North West 200 και IoM TT λένε όχι στον Κορωνοϊό!

Θα διεξαχθούν κανονικά
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

12/3/2020

Προς το παρόν, τα περισσότερα πρωταθλήματα –Παγκόσμια και μη - αγώνων μοτοσυκλέτας έχουν αλλάξει τις ημερομηνίες του προγράμματός τους, λόγω του κορωνοϊού. Όπως το δικό μας, HSBK, όπου ακυρώθηκε ο αγώνας των Σερρών. Στην Αγγλία όμως δεν ισχύει το ίδιο – τουλάχιστον μέχρι τώρα – όπου οι διοργανωτές του Isle of Man TT και North West 200, αναφέρουν ότι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν κανονικά στις αρχικές του ημερομηνίες με τον αγώνα στο Νησί να ξεκινά κανονικά στις 31 Μαΐου και το NW 200 να διεξάγεται απ’ τις 10 έως τις 16 Μαΐου. Αρχικά οι διοργανωτές του Isle of Man TT διαβεβαίωσαν του θεατές πως ο αγώνας δεν θα αλλάξει ημερομηνίες κι έπειτα ακολούθησε η ίδια ανακοίνωση απ’ τους υπεύθυνους του NW 200. Ωστόσο, οι διοργανωτές του North West 200 αποφάσισαν να συμβουλευτούν τον δημόσιο φορέα Υγείας και την Κυβέρνηση της Βόρειας Ιρλανδίας ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι, ενώ παραμένουν πλήρως ενημερωμένοι για τις εξελίξεις με την πορεία του ιού στη χώρα τους. “Ο Δρ. Michael McBride, Chief Medical Officer της Βόρειας Ιρλανδίας μας ανέφερε πως σε αυτή τη φάση η ακύρωση των αθλημάτων που πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους δεν θα ωφελήσει ιδιαίτερα στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Εμείς θα παραμείνουμε σε επαφή με τους φορείς Υγείας και θα παρακολουθούμε την κατάσταση σε καθημερινή βάση, ενώ θα προετοιμαζόμαστε κανονικά για τον αγώνα απ’ τις 10 έως τις 16 Μαΐου”, ανέφεραν οι άνθρωποι του North West 200. Η αλήθεια είναι πως τα επιχειρήματά τους είναι πολύ λογικά, διότι οι θεατές στους συγκεκριμένους αγώνες δεν είναι συγκεντρωμένοι κατά χιλιάδες σε ένα σημείο, αλλά απλωμένοι σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Ετικέτες

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha

Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στην τριάδα με την νίκη να αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες
motomag FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Η ομάδα της YART Yamaha στον αυριανό αγώνα θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση χάρη στην προσπάθεια του Niccolò Canepa, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει 1:34.708, χρόνος που αποτελεί ταυτόχρονα ρεκόρ για την πίστα Circuit Bugatti.

Άξιοι συμπαραστάτες ήταν και οι teammate του Canepa καθώς οι Karel Hanika και Martin Fritz έγραψαν χρόνους λίγο πάνω από το 1:35. Οι συνδυαστικοί χρόνοι των τριών αναβατών της YART Yamaha χάρισαν στην ομάδα την pole position και το μεγάλο πλεονέκτημα για τον 24ωρο αγώνα.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Suzuki Yoshimura Sert Motul (Dan Linfoot, Gregg Black, Étienne Masson), με την F.C.C. TSR Honda France (Joshua Hook, Mike Di Meglio, Alen Techer) να συμπληρώνει την τριάδα.

Μπορεί η pole position να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην YART Yamaha, ωστόσο σε έναν 24ωρο αγώνα αντοχής τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς το ΜΟΤΟ βρίσκεται στην γαλλική πίστα και θα σας μεταφέρει τα όσα θα συμβούν.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha


Περισσότερες φωτογραφίες του MOTO από την διαδικασία της κατάταξης:

Ετικέτες