Peter Hickman: Στην πίστα μετά το σοβαρό ατύχημα στο Isle of Man TT

Συμμετείχε σε δοκιμές του BSB στο Cadwell Park - Θέλει να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση σύντομα
Hickman Comeback
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

3/9/2025

Ο Peter Hickman άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην ενεργό δράση, λίγους μήνες μετά το σοβαρό ατύχημα που υπέστη στο Isle of Man TT τον Ιούνιο του 2025

Ο Hickman παραμένει εκτός πίστας από τον Ιούνιο, όταν μια πτώση στην ετήσια αγωνιστική διοργάνωση του νησιού τον άφησε με πολλαπλά τραύματα.

Πρόσφατα έκανε δειλά-δειλά την επανεμφάνισή του πάνω σε μοτοσυκλέτα, συμμετέχοντας στις δοκιμές του British Superbike Championship στο Cadwell Park.

Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία επιστροφής, ο ίδιος έδωσε μια μικρή ενημέρωση μέσα από τα social media:

Hickman Comeback

"Παρότι σε διακοπές, δουλεύω σκληρά στο γυμναστήριο κάθε μέρα", έγραψε ανεβάζοντας μια φωτογραφία όπου φαίνεται η μεγάλη ουλή στον ώμο του.
"Νέα σύντομα, αν όλα πάνε καλά. Κάνω ό,τι μπορώ για να επιστρέψω το συντομότερο δυνατόν. Ευχαριστώ όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές μου, είστε όλοι φανταστικοί!".

Οι τραυματισμοί του Hickman περιλάμβαναν κάταγμα στο αριστερό πόδι, κάταγμα σπονδύλου, κατάγματα στον δεξί αστράγαλο αλλά και στο χέρι, ενώ χρειάστηκε και νέα χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση νευρικού προβλήματος.

Ενδεχομένως να αποσκοπεί σε συμμέτοχη του, σε κάποιον γύρο του βρετανικού πρωταθλήματος ταχύτητας (BSB) στο οποίο απομένουν τέσσερις γύροι για φέτος, ξεκινώντας από το Donington Park αυτό το Σαββατοκύριακο. Στη συνέχεια ακολουθούν οι αγώνες σε Assen, Oulton Park και Brands Hatch.

Ο Hickman έχει να αγωνιστεί στο BSB από τον δεύτερο γύρο στο Donington, λίγο πριν το Isle of Man TT.

 

Mε την Bathams AJN Racing θα αγωνιστεί ο Conor Cummins στο Isle of Man TT του 2026

Νέα συνεργασία με BMW M1000RR σε Superbike και Senior TT
Cummins
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/4/2026

Ο αναβάτης από το νησί ετοιμάζεται για την 20ή του χρονιά στο Isle of Man TT, με νέο σχήμα και στόχο την επιστροφή στο βάθρο.

Η Bathams Racing επιβεβαίωσε τη συνεργασία της με τον Conor Cummins για το Isle of Man Tourist Trophy του 2026, με τον 39χρονο να αναλαμβάνει τις συμμετοχές στις κατηγορίες Superbike και Senior TT, οδηγώντας μία BMW M1000RR. Η ομάδα συνεχίζει να λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Michael Rutter, επτάκις νικητή στο TT, με πολυετή εμπειρία στη διάσημη ορεινή διαδρομή που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την προσπάθεια διάκρισης.

Η αγωνιστική παρουσία του Cummins για το 2026 αποκτά πιο σύνθετη μορφή σε σχέση με τις περασμένες χρονιές, καθώς πέρα από τις συμμετοχές του με τη Bathams AJN Racing, θα αγωνιστεί στα Superstock TT με δική του ομάδα, την Conrod Motorsport, επίσης με BMW, ενώ στις κατηγορίες Supersport θα οδηγήσει τη Suzuki GSX-R750 για την ομάδα North Lincs Components. Πρόκειται για τη μοτοσυκλέτα που είχε χρησιμοποιήσει ο James Hind τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνοντας αποτελέσματα μέσα στην πρώτη εξάδα, στοιχείο που δείχνει ότι το πακέτο παραμένει ανταγωνιστικό.

Cummins

Ο Cummins παραμένει ένας από τους πιο γρήγορους αναβάτες που έχουν περάσει από το TT, με 12 παρουσίες στο βάθρο και ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στο Senior TT, όπου έχει καταγράψει δύο δεύτερες και τρεις τρίτες θέσεις. Ο ταχύτερος γύρος της καριέρας του, στα 133,116 mph, τον τοποθετεί έκτο ταχύτερο όλων των εποχών στη διαδρομή. Παρά τα αποτελέσματα αυτά, η νίκη εξακολουθεί να λείπει από το παλμαρέ του, κάτι που δίνει ιδιαίτερο βάρος στην προσπάθειά του για το 2026. Την περασμένη χρονιά, οδηγώντας BMW, κατέγραψε πέμπτη και έκτη θέση στα Superstock TT, με καλύτερο γύρο στα 131,528 mph, δείχνοντας ότι παραμένει σταθερά σε υψηλό επίπεδο.

Η παρουσία του Michael Rutter εκτός αγωνιστικής δράσης, λόγω της ανάγκης για πλήρη αποκατάσταση της φυσικής του κατάστασης, αλλά εντός ομάδας, ενισχύει τη δομή της Bathams Racing. Ο ίδιος έχει μακρά σχέση με τη διοργάνωση και από το 2009 συνεργάζεται με τη Bathams, ενώ από το 2018 η ομάδα έχει ενεργό ρόλο σε αγώνες δρόμου και εθνικά πρωταθλήματα. Η εμπειρία του γύρω από το TT παραμένει καθοριστική για την κατεύθυνση της ομάδας.

Ο Cummins μπαίνει στη σεζόν του 2026 έχοντας συμπληρώσει σχεδόν δύο δεκαετίες σε έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες δρόμου του κόσμου, με σαφή στόχο να επιστρέψει στο βάθρο για πρώτη φορά από το 2022 και να διεκδικήσει την νίκη, που μέχρι σήμερα του έχει ξεφύγει. Το νέο αγωνιστικό πλαίσιο, με τη στήριξη της Bathams AJN Racing και τη χρήση της BMW M1000RR, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια από τις πιο κρίσιμες χρονιές της καριέρας του, σε μια πίστα όπου η εμπειρία μετρά όσο και η ταχύτητα.