Yamaha R3 BLU CRU 2021 European Cup: Το αγωνιστικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς

Έως 15 Δεκεμβρίου οι εγγραφές
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

9/12/2020

Η Yamaha δημοσίευσε το πρόγραμμα των αγώνων του R3 Blu Cru για την Ευρώπη, που περιλαμβάνει συνολικά έξι αγώνες και μία οργανωμένη διήμερη προπόνηση-δοκιμών. Από αυτή ξεκινούν όλα στις 18-19 Μαρτίου στην πίστα του Misano και μετά θα ακολουθήσουν οι αγώνες που θα γίνουν στα πλαίσιο του Παγκόσμιο Πρωταθλήματος SBK-Motul. Οι αναβάτες ηλικίας 12-20 ετών έχουν δικαίωμα εγγραφής έως τις 15 Δεκεμβρίου και οι πίστες που θα βρεθούν είναι το Assen της Ολλανδίας, το Misano της Ιταλίας, το Estoril της Πορτογαλίας, το Donington Park της Μ. Βρετανίας το Magny Cours της Γαλλίας και τέλος η πίστα της Catalunya της Ισπανίας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 30 λεπτά ελεύθερα δοκιμαστικά και την διαδικασία της superpole της Παρασκευή, ενώ την Κυριακή θα γίνονται οι δύο αγώνες διάρκειας 10 λεπτών ο κάθε ένας. Ο κυπελλούχος θα κερδίσει μια θέση στην ομάδα του WorldSSP300 Championship της Yamaha για το 2022, ενώ ο δεύτερο και ο τρίτος θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής ως Wild Card στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα με έκπτωση 50% του κόστους. Βασική προϋπόθεση να είναι όλοι τους πάνω από 15 ετών όπως ορίζουν η κανονισμοί του WorldSSP300 Championship.

TrialGP, Ιαπωνία - Bou και Abellan ξεκινούν με το δεξί τη νέα Outdoor σεζόν

Ακάθεκτοι οι πρωταθλητές TrialGP και TrialGP Γυναικών
TrialGP Rnd 1
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

18/5/2026

Η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Trial 2026 άνοιξε στο Mobility Resort Motegi της Ιαπωνίας, με τους Toni Bou και Berta Abellan να επιβεβαιώνουν από τον πρώτο κιόλας γύρο γιατί παραμένουν τα φαβορί για τους τίτλους.

Ο αναβάτης της Montesa ξεκίνησε την προσπάθεια για έναν ασύλληπτο 20ό(!) συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο με απόλυτο σκορ, κατακτώντας και τους δύο αγώνες στο νέο format του πρωταθλήματος, που για το 2026 περιλαμβάνει Super Test, Super Pole, Final και Super Final. Ο Bou επικράτησε απέναντι στους Jaime Busto που έκανε το ντεμπούτο του στα TrialGP για την Beta και Gabriel Marcelli, δείχνοντας από νωρίς ότι παραμένει το σημείο αναφοράς της κατηγορίας.

TrialGP Rnd 1

Αντίστοιχα στις γυναίκες, η περσινή πρωταθλήτρια Abellan με τη Scorpa πήρε επίσης δύο νίκες την πρώτη ημέρα, ανοίγοντας ιδανικά την υπεράσπιση του τίτλου της. Στην Trial2, ο Ισπανός Alex Canales, που φέτος έκανε ένα βήμα πίσω από την μεγάλη κατηγορία, ήταν ο πιο σταθερός και πέρασε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, φέρνοντας τρείς Ισπανούς αναβάτες στην κορυφή των 3 κατηγοριών αντίστοιχα.

TrialGP Rnd 1

Τη δεύτερη ημέρα στο Motegi, ο Bou συνέχισε αήττητος, ολοκληρώνοντας με άλλες δύο νίκες το ιαπωνικό GP, έχοντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, χτίζοντας ήδη διαφορά στη γενική βαθμολογία από τον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Ισπανός έδειξε άνεση στο νέο format και διαχειρίστηκε τόσο τα σκέλη με τα εμπόδια, όσο και τον χρόνο, στοιχείο που αποδείχθηκε καθοριστικό για την επικράτηση στις ισοβαθμίες.

TrialGP Rnd 1

Kατάταξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος TrialGP μετά τον 1ο γύρο της Ιαπωνίας

Θέση

#

Αναβάτης

Μοτοσυκλέτα

Βαθμοί

1

1

Bou Toni

Montesa

80

2

69

Busto Jaime

Beta

64

3

88

Grattarola Matteo

Beta

58

4

38

Marcelli Gabriel

Montesa

56

5

77

Hemingway Harry

Beta

43

6

56

Gelabert Miquel

Honda

43

7

76

Peace Jack

Sherco

36

TrialGP Rnd 1

Η Abellan διατήρησε επίσης την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα γυναικών, αν και τη δεύτερη ημέρα γνώρισε την πρώτη φετινή ήττα σε επιμέρους αγώνα, παραμένοντας όμως στην κορυφή της βαθμολογίας χάρη στη συνολική της συγκομιδή.

Θέση

#

Αναβάτρια

Μοτοσυκλέτα

Βαθμοί

1

121

Berta Abellan

Scorpa

77

2

129

Alessia Bacchetta

GasGas

65

3

188

Andrea Sofia Rabino

Beta

60

4

142

Denisa Pechackova

TRRS

50

5

123

Alice Minta

Beta

47

6

126

Alycia Soyer

TRRS

41

7

141

Kaytlyn Adshead

Vertigo

40

8

125

Alicia Robinson

Beta

29

9

148

Nikita Smith

Scorpa

29

10

122

Martina Gallieni

Sherco

26

TrialGP Rnd 1

Μετά τον πρώτο γύρο του 2026, οι Bou και Abellan φεύγουν από την Ιαπωνία έχοντας ήδη στείλει σαφές μήνυμα προς τους αντιπάλους τους ότι η διεκδίκηση των τίτλων τους δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.