Red Bull Rookies Cup

Ο Γιάννης Περιστεράς στην τελική ευθεία
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/10/2017

Τελείωσε η αγωνιστική προετοιμασία του Γιάννη #John41 Περιστερά στις Σερρες, με τον προπονητή του Σάκη Συνιώρηκαι τον μηχανικό Μάκη Χρήστου στην τεχνική υποστήριξη του δίχρονου Metrakit 125, παρόμοιου με αυτό που θα οδηγήσει στην Ισπανία! 

Ο 12χρονος Γιάννης οδήγησε θαυμάσια και τώρα το μυαλό του ειναι στο ταξίδι στην Αλμερία την επόμενη Δευτέρα στον παγκόσμιο Τελικό της Επιλογής του Red Bull MotoGP Rookies Cup! 

Στη σχετική ψηφοφορία μέχρι στιγμής ο οδηγός μας είναι τρίτος, ανάμεσα σε 109 οδηγούς από 31 χώρες! Ας βοηθήσουμε όλοι να πάρουμε την πρωτιά! Ψηφίστε στη σχετική σελίδα 

HTTPS://www.facebook.com/redbullrookiescup/

Γραφοντας στα σχόλια του σχετικού θέματος το όνομα: 

Ioannis Konstantinos Peristeras Greece!

Morocco Desert Challenge 2024 – Ο Pol Tarres γράφει ιστορία: Πρώτη γενικής η Yamaha!

Μετά από 3.000 χιλιόμετρα άμμου, ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου με δικύλινδρη μοτοσυκλέτα!
motomagMorocco Desert Challenge 2024 – Ο Pol Tarres γράφει ιστορία
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

22/4/2024

O Pol Tarres γράφει για μία ακόμα φορά ιστορία καβάλα στο Tenere 700 στο Morocco Desert Challenge 2024, έχοντας κάτω από την ζώνη του 6 νίκες σε ισάριθμα σκέλη, καταφέρνοντας να γίνει ο πρώτος αναβάτης που κατακτά τον συγκεκριμένο θεσμό με δικύλινδρη adventure μοτοσυκλέτα.

Από την πρώτη στιγμή, ο Ισπανός αναβάτης έδειξε τις βλέψεις του για το φετινό Morocco Desert Challenge, κερδίζοντας τα πρώτα τέσσερα χρονομετρημένα σκέλη, για να ανοίξει την ψαλίδα της διαφοράς. Ο απρόβλεπτος καιρός στις αχανείς εκτάσεις της μαροκινής ερήμου, χτύπησε στο 5ο σκέλος με τις αμμοθύελλες να αλλάζουν τα δεδομένα. Παρ’ ολ’ αυτά, ο Tarres κατάφερε να τερματίσει δεύτερος.

Morocco Desert Challenge 2024 – Ο Pol Tarres γράφει ιστορία

Ένα λάθος στο roadbook για το έκτο σκέλος, στοίχισε στον Ισπανό αναβάτη χρόνο, χάνοντας δύο checkpoints στην διαδρομή. Παρά την ατυχία του, ο Tarres δεν το έβαλε κάτω, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Το Σάββατο στο προτελευταίο σκέλος επέστρεψε ξανά στις νίκες. Η ολοκλήρωση του Morocco Desert Challenge 2024 ήρθε την Κυριακή με τον Tarres να κυριαρχεί και στο όγδοο και τελευταίο σκέλος, πάνω στο Tenere 700 World Rally, το οποίο έχει φορτωθεί με ειδικά εξαρτήματα από τον κατάλογο GYTR. Κατάφερε έτσι να τερματίσει 2 ώρες 21 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα μπροστά από τους Amaury Baratin και Valentin Sertilhanges, οι οποίοι έκλεισαν το βάθρο πάνω σε πρωτότυπες enduro μοτοσυκλέτες 450 κυβικών της KTM.

Morocco Desert Challenge 2024 – Ο Pol Tarres γράφει ιστορία

Μαζί του στις ερήμους του Μαρόκο βρέθηκε ο Stephan Poulet, ως μέλος του Tenere Spirit Experience, καθώς ο συνήθης ύποπτος Alessandro Botturi βρισκόταν από την πάνω πλευρά της Μεσογείου, παλεύοντας για τον τίτλο του ιταλικού πρωταθλήματος Motorally 2024. Ο Γάλλος αναβάτης, έκανε μάλιστα το 1-2 στην κατηγορία M1.2 (από 601 κυβικά και πάνω), με καλύτερο αποτέλεσμα την 12η θέση. Ο Poulet τερμάτισε στην 17η θέση γενικής.

Επόμενη στάση για τον Tarres και την Tenere Yamaha Rally Team είναι το Hellas Rally, το οποίο θα διεξαχθεί στην χώρα μας από τις 27 Μαΐου μέχρι και τις 2 Ιουνίου, στην ίδια κατηγορία με τον δικό μας Κίμων Καράμπελα, τον συντάκτη του περιοδικού MOTO και πολυπρωταθλητή Enduro, ο οποίος θα αγωνιστεί με μία ειδικά προετοιμασμένη Husqvarna Norden 901. Εκεί θα γίνει και ένας άτυπος αγώνας αντιπροσωπειών, καθώς η ελληνική αντιπροσωπεία Suzuki κατεβάζει τον πρωταθλητή Κακολύρη με εξίσου προετοιμασμένο V-Strom, ενώ παρουσία θα έχει και η αντιπροσωπεία της Yamaha με τον επίσης πρωταθλητη και συμμετέχοντα στο Mega Test του MOTO, Γιάννη Σεβαστόπουλο, με επίσης ειδικά προετοιμασμένο Tenere!

Morocco Desert Challenge 2024 – Ο Pol Tarres γράφει ιστορίαMorocco Desert Challenge 2024 – Ο Pol Tarres γράφει ιστορίαMorocco Desert Challenge 2024 – Ο Pol Tarres γράφει ιστορίαMorocco Desert Challenge 2024 – Ο Pol Tarres γράφει ιστορίαMorocco Desert Challenge 2024 – Ο Pol Tarres γράφει ιστορίαMorocco Desert Challenge 2024 – Ο Pol Tarres γράφει ιστορία

 

Ετικέτες