North West 200 και IoM TT λένε όχι στον Κορωνοϊό!

Θα διεξαχθούν κανονικά
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

12/3/2020

Προς το παρόν, τα περισσότερα πρωταθλήματα –Παγκόσμια και μη - αγώνων μοτοσυκλέτας έχουν αλλάξει τις ημερομηνίες του προγράμματός τους, λόγω του κορωνοϊού. Όπως το δικό μας, HSBK, όπου ακυρώθηκε ο αγώνας των Σερρών. Στην Αγγλία όμως δεν ισχύει το ίδιο – τουλάχιστον μέχρι τώρα – όπου οι διοργανωτές του Isle of Man TT και North West 200, αναφέρουν ότι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν κανονικά στις αρχικές του ημερομηνίες με τον αγώνα στο Νησί να ξεκινά κανονικά στις 31 Μαΐου και το NW 200 να διεξάγεται απ’ τις 10 έως τις 16 Μαΐου. Αρχικά οι διοργανωτές του Isle of Man TT διαβεβαίωσαν του θεατές πως ο αγώνας δεν θα αλλάξει ημερομηνίες κι έπειτα ακολούθησε η ίδια ανακοίνωση απ’ τους υπεύθυνους του NW 200. Ωστόσο, οι διοργανωτές του North West 200 αποφάσισαν να συμβουλευτούν τον δημόσιο φορέα Υγείας και την Κυβέρνηση της Βόρειας Ιρλανδίας ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι, ενώ παραμένουν πλήρως ενημερωμένοι για τις εξελίξεις με την πορεία του ιού στη χώρα τους. “Ο Δρ. Michael McBride, Chief Medical Officer της Βόρειας Ιρλανδίας μας ανέφερε πως σε αυτή τη φάση η ακύρωση των αθλημάτων που πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους δεν θα ωφελήσει ιδιαίτερα στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Εμείς θα παραμείνουμε σε επαφή με τους φορείς Υγείας και θα παρακολουθούμε την κατάσταση σε καθημερινή βάση, ενώ θα προετοιμαζόμαστε κανονικά για τον αγώνα απ’ τις 10 έως τις 16 Μαΐου”, ανέφεραν οι άνθρωποι του North West 200. Η αλήθεια είναι πως τα επιχειρήματά τους είναι πολύ λογικά, διότι οι θεατές στους συγκεκριμένους αγώνες δεν είναι συγκεντρωμένοι κατά χιλιάδες σε ένα σημείο, αλλά απλωμένοι σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Ετικέτες

Enduropale 2023 - Αγωνιζόμενος χρησιμοποιεί πεσμένο αναβάτη ως… ράμπα για άλμα - Video

Μεγάλη η κατακραυγή καθώς αντί να τον πατήσει, θα μπορούσε εύκολα να τον αποφύγει
Enduropale Tuquet 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/2/2023

Καθώς το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου οι αναβάτες κατευθύνονταν από την άσφαλτο για τη γραμμή εκκίνησης του αγώνα Enduropale 2023 στην παραλία του Touquet στη Γαλλία, ένας εξ αυτών έπεσε, και επερχόμενος αναβάτης αντί να τον αποφύγει, χρησιμοποιώντας τον συμπλέκτη, μετέτρεψε τον πεσμένο σε ράμπα και έκανε άλμα από πάνω του!

Στο βίντεο βλέπουμε τον αναβάτη Axel Aynie να πέφτει, και τον Tom Maurizi που ακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να τον αποφύγει, αλλά αντί αυτού τον πατάει, και μετά απομακρύνεται χωρίς να σταματήσει, ρίχνοντας απλώς μια φευγαλέα ματιά πίσω του.

Η οργάνωση του αγώνα εξέδωσε δελτίο τύπου που καταδικάζει την πράξη του Maurizi, ως “απαράδεκτη συμπεριφορά, ηθικά και αθλητικά, και αντίθετη με τις αξίες που πρεσβεύουμε στο Enduropale”.

Μετά από τη θέαση του βίντεο, η οργάνωση του αγώνα κατήγγειλε τον Maurizi στη Γαλλική Αθλητική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, η οποία αναμένεται να τον φορτώσει με βαριά ποινή, που πιθανώς να φτάσει μέχρι και τον δια βίου αποκλεισμό του από τους αγώνες. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ήδη λίστα υπογραφών για την καταδίκη του Maurizi στην ανωτέρω ποινή, λίστα που έχει τρεις χιλιάδες υπογραφές αυτή την ώρα.

Ο Tom Maurizi ζήτησε συγγνώμη με δηλώσεις τους, αν και μάλλον δεν πείθει με την ερμηνεία των πράξεων του: “Πανικοβλήθηκα. Δεν είχα σκοπό να τον πατήσω, απλώς δεν ήξερα τι άλλο να κάνω. Δεν μπορούσα να τον αποφύγω από δεξιά ή από αριστερά γιατί δεν γνώριζα αν ερχόταν άλλος αναβάτης από εκεί. Προτίμησα να επιταχύνω, σηκώνοντας τον μπροστινό τροχό, ώστε να μην τον χτυπήσω.”

Ο πεσμένος Axel Aynie δήλωσε πως ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, σηκώθηκε, έτρεξε τον αγώνα και κατάφερε να τερματίσει. “Δεν έσπασα κάτι. Απλώς πονάω από τη μοτοσυκλέτα που πέρασε πάνω μου. Κατάφερα να μιλήσω με τον αναβάτη που με πάτησε, και δεν θέλω να δώσω συνέχεια στο συμβάν, αν και συμφωνώ πως το βίντεο είναι σοκαριστικό.”

Και δεν είναι μόνο ΕΝΑ βίντεο που καταγράφει το συμβάν, αλλά δεκάδες, καθώς όπως βλέπουμε υπήρχαν παντού κινητά και κάμερες.

Ετικέτες