TrialGP 2023 - 17ος συνεχόμενος Outdoor τίτλος για τον Toni Bou και τη Repsol Honda

Ο GOAT του αθλήματος συνεχίζει να γράφει Παγκόσμια Πρωταθλήματα, φτάνοντας τα 33 συνολικά!
Toni Bou, Παγκόσμιος Πρωταθλητής TrialGP 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/9/2023

Στον 1ο αγώνα του Vertolaye το Σάββατο 2/9 στη Γαλλία, ο Toni Bou της Repsol Honda σφράγισε τον τίτλο για το TrialGP 2023, τον 17ο συνεχόμενο Παγκόσμιο Τίτλο του στο Outdoor Trial, και τον 33ο συνολικά μαζί με τους 16 στο Indoor Trial!

Παρά τον θρίαμβο του, ο Bou δυσκολεύτηκε παραπάνω απ’ ότι συνήθως για να πάρει αυτό τον τίτλο, συγκριτικά με άλλες χρονιές που είχε στεφθεί Πρωταθλητής κάποιους γύρους πριν το τέλος. Για το 2023, χρειάστηκε να φτάσουμε στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, για να μπορέσει ο Ισπανός να γιορτάσει την κατάκτηση ενός ακόμη Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Σημειώστε πως η νίκη του Bou στο Vertolaye ήταν η νίκη με αριθμό… 142 για τον αναβάτη της Honda, ο οποίος πέτυχε 10 εξ αυτών φέτος.

Προς τιμή του, ο Bou έδωσε τα εύσημα στον Jaime Busto της GASGAS, ο οποίος και τον δυσκόλεψε αρκετά στην αρχή της χρονιάς. Παρ’ όλες τις δυσκολίες όμως, ο Bou έδειξε την κλάση του, και συνεχίζει ακάθεκτος να χτίζει τον απαράμιλλο θρύλο του στο Trial, αλλά και στα μηχανοκίνητα αθλήματα γενικότερα.

Ετικέτες

Metzeler: Προμηθευτής ελαστικών έως το 2028 σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Supermoto

Ανανέωση της συνεργασίας για 3 χρόνια ως αποκλειστικός προμηθευτής
Metzeler Supermoto
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

17/11/2025

Η Metzeler επιβεβαιώθηκε από την XIEM ως αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Supermoto της FIM, καθώς και για το FIM Supermoto of Nations, έως και τη σεζόν 2028.

Συγκεκριμένα, τα ελαστικά Metzeler RACETEC SM θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν όλες τις ομάδες και τους αναβάτες στην κατηγορία S1GP World και στην ευρωπαϊκή κατηγορία S4, καθώς και στη νέα κατηγορία S2 και στον αγώνα των Εθνών. Η XIEM, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά, εμπορικά και προωθητικά δικαιώματα αυτών των διοργανώσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τη συνεργασία που ξεκίνησε το 2023, με τη Metzeler να είναι αποκλειστικός προμηθευτής για την τριετία 2026-2028.

Metzeler FIM Supermoto

Ο εμπορικός διευθυντής της Metzeler, Francesco Pietrangeli, δήλωσε σχετικά: "Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία για ακόμη τρία χρόνια, προσθέτοντας και την αποκλειστική προμήθεια της νέας ευρωπαϊκής κατηγορίας S2. Το Supermoto είναι μια άκρως θεαματική αγωνιστική κατηγορία που προσελκύει πιστούς φίλους κάθε χρόνο. Στις πρώτες τρεις σεζόν, τα ελαστικά μας Metzeler RACETEC SM έχουν αποδώσει πάνω από τις προσδοκίες και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό αποτέλεσε βασικό στοιχείο στην επιλογή της XIEM να μας διατηρήσει σε αυτόν τον ρόλο".

Τα ελαστικά Metzeler RACETEC SM, που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις διοργανώσεις, είναι διαθέσιμα και στην αγορά. Έχουν σχεδιαστεί για τις ανάγκες του Supermoto, χρησιμοποιώντας γόμες με υψηλή περιεκτικότητα σε πυρίτιο για γρήγορη θέρμανση και ταυτόχρονα εξαιρετική αντοχή στη φθορά. Το πέλμα διαθέτει κεντρικές αυλακώσεις κάθετες στη φορά κίνησης για μεγαλύτερη μηχανική πρόσφυση σε χωμάτινες διαδρομές, ενώ οι αυλακώσεις στο πλάι έχουν σχεδιαστεί για αποτελεσματικό και γρήγορο αυτοκαθαρισμό.

Metzeler FIM Supermoto

 

Ετικέτες