Πράσινο φως στον Danilo Petrucci για το Dakar 2022 μετά από ψευδώς θετικό COVID τεστ: Μία από τις ακριβότερες συμμετοχές στο Dakar!

Προηγήθηκε και τραυματισμός
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/12/2021

Με ατυχία υποδέχτηκε η Σαουδική Αραβία τον Danilo Petrucci πριν ακόμη ξεκινήσει το φετινό Dakar. Μετά από ένα τραυματισμό κατά την διάρκεια προπόνησης που δεν τον άφησε να ολοκληρώσει το καθημερινό πρόγραμμα τρεξίματος, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό με PCR τεστ.

Αμέσως μπήκε σε καραντίνα σε ειδικό χώρο όπου και περίμενε μέχρι να πάρει τα αποτελέσματα δεύτερου τεστ. Η διοργάνωση του Dakar λαμβάνει ιδιαίτερα αυστηρές προφυλάξεις για το φετινό Rally απομονώνοντας τους συμμετέχοντες αφότου έχουν περάσει σειρά από τεστ, και συνεχίζοντας τους ελέγχους παρά τον περιορισμό των συναναστροφών.

Εξαιτίας όμως του μεγάλου αριθμού θετικών αποτελεσμάτων δεν προχωρούν σε αποκλεισμό κάποιας συμμετοχής, αν δεν γίνει επαναληπτικός έλεγχος. Μετά το θετικό PCR ο Petrucci ζήτησε να ελεγχθεί με ελεγχθεί με αιματολογικό έλεγχο αντισωμάτων όπου και δεν ανιχνεύθηκαν τα αντισώματα IgA έναντι SARS-CoV-2 που χρησιμοποιούνται ως δείκτης «πρώτης ανοσολογικής απόκρισης» κι έτσι έλαβε το πράσινο φως για την αυριανή εκκίνηση.

Ο Petrucci δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που τελικά θα συμμετάσχω, δεν είχα μεγάλη περίοδο προετοιμασίας, αλλά σύντομη, σκληρή και έντονη με μόλις δύο μήνες προπονήσεων κατά τις οποίες έσπασα ένα οστό στον αστράγαλο. Αυτό έγινε πριν από τρεις εβδομάδες και ευτυχώς δεν ήταν τόσο σημαντικό ώστε να ακυρώσει την συμμετοχή μου. Θέλω να ευχαριστηθώ τον αγώνα, να μου αφήσει θετικό πρόσημο αν και ο τραυματισμός μου θα κάνει τα πράγματα δύσκολα».

Να υπενθυμίσουμε πως ο κανονισμός τους Dakar δεν επιτρέπει την συμμετοχή σε κάποιον που δεν έχει συμπληρώσει έναν μακρύ κατάλογο διεθνών Rally και αγώνων στο χώμα, όπως ακριβώς χρειάστηκε ο Έλληνας Βασίλης Μπούδρος να ολοκληρώσει, για την πρώτη του συμμετοχή φέτος στο Dakar. Ωστόσο η ASO, η διοργανώτρια αρχή, διατηρεί μία δικλείδα για τέτοιες περιπτώσεις, όπως του Petrucci. Ποια είναι η περίπτωση αυτή; Να είναι λαοπρόβλητος σε παγκόσμιο επίπεδο αναβάτης με ήδη τεράστια εμπειρία οδήγησης, κι ας μην ξεχνάμε πως ο Petrucci εκτός από την συμμετοχή του στα MotoGP αγωνίζεται συχνά και στο χώμα. Ταυτόχρονα βέβαια μετράει πάντα θετικά να ανήκει ο αναβάτης στον κατασκευαστή με το μεγαλύτερο σερί νικών στην ιστορία του θεσμού και σε αυτόν που έχει τις περισσότερες μοτοσυκλέτες στις συμμετοχές, όπως είναι η KTM για το Dakar...

Στο μεταξύ η συμμετοχή του Petrucci θα πρέπει να λογαριάζεται ως μία από τις ακριβότερες φέτος γιατί απαίτησε την δημιουργία νέας ομάδας, καθώς η Tech3 δεν είχε εμπλοκή στο Dakar πιο πριν και την αποκτά τώρα. Αυτό σημαίνει νέα φορτηγά, μηχανικοί κτλ, μία επιπλέον εργοστασιακή ομάδα λοιπόν για την KTM, ώστε να υποστηρίξει την συμμετοχή του Petrucci που θα πήγαινε τουλάχιστον άδικα αν τελικά δεν ήταν στην εκκίνηση. Η εργοστασιακή ομάδα των πρωτοπόρων οδηγών δεν γινόταν να υποστηρίξει ακόμη έναν αναβάτη που ακόμη κι αν είναι εξίσου γρήγορος με τους πρώτους, η σειρά εκκίνησης δεν επιτρέπει να τερματίζουν την ίδια ώρα. Η χρονική απόσταση είναι κάτι που δεν μπορεί να καλυφθεί για κάποιον που λειτουργεί με πρόγραμμα πρωταθλητισμού, υποστηρίζοντας αναβάτες που κυνηγούν τον τίτλο, οπότε από την στιγμή που αποφασίστηκε η συμμετοχή του Petrucci η δημιουργία νέας ομάδας ήταν η καλύτερη λύση και μακράν η πλέον δαπανηρή. Ευτυχώς δεν έγινε τσάμπα και ο Petrucci θα πάρει τελικά εκκίνηση, κι ελπίδα όλων οι ατυχίες για όλους να σταματήσουν εδώ.

 

Ετικέτες

Moto4 Northern Cup: Ο Robin Siegert Πρωταθλητής με 10 συνεχόμενες νίκες

Πρόωρος τίτλος σε μια εντυπωσιακή σεζόν για τον νεαρό Γερμανό
Moto4
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

6/8/2026

Πρωταθλητής από τον πρώτο αγώνα του Oschersleben και 10 νίκες σε ισάριθμους αγώνες μετά το τέλος του Σαββατοκύριακου.

Ο Robin Siegert αναδείχθηκε πρωταθλητής του Moto4 Northern Cup 2026, ολοκληρώνοντας ένα σχεδόν αψεγάδιαστο 6o γύρο. Ο αναβάτης της Kiefer Racing Team εξασφάλισε τον τίτλο στον πρώτο αγώνα του Σαββατοκύριακου στο Oschersleben, πριν προσθέσει ακόμη μία νίκη την Κυριακή, φτάνοντας τις 10 συνεχόμενες.

Ο Siegert έφτασε στον έκτο γύρο του πρωταθλήματος έχοντας διαφορά 68 βαθμών από τη δεύτερη της βαθμολογίας, Anina Urlass, και η ένατη συνεχόμενη νίκη του το Σάββατο ήταν αρκετή για να στεφθεί μαθηματικά πρωταθλητής.

Moto4

Στον πρώτο αγώνα επικράτησε με διαφορά 3,179 δευτερολέπτων, αφήνοντας πίσω του τους Roman Durdis και Swan Emprin, ενώ η Urlass περιορίστηκε στην ένατη θέση έπειτα από έναν δύσκολο αγώνα.

Moto4

Την Κυριακή ο νεαρός Γερμανός χρειάστηκε να παλέψει πολύ περισσότερο, καθώς η νίκη κρίθηκε κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή του τερματισμού. Ο Siegert επικράτησε του Roman Durdis για μόλις 0,008 δευτερόλεπτα, με τον Adam Vyskocil να συμπληρώνει το βάθρο και τους τρεις πρώτους να χωρίζονται από μόλις 0,376 δευτερόλεπτα.

Moto4

Η κατάκτηση του τίτλου τόσο νωρίς και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, με δέκα συνεχόμενες νίκες, δείχνουν ότι ο Siegert διαθέτει στοιχεία που τον ξεχωρίζουν από τους συνομηλίκους του. Ωστόσο, όπως έχει δείξει πολλές φορές η πορεία αναβατών προς τα MotoGP, η επιτυχία στις μικρές κατηγορίες δεν αποτελεί αυτούσια εγγύηση για το μέλλον.

Το Moto4 Northern Cup αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα της Κεντρικής Ευρώπης, από τα οποία έχουν περάσει αρκετοί αναβάτες που αργότερα βρέθηκαν στις μεγάλες κατηγορίες των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων. Αν ο Siegert συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και τα επόμενα βήματα της καριέρας του, είναι πιθανό να τον δούμε σύντομα να διεκδικεί μια θέση στα παραπάνω σκαλοπάτια του Road to MotoGP.

Moto4

Παρότι ο τίτλος έχει ήδη κριθεί, η αυλαία της σεζόν θα πέσει τον Σεπτέμβριο στο Assen, όπου θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με τον έβδομο και τελευταίο γύρο.

Moto4