Rally Raid, Baja Aragon – Η Aprilia Tuareg Racing έκανε τo 1-2

Μετά το Hellas Rally Radi ακόμη ένα 1-2 πανηγύρισαν οι Cerutti και Montanari
motomag Rally Raid, Baja Aragon – Η Aprilia Tuareg Racing έκανε τo 1-2
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/7/2024

Δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει η σκόνη από τον θρίαμβο που πέτυχε στο Hellas Rally Raid η Aprilia Tuareg Racing και οι αναβάτες της ομάδας Jacopo Cerutti και Francesco Montanari κατέκτησαν ακόμη ένα 1-2 στην κατηγορία των πολυκύλινδρων μοτοσυκλετών άνω των 600 κ.εκ. στον αγώνα Baja Aragon.

Ο Jacopo Cerutti ήταν ο πρωταγωνιστής στην κατηγορία των πολυκύλινδρων μοτοσυκλετών άνω των 600 κ.εκ. από την πρώτη ημέρα του αγώνα, κερδίζοντας τόσο τον Πρόλογο την Παρασκευή όσο και τις Ειδικές Διαδρομές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή. Ούτε η πτώση που είχε ο Cerutti κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας δεν ήταν ικανή για να του στερήσει τη νίκη. Ο αναβάτης της Aprilia Tuareg Racing εκτός από τη νίκη στην κατηγορία του ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 11η θέση της γενικής κατάταξης.

Πίσω από τον Cerutti στην κατηγορία των πολυκύλινδρων μοτοσυκλετών άνω των 600 κ.εκ. βρέθηκε ο teammate του Francesco Montanari ο οποίος συμπλήρωσε την εξαιρετική εμφάνιση της ιταλικής ομάδας στην Ισπανία. Ο Montanari επιπρόσθετα κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην 18η θέση της γενικής κατάταξης. Για την ιστορία νικητής του Baja Aragon ήταν ο Tosha Schareina με Honda.

Rally Raid, Baja Aragon – Η Aprilia Tuareg Racing έκανε τo 1-2

O Jacopo Ceruti ανέφερε: “Ο αγώνας ήταν εξαιρετικά επίπονος παρά το γεγονός ότι ήταν σύντομος, και επίσης ήταν περίπλοκος επειδή προηγήθηκαν πριν τις μοτοσυκλέτες τα αυτοκίνητα τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή τα οποία έκαναν τα πράγματα δύσκολα. Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος με την απόδοση της μοτοσυκλέτας μου”.

O Franscesco Montanari δήλωσε με τη σειρά του: “Ο αγώνας κύλησε αρκετά καλά. Είμαι ευχαριστημένος με τον ρυθμό μου. Κάναμε εξαιρετική δουλειά και ήταν μια καλή δοκιμασία ενόψει των επερχόμενων αγώνων. Τους επόμενους μήνες, θα δουλέψουμε σκληρά για να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο”.

Rally Raid, Baja Aragon – Η Aprilia Tuareg Racing έκανε τo 1-2

 

Alpe Adria, Βουλγαρία: Πρωταθλητές οι Καπούνταλης και Φουρθιώτης – Τι έκαναν οι Έλληνες

Αυλαία είχαμε λοιπόν για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria
alpe adria final
Από τον

Παύλο Καρατζά

28/9/2026

Στη νέα πίστα της Βουλγαρίας, A1 Motor Park πραγματοποιήθηκε ο έκτος και τελευταίος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Alpe Adria που ήταν διπλός και γινόταν παράλληλα με το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU. Ο αγώνας είχε και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον με αρκετές συμμετοχές, αλλά και με δύο εστεμμένους πρωταθλητές.

Πάμε να δούμε λοιπόν πως τα πήγαν οι Έλληνες, με τις θέσεις που αναφέρονται παρακάτω να αφορούν τον ευρωπαϊκό θεσμό Alpe Adria και τους δύο αγώνες που πραγματοποιήθηκαν, ενώ οι αντίστοιχες θέσεις τους στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU ήταν σαφώς καλύτερες.

SSP 300

Ο 14χρονος αναβάτης Αντώνης Βεντούρας αν και πήγε στην Βουλγαρία ως πρωτοπόρος της κατηγορίας, δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του Alpe Adria, αφού ο αρκετά μεγαλύτερός ηλικιακά του Tashan Oguz κατάφερε το απόλυτο και κατέκτησε την πρώτη θέση της γενικής. Βέβαια, υπάρχουν και καλά νέα, αφού ο Έλληνας αναβάτης κατέκτησε τον τίτλο στην αντίστοιχη κατηγορία του BMU και στέφθηκε Βαλκανιονίκης, δείχνοντας πως το μέλλον του ανήκει.

ventouras2 A1

 

Sportbike / Junior Sportbike

Στην κατηγορία Junior Sportbike συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Καπούνταλης και η Τόνια Κορρέ. Ο Καπούνταλης πήρε δύο νίκες και κατέκτησε τον τίτλο της κατηγορίας, ενώ η Κορρέ τερμάτισε δεύτερη και τρίτη στους δύο αγώνες και κατέκτησε την δεύτερη θέση της Junior Sportbike, με τους αναβάτες μας να κάνουν το 1-2.

kapoudalis

 

SSP 600/STK 600

Στα SSP 600, ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου δεν είχε ταξιδέψει στη Σλοβακία για τον προηγούμενο γύρο, αφού είχε μία περιπέτεια υγείας και έτσι πήγε στη Βουλγαρία σαν δεύτερος στη γενική κατάταξη, πίσω από τον από τον Αυστριακό Baumgartner Benjamin. Ο Παπαγεωργίου κατέκτησε μία νίκη και μία δεύτερη θέση, καταλαμβάνοντας έτσι την δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη.

Στην κατηγορία STK 600 συμμετείχε ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης, που με μία δεύτερη και μία τρίτη θέση κατάφερε να πάρει τον τίτλο και να στεφθεί πρωταθλητής για το 2026.

fourthiotis

 

CUP 1000

Στην συγκεκριμένη κατηγορία, είχαμε δύο ελληνικές συμμετοχές, αυτές του Χαράλαμπου Ψυχογιού και του Γιώργου Παρασκευά. Ο Ψυχογιός τερμάτισε 7ος στο πρώτο αγώνα και 3ος στον δεύτερο αγώνα. Για τον Γιώργο Παρασκευά θα ακολουθήσει άλλο άρθρο, καθώς τερμάτισε στην πρώτη τριάδα στο Βαλκανικό.

psychogios

 

STK 1000/SBK

Στην κατηγορία STK 1000 συμμετείχε ο Δημήτρης Καρακώστας, που στάθηκε άτυχος στον προηγούμενο γύρο και έχασε την πρωτοπορία. Ο Καρακώστας κατέκτησε τη νίκη και στους δύο αγώνες και έτσι τερμάτισε στην δεύτερη θέση της γενικής βαθμολογίας.

karakostas