Ξεκίνησαν οι απώλειες πριν καν αρχίσει το Rally Dakar – Τραυματίας ο Matthias Walkner της Red Bull KTM Factory Racing

Ο Αυστριακός έσπασε την κνήμη, την περόνη και την άρθρωση του αστραγάλου στο αριστερό του πόδι, κατά τη διάρκεια προπόνησης
motomag Ξεκίνησαν οι απώλειες πριν καν αρχίσει το Rally Dakar – Εκτός ο Matthias Walkner της Red Bull KTM Factory Racing λόγω χειρουργείου στο αριστερό πόδι
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

7/12/2023

Τα νέα στο στρατόπεδο της Red Bull KTM Factory Racing δεν είναι καθόλου καλά ενόψει του Rally Dakar 2024. O Matthias Walkner κατά τη διάρκεια προπόνησης στην Αμερική υπέστη σοβαρό τραυματισμό με αποτέλεσμα να σπάσει την κνήμη, την περόνη και την άρθρωση του αστραγάλου στο αριστερό του πόδι, ενώ λίγες ημέρες πριν κατά τη διάρκεια δοκιμών είχε τραυματιστεί επίσης στο αριστερό του πόδι ο Kevin Benavides.

Με το... αριστερό μπήκε ο Δεκέμβρης για την ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing όσον αφορά την προετοιμασία για το Dakar, καθώς θα πρέπει να βρεθεί αντικαταστάτης για τη θέση του τραυματία Matthias Walkner, ο οποίος αναρρώνει στην Αυστρία μετά την επέμβαση στο αριστερό του πόδι η οποία έλαβε χώρα σε νοσοκομείο του Palm Springs των Η.Π.Α. Ο νικητής του Rally Dakar 2018 ο οποίος θα χάσει τον φετινό αγώνα λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, θα χρειαστεί επιπρόσθετα να κάνει και δεύτερο χειρουργείο στο αριστερό του πόδι, το οποίο θα γίνει αυτή τη φορά στην Αυστρία. Καλύτερα είναι τα πράγματα όσον αφορά τον teammate του, Kevin Benavides. Ο Αργεντινός ο οποίος τραυματίστηκε και αυτός στο αριστερό του πόδι κατά τη διάρκεια δοκιμών, θα καταφέρει να βρεθεί στην εκκίνηση του Rally Dakar, με τον δύο φορές νικητή του αγώνα ωστόσο να μένει εκτός προπονήσεων ώστε να αναρρώσει ταχύτερα.

Ξεκίνησαν οι απώλειες πριν καν αρχίσει το Rally Dakar – Εκτός ο Matthias Walkner της Red Bull KTM Factory Racing λόγω χειρουργείου στο αριστερό πόδι

Ο Andreas Hölzl, Team Manager της Red Bull KTM Factory Racing δήλωσε: "Ήταν πολύ δύσκολες μέρες για την ομάδα μας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η προετοιμασία για το Dakar πήγαινε εξαιρετικά καλά, με όλους τους αναβάτες να εργάζονται πολύ σκληρά. Ο Kevin είχε ένα ατύχημα στο αριστερό πόδι του, αλλά ευτυχώς δεν ήταν πολύ άσχημα. Ελπίζουμε ότι θα είναι σχεδόν σε πλήρη ετοιμότητα μέχρι το Dakar. Τις επόμενες ημέρες ο Matthias είχε ένα άσχημο ατύχημα κατά τη διάρκεια της προπόνησης, το οποίο κατέληξε σε αρκετά κατάγματα. Η χειρουργική επέμβαση πήγε πολύ καλά, και έχουν συνδέσει έναν σταθεροποιητή στο αριστερό του πόδι για να βοηθήσουν την ανάρρωση. Αλλά θα χρειαστεί και άλλη επέμβαση, μόλις το πρήξιμο αρχίσει να υποχωρεί. Προφανώς, αυτά τα δύο περιστατικά ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για την ομάδα, αλλά θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δυνατοί για τον αγώνα. Όλη η ομάδα εύχεται τόσο στον Matthias όσο και στον Kevin γρήγορη και πλήρη ανάρρωση."

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες