλή θέση σε κατηγορίες όπου η βαθμολογία του πρωταθλήματος είναι οριακή, ενώ οι έλληνες που διακρίθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες στον αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Hockenheim  (Nitrolympx) φέρνουν νέες εμπειρίες και δίνουν διεθνή αέρα στον ελληνικό αγώνα.

Με σύμμαχο τον καιρό που προβλέπεται ιδανικός αυτό το Σαββατοκύριακο, περιμένουμε να απολαύσουμε εκπληκτικές κόντρες στα 0-400μ. και βέβαια οι νέες συνθήκες στον ανακατασκευασμένο διάδρομο δημιουργούν προσδοκίες για πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

Η ΛΕΝΟΕ (Λέσχη Ντράγκστερ Οδηγών Ελλάδος) και η ΛΑΜΣ (Λέσχη Αυτοκινήτου - Μοτοσυκλέτας Σερρών) σας προσκαλούν να απολαύσετε το συναρπαστικό θέαμα που θα προσφέρουν οι αγωνιζόμενοι και να επιβραβεύσετε με το χειροκρότημα σας στις αγωνιστικές ομάδες που πραγματικά δουλεύουν σκληρά όλο τον χρόνο.

Alpe Adria – BMU, Pannonia Ring: Μεγάλες νίκες για Βεντούρα, Παπαγεωργίου και Καρακώστα

Εξαιρετικά αποτελέσματα από τις ελληνικές συμμετοχές στην Ουγγαρία
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/6/2026

Κοινό γύρο για τα πρωταθλήματα Alpe Adria και BMU είχαμε στην πίστα Pannonia Ring της Ουγγαρίας το περασμένο Σαββατοκύριακο με αρκετές ελληνικές συμμετοχές αλλά και σημαντικές επιτυχίες των αναβατών μας.

Πάμε να δούμε λοιπόν πως τα πήγαν οι Έλληνες, με τις θέσεις που αναφέρονται παρακάτω να αφορούν τον ευρωπαϊκό θεσμό Alpe Adria, ενώ οι αντίστοιχες θέσεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU είναι σαφώς καλύτερες.

SSP 300

1ος αγώνας: Ο Αντώνης Βεντούρας έφυγε μπροστά από την αρχή και ηγήθηκε του αγώνα, με αποτέλεσμα να πάρει μία σχετικά άνετη νίκη επί του πολύ μεγαλύτερού του Oguz Tashan, αλλά και του Franciszek Stocklosa που συμπλήρωσε το βάθρο.

ventouras

2ος αγώνας: Ο 13χρονος αναβάτης ήταν εκπληκτικός και στον δεύτερο αγώνα και πάλεψε μέχρι το τέλος για τη νίκη, κατακτώντας την τρίτη θέση λίγα εκατοστά πίσω από τους Tashan Oguz και Wojcik Kacper.

Sportbike / JR Sportbike

1ος αγώνας: Εδώ συμμετείχαν οι Κωνσταντίνος Καπούνταλης και Τόνια Κορρέ, αμφότεροι με την υποστήριξη της Pascota Racing Team. Στον πρώτο αγώνα ο Κωνσταντίνος Καπούνταλης τερμάτισε 14ος γενικής και δεύτερος στην κατηγορία JR Sportbike, με την Τόνια Κορρέ να παίρνει την 15η θέση γενικής και την 4η θέση στην κατηγορία JR Sportbike.

2ος αγώνας: Ο Κωνσταντίνος Καπούνταλης εκκίνησε από τη 12η θέση και η Τόνια Κορρέ από τη 16η. Αμφότεροι έκαναν πολύ δυνατό αγώνα και ανέβηκαν θέσεις και τελικά ο Καπούνταλης πήρε την 10η θέση γενικής και τρίτη στην κατηγορία JR Sportbike, με την Κορρέ να κατακτά τη 12η θέση γενικής και 4η θέση στη JR Sportbike, ενώ βάθρα κατέκτησαν και οι δύο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU.

 

SSP 600/STK 600

1ος αγώνας: Εκπροσώπηση είχαμε και σε αυτή την κατηγορία, με τους Αλέξανδρο Παπαγεωργίου και Σπύρο-Μάριο Φουρθιώτη. Ο Παπαγεωργίου εκκινούσε από την 7η θέση και ο Φουρθιώτης από την 15η. Οι δύο αναβάτες έκαναν εξαιρετικό αγώνα και ο Παπαγεωργίου τερμάτισε 5ος γενικής και πρώτος στην κατηγορία SSP 600, με τον Φουρθιώτη να τερματίζει μία θέση πίσω του και να κατακτά και την 4η θέση στην κατηγορία του.

alex

2ος αγώνας: Και στον δεύτερο αγώνα είδαμε ελληνική συμμετοχή στο βάθρο των νικητών, αφού ο Παπαγεωργίου κατέκτησε την τρίτη θέση γενικής και πρώτη στην κατηγορία SSP 600, με τον Φουρθιώτη να τερματίζει 7ος γενικής και 4ος στην κατηγορία STK 600.

 

CUP 1000

1ος αγώνας: Στην κατηγορία CUP 1000 συμμετείχε ο Χαράλαμπος Ψυχογιός και ο Γιώργος Παρασκευάς σε μία κατηγορία με 42 συμμετοχές! Στον πρώτο αγώνα ο Ψυχογιός κατετάγη 7ος και ο Παρασκευάς 21ος.

2ος αγώνας: Στον δεύτερο αγώνα ο Ψυχογιός τα πήγε ακόμη καλύτερα παίρνοντας την 5η θέση, με τον Παρασκευά να τερματίζει 25οςστην πολυπληθέστερη κατηγορία του αγωνιστικού διημέρου.

 

STK 1000/SBK

1ος αγώνας: Στην συγκεκριμένη κατηγορία είχαμε δύο ελληνικές συμμετοχές, τον Δημήτρη Καρακώστα που ξεκινούσε από την 5η θέση και τον Μιχάλη Σπηλιώτη από την 37η. Ο Καρακώστας πέρασε 4ος στον τρίτο γύρο και μάλιστα τρεις γύρους πριν το τέλος του αγώνα ανέβηκε και τερμάτισε τρίτος στη γενική κατάταξη και πρώτος στην κατηγορία Stock 1000. O αειθαλής Μιχάλης Σπηλιώτης ανέβηκε συνολικά έξι θέσεις και τερμάτισε 31ος συνολικά και 13ος στην κατηγορία του.

karakostas

2ος αγώνας: Στον δεύτερο αγώνα με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 35 στο σύνολο, οι Έλληνες αναβάτες ήταν εξαιρετικοί. Ο Καρακώστας πήρε την 3η θέση γενικής και την πρώτη στα STK 1000, με τον Σπηλιώτη να τερματίζει 23ος γενικής και 8ος στην κατηγορία SBK.