ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ DRAGSTER 2017

4ος αγώνας Σέρρες 9-10 Σεπτεμβρίου
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/9/2017

Ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster θα γίνει στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, όπου έχει γίνει ολική ανακατασκευή του διαδρόμου στα σημαντικά πρώτα 150 μέτρα του.

Η πρώτη προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών που αφορούν τους αγώνες Dragster έγινε πριν από τρεις μήνες, αλλά η εμφάνιση τεχνικών προβλημάτων οδήγησε την διοίκηση του αυτοκινητοδρομίου να εγκρίνει το αναγκαίο κονδύλι για να γίνουν ξανά οι απαιτούμενες εργασίες που θα έλυναν τα προβλήματα.

 Η πίστα είναι έτοιμη! Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες από όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται να διεκδικήσουν κύπελλα και ρεκόρ. Ο χώρος θα  γεμίσει από την εθιστική μυρωδιά καμένου ελαστικού και την εκκωφαντική μελωδία των κινητήρων που ξεχειλίζουν από εκατοντάδες άλογα.

Πολλοί είναι οι αγωνιζόμενοι που έρχονται να διεκδικήσουν μία καλή θέση σε κατηγορίες όπου η βαθμολογία του πρωταθλήματος είναι οριακή, ενώ οι έλληνες που διακρίθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες στον αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Hockenheim  (Nitrolympx) φέρνουν νέες εμπειρίες και δίνουν διεθνή αέρα στον ελληνικό αγώνα.

Με σύμμαχο τον καιρό που προβλέπεται ιδανικός αυτό το Σαββατοκύριακο, περιμένουμε να απολαύσουμε εκπληκτικές κόντρες στα 0-400μ. και βέβαια οι νέες συνθήκες στον ανακατασκευασμένο διάδρομο δημιουργούν προσδοκίες για πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

Η ΛΕΝΟΕ (Λέσχη Ντράγκστερ Οδηγών Ελλάδος) και η ΛΑΜΣ (Λέσχη Αυτοκινήτου - Μοτοσυκλέτας Σερρών) σας προσκαλούν να απολαύσετε το συναρπαστικό θέαμα που θα προσφέρουν οι αγωνιζόμενοι και να επιβραβεύσετε με το χειροκρότημα σας στις αγωνιστικές ομάδες που πραγματικά δουλεύουν σκληρά όλο τον χρόνο.

Dakar 2026 - Νικήτρια στα SSV η Polaris με τους Brock Heger και Max Eddy Jr

Οδηγώντας το Polaris RZR PRO R Rally - Δεύτερη η Can-Am, τρίτο ένα ακόμη Polaris
Polaris - Κέρδισαν το Dakar 2026 στα SSV
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/1/2026

Στο φετινό Rally Dakar η Polaris έκανε το 1-3 στα SSV, με τo πλήρωμα των Brock Heger & Max Eddy Jr να κατακτά τη συνολική νίκη, ενώ μια ώρα πιο πίσω τερμάτισαν οι Kyle Chaney & Jacub Argubright με το Maverick R της Can-Am. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ένα ακόμη πλήρωμα της Polaris, με τον γνωστό μας από την καριέρα τους στους δυο τροχούς και 7ο τερματίσαντα στο Dakar με μοτοσυκλέτα της Yamaha το 2019, Xavier de Soultrait, με συνοδηγό τον Martin Bonnet.

Αμφότερα τα πληρώματα της Polaris αγωνιζόταν με την ομάδα LOEB FrayMédia Motorsport, η οποία ευτύχησε πέρα από το 1-3 να έχει και τρίτο πλήρωμα στην πρώτα δεκάδα των SSV του 2026.

Η νίκη των Brock Heger - Max Eddy Jr στο πιο σκληρό ράλι του κόσμου, είναι η δεύτερη συνεχόμενη για το συγκεκριμένο πλήρωμα και η τρίτη συνεχόμενη για την Polaris, νίκη που συνεχίζει να αποδεικνύει τις δυνατότητες του κορυφαίου SSV της αμερικάνικης εταιρείας, RZR PRO R Rally.

Το τρίτο πλήρωμα της LOEB FrayMédia Motorsport -Johan Kristoffersson & Ola Fløene τερμάτισε στην 8η θέση στο ντεμπούτο του στο Dakar.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νίκη της Polaris ήρθε ενάντια σε μια θάλασσα από Can-Am, αφού εφτά στα πρώτα δέκα οχήματα που τερμάτισαν στο φετινό Dakar ανήκαν στην καναδέζικη εταιρεία.

Ετικέτες