Red Bull KTM Factory Racing - Με Kevin Benavides και Toby Price στο Rally Dakar, μετά τον τραυματισμό του Matthias Walkner [VIDEO]

Οι δυο αναβάτες βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα στη Σαουδική Αραβία
motomag Red Bull KTM Factory Racing – Με Kevin Benavides και Toby Price στο Rally Dakar μετά τον τραυματισμό του Matthias Walkner
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/12/2023

Η Red Bull KTM Factory Racing ανακοίνωσε τους αναβάτες της για το Rally Dakar 2024 και όπως ήταν αναμενόμενο ο τραυματίας Matthias Walkner δεν θα συντροφεύσει τους Kevin Benavides και Toby Price στην πορτοκαλί αποστολή η οποία θα βρεθεί σε μερικές ημέρες στη Σαουδική Αραβία.

Η Red Bull KTM Factory Racing θα χρειαστεί να παλέψει στο φετινό Rally Dakar ακόμη περισσότερο με τους Kevin Benavides και Toby Price, αν θέλει να διεκδικήσει τη νίκη, καθώς θα έχει έναν αναβάτη λιγότερο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Walkner. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο ευοίωνα για τον περσινό νικητή του Dakar Benavides καθώς ο Αργεντινός αναρρώνει και αυτός από έναν πρόσφατο τραυματισμό στο αριστερό του πόδι.

Red Bull KTM Factory Racing – Με Kevin Benavides και Toby Price στο Rally Dakar μετά τον τραυματισμό του Matthias Walkner

Ο Benavides ανέφερε: "Το Dakar σημαίνει τα πάντα για μένα. Φέτος ήταν ξεχωριστό γιατί κέρδισα με την ΚΤΜ και είχα την τιμή να παλέψω μέχρι τέλους με τον teammate μου. Η υπόλοιπη χρονιά ήταν πραγματικά δύσκολη. Ήμουν γεμάτος αυτοπεποίθηση μετά τη νίκη μου στο Dakar, αλλά στη συνέχεια, το σπάσιμο του μηριαίου μου οστού στις αρχές της σεζόν, ακολουθούμενο από τον καρπό μου αργότερα, σήμαινε ότι δεν είχα καθόλου αγωνιστικό χρόνο με την μοτοσυκλέτα. Προπονούμουν όσο πιο σκληρά μπορούσα για να ξαναφτιάξω τη φυσική και την ψυχική μου κατάσταση, αλλά ήταν σίγουρα μια δύσκολη χρονιά. Τώρα, οδεύοντας προς μια νέα χρονιά θέλω πραγματικά να αφήσω πίσω μου το 2023 και να παλέψω για τη νίκη και πάλι. Ξέρω ότι έχω αυτό που χρειάζεται, απλά πρέπει να το ξεπεράσουμε χωρίς προβλήματα και θα είμαι έτοιμος για τη μάχη του αγώνα. Μας χωρίζουν μόλις λίγες εβδομάδες από την εκκίνηση και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε."

KTM

Με τη σειρά του ο Toby Price δήλωσε: "Το Dakar του 2024 θα είναι το 10ο μου συνολικά και το ένατο που θα οδηγήσω για την εργοστασιακή ομάδα της ΚΤΜ. Από τα εννέα που έχουμε κάνει μαζί, έχω καταφέρει να ανέβω στο βάθρο σε έξι, κάτι που είναι απίστευτο αν σκεφτείς πόσο σκληρός είναι ο αγώνας και πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις ακόμα και στον τερματισμό. Είχα δύο πρώτες θέσεις, μια δεύτερη και τρεις τρίτες, το να κατακτήσω άλλη μια νίκη στη 10η προσπάθειά μου θα ήταν καταπληκτικό. Το Dakar δεν μοιάζει με κανέναν άλλο αγώνα. Σίγουρα, η οδήγηση είναι σκληρή δουλειά, διασκεδαστική και εξαντλητική, αλλά μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο όλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ολοκληρώσουν τον αγώνα. Το Dakar είναι σαν τη δεύτερη οικογένειά μου, οπότε είναι πάντα ωραίο να τους βλέπω όλους. Από την μεριά μου ετοιμάζομαι για τον αγώνα και είμαι έτοιμος να ξαναβρώ την ανταγωνιστική μου πλευρά. Είμαι σε καλή κατάσταση σωματικά και η μοτοσυκλέτα είναι καλή. Είμαστε σίγουρα έτοιμοι να αγωνιστούμε στο Dakar του 2024."

Red Bull KTM Factory Racing – Με Kevin Benavides και Toby Price στο Rally Dakar μετά τον τραυματισμό του Matthias Walkner

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull KTM Factory Racing, Andreas Hölzl ανέφερε: "Ανυπομονούμε πραγματικά για το Dakar, οι μοτοσυκλέτες είναι έτοιμες και από τεχνικής άποψης, είμαστε πραγματικά καλά προετοιμασμένοι. Ο Toby έχει τεράστιο κίνητρο. Είχε μια πολύ δυνατή σεζόν το 2023 και είναι σε καλή κατάσταση και πλήρως συγκεντρωμένος για το Dakar. Ο Kevin, αν και δεν είναι στο 100% μετά τον τραυματισμό του έχει επίσης το βλέμμα του στραμμένο στην επιτυχία στο Dakar. Έχει αυτοπεποίθηση και θα είναι σε άριστη φυσική κατάσταση μέχρι την έναρξη του αγώνα τον Ιανουάριο. Σχετικά με τον Matthias θα πρέπει να μεταφερθεί στην Αυστρία τις επόμενες δύο ημέρες για περαιτέρω χειρουργική επέμβαση. Είναι, σίγουρα, ένας επώδυνος τραυματισμός και θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να αναρρώσει. Η ομάδα τον στηρίζει πλήρως και ελπίζει να τον δει να επιστρέφει στους αγώνες το συντομότερο δυνατό."

Dakar 2026: Πτώση Sanders! Χάνει το προβάδισμα! Οι αναβάτες της Honda σταμάτησαν να τον βοηθήσουν! [VIDEO]

Άνοιγε τον αγώνα την στιγμή της πτώσης
Dakar 2026: Πτώση Sanders! Χάνει το προβάδισμα! Οι αναβάτες της Honda σταμάτησαν να τον βοηθήσουν!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/1/2026

Ο Sanders έκανε σήμερα αυτό που ξέρει καλύτερα, να πηγαίνει ταχύτερα όλων έχοντας 6 λεπτά προβάδισμα στην γενική κατάταξη, έναντι του Brabec, ενώ τόνιζε εχθές στο πρώτο σκέλος του δεύτερου Μαραθωνίου που διανύουμε τώρα, πως χρειάζεται προσοχή και στρατηγική για τις τελευταίες ημέρες του Dakar.

Στόχος του να γράψει σερί νίκες κάτι που η KTM, η εταιρεία με το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία του Dakar, έχει χρόνια να δει.

Ο στόχος αυτός δέχτηκε πριν λίγο ένα ισχυρό πλήγμα αλλά είναι ακόμη νωρίς για να ξέρουμε αν έχει τελείως χαθεί.

Στο 138χλμ ο Sanders έπεσε στους αμμόλοφους, με διαφορά το καλύτερο τερέν για εκείνον, σύμφωνα με δική του δήλωση, πέρσι στο MOTO.

Ο Brabec σταμάτησε σύντομα για να δει αν είναι καλά και χρειάζεται κάτι για να συνεχίσει, αποδεικνύοντας ότι το Rally αυτό είναι κάτι ξεχωριστό. Στο VIDEO δεν φαίνεται να σταματά και ο Schareina, που αναφέρεται από την διοργάνωση πως θα λάβει τον χρόνο που έχασε βοηθώντας τον Sanders να σηκωθεί μαζί με τον Brabec. Ούτε φαίνεται να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα ο Sanders ο οποίος μάλιστα ξεκινά και πιο γρήγορα από τον Brabec. Γεγονός είναι πως ο κορυφαίος αναβάτης της KTM είχε μαζί του τουλάχιστον μία από τις δύο Honda που τον καταδίωκαν, να τσεκάρουν αν χρειάζεται κάτι για να συνεχίσει!

 

 

Ο Sanders μετά την πτώση του δεν συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, τουλάχιστον για τα πρώτα τριάντα χιλιόμετρα μετά την πτώση του. Ακολουθεί τα ίχνη του Benavides και εκεί που φαίνεται πως θα καταφέρει να κρατήσει έναν καλό ρυθμό που δεν θα τον αφήσει πολύ πίσω, πλέον χάνει περισσότερο χρόνο.

Μέχρι στιγμής τα πράγματα δείχνουν πως ο Sanders παλεύει να κρατήσει ρυθμό μετά την πτώση. Είτε είναι εξαιτίας τραυματισμού, είτε προβλήματος στην μοτοσυκλέτα του, αυτή την στιγμή ο αναβάτης της KTM έχει χάσει αρκετό χρόνο.

dakar_sanders_2026