Triumph - Επιστρέφει στον αγώνα Daytona 200, με τους Peter Hickman και Richard Cooper

Δύο Street Triple 765 RS τα αγωνιστικά όπλα της PHR Performance Team
motomag Η Triumph επιστρέφει στο Daytona 200 με τους Peter Hickman και Richard Cooper
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

12/2/2024

Με την υποστήριξη της Triumph η ομάδα PHR Performance Team με αναβάτες τους Peter Hickman και Richard Cooper θα λάβει μέρος στον διάσημο αγώνα Daytona 200 ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου.

Στον ετήσιο αγώνα που διεξάγεται στην πίστα Daytona International Speedway, στη Φλόριντα των Η.Π.Α. θα βρεθεί ο ιδιοκτήτης και αναβάτης της PHR Performance Team, Peter Hickman με τον Βρετανό να αγωνίζεται για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο αγώνα. Ο Hickman μαζί με τον teammate του Richard Cooper θα οδηγούν την Street Triple 765 RS της Triumph. Οι δύο μοτοσυκλέτες θα προετοιμαστούν από την Triumph στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στόχος της ομάδας είναι η νίκη αλλά και η περαιτέρω εξέλιξη της μοτοσυκλέτας με την οποία θα αγωνιστεί ο Hickman στο Isle of Man TT του 2024.

Η Triumph επιστρέφει στο Daytona 200 με τους Peter Hickman και Richard Cooper

Η Triumph έχει μακρά σχέση με τoν συγκεκριμένο αγώνα, καθώς το 1966 και το 1967 οι Buddy Elmore και Gary Nixon είχαν αναδειχθεί νικητές, με τον Brandon Paasch να κερδίζει το 2022 στο ντεμπούτο της Street Triple 765.

Ο Steve Sargent, Διευθύνων Σύμβουλος της Triumph ανέφερε: “Είμαστε χαρούμενοι που θα αγωνιστούμε με τους Peter Hickman και Richard Cooper στον αγώνα Daytona 200. Ο συγκεκριμένος θεσμός μαζί με τους θεσμούς του Supercross και του Motocross αποτελούν δέσμευση για το αγωνιστικό τμήμα της Triumph.”

O Peter Hickman ιδιοκτήτης και αναβάτης της ομάδας PHR Performance δήλωσε: "Το Daytona 200 είναι ένας αγώνας που όχι μόνο παρακολουθούσα για πολλά χρόνια, αλλά πάντα ήθελα να συμμετάσχω σε αυτόν. Το περιμένω πως και πως. Οι μοτοσυκλέτες που θα αγωνιστούμε είναι οι ίδιες που θα τρέξουμε και στο Isle of Man TT φέτος, οπότε είναι μία καλή ευκαιρία για δοκιμές."

Ο Richard Cooper με τη σειρά του ανέφερε: "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που επιστρέφω στο Daytona 200 μετά το 2008. Πιστεύω ότι με αυτή την ομάδα και αυτή τη μοτοσυκλέτα, είμαστε ικανοί να πετύχουμε κορυφαίες διακρίσεις!”

Η Triumph επιστρέφει στο Daytona 200 με τους Peter Hickman και Richard Cooper
Ετικέτες

IoTT 2026: Εντυπωσιακή λίστα συμμετοχών με κατόχους πολλών ρεκόρ

Το Isle of Man TT ετοιμάζεται για μια υποσχόμενη διοργάνωση με συμμετοχή πολλών διακριθέντων αναβατών
IoMTT 2026 Entry List
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

18/2/2026

Με οκτώ πρώην νικητές αγώνων, 249 συνολικά βάθρα και συμμετοχές από πέντε ηπείρους, το TT 2026 δείχνει ότι παραμένει το επίκεντρο των αγώνων δρόμου παγκοσμίως.

Το Isle of Man TT Races του 2026 συγκεντρώνει για ακόμη μία χρονιά ένα πραγματικά αστρονομικό επίπεδο συμμετοχών. Τρεις από τις τέσσερις αγωνιστικές κατηγορίες είναι υπερπλήρεις, ενώ όλοι οι νικητές και οι αναβάτες που ανέβηκαν στο βάθρο το 2025 επιστρέφουν για να ξαναδοκιμάσουν την τύχη τους στη θρυλική Mountain Course.

Συνολικά, οκτώ πρώην νικητές αγώνων συμμετέχουν στη φετινή λίστα, έχοντας μαζί τους 97 νίκες TT. Στην κορυφή βρίσκεται ο Michael Dunlop με 33 νίκες, ακολουθούμενος από τους John McGuinness (23), Ian Hutchinson (16), Peter Hickman (14), Dean Harrison (5), Davey Todd (3), Gary Johnson (2) και James Hillier (1).

Ακόμη δέκα αναβάτες που θα πάρουν εκκίνηση το 2026 έχουν ανέβει τουλάχιστον μία φορά στο βάθρο του TT, με τους 18 συνολικά να συγκεντρώνουν ένα εντυπωσιακό σύνολο 249 βάθρων!

Στα στατιστικά της ταχύτητας, 18 αναβάτες της λίστας έχουν περάσει την μέση ωριαία των 130 mph (209,2 km/h), ενώ 39 έχουν ξεπεράσει στο παρελθόν το φράγμα των 125 mph (201,2 km/h). Παράλληλα, 32 από τους 89 αναβάτες έχουν κατακτήσει νίκες είτε στο Manx Grand Prix είτε στο Classic TT.

Η παγκόσμια απήχηση του TT αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στις εθνικότητες: πέντε ήπειροι και 19 χώρες εκπροσωπούνται στις solo κατηγορίες, από την Αυστραλία και την Ιαπωνία μέχρι τις ΗΠΑ, τη Νότια Αφρική και σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη.

IoMTT 2026 Entry List

Sidecar: Παγκόσμιο επίπεδο και στην τριάδα

Yψηλό επίπεδο συναντάμε και στις κατηγορίες Sidecar. Τέσσερις πρώην νικητές αγώνων βρίσκονται στη λίστα του 2026, με 21 συνολικές νίκες: Ryan Crowe, Ben Birchall, John Holden και Tim Reeves. Συνολικά επτά αναβάτες έχουν μεταξύ τους 67 παρουσίες στο βάθρο, με τον Holden να προηγείται με 22.

Παράλληλα, τρεις πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές Sidecar, οι Reeves, Birchall και Todd Ellis, συμμετέχουν στη διοργάνωση, έχοντας στο ενεργητικό τους 14 παγκόσμιους τίτλους, ενώ 15 πληρώματα έχουν ήδη γυρίσει τη διαδρομή με μέση ταχύτητα πάνω από 110 mph (177 km/h). Οκτώ διαφορετικές εθνικότητες εκπροσωπούνται στη λίστα συμμετοχών.

Με τέτοια ονόματα, τέτοια στατιστικά και τέτοια διεθνή απήχηση, το TT 2026 υπόσχεται μία από τις πιο συναρπαστικές διοργανώσεις που έχουμε δει στο Isle of Man.