Triumph - Επιστρέφει στον αγώνα Daytona 200, με τους Peter Hickman και Richard Cooper

Δύο Street Triple 765 RS τα αγωνιστικά όπλα της PHR Performance Team
motomag Η Triumph επιστρέφει στο Daytona 200 με τους Peter Hickman και Richard Cooper
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

12/2/2024

Με την υποστήριξη της Triumph η ομάδα PHR Performance Team με αναβάτες τους Peter Hickman και Richard Cooper θα λάβει μέρος στον διάσημο αγώνα Daytona 200 ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου.

Στον ετήσιο αγώνα που διεξάγεται στην πίστα Daytona International Speedway, στη Φλόριντα των Η.Π.Α. θα βρεθεί ο ιδιοκτήτης και αναβάτης της PHR Performance Team, Peter Hickman με τον Βρετανό να αγωνίζεται για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο αγώνα. Ο Hickman μαζί με τον teammate του Richard Cooper θα οδηγούν την Street Triple 765 RS της Triumph. Οι δύο μοτοσυκλέτες θα προετοιμαστούν από την Triumph στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στόχος της ομάδας είναι η νίκη αλλά και η περαιτέρω εξέλιξη της μοτοσυκλέτας με την οποία θα αγωνιστεί ο Hickman στο Isle of Man TT του 2024.

Η Triumph επιστρέφει στο Daytona 200 με τους Peter Hickman και Richard Cooper

Η Triumph έχει μακρά σχέση με τoν συγκεκριμένο αγώνα, καθώς το 1966 και το 1967 οι Buddy Elmore και Gary Nixon είχαν αναδειχθεί νικητές, με τον Brandon Paasch να κερδίζει το 2022 στο ντεμπούτο της Street Triple 765.

Ο Steve Sargent, Διευθύνων Σύμβουλος της Triumph ανέφερε: “Είμαστε χαρούμενοι που θα αγωνιστούμε με τους Peter Hickman και Richard Cooper στον αγώνα Daytona 200. Ο συγκεκριμένος θεσμός μαζί με τους θεσμούς του Supercross και του Motocross αποτελούν δέσμευση για το αγωνιστικό τμήμα της Triumph.”

O Peter Hickman ιδιοκτήτης και αναβάτης της ομάδας PHR Performance δήλωσε: "Το Daytona 200 είναι ένας αγώνας που όχι μόνο παρακολουθούσα για πολλά χρόνια, αλλά πάντα ήθελα να συμμετάσχω σε αυτόν. Το περιμένω πως και πως. Οι μοτοσυκλέτες που θα αγωνιστούμε είναι οι ίδιες που θα τρέξουμε και στο Isle of Man TT φέτος, οπότε είναι μία καλή ευκαιρία για δοκιμές."

Ο Richard Cooper με τη σειρά του ανέφερε: "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που επιστρέφω στο Daytona 200 μετά το 2008. Πιστεύω ότι με αυτή την ομάδα και αυτή τη μοτοσυκλέτα, είμαστε ικανοί να πετύχουμε κορυφαίες διακρίσεις!”

Η Triumph επιστρέφει στο Daytona 200 με τους Peter Hickman και Richard Cooper
Ετικέτες

IoMTT: O Adam McLean στην κατηγορία Supersport με Kawasaki το 2026

Με την ZX-6R της ομάδας CD Racing Kawasaki στο Isle of Man TT
Adam McLean
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/2/2026

Ο Adam McLean θα αγωνιστεί με Kawasaki ZX-6R στην κατηγορία Supersport στο Isle of Man TT 2026, με τη CD Racing και την MSS Performance να ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους.

Ο Adam McLean επιβεβαιώθηκε επίσημα ως αναβάτης της CD Racing Kawasaki για την κατηγορία Supersport στο Isle of Man TT 2026. Ο έμπειρος Βορειοϊρλανδός με πολλές παρουσίες στο βάθρο του North West 200 θα οδηγήσει τη νέα γενιά της Kawasaki ZX-6R, με την MSS Performance να παρέχει τεχνική υποστήριξη στην ομάδα.

Για τον McLean, το φετινό TT αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία επανεκκίνησης στην κατηγορία Supersport. Στον περσινό αγώνα του Isle of Man, ο ίδιος είχε ως καλύτερο αποτέλεσμα την 20ή θέση στον πρώτο αγώνα Supersport, ενώ στον δεύτερο εγκατέλειψε. Την ίδια στιγμή, η CD Racing είχε τερματίσει 11η στον πρώτο αγώνα και 15η στον δεύτερο με τον David Johnson πάνω στη ZX-6R, δείχνοντας την ανταγωνιστικότητα της ομάδας.

"Εκτιμώ πραγματικά την ευκαιρία που μου έδωσαν ο Chris [Dowd] και ο Nick [Morgan] για να επιστρέψω σε μια ανταγωνιστική ομάδα στην κατηγορία Supersport," δήλωσε ο McLean. "Έχω οδηγήσει Kawasaki για αρκετά χρόνια, τόσο με την MSS Performance όσο και με την McAdoo Racing, οπότε ανυπομονώ να κάνω τους πρώτους μου γύρους με τη νέας γενιάς ZX-6R. Θα έχω γύρω μου μια εξαιρετική ομάδα ανθρώπων, με τους οποίους έχω ξαναδουλέψει, κάτι που ελπίζω να με βοηθήσει να βρω γρήγορα ρυθμό και να αποδώσω στο μέγιστο. Ανυπομονώ πραγματικά να ξεκινήσουν οι δοκιμές και η προετοιμασία για το TT."

Από την πλευρά του, ο Nick Morgan, διευθυντής της MSS Performance, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας: "Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ο Adam έρχεται στην ομάδα. Είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης και φέρνει μια ώριμη και μελετημένη προσέγγιση σε ό,τι κάνει. Το Isle of Man TT αποτελεί τεράστιο κομμάτι της ιστορίας μας. Ακόμα κι όταν δεν συμμετείχαμε ως ομάδα, η MSS Performance υποστήριζε πάντα αναβάτες στον αγώνα αυτό. Είναι ένας αγώνας στον οποίο απλώς πρέπει να είσαι παρών."

Ο Morgan αποκάλυψε επίσης ότι η εξέλιξη της Kawasaki συνεχίστηκε εντατικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. "Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω στη μοτοσυκλέτα βασιζόμενοι σε όσα μάθαμε πέρσι και η ZX-6R έχει κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά. Τώρα στόχος μας είναι να τα ρυθμίσουμε όλα σωστά με τον Adam και την ομάδα ενόψει του TT, ώστε να είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για μια δυνατή παρουσία."

Με τη CD Racing, την MSS Performance και έναν έμπειρο αναβάτη όπως ο Adam McLean, η Kawasaki στοχεύει ξεκάθαρα να είναι πιο ανταγωνιστική στο Isle of Man TT 2026.

Ετικέτες