Rally Raid, Baja Aragon – Η Aprilia Tuareg Racing έκανε τo 1-2

Μετά το Hellas Rally Radi ακόμη ένα 1-2 πανηγύρισαν οι Cerutti και Montanari
motomag Rally Raid, Baja Aragon – Η Aprilia Tuareg Racing έκανε τo 1-2
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/7/2024

Δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει η σκόνη από τον θρίαμβο που πέτυχε στο Hellas Rally Raid η Aprilia Tuareg Racing και οι αναβάτες της ομάδας Jacopo Cerutti και Francesco Montanari κατέκτησαν ακόμη ένα 1-2 στην κατηγορία των πολυκύλινδρων μοτοσυκλετών άνω των 600 κ.εκ. στον αγώνα Baja Aragon.

Ο Jacopo Cerutti ήταν ο πρωταγωνιστής στην κατηγορία των πολυκύλινδρων μοτοσυκλετών άνω των 600 κ.εκ. από την πρώτη ημέρα του αγώνα, κερδίζοντας τόσο τον Πρόλογο την Παρασκευή όσο και τις Ειδικές Διαδρομές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή. Ούτε η πτώση που είχε ο Cerutti κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας δεν ήταν ικανή για να του στερήσει τη νίκη. Ο αναβάτης της Aprilia Tuareg Racing εκτός από τη νίκη στην κατηγορία του ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 11η θέση της γενικής κατάταξης.

Πίσω από τον Cerutti στην κατηγορία των πολυκύλινδρων μοτοσυκλετών άνω των 600 κ.εκ. βρέθηκε ο teammate του Francesco Montanari ο οποίος συμπλήρωσε την εξαιρετική εμφάνιση της ιταλικής ομάδας στην Ισπανία. Ο Montanari επιπρόσθετα κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην 18η θέση της γενικής κατάταξης. Για την ιστορία νικητής του Baja Aragon ήταν ο Tosha Schareina με Honda.

Rally Raid, Baja Aragon – Η Aprilia Tuareg Racing έκανε τo 1-2

O Jacopo Ceruti ανέφερε: “Ο αγώνας ήταν εξαιρετικά επίπονος παρά το γεγονός ότι ήταν σύντομος, και επίσης ήταν περίπλοκος επειδή προηγήθηκαν πριν τις μοτοσυκλέτες τα αυτοκίνητα τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή τα οποία έκαναν τα πράγματα δύσκολα. Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος με την απόδοση της μοτοσυκλέτας μου”.

O Franscesco Montanari δήλωσε με τη σειρά του: “Ο αγώνας κύλησε αρκετά καλά. Είμαι ευχαριστημένος με τον ρυθμό μου. Κάναμε εξαιρετική δουλειά και ήταν μια καλή δοκιμασία ενόψει των επερχόμενων αγώνων. Τους επόμενους μήνες, θα δουλέψουμε σκληρά για να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο”.

Rally Raid, Baja Aragon – Η Aprilia Tuareg Racing έκανε τo 1-2

 

Classic TT, Historic Senior: Νίκη για τον 54χρονο John McGuinness!

Ο Βρετανός είχε κάνει το ντεμπούτο του στο Νησί το 1996!
McGuinness
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/8/2026

Ο John McGuinness κυριάρχησε στον αγώνα Historic Senior του Classic TT 2026 και κατέκτησε τη νίκη, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια συμμετοχής του σε αγώνες στο Isle of Man.

Την τρίτη ημέρα του Classic TT 2026 διεξήχθησαν δύο αγώνες, με τον αγώνα Historic Senior τριών γύρων να δίνει το έναυσμα για τις διοργανώσεις νωρίς το απόγευμα.

Έχοντας κάνει το ντεμπούτο του στο Isle of Man TT πριν από 30 χρόνια, το 1996, το φετινό Classic TT αποτέλεσε μια γιορτή για την καριέρα του John McGuinness στη Mountain Course.

Γρήγορος καθ’ όλη τη διάρκεια των δοκιμών με την Paton 500 του στην κατηγορία Historic Senior, ο McGuinness πήρε το προβάδισμα από την αρχή. Ο Βρετανός αναβάτης δημιούργησε προβάδισμα άνω των 20 δευτερολέπτων στον πρώτο γύρο, το οποίο αύξησε σταθερά κατά τη διάρκεια του δεύτερου.

McGuinness

Διατηρώντας καλό ρυθμό στον τελευταίο γύρο, ο McGuinness πέρασε τη γραμμή τερματισμού με διαφορά λίγο κάτω από 27 δευτερόλεπτα από τον Shaun Anderson.

Ο Anderson, επίσης με Paton 500, έμεινε πίσω από τον Mike Browne κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου της κατηγορίας Historic Senior. Ωστόσο, ο Browne αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τη Norton ES2 του και αναγκάστηκε να οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα του με προσοχή μέχρι τον τερματισμό, με αποτέλεσμα ο Anderson να ανέβει ξανά στη δεύτερη θέση.

Ο Browne διατήρησε την τρίτη θέση παρά τα προβλήματά του. Η νίκη του McGuinness έρχεται μετά από μια θέση στο βάθρο στον αγώνα Historic Junior το Σάββατο, όπου τερμάτισε τρίτος.

Ο Michael Dunlop αποσύρθηκε από τον αγώνα, ενώ ο Dean Harrison, ο Jamie Coward και ο Conor Cummins προστέθηκαν επίσης στον μακρύ κατάλογο όσων δεν τερμάτισαν. Στον αγώνα της κατηγορίας Junior 600, ο Rob Hodson κατέκτησε άνετα τη νίκη στον αγώνα των δύο γύρων.