TrialGP 2023 - 17ος συνεχόμενος Outdoor τίτλος για τον Toni Bou και τη Repsol Honda

Ο GOAT του αθλήματος συνεχίζει να γράφει Παγκόσμια Πρωταθλήματα, φτάνοντας τα 33 συνολικά!
Toni Bou, Παγκόσμιος Πρωταθλητής TrialGP 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/9/2023

Στον 1ο αγώνα του Vertolaye το Σάββατο 2/9 στη Γαλλία, ο Toni Bou της Repsol Honda σφράγισε τον τίτλο για το TrialGP 2023, τον 17ο συνεχόμενο Παγκόσμιο Τίτλο του στο Outdoor Trial, και τον 33ο συνολικά μαζί με τους 16 στο Indoor Trial!

Παρά τον θρίαμβο του, ο Bou δυσκολεύτηκε παραπάνω απ’ ότι συνήθως για να πάρει αυτό τον τίτλο, συγκριτικά με άλλες χρονιές που είχε στεφθεί Πρωταθλητής κάποιους γύρους πριν το τέλος. Για το 2023, χρειάστηκε να φτάσουμε στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, για να μπορέσει ο Ισπανός να γιορτάσει την κατάκτηση ενός ακόμη Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Σημειώστε πως η νίκη του Bou στο Vertolaye ήταν η νίκη με αριθμό… 142 για τον αναβάτη της Honda, ο οποίος πέτυχε 10 εξ αυτών φέτος.

Προς τιμή του, ο Bou έδωσε τα εύσημα στον Jaime Busto της GASGAS, ο οποίος και τον δυσκόλεψε αρκετά στην αρχή της χρονιάς. Παρ’ όλες τις δυσκολίες όμως, ο Bou έδειξε την κλάση του, και συνεχίζει ακάθεκτος να χτίζει τον απαράμιλλο θρύλο του στο Trial, αλλά και στα μηχανοκίνητα αθλήματα γενικότερα.

Ετικέτες

ZXMOTO: Ετοιμάζει συμμετοχή στο Dakar 2027 – Υπέγραψε σπουδαίο αναβάτη [Video]

Πρόκειται για τον Tobias Ebster, νικητή της κατηγορίας Original by Motul το 2024
zxmoto
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/8/2026

Ο Tobias Ebster από ότι φαίνεται θα επιστρέφει στη λίστα των συμμετεχόντων του Dakar. Ο Αυστριακός αναβάτης υπέγραψε εργοστασιακό συμβόλαιο με τη ZXMOTO και σχεδιάζει να λάβει μέρος στο Dakar 2027 με την ολοκαίνουργια ZXMOTO 450 Rally, υπό την αιγίδα της Joyride Race Service.

Πρόκειται φυσικά το ντεμπούτο του νέου Κινέζου κατασκευαστή στο Dakar κι αυτό πρόκειται να γίνει με έναν εξαιρετικό αναβάτη, ενώ το MOTO σας είχε ενημερώσει κάποιους μήνες νωρίτερα για την επικείμενη συμμετοχή της ZXMOTO στο Dakar του 2027.

Ο Tobias Ebster είναι 29 ετών και κατάγεται από την Αυστρία και μόνο τυχαίος δεν είναι, αφού έχει πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό του. Κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Bajas το 2022. Το 2024, στην πρώτη του συμμετοχή στο Dakar, αγωνίστηκε στην πιο δύσκολη κατηγορία του θεσμού, Original by Motulεκεί που αγωνίζεται και ο Βασίλης Μπούδρος – και κέρδισε την κατηγορία, ενώ φυσικά βγήκε και Best Rookie! Το 2025 έκανε τη δεύτερη συμμετοχή του στο Dakar και βγήκε 9ος γενικής και δεύτερος στην κατηγορία Rally2. Το παράδοξο εδώ ήταν πως συμμετείχε ως ανεξάρτητος αναβάτης, κάτι που δεν πτόησε τον Tobias που πάλευε στα ίσια με τους εργοστασιακούς.

ZXMOTO

Την περσινή χρονιά υπέγραψε συμβόλαιο με την Hero, όμως το Dakar του 2026 δεν πήγε όπως το περίμενε, αφού έπεσε πολύ νωρίς και έσπασε το αριστερό του χέρι, εγκαταλείποντας έτσι τον αγώνα. Λίγο αργότερα η Hero τον ενημέρωσε πως δεν θα του ανανεώσει το συμβόλαιο.

Αυτό βέβαια μπορεί και μη βγήκε σε κακό, αφού ο Αυστριακός υπέγραψε εργοστασιακό συμβόλαιο με τη ZXMOTO και είναι έτοιμος να τρέξει στο Dakar του 2027 πάνω στη σέλα της 450 Rally. Όλη την υποστήριξη έχει αναλάβει η ομάδα Joyride Race Service. Στα τέλη Σεπτέμβρη μάλιστα θα έχουμε και την επίσημη πρεμιέρα, αφού η ομάδα θα συμμετέχει στο Rallye du Maroc, που είναι στο καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally Raid. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα video που έχει ανεβάσει η ZXMOTO στο επίσημο κανάλι της.