Rally Raid, Baja Aragon – Η Aprilia Tuareg Racing έκανε τo 1-2

Μετά το Hellas Rally Radi ακόμη ένα 1-2 πανηγύρισαν οι Cerutti και Montanari
motomag Rally Raid, Baja Aragon – Η Aprilia Tuareg Racing έκανε τo 1-2
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/7/2024

Δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει η σκόνη από τον θρίαμβο που πέτυχε στο Hellas Rally Raid η Aprilia Tuareg Racing και οι αναβάτες της ομάδας Jacopo Cerutti και Francesco Montanari κατέκτησαν ακόμη ένα 1-2 στην κατηγορία των πολυκύλινδρων μοτοσυκλετών άνω των 600 κ.εκ. στον αγώνα Baja Aragon.

Ο Jacopo Cerutti ήταν ο πρωταγωνιστής στην κατηγορία των πολυκύλινδρων μοτοσυκλετών άνω των 600 κ.εκ. από την πρώτη ημέρα του αγώνα, κερδίζοντας τόσο τον Πρόλογο την Παρασκευή όσο και τις Ειδικές Διαδρομές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή. Ούτε η πτώση που είχε ο Cerutti κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας δεν ήταν ικανή για να του στερήσει τη νίκη. Ο αναβάτης της Aprilia Tuareg Racing εκτός από τη νίκη στην κατηγορία του ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 11η θέση της γενικής κατάταξης.

Πίσω από τον Cerutti στην κατηγορία των πολυκύλινδρων μοτοσυκλετών άνω των 600 κ.εκ. βρέθηκε ο teammate του Francesco Montanari ο οποίος συμπλήρωσε την εξαιρετική εμφάνιση της ιταλικής ομάδας στην Ισπανία. Ο Montanari επιπρόσθετα κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην 18η θέση της γενικής κατάταξης. Για την ιστορία νικητής του Baja Aragon ήταν ο Tosha Schareina με Honda.

Rally Raid, Baja Aragon – Η Aprilia Tuareg Racing έκανε τo 1-2

O Jacopo Ceruti ανέφερε: “Ο αγώνας ήταν εξαιρετικά επίπονος παρά το γεγονός ότι ήταν σύντομος, και επίσης ήταν περίπλοκος επειδή προηγήθηκαν πριν τις μοτοσυκλέτες τα αυτοκίνητα τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή τα οποία έκαναν τα πράγματα δύσκολα. Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος με την απόδοση της μοτοσυκλέτας μου”.

O Franscesco Montanari δήλωσε με τη σειρά του: “Ο αγώνας κύλησε αρκετά καλά. Είμαι ευχαριστημένος με τον ρυθμό μου. Κάναμε εξαιρετική δουλειά και ήταν μια καλή δοκιμασία ενόψει των επερχόμενων αγώνων. Τους επόμενους μήνες, θα δουλέψουμε σκληρά για να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο”.

Rally Raid, Baja Aragon – Η Aprilia Tuareg Racing έκανε τo 1-2

 

MotoGP: Ο Bradley Smith επιστρέφει ως wildcard στον βρετανικό γύρο του Silverstone

Mπροστά στο κοινό της πατρίδας του, με Harley-Davidson στο Bagger World Cup
Bagger World Cup
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

13/7/2026

Ο  πρώην αναβάτης GP, θα επιστρέψει στην εκκίνηση του Βρετανικού Grand Prix, αυτή τη φορά όχι για τα MotoGP, αλλά στο Harley-Davidson Bagger World Cup. Ο Βρετανός θα συμμετάσχει ως wildcard στον αγώνα του Silverstone (7-9 Αυγούστου), οδηγώντας μία Harley-Davidson Road Glide της ParkinGO.

Ο πρώην αναβάτης των MotoGP και νυν εργοστασιακός αναβάτης της Harley-Davidson στο αμερικανικό πρωτάθλημα MotoAmerica Mission King of the Baggers θα αγωνιστεί στον τέταρτο γύρο του πρώτου FIM Harley-Davidson Bagger World Cup, ο οποίος φιλοξενείται στο πλαίσιο του Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Smith θα οδηγήσει την δεύτερη μοτοσυκλέτα της ParkinGO, πλαισιώνοντας τον μόνιμο αναβάτη της ομάδας, Filippo Rovelli. Παρότι αγωνίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες με τα εργοστασιακά χρώματα της Harley-Davidson Factory Racing, στο Silverstone θα χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνική προδιαγραφή που διαθέτουν όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τους κανονισμούς του θεσμού.

Bradley Smith

Για να τιμηθεί η πρώτη επίσκεψη του Bagger World Cup στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μοτοσυκλέτα του Smith θα φέρει επίσης μια μοναδική επετειακή εμφάνιση ειδικά σχεδιασμένη για το Silverstone.

Ο 35χρονος Βρετανός δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την επιστροφή του μπροστά στους συμπατριώτες του: "Όταν η ParkinGO και η Harley-Davidson μου πρότειναν να αγωνιστώ στο Silverstone, η απόφαση ήταν πολύ εύκολη. Αυτό θα είναι το 14ο Βρετανικό Grand Prix της καριέρας μου και η ευκαιρία να αγωνιστώ μπροστά στους φιλάθλους της πατρίδας μου είναι πάντα κάτι πολύ ξεχωριστό.

"Απολαμβάνω πραγματικά αυτή τη νέα πρόκληση με τη Harley-Davidson Factory Racing στο MotoAmerica King of the Baggers και αυτή η wildcard συμμετοχή μου δίνει την ευκαιρία να οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα ξανά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Bradley Smith

"Το Bagger World Cup έχει ήδη αποδείξει ότι είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, με πολλούς φίλους και παλιούς αντιπάλους μου να συμμετέχουν. Το Silverstone είναι μια πίστα που γνωρίζω πολύ καλά και πάντα προσφέρει σπουδαίους αγώνες. Έχω μερικά πράγματα να μάθω, κυρίως σχετικά με τα διαφορετικά ελαστικά, όμως αυτοί οι αναβάτες έρχονται στη δική μου έδρα. Το γόητρο είναι μεγάλο και η μάχη ξεκινά. Το να οδηγήσω μια Harley-Davidson μπροστά στους Βρετανούς φιλάθλους είναι μια ευκαιρία που δεν μπορούσα να αφήσω να περάσει."

Ο Smith υπήρξε ένας από τους πιο σταθερούς Βρετανούς αναβάτες των τελευταίων δύο δεκαετιών. Το 2009 ολοκλήρωσε δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 125cc, ενώ το 2011 κατέκτησε την τρίτη θέση στη Moto2. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για οκτώ σεζόν στα MotoGP, ανεβαίνοντας δύο φορές στο βάθρο, πριν αναλάβει καθήκοντα δοκιμαστή και αργότερα μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ενταχθεί στο εργοστασιακό πρόγραμμα της Harley-Davidson.

Από την ένταξή του στο King of the Baggers, ο Βρετανός συγκαταλέγεται σταθερά στους πρωταγωνιστές του θεσμού, γεγονός που κάνει την παρουσία του στο Silverstone μία σημαντική wildcard συμμετοχή.

Bradley Smith

Ο αγώνας στο Silverstone θα αποτελέσει τον τέταρτο γύρο της παρθενικής σεζόν του Harley-Davidson Bagger World Cup και την πρώτη εμφάνιση του πρωταθλήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα με τους αγώνες, η Harley-Davidson θα δημιουργήσει ειδικό Fan Village, αποκλειστική εξέδρα για τους φίλους της εταιρείας και ανοιχτό paddock, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον εντυπωσιακό κόσμο των αγωνιστικών bagger.