ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ DRAGSTER 2017

4ος αγώνας Σέρρες 9-10 Σεπτεμβρίου
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/9/2017

Ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster θα γίνει στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, όπου έχει γίνει ολική ανακατασκευή του διαδρόμου στα σημαντικά πρώτα 150 μέτρα του.

Η πρώτη προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών που αφορούν τους αγώνες Dragster έγινε πριν από τρεις μήνες, αλλά η εμφάνιση τεχνικών προβλημάτων οδήγησε την διοίκηση του αυτοκινητοδρομίου να εγκρίνει το αναγκαίο κονδύλι για να γίνουν ξανά οι απαιτούμενες εργασίες που θα έλυναν τα προβλήματα.

 Η πίστα είναι έτοιμη! Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες από όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται να διεκδικήσουν κύπελλα και ρεκόρ. Ο χώρος θα  γεμίσει από την εθιστική μυρωδιά καμένου ελαστικού και την εκκωφαντική μελωδία των κινητήρων που ξεχειλίζουν από εκατοντάδες άλογα.

Πολλοί είναι οι αγωνιζόμενοι που έρχονται να διεκδικήσουν μία καλή θέση σε κατηγορίες όπου η βαθμολογία του πρωταθλήματος είναι οριακή, ενώ οι έλληνες που διακρίθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες στον αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Hockenheim  (Nitrolympx) φέρνουν νέες εμπειρίες και δίνουν διεθνή αέρα στον ελληνικό αγώνα.

Με σύμμαχο τον καιρό που προβλέπεται ιδανικός αυτό το Σαββατοκύριακο, περιμένουμε να απολαύσουμε εκπληκτικές κόντρες στα 0-400μ. και βέβαια οι νέες συνθήκες στον ανακατασκευασμένο διάδρομο δημιουργούν προσδοκίες για πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

Η ΛΕΝΟΕ (Λέσχη Ντράγκστερ Οδηγών Ελλάδος) και η ΛΑΜΣ (Λέσχη Αυτοκινήτου - Μοτοσυκλέτας Σερρών) σας προσκαλούν να απολαύσετε το συναρπαστικό θέαμα που θα προσφέρουν οι αγωνιζόμενοι και να επιβραβεύσετε με το χειροκρότημα σας στις αγωνιστικές ομάδες που πραγματικά δουλεύουν σκληρά όλο τον χρόνο.

Manx Grand Prix: Και δεύτερος αναβάτης νεκρός – Ανακοινώθηκαν τα ονόματα

Πρόκειται για αναβάτες 29 και 37 ετών
manx
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/8/2026

Σας είχαμε ενημερώσει εχτές για το θανατηφόρο ατύχημα που συνέβη το απόγευμα της Τρίτης 18/8 με αποτέλεσμα το θάνατο ενός αναβάτη, όμως τα άσχημα νέα δεν τελειώνουν εκεί καθώς η διοργάνωση ανακοίνωσε πως υπήρξε και δεύτερος νεκρός στα προκριματικά της Τετάρτης.

Ο αναβάτης που έχασε τη ζωή του στο συμβάν της Τρίτης είναι ο Mauro Poncini, 29 ετών, από το Caslano της Ελβετίας Το ατύχημα συνέβη στο Cruickshanks, στον πρώτο γύρο της δεύτερης προκριματικής περιόδου. Ο Mauro ήταν έμπειρος αγωνιζόμενος στις κατηγορίες Supersport και Supertwin, με ιστορικό συμμετοχών σε διάφορους αγώνες δρόμου πριν κάνει το ντεμπούτο του στο Mountain Course φέτος.

Poncini

Οι διοργανωτές του Manx Grand Prix εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον πατέρα του Florio, τη μητέρα του Manuela, την αδελφή του Marzia και τη σύντροφό του Sharon, καθώς και στην οικογένεια και τους φίλους του.

Οι διοργανωτές του Manx Grand Prix ανακοίνωσαν επίσης ότι ο Sam Naughton, 37 ετών, από το Castletown του Isle of Man, έχασε τη ζωή του σε ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια των απογευματικών προκριματικών της Τετάρτης. Το ατύχημα συνέβη στη στροφή Doran’s Bend, κατά τη διάρκεια της τρίτης προκριματικής περιόδου της διοργάνωσης.

Naughton

Έχοντας κάνει το ντεμπούτο του το 2025, ο Sam έκανε φέτος τη δεύτερη συμμετοχή του στο Manx Grand Prix και από το 2020 που ξεκίνησε να τρέχει σε αγώνες, είχε συμμετάσχει και σε άλλους αγώνες δρόμου.

Οι διοργανωτές του Manx Grand Prix εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στη σύζυγό του Charlotte, στα παιδιά του Bonnie, Liam, Jesse και Parker, στην οικογένειά του και στους φίλους του.