Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

TT Isle of Man: Δεν επιστρέφουν τα χρήματα!

Εγκλωβισμένοι όσοι προπλήρωσαν ξενοδοχεία και εισιτήρια

Για να πας να δεις έναν αγώνα στο θρυλικό Isle of Man θα πρέπει να έχεις κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο και να έχεις βγάλει εισιτήρια πολλούς μήνες πριν. Η ζήτηση είναι μεγάλη και οι δυνατότητες φιλοξενίας για τουρίστες στο αυτόνομο νησί πολύ περιορισμένες, με αποτέλεσμα να μην βρίσκεις διαθέσιμα δωμάτια, ενώ το γεγονός πως είναι νησί, σημαίνει πως χρειάζεσαι και εισιτήρια για το πλοίο, αν πας με μοτοσυκλέτα ή αυτοκίνητο. Με άλλα λόγια δεν είναι ένα ταξίδι που το αποφασίζεις την τελευταία στιγμή και δεν υπάρχουν προσφορές και ευκαιρίες.

Για την ακρίβεια, θα πρέπει να υπολογίσεις πάνω από 1.000 λίρες για το δωμάτιο, αν σκοπεύεις να δεις όλη την δράση από την αρχή της εβδομάδας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, όλοι είχαν κλείσει ξενοδοχεία και εισιτήρια πολύ πριν ξεσπάσει η πανδημία του COVID-19. Η ημερομηνία διεξαγωγής του ΤΤ ήταν το καλοκαίρι, οπότε ελάχιστοι ήταν εκείνοι που έσπευσαν εγκαίρως να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους και να πάρουν πίσω ένα μέρος από τα χρήματα που είχαν δώσει, ενώ και η οργάνωση του αγώνα καθυστέρησε να βγάλει επίσημη ανακοίνωση για την οριστική ακύρωση του αγώνα. Ταυτόχρονα υπήρχαν σκέψεις να γίνει μαζί με το Manx TT των κλασσικών μοτοσυκλετών τον Σεπτέμβριο. Έτσι αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο πρόβλημα, καθώς οι ξενοδόχοι αρνούνται να δώσουν πίσω τα χρήματα σε όσους είχαν προπληρώσει. “Τα δωμάτια είναι διαθέσιμα” λένε οι ξενοδόχοι, “Μα εμείς θα ερχόμασταν μόνο για τον αγώνα” απαντούν οι πελάτες. Τα ποσά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μεταξύ 1.500-1.800 λιρών Αγγλίας, οπότε καμία από τις δύο πλευρές δεν θέλει να τα χάσει.

Η τοπική κυβέρνηση που έχει άμεση εμπλοκή σε όλο το πανηγύρι του ΤΤ, είναι κι αυτή εγκλωβισμένη, καθώς δυσκολεύεται να αναλάβει όλο το οικονομικό βάρος των ακυρώσεων, δείχνοντας ως λύση τις ταξιδιωτικές ασφάλειες. Μόνο που ελάχιστοι ήταν αυτοί που πλήρωσαν επιπλέον χρήματα για ταξιδιωτική ασφάλεια. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί το θέμα, διότι φαίνεται πως θα αλλάξει τον τρόπο και συνολικά την διαδικασία ενός ταξιδιού στο Isle of Man. Πιθανόν όχι προς το ευκολότερο και το φτηνότερο…