MotoGP – Πλήρης ημερών έφυγε από την ζωή ο Cecil Sandford

Υπήρξε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 125 και 250 κυβικά και δύο φορές νικητής του Isle of Man TT
motomagMotoGP – Πλήρης ημερών έφυγε από την ζωή ο Cecil Sandford
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/11/2023

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Βρετανός αγωνιζόμενος στα MotoGP και Isle of Man TT, Cecil Standford, ο οποίος μάλιστα χάρισε στην MV Agusta τον πρώτο της τίτλο στην ιστορία στα 125 κυβικά.

Γεννημένος στις 21 Φεβρουαρίου του 1928, ο Cecil Sandford στο Gloucestershire της Αγγλίας, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις μοτοσυκλέτες συμμετέχοντας σε αγώνες MX και Grasstrack (παρόμοιο με το Speedway, αλλά με περισσότερους συμμετέχοντες). Έκανε το ντεμπούτο του στα GP το 1950, σε ηλικία 22 ετών με μοτοσυκλέτα της AJS και ομόσταυλό του τον, επίσης Βρετανο, Les Graham. Tο 1952 θα γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της MV Agusta, χαρίζοντάς τον πρώτο της τίτλο στην ιστορία στην κατηγορία των 125 κυβικών.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1957 και έχοντας περάσει από Moto Guzzi και DKW στις κατηγορίες 125/250/350 κυβικών, θα καταφέρει να πάρει τον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 250 κυβικών πάνω σε μία Mondial. Αυτή θα είναι και η χρονιά που θα κρεμάσει την φόρμα του, αποχωρώντας από την αγωνιστική δράση των GP.

Το γεγονός ότι αγώνες όπως το Isle of Man TT και το Ulster GP αποτελούσαν εκείνη την εποχή μέρος του προγράμματος των GP, έδωσε στον Standford την δυνατότητα να αναδειχθεί δύο φορές νικητής στο IOMTT, το 1952 και το 1957.

MotoGP – Πλήρης ημερών έφυγε από την ζωή ο Cecil Sandford

Το 2019 σε ηλικία 91 ετών επισκέφτηκε το box της MV Agusta, στα πλαίσια του GP του Silverstone, με τον τίτλο του γηραιότερου Παγκόσμιου Πρωταθλητή εν ζωή. Ένα ρεκόρ που μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποιος άλλος να το σπάσει.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες