ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ DRAGSTER 2017

4ος αγώνας Σέρρες 9-10 Σεπτεμβρίου
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/9/2017

Ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster θα γίνει στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, όπου έχει γίνει ολική ανακατασκευή του διαδρόμου στα σημαντικά πρώτα 150 μέτρα του.

Η πρώτη προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών που αφορούν τους αγώνες Dragster έγινε πριν από τρεις μήνες, αλλά η εμφάνιση τεχνικών προβλημάτων οδήγησε την διοίκηση του αυτοκινητοδρομίου να εγκρίνει το αναγκαίο κονδύλι για να γίνουν ξανά οι απαιτούμενες εργασίες που θα έλυναν τα προβλήματα.

 Η πίστα είναι έτοιμη! Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες από όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται να διεκδικήσουν κύπελλα και ρεκόρ. Ο χώρος θα  γεμίσει από την εθιστική μυρωδιά καμένου ελαστικού και την εκκωφαντική μελωδία των κινητήρων που ξεχειλίζουν από εκατοντάδες άλογα.

Πολλοί είναι οι αγωνιζόμενοι που έρχονται να διεκδικήσουν μία καλή θέση σε κατηγορίες όπου η βαθμολογία του πρωταθλήματος είναι οριακή, ενώ οι έλληνες που διακρίθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες στον αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Hockenheim  (Nitrolympx) φέρνουν νέες εμπειρίες και δίνουν διεθνή αέρα στον ελληνικό αγώνα.

Με σύμμαχο τον καιρό που προβλέπεται ιδανικός αυτό το Σαββατοκύριακο, περιμένουμε να απολαύσουμε εκπληκτικές κόντρες στα 0-400μ. και βέβαια οι νέες συνθήκες στον ανακατασκευασμένο διάδρομο δημιουργούν προσδοκίες για πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

Η ΛΕΝΟΕ (Λέσχη Ντράγκστερ Οδηγών Ελλάδος) και η ΛΑΜΣ (Λέσχη Αυτοκινήτου - Μοτοσυκλέτας Σερρών) σας προσκαλούν να απολαύσετε το συναρπαστικό θέαμα που θα προσφέρουν οι αγωνιζόμενοι και να επιβραβεύσετε με το χειροκρότημα σας στις αγωνιστικές ομάδες που πραγματικά δουλεύουν σκληρά όλο τον χρόνο.

Bagger World Cup: Ξανά στον αέρα ο Iannone – Αποσύρθηκε η ομάδα του, άλλη στην θέση της με νέο αναβάτη

Σουρεαλιστικές καταστάσεις, δέκα ημέρες πριν την έναρξη
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/3/2026

Τέσσερις θα είναι οι ομάδες που θα συμμετέχουν στον φετινό θεσμό Bagger World Cup. Μετά την απόσυρση της Cecchini Racing Team που είχε συμφωνήσει με τον Iannone, τη θέση της αναμένεται να πάρει η επίσης ιταλική ParkinGO Racing Team.

Περίεργα πράγματα βλέπουμε μόλις δέκα ημέρες πριν την έναρξη του θεσμού Bagger World Cup του MotoGP, με την Cecchini Racing Team να αποσύρει τη συμμετοχή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και τη θέση της αναμένεται να πάρει μία άλλη ιταλική ομάδα με Ιταλό αναβάτη. Η ομάδα φέρεται να είναι η ParkinGO Racing Team και ο αναβάτης ο Filippo Rovelli, που το όνομά του μάλλον δεν σας λέει τίποτα καθώς δεν έχει πετύχει διεθνείς διακρίσεις, ενώ την περσινή χρονιά αγωνιζόταν στο ιταλικό πρωτάθλημα και πήρε την 5η θέση στην κατηγορία των στοκ μοτοσυκλετών. Μάλιστα ο Rovelli θα συμμετέχει και το 2026 στο ιταλικό πρωτάθλημα με την ομάδα Penta Motorsport στην κατηγορία Superbike.

Με όλα τα παραπάνω παράδοξα, το επίπεδο έλλειψης οργάνωσης είναι τέτοιο που θα ζηλεύαμε και στην Ελλάδα. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως με τόσες λίγες συμμετοχές αλλά και αναβάτες που σίγουρα δεν προέρχονται από το πάνω ράφι, ο νέος αυτός θεσμός δύσκολα θα τραβήξει τα βλέμματα του κοινού και είναι πολύ πιθανόν αν δεν αλλάξει κάτι να καταλήξει σαν τη MotoE, που παρακολουθούσαν μόνο οι συγγενείς και φίλοι των αναβατών και αυτοί όχι πάντα!

Με τα τρέχοντα δεδομένα, το Bagger World Cup για τη σεζόν του 2026 θα έχει τέσσερεις ομάδες και συνολικά 9 αναβάτες:

 

Joe Rascal Racing (Αυστραλία) – 3 αναβάτες

Niti Racing (Ινδονησία) – 2 αναβάτες

ParkinGO Team (Ιταλία) – 1 αναβάτης

Saddlemen Racing (ΗΠΑ) – 3 αναβάτες