X-Trial 2024, 2ος αγώνας, Γαλλία - Παράσταση για έναν ρόλο από Toni Bou και Honda

Ούτε βαθμό δεν έχει χάσει ο Ισπανός πολυπρωταθλητής μέχρι στιγμής τη φετινή χρονιά!
motomag X-Trial, 2ος αγώνας, Γαλλία – Παράσταση για έναν ρόλο από τον Toni Bou με Honda
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/3/2024

O δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος X-Trial έλαβε χώρα στη Γαλλία, με τον GOAT του αθλήματος Toni Bou της Repsol Honda Team να κατακτά τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στον θεσμό για φέτος, αυξάνοντας τη βαθμολογική διαφορά του από τους υπόλοιπους στην κούρσα του τίτλου.

Ο... 17 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Toni Bou έχει βάλει πλώρη για ακόμη έναν τίτλο, και αυτό έγινε ξεκάθαρο στον αγώνα Chalon-Sur-Saône στη Γαλλία. Ο αναβάτης της Honda μετά τη νίκη του στην Βαρκελώνη "σκόρπισε" τον ανταγωνισμό και στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, καθώς όχι μόνο κέρδισε αλλά κατάφερε να συγκεντρώσει το απόλυτο των βαθμών.

Για να φτάσει στη νίκη ο Bou, χρειάστηκε να περάσει από τον πρώτο και δεύτερο γύρο, με τον Ισπανό να έχει αφήσει το καλύτερο για τον τελικό στην Γαλλία. Ο αναβάτης της Honda έδωσε μια εξαιρετική αγωνιστική παράσταση στο τέλος καθώς κατάφερε με μηδέν βαθμούς ποινής να φύγει ως θριαμβευτής στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς. Η επικράτηση του Toni Bou επί γαλλικού εδάφους σημαίνει ταυτόχρονα πως ο αναβάτης της Honda κατάφερε να ανοίξει και άλλο τη βαθμολογική του διαφορά από τους υπόλοιπους στο πρωτάθλημα Χ-Trial.

X-Trial, 2ος αγώνας, Γαλλία – Παράσταση για έναν ρόλο από τον Toni Bou με Honda

Πίσω από τον Toni Bou στον αγώνα της Γαλλίας βρέθηκε ο teammate του στην Repsol Honda Team Gabriel Marcelli, με τον Jaime Busto της GASGAS να τερματίζει στην τρίτη θέση.  Όσον αφορά τη βαθμολογία, ο Toni Bou προηγείται έχοντας 44 βαθμούς, με τους Marcelli και Busto να συγκατοικούν στη δεύτερη θέση έχοντας 27 βαθμούς. Ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένος για τις 22 Μαρτίου στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Νίκαια.

Μετά τη νίκη o Toni Bou ανέφερε: "Κατάφερα να είμαι σε όλο τον αγώνα σε υψηλό επίπεδο όσον αφορά την αγωνιστική μου ετοιμότητα. Η ομάδα μου έκανε πολύ καλή δουλειά και καταφέραμε να φύγουμε νικητές από τη Γαλλία, ενώ αυξήσαμε το βαθμολογικό μας προβάδισμα στο πρωτάθλημα".

motomag X-Trial, 2ος αγώνας, Γαλλία – Παράσταση για έναν ρόλο από τον Toni Bou με Honda
Ετικέτες

BSB - Ο Shane Byrne διεκδικεί 1 εκατομμύριο λίρες από τη διοργάνωση!

Αιτία της αγωγής του είναι το ατύχημα που τερμάτισε την καριέρα του στην πίστα του Snetterton το 2018
motomagBSB – Ο Shane Byrne διεκδικεί 1 εκατομμύριο λίρες από την διοργάνωση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

17/5/2024

Ο Βρετανός θρύλος του BSB, Shane “Shakey” Byrne, μετά το ατύχημα που τον ανάγκασε να αποσυρθεί από τους αγώνες, προχώρησε σε μήνυση της διοργανώτριας αρχής των BSB διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 1 εκατομμυρίου λιρών, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο ο λόγος του σοβαρού τραυματισμού του ήταν ότι δεν είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ο Byrne, 47 ετών σήμερα, είχε πριν από 6 χρόνια, το 2018, ένα πολύ άσχημο ατύχημα στην πίστα του Snetterton. Η πτώση του ήρθε κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών, με αποτέλεσμα ο έξι φορές Πρωταθλητής των Βρετανικών SBK -έχοντας συμμετάσχει και σε MotoGP & WorldSBK στην καριέρα του- να υποστεί πολλαπλά τραύματα στην σπονδυλική του στήλη, αφού χτύπησε πάνω στα προστατευτικά ελαστικά που υπάρχουν στα εξωτερικά όρια της πίστας. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια, που ο Byrne αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση, για να εργαστεί ως σχολιαστής σε αθλητικές εκπομπές στην τηλεόραση και στο youtube, ενώ παράλληλα έγινε και μάνατζερ του Bradley Ray.

BSB – Ο Shane Byrne διεκδικεί 1 εκατομμύριο λίρες από την διοργάνωση

Τώρα, αρκετά χρόνια μετά το ατύχημά του, ο Βρετανός αποφάσισε να προχωρήσει σε αγωγή εναντίον της Motorsport Vision Racing, ιδιοκτήτρια της πίστας και υπεύθυνης για τη διεξαγωγή αγώνων εκεί, και απέναντι στο Motorcycle Circuit Racing Board of Control, τη διοργανώτρια αρχή του Βρετανικού Πρωταθλήματος SBK (BSB). Στην αναφορά του υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να έχουν ληφθεί καλύτερα μέτρα προστασία στο γρήγορο κομμάτι, εκεί δηλαδή που έλαβε χώρα και το ατύχημά του.

BSB – Ο Shane Byrne διεκδικεί 1 εκατομμύριο λίρες από την διοργάνωση

Η νομική ομάδα του Byrne υποστηρίζει ότι μπροστά από τα λάστιχα, που χρησιμοποιούνται ως ανάχωμα πριν από τα τσιμεντένια στηθαία, θα έπρεπε να έχουν τοποθετηθεί αεροφράχτες (“air fences”) -όπως βλέπουμε στην άνω φωτογραφία. Μιλάμε στην ουσία για ένα τμήμα σκληρού υφάσματος, το οποίο γεμίζει με αέρα, απορροφώντας μεγάλο μέρος των δυνάμεων που αναπτύσσονται κατά την κρούση. Η σωτήρια λειτουργία των “φουσκωτών φραχτών” έχει αποδειχθεί πολλές φορές στους υψηλότερου επιπέδου αγώνες, όπως τα MotoGP, παρέχοντας κορυφαία επίπεδα ασφάλειας σε σύγκριση με τα παραδοσιακά λάστιχα και τις αχυρόμπαλες, ιδιαίτερα σε σημεία όπου αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες, καθώς οι φράχτες αυτοί λειτουργούν σαν μαξιλάρι. Η απουσία αυτών, σύμφωνα με τον Byrne και την νομική του ομάδα, ήταν που συντέλεσε στον τόσο σοβαρό τραυματισμό του Βρετανού. Όπως ισχυρίζονται, οι διοργανωτές απέτυχαν να εξασφαλίσουν την μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τους αγωνιζόμενους, ιδιαίτερα στα επικίνδυνα τμήματα της πίστας.

Από τη μεριά τους οι εναγόμενοι, Motorsport Vision Racing και Motorcycle Circuit Racing Board of Control, δηλώνουν ότι το ατύχημα του Byrne δεν μπορούσε να προβλεφθεί, ενώ οι τραυματισμοί του οφείλονται κυρίως στην ίδια την πτώση και όχι τα προστατευτικά. Σύμφωνα με τους ίδιους, είχαν ακολουθήσει όλα τα μέτρα που απαιτεί το πρωτόκολλο, χωρίς να μπορούν να προβλέψουν ότι θα μπορούσε να συμβεί ένα ατύχημα όπως αυτό του Byrne -αν και σε τέτοιου είδους αγώνες πρέπει πάντα να είσαι προετοιμασμένος για το χειρότερο σενάριο, ώστε να το αποφύγεις. Η υπερασπιστική τους γραμμή κλείνει με την διαβεβαίωση ότι ακόμα και αν υπήρχαν σε εκείνο το σημείο στρώματα αέρα, δεν θα έπαιζαν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, εξαιτίας της φύσης της σύγκρουσης.

BSB – Ο Shane Byrne διεκδικεί 1 εκατομμύριο λίρες από την διοργάνωση

Τώρα, ο δικαστής Bruce Blair είναι αυτός που θα αποφασίσει αν ο Byrne θα δικαιωθεί και αν θα πάρει τα χρήματα -ή μέρος αυτών- που ζητά. Η απόφασή του, ωστόσο, κρύβει και μία ακόμα συνθήκη, καθώς θα δημιουργήσει ιστορικό, ως προς το πώς αξιολογούνται και εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας σε αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η δικαστική αυτή διαμάχη έρχεται να τονίσει τη συνεχιζόμενη κουβέντα στη Βρετανία, που έχει να κάνει με τις ευθύνες των διοργανωτών για την προστασία των αναβατών, αλλά και για το αν τα υπάρχοντα μέτρα ασφαλείας είναι επαρκή.

Η υπόθεση του Byrne έχει τραβήξει τα βλέμματα της μοτοσυκλετιστικής, και όχι μόνο, κοινότητας, πάνω της, αναδεικνύοντας τα ρίσκα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αναβάτες και πόσο σημαντική είναι η διαρκής εξέλιξη, όσον αφορά την ασφάλεια. Οι θαυμαστές του, αλλά και άλλοι αναβάτες έχουν δείξει την υποστήριξή τους στον Byrne, τονίζοντας την ανάγκη που υπάρχει για αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιου είδους ατυχήματα. Το Βρετανικό Πρωτάθλημα SBK αποτελεί ένα από τα πιο προβεβλημένα Πρωταθλήματα στον κόσμο, όμως ταυτόχρονα είναι και ένα από τα πιο επικίνδυνα, μετρώντας σχεδόν κάθε χρόνο τουλάχιστον έναν άσχημο τραυματισμό αναβάτη ή ακόμη και θάνατο.

Ετικέτες