Triumph - Επιστρέφει στον αγώνα Daytona 200, με τους Peter Hickman και Richard Cooper

Δύο Street Triple 765 RS τα αγωνιστικά όπλα της PHR Performance Team
motomag Η Triumph επιστρέφει στο Daytona 200 με τους Peter Hickman και Richard Cooper
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

12/2/2024

Με την υποστήριξη της Triumph η ομάδα PHR Performance Team με αναβάτες τους Peter Hickman και Richard Cooper θα λάβει μέρος στον διάσημο αγώνα Daytona 200 ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου.

Στον ετήσιο αγώνα που διεξάγεται στην πίστα Daytona International Speedway, στη Φλόριντα των Η.Π.Α. θα βρεθεί ο ιδιοκτήτης και αναβάτης της PHR Performance Team, Peter Hickman με τον Βρετανό να αγωνίζεται για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο αγώνα. Ο Hickman μαζί με τον teammate του Richard Cooper θα οδηγούν την Street Triple 765 RS της Triumph. Οι δύο μοτοσυκλέτες θα προετοιμαστούν από την Triumph στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στόχος της ομάδας είναι η νίκη αλλά και η περαιτέρω εξέλιξη της μοτοσυκλέτας με την οποία θα αγωνιστεί ο Hickman στο Isle of Man TT του 2024.

Η Triumph επιστρέφει στο Daytona 200 με τους Peter Hickman και Richard Cooper

Η Triumph έχει μακρά σχέση με τoν συγκεκριμένο αγώνα, καθώς το 1966 και το 1967 οι Buddy Elmore και Gary Nixon είχαν αναδειχθεί νικητές, με τον Brandon Paasch να κερδίζει το 2022 στο ντεμπούτο της Street Triple 765.

Ο Steve Sargent, Διευθύνων Σύμβουλος της Triumph ανέφερε: “Είμαστε χαρούμενοι που θα αγωνιστούμε με τους Peter Hickman και Richard Cooper στον αγώνα Daytona 200. Ο συγκεκριμένος θεσμός μαζί με τους θεσμούς του Supercross και του Motocross αποτελούν δέσμευση για το αγωνιστικό τμήμα της Triumph.”

O Peter Hickman ιδιοκτήτης και αναβάτης της ομάδας PHR Performance δήλωσε: "Το Daytona 200 είναι ένας αγώνας που όχι μόνο παρακολουθούσα για πολλά χρόνια, αλλά πάντα ήθελα να συμμετάσχω σε αυτόν. Το περιμένω πως και πως. Οι μοτοσυκλέτες που θα αγωνιστούμε είναι οι ίδιες που θα τρέξουμε και στο Isle of Man TT φέτος, οπότε είναι μία καλή ευκαιρία για δοκιμές."

Ο Richard Cooper με τη σειρά του ανέφερε: "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που επιστρέφω στο Daytona 200 μετά το 2008. Πιστεύω ότι με αυτή την ομάδα και αυτή τη μοτοσυκλέτα, είμαστε ικανοί να πετύχουμε κορυφαίες διακρίσεις!”

Η Triumph επιστρέφει στο Daytona 200 με τους Peter Hickman και Richard Cooper
Ετικέτες

Ο Γιώργος Παρασκευάς ανέβηκε βάθρο στην Σλοβακία

Η ομάδα WOLF-RACING MOTUL BMW MOTORRAD WRRS κατέκτησε την 3η θέση στον αγώνα του BMU
WOLF
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/9/2025

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η ομάδα WOLF-RACING MOTUL BMW MOTORRAD WRRS βρέθηκε στην Σλοβακία και πιο συγκεκριμένα στην πίστα SLOVAKIA-RING για δύο διοργανώσεις.

Εκεί διεξαγόταν διπλός αγώνας για τις διοργανώσεις του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Alpe Adria. Οι συμμετοχές ήταν πολλές και οι αναβάτες από έξι διαφορετικές χώρες προσέφεραν πλούσιο θέαμα.

Ο Γιώργος Παρασκευάς ήταν εκεί, συμμετέχοντας με την αγωνιστική του BMW S 1000 RR στην κατηγορία F1000/CUP1000.

Στον πρώτο αγώνα, ο Έλληνας αναβάτης πήρε την 10η θέση στο Alpe Adria και ανέβηκε βάθρο, κατακτώντας την 3η θέση στο BMU.

Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής, πήρε την 11η θέση σε 33 συμμετοχές στο Alpe Adria και την 5η στο BMU.

Ο Γιώργος Παρασκευάς δήλωσε: "Είναι η πρώτη μου φορά φέτος που συμμετέχω σε διεθνείς αγώνες και παρότι ξεκινήσαμε χωρίς καμία πληροφόρηση για τις εν λόγο πίστες, πιστεύω πλέον ότι τα έχουμε βάλει όλα σε τάξη! Το λέω αυτό γελώντας από χαρά καθώς η προσπάθεια είναι μεγάλη και έχει πολύ δουλεία από πίσω. Λίγοι το κατανοούν αυτό, ακόμα λιγότεροι μπορούν να το συλλάβουν, (για αυτό το λόγο έχουμε την σχόλη μας ώστε εάν κάποιος θέλει να δει από μέσα την αγωνιστική ζωή να έχει αυτή την δυνατότητα!)

Όμως καταφέραμε ένα μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα βάθρο στην κατηγορία F1000/CUP1000 (με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο) και αυτό μας κάνει εξαιρετικά χαρούμενους!

Δώσαμε μάχες μέχρι τέλους, οι αντίπαλοι μας είναι σκληροί και πολύ πιο έμπειροι από εμάς σε αυτές τις πίστες, και μέχρι την καρό σημαία τα δώσαμε όλα με ένα αποτέλεσμα που δικαίωσε όχι μόνο εμένα προσωπικά αλλά και τους ανθρώπους που μας στηρίζουν αλλά και όλη την Ελλάδα!

Πλέον είμαστε στην 4η θέση της βαθμολογίας με άλλους 4 αγώνες να απομένουν, μικρή διαφορά βαθμών και όλα είναι ανοιχτά.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδίας όλους όσους στέκονται στο πλάι μας σε αυτό το εγχείρημα που κάνουμε φέτος ως ομάδα και μας δίνουν την δυνατότητα να είμαστε εδώ στις ξένες χώρες δυνατοί και ανταγωνιστικοί! "