North West 200 και IoM TT λένε όχι στον Κορωνοϊό!

Θα διεξαχθούν κανονικά
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

12/3/2020

Προς το παρόν, τα περισσότερα πρωταθλήματα –Παγκόσμια και μη - αγώνων μοτοσυκλέτας έχουν αλλάξει τις ημερομηνίες του προγράμματός τους, λόγω του κορωνοϊού. Όπως το δικό μας, HSBK, όπου ακυρώθηκε ο αγώνας των Σερρών. Στην Αγγλία όμως δεν ισχύει το ίδιο – τουλάχιστον μέχρι τώρα – όπου οι διοργανωτές του Isle of Man TT και North West 200, αναφέρουν ότι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν κανονικά στις αρχικές του ημερομηνίες με τον αγώνα στο Νησί να ξεκινά κανονικά στις 31 Μαΐου και το NW 200 να διεξάγεται απ’ τις 10 έως τις 16 Μαΐου. Αρχικά οι διοργανωτές του Isle of Man TT διαβεβαίωσαν του θεατές πως ο αγώνας δεν θα αλλάξει ημερομηνίες κι έπειτα ακολούθησε η ίδια ανακοίνωση απ’ τους υπεύθυνους του NW 200. Ωστόσο, οι διοργανωτές του North West 200 αποφάσισαν να συμβουλευτούν τον δημόσιο φορέα Υγείας και την Κυβέρνηση της Βόρειας Ιρλανδίας ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι, ενώ παραμένουν πλήρως ενημερωμένοι για τις εξελίξεις με την πορεία του ιού στη χώρα τους. “Ο Δρ. Michael McBride, Chief Medical Officer της Βόρειας Ιρλανδίας μας ανέφερε πως σε αυτή τη φάση η ακύρωση των αθλημάτων που πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους δεν θα ωφελήσει ιδιαίτερα στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Εμείς θα παραμείνουμε σε επαφή με τους φορείς Υγείας και θα παρακολουθούμε την κατάσταση σε καθημερινή βάση, ενώ θα προετοιμαζόμαστε κανονικά για τον αγώνα απ’ τις 10 έως τις 16 Μαΐου”, ανέφεραν οι άνθρωποι του North West 200. Η αλήθεια είναι πως τα επιχειρήματά τους είναι πολύ λογικά, διότι οι θεατές στους συγκεκριμένους αγώνες δεν είναι συγκεντρωμένοι κατά χιλιάδες σε ένα σημείο, αλλά απλωμένοι σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Ετικέτες

Aprilia - Εξελισσόντας το Tuareg 660 για διεθνή Rally Raid το 2024

To project “Back to Africa” με αρχικό στόχο την πρωτιά στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Rally του 2023
Aprilia Back to Africa project
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/6/2023

Το αγωνιστικό πρωτότυπο που βασίζεται στο Aprilia Tuareg 660 εξελίσσεται μέσω των αγώνων, με συμμετοχή στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally 2023 μέσω της ομάδας των αδελφών Guareschi, με στόχο τη μεγάλη επιστροφή στους διεθνείς αγώνες Rally Raid το 2024.

Το2022 μετά από απουσία πολλών ετών, η Aprilia μπήκε δυναμικά στην κατηγορία των μεσαίου κυβισμού On-Off με το Tuareg 660, ενώ ταυτόχρονα αποφάσισε να ακολουθήσει τα αγωνιστικά μονοπάτια της Yamaha κυρίως, με τους Pol Tarres και Alessandro Botturi, αλλά και της Triumph, της Ducati και της Honda μεταξύ άλλων, μετατρέποντας το Tuareg 660 σε αγωνιστικό όπλο με στόχο να λάβει μέρος σε διεθνείς αγώνες Rally Raid που επιτρέπουν τα δικύλινδρα μοντέλα -όπως το Africa Eco Race- το 2024. Το projectBack to Africa”, έχει ως στόχο να επιστρέψει η Aprilia με το Tuareg 660 στις αγωνιστικές εκτός δρόμου ρίζες της. Θυμίζουμε πως το 1989 η εταιρεία από το Noale είχε κάνει την πρώτη της εμφάνιση με το Tuareg στον διάσημο αγώνα Rally Dakar, ενώ από το 2010 έως και το 2012 λάμβανε μέρος στο Dakar με την δικύλινδρη RXV Rally 450, όπου ο Chaleco Lopez είχε πάρει 3 νίκες σε stages και μια 3η θέση στη γενική το 2010.

Aprilia Back to Africa project

Το νέο αγωνιστικό Off-Road project της ιταλικής εταιρείας έχει αναλάβει η GCorse των αδερφών Gianfranco και Vittoriano Guareschi, η οποία έχει ήδη εμπειρία πάνω στο Tuareg, καθώς συμμετέχει με αυτό (αλλά και με ένα Moto Guzzi V85TT) στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally 2023. Η GCorse συνεργάζεται στενά με τους επικεφαλής της Aprilia Racing, Massimo Rivola και Romano Albesiano, ενώ οι Jacopo Cerutti και Francesco Montanari είναι οι αγωνιζόμενοι οι οποίοι έχουν αναλάβει την εξέλιξη του Tuareg 660.

Aprilia Back to Africa project

Στα πλαίσια επιστροφής της Aprilia στην off-road σκηνή το πρωτότυπο Tuareg 660 έκανε τις πρώτες του δοκιμές αλλά και το αγωνιστικό ντεμπούτο του στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally 2023, όπου και προηγείται στην κατηγορία του. Το βάρος της εξέλιξης πέφτει στο πλαίσιο και στην γεωμετρία της μοτοσυκλέτας, ενώ επόμενο βήμα για τo project είναι η εξέλιξη του κινητήρα και ο σχεδιασμός ενός νέου ρεζερβουάρ.

Aprilia Back to Africa project

Ο Jacopo Cerutti στον τελευταίο γύρο του ιταλικού Motorally το Σάββατο κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση της κατηγορίας G-1000 με το Tuareg 660 (μοτοσυκλέτες on-off με δύο+ κυλίνδρους, άνω των 600 κ. εκ.), ενώ την Κυριακή στον δεύτερο αγώνα ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Από την άλλη ο Francesco Montanari τερμάτισε στην έκτη θέση το Σάββατο, ενώ την Κυριακή με το Tuareg 660 βρέθηκε στην τρίτη θέση.

Aprilia Back to Africa project

Σειρά έχει ο τελευταίος γύρος του Πρωταθλήματος, τον Οκτώβριο στη Σαρδηνία, όπου και θα ανακηρυχθούν οι Πρωταθλητές, με την Aprilia να προηγείται στην κατηγορία.

Aprilia Back to Africa project

Και τα δύο αγωνιστικά Aprilia Tuareg είναι εξοπλισμένα με ανάρτηση Öhlins by Andreani, εξάτμιση SC Project από τιτάνιο, ειδικό φίλτρο αέρα Sprint Filter και ελαστικά της Metzeler.

Το project Back to Africa θα συνεχιστεί για την Aprilia, με την ιταλική εταιρεία να στοχεύει να είναι έτοιμη να πάρει μέρος σε διεθνείς αγώνες Rally Raid με το Tuareg 660 το 2024.

Ετικέτες