Κορωνοϊός και Isle of Man TT 2020: Ακυρώνεται οριστικά!

Έλεγαν πως θα το έκαναν «πάση θυσία»
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/3/2020

Το τελευταίο σύνορο στην αγωνιστική δραστηριότητα, ο αγώνας που οι διοργανωτές έλεγαν μέχρι και λίγες ημέρες πριν πως δεν πρόκειται να ακυρωθεί, έκανε αυτό ακριβώς. Ακυρώνεται οριστικά, που σημαίνει πως δεν αναβάλλεται, δεν μεταφέρεται σε άλλη ημερομηνία. Θα ξανά γίνει το 2021, τέλος για φέτος.

Αργά εχθές το συμβούλιο υπουργών που αποτελεί την κυβέρνηση του αυτόνομου διοικητικά νησιού, πήρε την δύσκολη απόφαση να ακυρώσει τον θρυλικό αγώνα.

Ήδη εδώ και πολλές ημέρες, μερίδα κατοίκων συγκέντρωνε υπογραφές για την ακύρωση του φετινού αγώνα και μαζί την οριστική διακοπή κάθε επιβατικής κίνησης του νησιού με την Αγγλία. Οι κάτοικοι έχουν βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο ορισμένων επικριτών του αγώνα που τους κατηγορούν ότι τον επιτρέπουν για λόγους διατήρησης της τουριστικής κίνησης. Οι επικριτές δεν έχουν στοιχεία για τα οικονομικά των κατοίκων, αλλά αποδίδουν σε αυτό το σημείο το γεγονός πως οι ίδιοι δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί δεν ανήκει στο παρελθόν ένας τέτοιος αγώνας και συνεχίζει να διεξάγεται, παρά το μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Η απειλή μίας πανδημίας, ιδιαίτερα θανατηφόρας στους ηλικιωμένους που είναι σημαντική μερίδα του νησιού, αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για τους εύπορους κατοίκους του νησιού και η απόφαση για ακύρωση του φετινού αγώνα ήταν προδιαγεγραμμένο γεγονός, μόλις φάνηκε πως η πανδημία εξαπλώνεται ταχύτατα στην Ευρώπη.

Isle of Man TT: 112 χρόνια 274 νεκροί - Πλήρης Λίστα – Γιατί δεν ακυρώνεται - Ο πιο επικίνδυνος αγώνας του κόσμου

Μόλις το νησί αποφάσισε να πάρει πολύ αυστηρά μέτρα απέναντι στο ιό, το TT 2020 ήταν αδύνατο να γίνει και ας απέχει άλλους δύο μήνες. Ο Laurence Skelly, υπουργός επιχειρηματικής δραστηριότητας, σχολίασε: "Η απόφαση για την ακύρωση του TT δεν πάρθηκε με ελαφρά καρδιά, και όλες οι εναλλακτικές λύσεις εξετάστηκαν λεπτομερώς, μαζί με την αναβολή για λίγες ημέρες ή και μήνες ακόμη. Η ηγεσία του νησιού θα συζητήσει τώρα τις επιπτώσεις με όλες τις επιχειρήσεις που εμπλέκονταν, του μετόχους και τους ιδιώτες που επηρεάζονται από την ακύρωση και που αναγνωρίζουμε πως θα είναι σημαντικές. Θέλαμε να πάρουμε νωρίς την απόφαση (της ακύρωσης) απέναντι στην απαγόρευση επίσκεψης στο νησί που επιβάλλεται για αόριστο χρονικό διάστημα, ώστε να έχουν τον χρόνο οι επιχειρήσεις, οι θεατές που θα ερχόντουσαν και όλοι όσοι εμπλέκονται να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της. Το Isle of Man και το TT αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες προκλήσεις με τον κορωνοϊό και η απόφαση γίνεται προς όφελος των ομάδων, και των χορηγών τους, των θεατών και κάθε εμπλεκόμενου.

Η απόφαση μας αυτή, αντανακλά επίσης πως προτεραιότητά μας ως κυβέρνηση, είναι η ασφάλεια και η υγεία των κατοίκων."

Τα εισιτήρια που είχαν ήδη κοπεί, οι κρατήσεις σε αεροπορικά και ξενοδοχεία, θα επιστραφούν σταδιακά. Θα δοθεί και η ευκαιρία σε όσους το θέλουν να ανταλλάξουν τα εισιτήρια του αγώνα από τώρα για το 2021, ενώ για τα αεροπορικά και τα ξενοδοχεία, η συνεννόηση θα πρέπει να γίνει ξεχωριστά με κάθε εταιρεία.

Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τώρα τον μακρύ διάλογο με τις επιχειρήσεις για τα μέτρα στήριξης που θα λάβουν απέναντι στην απόφαση αυτή.

Να τονίσουμε πως το Manx Grand Prix θα γίνει κανονικά τον Αύγουστο, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα…

 

Ετικέτες

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Διέθεσε 100 Κιλά Τρόφιμα στην Τράπεζα Τροφίμων

Ώστε να καλυφθούν άμεσες ανάγκες των ιδρυμάτων με τα οποία συνεργάζεται.
Saracakis τράπεζα τροφίμων
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/2/2023

Εκατό κιλά τροφίμων διέθεσε στην Τράπεζα Τροφίμων ο Όμιλος Σαρακάκη, στηρίζοντας τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Ομίλου Σαρακάκη:

"Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, με αίσθημα αλληλεγγύης και παραμένοντας πιστός στη δέσμευσή του να στηρίζει και να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης συμβάλλοντας στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, συνεχίζει τη συνεργασία του με την Τράπεζα Τροφίμων (Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας και της Σπατάλης).

Οι εργαζόμενοι του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη συγκέντρωσαν 100 κιλά τρόφιμα τα οποία διατέθηκαν στην Τράπεζα Τροφίμων (Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας και της Σπατάλης) ώστε να καλυφθούν άμεσες ανάγκες των ιδρυμάτων με τα οποία συνεργάζεται.

H Τράπεζα Τροφίμων (Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας και της Σπατάλης) συνεργάζεται με περισσότερα από 150 ιδρύματα, φορείς και οργανώσεις συσσιτίων εξυπηρετώντας περίπου 43.000 ανθρώπους καθημερινά. Είναι ο πρώτος φορέας στην Ελλάδα με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης. Από την ίδρυσή της εντάσσεται ως ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων (FEBA), φέρνοντας στην Ελλάδα το πρότυπο και την δομή των υπολοίπων Τραπεζών Τροφίμων της Ευρώπης. Βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, προάγοντας τον εθελοντισμό, ενώ παράλληλα αναπτύσσει σημαντική τεχνογνωσία στον τομέα της."

Ετικέτες