Κορωνοϊός και Isle of Man TT 2020: Ακυρώνεται οριστικά!

Έλεγαν πως θα το έκαναν «πάση θυσία»
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/3/2020

Το τελευταίο σύνορο στην αγωνιστική δραστηριότητα, ο αγώνας που οι διοργανωτές έλεγαν μέχρι και λίγες ημέρες πριν πως δεν πρόκειται να ακυρωθεί, έκανε αυτό ακριβώς. Ακυρώνεται οριστικά, που σημαίνει πως δεν αναβάλλεται, δεν μεταφέρεται σε άλλη ημερομηνία. Θα ξανά γίνει το 2021, τέλος για φέτος.

Αργά εχθές το συμβούλιο υπουργών που αποτελεί την κυβέρνηση του αυτόνομου διοικητικά νησιού, πήρε την δύσκολη απόφαση να ακυρώσει τον θρυλικό αγώνα.

Ήδη εδώ και πολλές ημέρες, μερίδα κατοίκων συγκέντρωνε υπογραφές για την ακύρωση του φετινού αγώνα και μαζί την οριστική διακοπή κάθε επιβατικής κίνησης του νησιού με την Αγγλία. Οι κάτοικοι έχουν βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο ορισμένων επικριτών του αγώνα που τους κατηγορούν ότι τον επιτρέπουν για λόγους διατήρησης της τουριστικής κίνησης. Οι επικριτές δεν έχουν στοιχεία για τα οικονομικά των κατοίκων, αλλά αποδίδουν σε αυτό το σημείο το γεγονός πως οι ίδιοι δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί δεν ανήκει στο παρελθόν ένας τέτοιος αγώνας και συνεχίζει να διεξάγεται, παρά το μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Η απειλή μίας πανδημίας, ιδιαίτερα θανατηφόρας στους ηλικιωμένους που είναι σημαντική μερίδα του νησιού, αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για τους εύπορους κατοίκους του νησιού και η απόφαση για ακύρωση του φετινού αγώνα ήταν προδιαγεγραμμένο γεγονός, μόλις φάνηκε πως η πανδημία εξαπλώνεται ταχύτατα στην Ευρώπη.

Isle of Man TT: 112 χρόνια 274 νεκροί - Πλήρης Λίστα – Γιατί δεν ακυρώνεται - Ο πιο επικίνδυνος αγώνας του κόσμου

Μόλις το νησί αποφάσισε να πάρει πολύ αυστηρά μέτρα απέναντι στο ιό, το TT 2020 ήταν αδύνατο να γίνει και ας απέχει άλλους δύο μήνες. Ο Laurence Skelly, υπουργός επιχειρηματικής δραστηριότητας, σχολίασε: "Η απόφαση για την ακύρωση του TT δεν πάρθηκε με ελαφρά καρδιά, και όλες οι εναλλακτικές λύσεις εξετάστηκαν λεπτομερώς, μαζί με την αναβολή για λίγες ημέρες ή και μήνες ακόμη. Η ηγεσία του νησιού θα συζητήσει τώρα τις επιπτώσεις με όλες τις επιχειρήσεις που εμπλέκονταν, του μετόχους και τους ιδιώτες που επηρεάζονται από την ακύρωση και που αναγνωρίζουμε πως θα είναι σημαντικές. Θέλαμε να πάρουμε νωρίς την απόφαση (της ακύρωσης) απέναντι στην απαγόρευση επίσκεψης στο νησί που επιβάλλεται για αόριστο χρονικό διάστημα, ώστε να έχουν τον χρόνο οι επιχειρήσεις, οι θεατές που θα ερχόντουσαν και όλοι όσοι εμπλέκονται να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της. Το Isle of Man και το TT αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες προκλήσεις με τον κορωνοϊό και η απόφαση γίνεται προς όφελος των ομάδων, και των χορηγών τους, των θεατών και κάθε εμπλεκόμενου.

Η απόφαση μας αυτή, αντανακλά επίσης πως προτεραιότητά μας ως κυβέρνηση, είναι η ασφάλεια και η υγεία των κατοίκων."

Τα εισιτήρια που είχαν ήδη κοπεί, οι κρατήσεις σε αεροπορικά και ξενοδοχεία, θα επιστραφούν σταδιακά. Θα δοθεί και η ευκαιρία σε όσους το θέλουν να ανταλλάξουν τα εισιτήρια του αγώνα από τώρα για το 2021, ενώ για τα αεροπορικά και τα ξενοδοχεία, η συνεννόηση θα πρέπει να γίνει ξεχωριστά με κάθε εταιρεία.

Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τώρα τον μακρύ διάλογο με τις επιχειρήσεις για τα μέτρα στήριξης που θα λάβουν απέναντι στην απόφαση αυτή.

Να τονίσουμε πως το Manx Grand Prix θα γίνει κανονικά τον Αύγουστο, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα…

 

Ετικέτες

Royal Enfield Hunter 350 2025: Αναβάθμιση σε αναρτήσεις και συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση

Αναβάθμιση και στον εξοπλισμό – Σε 3 νέους χρωματικούς συνδυασμούς, με LED προβολέα
Royal Enfield HNTR 350 2025
Από το

motomag

29/4/2025

Η Royal Enfield προχώρησε στο φρεσκάρισμα του Hunter 350 για το 2025 με αλλαγές ουσίας που βελτιώνουν τη συμπεριφορά, τη χρηστικότητά του αλλά και την ασφάλεια.

Συγκεκριμένα η ρετρό σχεδίασης μοτοσυκλέτα της ινδικής εταιρείας διατηρεί τον μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα J-series 349 κ.εκ. των 20,4 ίππων με τις υποτετράγωνες διαστάσεις του κυλίνδρου και το χαρακτηριστικά ευχάριστο, αργόστροφο δούλεμά που ταιριάζει γάντι στην αισθητική και τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. 

Ωστόσο, το μικρό commuter έχει υποστεί μια σειρά από αλλαγές που στοχεύουν στη συνολική βελτίωσή του με τους Ινδούς να “απαντούν” στις κινήσεις του ανταγωνισμού  (βλ. Honda GB350) ώστε να διατηρήσουν ή ακόμη και να αυξήσουν το μερίδιο που έχουν -αρχικά- στην τεράστια ινδική αγορά.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Συγκεκριμένα η θέση οδήγησης έχει αναθεωρηθεί με το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη να επηρεάζεται από το νέο τιμόνι αλλά και από τη σέλα που φέρει νέο αφρώδες και επένδυση. Στο παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι αλλαγές στην πίσω ανάρτηση με νέα προοδευτικά ελατήρια και set up για τις αποσβέσεις των αμορτισέρ, ενώ έχει αυξηθεί και η απόσταση από το έδαφος.

 

Royal Enfield HNTR 350 2025

Παράλληλα, ο συμβατικός συμπλέκτης άλλαξε και έδωσε τη θέση του σε έναν περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση στη μανέτα, για πρώτη φορά σε 350άρι της Royal Enfield. Το τελευταίο το HNTR δεν το χρειαζόταν αφού η μανέτα του συμπλέκτη είναι ήδη ελαφριά στο τράβηγμα, αλλά όχι δεν λέμε σε τέτοιες αλλαγές με τη μοτοσυκλέτα να γίνεται ακόμη πιο φιλική στην καθημερινότητα, ειδικά για τις γυναίκες.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Νέος είναι επίσης ο LED προβολέας, ο οποίος λογικά θα αναβαθμίσει αρκετά την ορατότητα τη νύχτα, ενώ στον εξοπλισμό έρχονται να προστεθούν το κομψό όργανο πλοήγησης tripper pod -όχι στη στάνταρ έκδοση "Factory Black"- που συνδέεται με smartphone και η “απαραίτητη” πλέον θύρα φόρτισης USB Type-C.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Η πρώτη παρουσίαση έγινε σε φεστιβάλ της Royal Enfield στην Ινδία και συνολικά τα χρώματα που θα προσφέρονται είναι τα: Factory Black, Rio White και Dapper Grey, Tokyo Black, London Red και Rebel Blue ενώ είμαστε σε αναμονή για ανακοινώσεις από την ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με την εισαγωγή και την τιμή του στην Ελλάδα. Στην Ινδία πάντως η στάνταρ έκδοση παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με την απερχόμενη μοτοσυκλέτα.

 

Ετικέτες