Rally Raid, Baja Aragon – Η Aprilia Tuareg Racing έκανε τo 1-2

Μετά το Hellas Rally Radi ακόμη ένα 1-2 πανηγύρισαν οι Cerutti και Montanari
motomag Rally Raid, Baja Aragon – Η Aprilia Tuareg Racing έκανε τo 1-2
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/7/2024

Δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει η σκόνη από τον θρίαμβο που πέτυχε στο Hellas Rally Raid η Aprilia Tuareg Racing και οι αναβάτες της ομάδας Jacopo Cerutti και Francesco Montanari κατέκτησαν ακόμη ένα 1-2 στην κατηγορία των πολυκύλινδρων μοτοσυκλετών άνω των 600 κ.εκ. στον αγώνα Baja Aragon.

Ο Jacopo Cerutti ήταν ο πρωταγωνιστής στην κατηγορία των πολυκύλινδρων μοτοσυκλετών άνω των 600 κ.εκ. από την πρώτη ημέρα του αγώνα, κερδίζοντας τόσο τον Πρόλογο την Παρασκευή όσο και τις Ειδικές Διαδρομές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή. Ούτε η πτώση που είχε ο Cerutti κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας δεν ήταν ικανή για να του στερήσει τη νίκη. Ο αναβάτης της Aprilia Tuareg Racing εκτός από τη νίκη στην κατηγορία του ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 11η θέση της γενικής κατάταξης.

Πίσω από τον Cerutti στην κατηγορία των πολυκύλινδρων μοτοσυκλετών άνω των 600 κ.εκ. βρέθηκε ο teammate του Francesco Montanari ο οποίος συμπλήρωσε την εξαιρετική εμφάνιση της ιταλικής ομάδας στην Ισπανία. Ο Montanari επιπρόσθετα κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην 18η θέση της γενικής κατάταξης. Για την ιστορία νικητής του Baja Aragon ήταν ο Tosha Schareina με Honda.

Rally Raid, Baja Aragon – Η Aprilia Tuareg Racing έκανε τo 1-2

O Jacopo Ceruti ανέφερε: “Ο αγώνας ήταν εξαιρετικά επίπονος παρά το γεγονός ότι ήταν σύντομος, και επίσης ήταν περίπλοκος επειδή προηγήθηκαν πριν τις μοτοσυκλέτες τα αυτοκίνητα τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή τα οποία έκαναν τα πράγματα δύσκολα. Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος με την απόδοση της μοτοσυκλέτας μου”.

O Franscesco Montanari δήλωσε με τη σειρά του: “Ο αγώνας κύλησε αρκετά καλά. Είμαι ευχαριστημένος με τον ρυθμό μου. Κάναμε εξαιρετική δουλειά και ήταν μια καλή δοκιμασία ενόψει των επερχόμενων αγώνων. Τους επόμενους μήνες, θα δουλέψουμε σκληρά για να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο”.

Rally Raid, Baja Aragon – Η Aprilia Tuareg Racing έκανε τo 1-2

 

ΙοΜΤΤ: Ο Shaun Anderson θα αγωνιστεί με τη BMW της Penz13.com

Η γερμανική ομάδα επεκτείνει την παρουσία της στο Isle of Man TT με στόχο την κορυφή
Anderson Penz13
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

15/4/2026

Η ομάδα Penz13.com του Rico Penzkofer από τη Γερμάνια ενισχύει το ρόστερ της για το Isle of Man Tourist Trophy 2026, ανακοινώνοντας τη συνεργασία με τον Shaun Anderson στις κατηγορίες 1000cc.

Η ομάδα με έδρα τη Γερμανία που συμμετέχει στο TT από το 2009 ανεβάζει επίπεδο φέτος εντάσσοντας στο δυναμικό της τον έμπειρο Βορειοϊρλανδό αναβάτη Shaun Anderson. Ο 42χρονος από το Banbridge θα αγωνιστεί με την τελευταία έκδοση της BMW M1000RR στις κατηγορίες RST Superbike TT, RL360 Superstock TT και Milwaukee Senior TT, στην απαιτητική ορεινή διαδρομή.

Η μεταγραφή αυτή φέρνει τον Anderson σε μία από τις πιο καθιερωμένες ομάδες της BMW στο paddock του TT, με την Penz13.com να συνεχίζει τη μακροχρόνια δέσμευσή της στον αγώνα. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Rico Penzkofer, ο οποίος συμμετείχε ως αναβάτης στο TT από το 2009 έως το 2012, με κορυφαίο αποτέλεσμα τη 12η θέση στο Senior TT του 2010 και προσωπικό ρεκόρ γύρου 124.926 mph. Μετά από τραυματισμό στην πλάτη και την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, δημιούργησε μια ομάδα με διεθνή αναγνώριση.

Πιστή στη BMW, η Penz13.com έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα όπως οι Michael Rutter, Steve Mercer, Gary Johnson, Dan Kneen, Jamie Coward, Derek Sheils, Davey Todd και Danny Webb. Παράλληλα, έχει στηρίξει διεθνείς συμμετοχές, σε αγώνες δρόμου και πρωταθλήματα αντοχής με αναβάτες όπως οι Alessandro Polita, Hervé Gantner, Erno Kostamo, David Datzer και Brandon Cretu, ο οποίος θα επιστρέψει και το 2026.

Η μετακίνηση αυτή αποτελεί σημαντική αλλαγή για τον Anderson, που μέχρι σήμερα είχε συνδεθεί κυρίως με τη Suzuki. Στο παρελθόν αγωνίστηκε με την ομάδα Buildbase/Hawk Racing, ενώ το 2023 εντάχθηκε στην ομάδα Classic Suzuki, χτίζοντας τη φήμη του με σταθερές και δυνατές εμφανίσεις.

Με 54 εκκινήσεις στο TT και συμμετοχή στο “130mph Club”, ο Anderson διαθέτει σημαντική εμπειρία. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει καταγράψει οκτώ τερματισμούς στην πρώτη 15άδα, εκ των οποίων οι τέσσερις στην πρώτη δεκάδα. Ξεχωρίζει η 8η θέση στο Milwaukee Senior TT του 2024, όπου σημείωσε και τον προσωπικό του καλύτερο γύρο με 130.703 mph.

Anderson Penz13

Ο Rico Penzkofer δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Shaun στην ομάδα για το TT 2026. Είναι ένας πολύ έμπειρος αναβάτης στο Νησί και έχει καταφέρει σταθερά δυνατές εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε ότι η BMW θα του ταιριάξει απόλυτα και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλά αποτελέσματα μαζί”.

Anderson Penz13

Από την πλευρά του, ο Shaun Anderson ανέφερε: “Θέλω να ευχαριστήσω τον Rico για την ευκαιρία. Το 2026 θα είναι μια μεγάλη χρονιά για μένα, η αρχή ενός νέου project με νέα ομάδα και κατασκευαστή. Η BMW είναι η μοτοσυκλέτα που πρέπει να έχεις τα τελευταία χρόνια και πιστεύω πως θα αποτελέσει σημαντικό βήμα μπροστά. Το γεγονός ότι θα επικεντρωθώ σε μία μόνο μεγάλη μοτοσυκλέτα θα κάνει τη διαφορά”.

Anderson Penz13

Η μετάβαση στη BMW ανοίγει νέες προοπτικές για τον Anderson, με στόχο τη βελτίωση των επιδόσεων και την προσέγγιση της πρώτης εξάδας, στόχος που μοιάζει πλέον πιο εφικτός από ποτέ, με δεδομένη τη συγκεκριμένη συνεργασία.