Triumph TF 250-X - Ντεμπούτο με βάθρα στο ισπανικό πρωτάθλημα MX

Οι Mikkel Haarup και Camden McLellan έδειξαν με το καλημέρα τις δυνατότητες της βρετανικής motocross μοτοσυκλέτας
Triumph MX Racing
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

6/2/2024

 

Με το δεξί ξεκινά η εργοστασιακή ομάδα Monster Energy Triumph Racing στον δρόμο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP, με τους δύο αναβάτες της, Mikkel Haarup και Camden McLellan, να πλασάρονται στη 2η και 3η θέση γενικής αντίστοιχα, στον εναρκτήριο αγώνα του Ισπανικού Πρωταθλήματος για το 2024 στην πίστα της Talavera de la Reina, η οποία στο παρελθόν έχει υπάρξει σταθμός του προγράμματος των MXGP.

Δυνατά ξεκίνησε ο Mikel, ο οποίος βρέθηκε να ηγείται από την αρχή μέχρι και το τέλος στον προκριματικό αγώνα του Σαββάτου. Ο πρώτος αγώνας της MX2 το πρωί της Κυριακής τον βρήκε ζεστό, με τον νεαρό Δανό να στρίβει πρώτος, παίρνοντας το holeshot. Πίσω του, ακολουθούσε ο Lucas Coenen της Husqvarna, ο οποίος δεν θα αργούσε να τον περάσει. Ο Haarup προσπάθησε να ξεφύγει με την Triumph TF 250-X του, όμως ένα λάθος του κόστισε, με τον Βέλγο να βρίσκει την ευκαιρία να περάσει στην πρώτη θέση. Για το πρώτο μισό του αγώνα ο Δανός αναβάτης της Triumph πάλεψε με τον Coenen, χωρίς επιτυχία. Το δεύτερο μισό τον βρήκε να κρατάει υψηλό ρυθμό, αποφεύγοντας τα λάθη, κάτι που του εξασφάλισε την δεύτερη θέση -και το παρθενικό βάθρο της Triumph σε αγώνες Motocross Εθνικού Επιπέδου.

Triumph – Ντεμπούτο με δύο βάθρα στο ισπανικό πρωτάθλημα MX

Από την άλλη, ο πρώτος αγώνας της Κυριακής δεν ήταν αυτό που θα ήθελε ο McLellan, καθώς έκανε κακή εκκίνηση. Παρόλ’ αυτά, ο Νοτιοαφρικανός αναβάτης δεν το έβαλε κάτω, καταφέρνοντας να τερματίσει στην τέταρτη θέση.

Ο δεύτερος αγώνας της MX2 κατηγορίας, την ίδια ημέρα, είδε τον Haarup να μπλέκεται μέσα στον χαμό της εκκίνησης, χάνοντας για λίγο το holeshot. Αυτό, όμως, δεν επηρέασε τον ρυθμό του, οδηγώντας με ταχύτητα και αποφεύγοντας επιπόλαια λάθη, καταφέρνοντας να τερματίσει και εδώ στην δεύτερη θέση.

Triumph – Ντεμπούτο με δύο βάθρα στο ισπανικό πρωτάθλημα MX

Στη συνέχεια, η προσπάθεια του McLellan μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί "άθλος", καθώς στην εκκίνηση του δεύτερου αγώνα, ο αναβάτης της Triumph βρέθηκε εκτός της πρώτης εικοσάδας. Αναδεικνύοντας την μαχητικότητα και την αποφασιστικότητά του, όμως, ο Camden κατάφερε να παλέψει, τερματίζοντας στην τρίτη θέση! Τα δύο του αποτελέσματα, στους δύο αγώνες, του χάρισαν την τρίτη θέση γενικής, πίσω από τον Haarup, με τη Monster Energy Triumph Racing να κάνει το 2-3 στο βάθρο.

Triumph – Ντεμπούτο με δύο βάθρα στο ισπανικό πρωτάθλημα MX

Όπως είναι λογικό, ο Mikkel Haarup, ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει ακόμα αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει. Όπως είπε ανυπομονεί για τον δεύτερο αγώνα πριν την έναρξη της σεζόν του MXGP, με το βλέμμα του στραμμένο ήδη στο πρώτο GP, στις 10 Μαρτίου.

Από την πλευρά του, ο McLellan έμεινε με γλυκόπικρα συναισθήματα, καθώς δεν κατάφερε να έχει την εκκίνηση που θα ήθελε μένοντας πίσω. Μάλιστα το Σάββατο, όπως είπε, τα πράγματα ήταν ακόμα πιο δύσκολα για τον ίδιο, καθώς είχε να αντιμετωπίσει κάποιους πόνους στο χέρι του.

Triumph – Ντεμπούτο με δύο βάθρα στο ισπανικό πρωτάθλημα MX

Αναμφίβολα, η Ισπανία αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος για την συλλογή σημαντικών δεδομένων, πριν την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MXGP, θέτοντας πολύ καλές βάσεις για την προετοιμασία της ομάδας. Σε δύο εβδομάδες η Monster Energy Triumph Racing θα βρεθεί στο Sommieres της Γαλλίας, για τον δεύτερο αγώνα πριν το πρώτο της GP.

 

Triumph – Ντεμπούτο με δύο βάθρα στο ισπανικό πρωτάθλημα MXTriumph – Ντεμπούτο με δύο βάθρα στο ισπανικό πρωτάθλημα MX
Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες