Rally Raid, Baja Aragon – Η Aprilia Tuareg Racing έκανε τo 1-2

Μετά το Hellas Rally Radi ακόμη ένα 1-2 πανηγύρισαν οι Cerutti και Montanari
motomag Rally Raid, Baja Aragon – Η Aprilia Tuareg Racing έκανε τo 1-2
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/7/2024

Δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει η σκόνη από τον θρίαμβο που πέτυχε στο Hellas Rally Raid η Aprilia Tuareg Racing και οι αναβάτες της ομάδας Jacopo Cerutti και Francesco Montanari κατέκτησαν ακόμη ένα 1-2 στην κατηγορία των πολυκύλινδρων μοτοσυκλετών άνω των 600 κ.εκ. στον αγώνα Baja Aragon.

Ο Jacopo Cerutti ήταν ο πρωταγωνιστής στην κατηγορία των πολυκύλινδρων μοτοσυκλετών άνω των 600 κ.εκ. από την πρώτη ημέρα του αγώνα, κερδίζοντας τόσο τον Πρόλογο την Παρασκευή όσο και τις Ειδικές Διαδρομές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή. Ούτε η πτώση που είχε ο Cerutti κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας δεν ήταν ικανή για να του στερήσει τη νίκη. Ο αναβάτης της Aprilia Tuareg Racing εκτός από τη νίκη στην κατηγορία του ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 11η θέση της γενικής κατάταξης.

Πίσω από τον Cerutti στην κατηγορία των πολυκύλινδρων μοτοσυκλετών άνω των 600 κ.εκ. βρέθηκε ο teammate του Francesco Montanari ο οποίος συμπλήρωσε την εξαιρετική εμφάνιση της ιταλικής ομάδας στην Ισπανία. Ο Montanari επιπρόσθετα κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην 18η θέση της γενικής κατάταξης. Για την ιστορία νικητής του Baja Aragon ήταν ο Tosha Schareina με Honda.

Rally Raid, Baja Aragon – Η Aprilia Tuareg Racing έκανε τo 1-2

O Jacopo Ceruti ανέφερε: “Ο αγώνας ήταν εξαιρετικά επίπονος παρά το γεγονός ότι ήταν σύντομος, και επίσης ήταν περίπλοκος επειδή προηγήθηκαν πριν τις μοτοσυκλέτες τα αυτοκίνητα τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή τα οποία έκαναν τα πράγματα δύσκολα. Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος με την απόδοση της μοτοσυκλέτας μου”.

O Franscesco Montanari δήλωσε με τη σειρά του: “Ο αγώνας κύλησε αρκετά καλά. Είμαι ευχαριστημένος με τον ρυθμό μου. Κάναμε εξαιρετική δουλειά και ήταν μια καλή δοκιμασία ενόψει των επερχόμενων αγώνων. Τους επόμενους μήνες, θα δουλέψουμε σκληρά για να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο”.

Rally Raid, Baja Aragon – Η Aprilia Tuareg Racing έκανε τo 1-2

 

Isle of Man TT: Ο 33χρονος Daniel Ingham σκοτώθηκε στις δοκιμές των Supersport

Δεν έχει ξεκινήσει καλά το φετινό ΤΤ και είμαστε ακόμη στις δοκιμές
daniel ingham
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

28/5/2026

Μετά από ένα επεισοδιακό ξεκίνημα, όπου οι πρώτες δοκιμές της Δευτέρας 25/5 διακόπηκαν όταν μια μοτοσυκλέτα αγωνιζόμενου που είχε πέσει κατέληξε πάνω σε θεατές στην Parliament Square της Ramsey οδηγώντας σε διακοπή του πρώτου Qualifying, η συνέχεια έφερε νέα απρόοπτα.

Δύο ατυχήματα στις κατατακτήριες των Sidecars ώθησαν τους διοργανωτές να ματαιώσουν εντελώς την κατηγορία για φέτος, αλλά τώρα ήρθε μια ακόμη χειρότερη είδηση.

Πριν λίγη ώρα γράφαμε στην είδηση της ματαίωσης των Sidecars πως υπήρχαν φήμες για ένα συμβάν στη στροφή Doran’s Bend, ωστόσο μόλις ανακοινώθηκε πως το εν λόγω ατύχημα δεν αφορούσε τα Sidecars, αλλά τις χρονομετρημένες δοκιμές της κατηγορίας Supersport.

Daniel Ingham
O Daniel Ingham πανηγυρίζει τη νίκη που είχε πάρει το 2024 στο Manx GP

Η διοργάνωση του Tourist Trophy ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα τον θάνατο του 33χρονου Daniel Ingham, ο οποίος είχε πέσει χτες στη Doran’s Bend κατά το τρίτο σκέλος Qualifying της κατηγορίας του, στην οποία συμμετείχε με Yamaha R6.

Ο Ingham ήταν έμπειρος αναβάτης, έχοντας αγωνιστεί στη Mountain Course για πρώτη φορά το 2016 στο Manx Grand Prix. Στην καριέρα του μετρούσε αρκετές επισκέψεις στο βάθρο, καθώς και μια νίκη το 2024 στον αγώνα Senior του Manx Grand Prix.

Μακάρι αυτή η πρώτη απώλεια στο Tourist Trophy του 2026 να είναι και η τελευταία.